Προς το περιεχόμενο

Σκληρος για νεο Pc

spid_x

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στηνω νεο Pc και υστερα απο συζητησεις καταληγω μαλλον σε αυτη τη μητρικη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522624 . Το θεμα ειναι τι παιζει με τους σκληρους. Μου προτειναν το εξης: Αυτον http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303947 το σκληρο για windows προγραμματα κτλπ + 1 εξωτερικο 1 ΤΒ. Ωστοσο οι οικονομικες απαιτησεις γιαυτους (ειδικα τον VELOCIRAPTOR) ειναι μεγαλες. Αξιζει τα λεφτα του? Εγω υπολογιζα κατι πανω κατω 100 ευρω. Μπορω να παρω κατι φθηνοτερο απο VELOCIRAPTOR για τα προγραμματα? 80 Gb θα φθασουν?

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γιατί 10000..?Ο πλέον διαδεδομένος δίσκος από απόδοση και από τιμή στην κοινότητα των insomniacs είναι ο WD 640 :http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303709

Προτίνω ανεπιφύλαχτα από προσωπική εμπειρία...

Δημοσ.

VELOCIRAPTOR 300GB 10000RPM SATA2

# Read Seek Time: 4.2 ms(Average).

# Write Seek Time: 4.7 ms(Average).

WESTERN DIGITAL 640GB

# Average Seek Time: 8.9 ms.

Καμία σχέση το seek time το οποίο και μας ενδιαφέρει στην διαφορά απόδοσης στη ταχύτητα.

Γρηγορότερος o Raptor με διαφορά.

Σίγουρα δεν αξίζει τα λεφτά του παρόλα αυτά κανένας Raptor, απλά το κορυφαίο το πληρώνεις αρκετά παραπάνω σε σχέση με το μέτριο.

Για ένα γρήγορο σύστημα πάντως ένα Raptor είναι must!

• Super Moderators
Δημοσ.

Heatspreader συμφωνώ, αλλά με budget 1000 euro (μόνο για το κουτί) όπως λέει στο άλλο topic δεν μπορεί να δώσει 240 euro για VelociRaptor...

Δημοσ.

Δεν βγαίνει λες ε? Ε, αν δεν βγαίνει τότε πάσο.

Πάντως καλύτερα θα ήταν να πάρει όσο πιο φθηνές μνήμες βρει μιας και δεν υπάρχει διαφορά στην απόδοση του συστήματος και να πάρει κάτι που θα καταλάβει διαφορά, όπως ένας Raptor.

Δημοσ.

Για το Budjet μου αναφερθηκα σε αλλο ποστ και λεω οτι ειναι μεγαλυτερο.

Sarakinos ακουω προτασεις διαφορες. και raptor και οτιδηποτε.

Ποσο χωρο θα χρειαστω για windows και προγραμματα? (περιπου)

Δημοσ.

Αυτό εξαρτάται από εσένα. Τα Windows μαζί με Office με μερικά άλλα προγράμματα και κάποιο παιχνίδι είναι ένα 50άρι GB στο νερό.

Όπως και να έχει παίρνεις ένα Raptor και είσαι άρχοντας.

Μη ξεχνάς ότι στο Raptor όπου φυσικά θα έχεις τα Windows, θα κάνεις και τις τυχόν εργασίες - συμπιέσεις - μετατροπές Video, αφού ο δίσκος θα είναι γρήγορος θα έχεις καλύτερο χρόνο.

Στο λέω αυτό για να μη νομίζεις ότι θα πάει χαμένη η μεγάλη χωρητικότητα του δίσκου.

Και πέρα από αυτό θα το φορτώσεις και με αρκετό πράμα...

Δημοσ.

Κοίτα με έναν raptor σκληρό θα έχει σαφώς γρηγορότερη λειτουργεία του υπολογιστή...δεν ξέρω όμως τι εργασίες κάνεις στον υπολογιστή σου και κατα πόσο οι εργασίες σου αυτές είναι "χόμπυ" , οπότε ένας raptor σκληρός νομίζω πως δεν σου είναι απαραίτητος...Από την άλλη δεν μπορώ να σου πώ πόσα gb χρειάζεσαι για προγράμματα και windows μιας και δεν ξέρω τι το φορτώνεις το pc...

Με τον raptor θα έχεις γρηγορότερες ταχύτητες αλλά λίγα gb χώρου ,και κοστίζει φυσικά πολύ περισσότερα χρήματα...Αν αποκλήσουμε τους raptor δίσκους μια και νομίζω πως δεν χρειάζονται σε έναν μέσω χρηστη μπορείς να πάς σε έναν ή δύο WD 640GB ...

Δεν μπορώ να σου πώ πόσα gb θα χρειαστείς για windows,για τα αρχεία σου κτλπ..αφού δεν γνωρίζω τι θέλεις να βάζεις..

Δημοσ.

Ο σκληρος εγω νομιζω οτι αλλαζει ευκολα. Δεν ειναι κατι σταθερο. Αυτη τη στιγμη για μενα οι raptor ειναι αρκετα ακριβοι.Θα εχει μεγαλη διαφορα ενας raptor στα παιχνιδια? Αξιζει να παρω μια τετοια λυση http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303862 στα 74GB ή να περιμενω λιγο καιρο μηπως και πεσουν οι τιμες για να τον αλλαξω?

Δημοσ.
Ο σκληρος εγω νομιζω οτι αλλαζει ευκολα. Δεν ειναι κατι σταθερο. Αυτη τη στιγμη για μενα οι raptor ειναι αρκετα ακριβοι.Θα εχει μεγαλη διαφορα ενας raptor στα παιχνιδια? Αξιζει να παρω μια τετοια λυση http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303862 στα 74GB ή να περιμενω λιγο καιρο μηπως και πεσουν οι τιμες για να τον αλλαξω?

Μπορείς να πάρεις μια ιδέα από εδώ κι εδώ.

Για gaming, κατά την άποψη μου, δεν αξίζει. Οκ ας κάνει load σε 30" αντί για 20", δε με χαλάει. Δε μου δίνει κάτι στα FPS ούτε φορτώνει/σώζει κάθε 5 λέπτα η πίστα. Για desktop καταστάσεις πιθανόν ν' αξίζει αν σε παίρνει οικονομικά.

Δημοσ.
Μπορείς να πάρεις μια ιδέα από εδώ κι εδώ.

Για gaming, κατά την άποψη μου, δεν αξίζει. Οκ ας κάνει load σε 30" αντί για 20", δε με χαλάει. Δε μου δίνει κάτι στα FPS ούτε φορτώνει/σώζει κάθε 5 λέπτα η πίστα. Για desktop καταστάσεις πιθανόν ν' αξίζει αν σε παίρνει οικονομικά.

Μαλλον δεν θα κινηθω προς velociraptor προς το παρων. Απο τους "αλλους" ειναι καλος αυτος που μου προταθηκε πιο πανω?

Δημοσ.

Ton Raptor τον παίρνεις για το μικρό Seek Time του.

Seek Time συνεπάγεται με γρήγορη εύρεση δεδομένων. Με λίγα λόγια όταν κάνεις κλικ κάπου, σου πετάει αμέσως το φάκελο που άνοιξες ή φορτώνει πιο γρήγορα κάποια προγράμματα ή και παιχνίδια αν θες, καθώς ο δίσκος, βρίσκει πολύ γρήγορα που είναι αυτό.

Στα παιχνίδια φυσικά και δεν βλέπεις διαφορά στο Frame Rate αφού για την απόδοση/επεξεργασία αυτών δεν είναι υπεύθυνος ο σκληρός δίσκος.

Τέλος όσον αφορά του κανονικούς "γρήγορους" δίσκους που είναι η αλήθεια σε πολύ καλή τιμή, θα πρέπει να να πούμε ότι δεν έχουν το Seek Time του Raptor και κατ' επέκταση όλα τα καλούδια που προσφέρει αυτό.

Ωστόσο κάνοντας Raid με δύο κανονικούς "γρήγορους" δίσκους έχεις καλύτερη διαμεταγωγή και όχι καλύτερο Seek Time. Με λίγα λόγια σε ένα Copy-Paste μεγάλου όγκου δεδομένων θα κάνεις τη μεταφορά αρκετά πιο γρήγορα από έναν Raptor. Τα παιχνίδια, τα προγράμματα και όλα αυτά που κλικάρουμε, αποτελούνται από πολλά αρχεία μικρού μεγέθους με αποτέλεσμα ένας Raptor να είναι καλύτερος σε χρόνους φορτώματος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...