Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα ταχύτητας σε ασύρματο δίκτυο Xp-Vista.

Tenshi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο forum.

Πρίν λίγες μέρες αγόρασα έναν φορητό Toshiba A300-15J,ο οποίος έρχεται με λειτουργικό Vista Home Premium.Αφού μου σπάσανε τα νεύρα για να καταλάβω (στο περίπου) τι παίζει με τα vista,είπα να συνδεσώ φορητό και σταθερό ασύρματα μέσω ενός Linksys200WAG που βρέθηκε στα χέρια μου.

Εφτιαξα κανονικά δίκτυο,σταθερός και φορητός μπαινουν κανονικά στο internet και βλέπουν-ανταλλάσουν κοινόχρηστα αρχεία μεταξύ τους.Το πρόβλημα είναι οτι η ταχύτητα διαμεταγωγής αρχείων μέσω WIFI παίζει μεταξύ 1,5-2,5MB/s (μπορεί να πιάσει και 3ΜΒ στιγμιαία).Δεδομένου οτι το laptop έχει συνδεθεί στα 54Mbit/sec (απόσταση απο router μικρότερη απο 1.5μέτρο) με προβληματίζει οτι η ταχύτητα μεταφοράς αρχείων είναι μόνο το 30-50% τις πραγματικής και είναι απίστευτα σπαστικό όταν μεταφέρω αρχεία >1GΒ

Αν συνδέσω τους υπολογιστές μεσώ ethernet του linksys η ταχύτητα φτάνει τα 10,5-11MB/s (pc ethernet 10/100).

Έκανα ένα μικρό ψάξιμο και βρήκα και άλλα άτομα που έχουν το ίδιο πρόβλημα,άλλα δέν υπήρχε ουσιαστική απάντηση/λύση πάνω στο πρόβλημα αυτό.Είδα κάπου να γίνεται αναφορά για half/full duplex.Tσέκαρα το dektop (Ταχύτητα 100Mbit/sec),αλλα κάτι αντίστοιχο για το WIFI του laptop δέν βρήκα (άσχετος Vista user γαρ).

Μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει χωρίς να δώ αλλαγές:

-Καρφωτές ip/Αυτόματες ip

-Firewall On/Off

-Security:WEP/WPA2/Disabled

-Network Mode:B/G/Mixed

Δημοσ.

30-50% του θεωρητικου....στην πραξη το μεγιστο στα 54mbps ασυρματα ειναι γυρω στα 3MB.

Σε μενα π.χ laptop me laptop πιανω 3 το πολυ... laptop ασυρματο, desktop ενσυρματο παει μεχρι 4 με το ζορι....

Δημοσ.

Δηλαδή δέν υπάρχει πρόβλημα;Βέβαια για 4MB/s ούτε λόγος.Επίσεις οι διακυμάνσεις που κάνει 1ΜΒ/s-3MB/s με προβλημάτισαν λίγο.Τα σκαμπανευάσματα μπορεί να είναι απο παρεμβολές στο σήμα;

Το linksys είναι μεταχειρησμένο (κοντά δυο μήνες) και απ'οτι ξέρω έδινε ασύρματα μια 24άρα γραμμή σε 4 άτομα.

Δημοσ.

Εξαρταται απο τα αρχεια...αλλο π.χ να μεταφερεις 1000 αρχεια απο 10MB και αλλο 1 αρχειο 4gb. Αν και στα μεγαλα αρχεια παιζει πολυ η ταχυτητα ισως φταιει κατι αλλο...παντως normal εισαι πιστευω, εκτος αν εχεις τπτ αλλο ασυρματο που παρεμβαλει στο σημα, καμια μεγαλη μεταλλικη επιφανεια, γωνιες , κλπ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...