Προς το περιεχόμενο

Ελληνικά και iTunes

ToroLoco

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Βασικά δεν ξέρω αν έχει ειπωθεί, αλλά έχω ένα πρόβλημα με τα ελληνικά στο iTunes, δεν αναγνωρίζει τους ελληνικούς χαρακτήρες από τα τραγούδια. Ελληνικά μπορώ να γράψω κανονικά στο Mac και γενικά δεν έχει άλλα προβλήματα με Ελληνικούς χαρακτήρες.

Γνωρίζετε τι μπορεί να φταίει και πως διορθώνετε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Super Moderators
Βασικά δεν ξέρω αν έχει ειπωθεί, αλλά έχω ένα πρόβλημα με τα ελληνικά στο iTunes, δεν αναγνωρίζει τους ελληνικούς χαρακτήρες από τα τραγούδια. Ελληνικά μπορώ να γράψω κανονικά στο Mac και γενικά δεν έχει άλλα προβλήματα με Ελληνικούς χαρακτήρες.

Γνωρίζετε τι μπορεί να φταίει και πως διορθώνετε?

Μήπως τα mp3 σου προέρχονται από μηχανήματα Windows και έχουν metadata;

Τα Windows έχουν την κακιά συνήθεια να μην χρησιμοποιούν Unicode αλφάβητο αλλά τη δική τους κωδικοποίηση, την οποία δεν διαβάζει το iTunes. Πρέπει να αλλάξεις τα ID3 tags στον Mac (ο οποίος, από το MacOS X, χρησιμοποιεί Unicode).

• 1 μήνα μετά...

Λοιπόν το δοκίμασα το ID3Mod, αλλά και πάλι δεν μπορώ να αντιστρέψω τους χαρακτήρες. Και να πώ και την αλήθεια περίμενα κάτι ποιό απλό από το να πρέπει να αλλάζω την κωδικοποίηση σε κάθε κομμάτι από αυτά που δεν εμφανίζονται σωστά.

Λοιπόν υπάρχει αυτό το ωραίο προγραμματάκι http://sourceforge.net/projects/unicoderewriter/ στο οποίο διαλέγεις τον φάκελο με τα τραγούδια που θες να φτιάξεις... του δίνεις το αρχικό encoding...και στα φτιάχνει...

Τώρα όσο για το αρχικό encoding δεν ξέρω πως το βρίσκεις αλλά μέχρι στιγμής εγώ σε όσα έχω φτιάξει έχω βάλει Cp1253 και έχει δουλέψει μια χαρά...

Λοιπόν το δοκίμασα το ID3Mod, αλλά και πάλι δεν μπορώ να αντιστρέψω τους χαρακτήρες. Και να πώ και την αλήθεια περίμενα κάτι ποιό απλό από το να πρέπει να αλλάζω την κωδικοποίηση σε κάθε κομμάτι από αυτά που δεν εμφανίζονται σωστά.

Κι εγώ το id3Mod χρησιμοποιώ όταν συναντώ αυτό το πρόβλημα και κάνει πολύ καλά τη δουλειά του.

Δοκίμασε με αρχικό encoding isoLatinGreek. Εγώ πάντα αυτό χρησιμοποιώ και όλα έχουν πάει μια χαρά.

14xc7jc.jpg

Επίσης το πρόγραμμα κάνει και μαζική μετατροπή... δεν είναι ανάγκη να το κάνεις ένα-ένα αρχείο.

• 1 χρόνο αργότερα...

εμενα δε μου κανει μαζικη μετατροπη (μαρκαροντας πολλά μαζι).

Το χρησιμοποιω σε snow leopard.

αναγκαζομαι και αφου συρω ενα φακελο μεσα στο προγραμμα παω και μετατρεπω ενα ενα τα τραγουδια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...