Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με θερμοκρασίες ή λάθος sensor readings?

toad

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά,

είναι κάτι που με προβληματίζει στο πισί μου γι'αυτό θα ήθελα την άποψή σας.

Αν δείτε στο HWMonitor, παρόλο που παίρνω μάλλον τις σωστές θερμοκρασίες, μου βγάζει και διάφορα κουφά όπως στο

HWMONITOR.jpg

Εδώ λοιπόν βλέπουμε τον επεξεργαστή να έχει πιάσει 1οc (!!!!) και το remote1 που είναι μάλλον Northbridge 191oC. Να σημειώσω ότι αυτές οι ενδείξεις 'πιάνονται΄για 1 δευτερόλεπτο και μετά επιστρέφουν στα κανονικά τους. Στο bios δεν έχω δεί ποτέ κάτι τέτοιο. Το everest επίσης μου δείχνει τέτοια τρελά πράγματα. Το πισί το έχω στα defaults αυτή τη στιγμή χωρίς OC, είναι πολυ σταθερό αλλά και με oc ήταν πολύ σταθερό.

Μήπως έχω χαλασμένο sensor ή κάτι τέτοιο?

Ευχαριστώ.

Σημ: Η mobo είναι η ASUS rampage formula X48 και το os Win Vista 64

Δημοσ.

Εδώ έχω ένα screenie από το Asus Probe II το οποίο δεν μου βγάζει τα τρελά που ανέφερα πιο πάνω.

probe.jpg

Μήπως το everest και το hwmonitor έχουν πάθει ψυχικό τραλαλά στο πισί μου?

• Super Moderators
Δημοσ.

για cpu χρησιμοποιείς Core Temp, για κάρτα γραφικών Rivatuner και για μητρική Everest...

Δημοσ.

To everest δεν το εμπιστεύομαι όχι γιατί δεν νομίζω ότι είναι καλό utility αλλά γιατί μου βγάζει και αυτό τα παλαβά όπως 125οC στο northbridge. Πιστεύω ότι θα τα είχε φτύσει το μηχανάκι σε αυτή τη θερμοκρασία οπότε το reading είναι λάθος. To riva tuner δεν δουλεύει ακόμη με τις 4850 δυστυχώς. Το core temp μου βγάζει σωστά readings μάλλον όπως και το PC Probe II της Asus χωρίς τα 'κουφά΄ νούμερα οπότε μάλλον θα κρατήσω αυτά τα δύο για την ώρα, την gpu temp την βλέπω από το overdrive και το gpu-z. Τέσπα, μάλλον δεν θα βγάλω άκρη εύκολα.

Δημοσ.
το core temp δείχνει την θερμοκρασία στους πυρήνες και όχι του επεξεργαστή συγκεκριμένα.
Ουτώς η αλλώς μας ενδιάφερει η θερμοκρασία στούς πυρίνες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...