Προς το περιεχόμενο

24ωρη λειτουργία PC - πειράζει;

yoloris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όχι, αρκεί βέβαια να έχεις φροντίσει για την καλή ψύξη του και (προαιρετικά) να έχεις και ένα ups, για τις διακοπές ρεύματος. To δικό μου λειτουργεί συνεχώς, με μικρές παύσεις (μιλάμε για μισή ώρα τη βδομάδα) για καθάρισμα από σκόνη ή άλλες εργασίες που θέλουν άνοιγμα του κουτιού.

• Super Moderators
Δημοσ.

όχι δεν παθαίνει κάτι...

σωστή ψύξη οφείλει να έχει ακόμα και για 1 ώρα χρήση :P

Δημοσ.

Αν μένεις δίπλα σε δρόμο και ειδικά στην επαρχία,θα πρέπει να το ξεσκονίζεις επιμελώς με πεπιεσμένο αέρα κάθε 4-6 μήνες.Το πρώτο που χαλάει συνήθως από την πολύ σκόνη και την πολύωρη χρήση είναι τα τροφοδοτικά.Επιβάλλεται UPS ή σταθεροποιητής τάσης*

----------------

*Σταθεροποιητές τάσης δεν είναι οι μονές μπρίζες ούτε τα πολύπριζα που λένε "προστασία υπέρτασης".Είναι κανονικές συσκευές και έχουν όγκο περίπου όσο ένα ups.

Δημοσ.

Φυσικα και πειραζει, ποιος ο λογος να μενει συνεχεια ανοιχτος? Κακο προς το περιβαλλον κανεις και προς την τσεπη σου. Δλδ τοοοοσα πολλα θελεις να κατεβασεις που θα πρεπει να μενει συνεχεια ανοιχτος?!

Δημοσ.

οι υπολογιστές είναι φτιαγμένοι για συνεχής χρήση...με σωστή ψύξη δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα...

το κόστος του ρεύματος που καταναλώνει εξαρτάται από το hardware αλλά είναι κατά πολύ μικρότερο από το ψυγείο σου που είναι και αυτό 24/7 ανοιχτό.

το θέμα για το περιβάλλον, εξαρτάται και πάλι από τον εξοπλισμό που έχεις και για τον φίλο ArisG88 να του πω ότι όταν έχεις άπλετο χώρο και μπορείς να κατεβάζεις ασταμάτητα....απλά το κάνεις...και όταν γυρνάς σπίτι, απλά απολαμβάνεις ότι έχεις κατεβάσει

όλοι έχουν από ένα 'κατεβαστήρι' πλέον...

Δημοσ.
Φυσικα και πειραζει, ποιος ο λογος να μενει συνεχεια ανοιχτος? Κακο προς το περιβαλλον κανεις και προς την τσεπη σου. Δλδ τοοοοσα πολλα θελεις να κατεβασεις που θα πρεπει να μενει συνεχεια ανοιχτος?!
Αν κάτεβαζει απο Torrents και δέν ποιάνει κάλη ταχύτητα; δέν έχουν όλοι 24 Mbit!(και νά έχουν δέν ποιάνει πάντα σε torrent's καλή ταχύτητα!) ή μπόρει να έχει σχέτικα μικρή συνδέση και να θέλει ώρα γιά να κατεβάσει πολύ μέγαλα αρχεία!(π.χ. 8 GB)
Δημοσ.

Οσες περισσοτερες ωρες μενει ανοιχτο τοσο περισοτερο επιβαρυνονται τα κινουμενα μηχανικα μερη του υπολογιστη, οπως οι σκληροι δισκοι και τα ανεμιστηρακια. Γιαυτο το λογο και οι σκληροι δισκοι ειναι το πιο ευαλωτο κομματι σε εναν υπολογιστη εδω και αρκετα χρονια. Για τα ανεμιστηρακια μικρο το κακο, αλλα ο σκληρος δισκος οταν παραδιδει πνευμα δεν ειναι και τοσο ευχαριστο. Κατα τα αλλα αν τον συντηρεις σωστα, δηλαδη του παρεχεις συνεχη και σωστη ταση (UPS/τροφοδοτικο), το ψυχεις σωστα (case/ψυκτρες/θερμοκρασια δωματιου που λειτουργει το PC) και φροντιζεις να το καθαριζεις τακτικα απο τη σκονη (κυριως ψυκτρες και ανεμιστηρακια), τοτε δεν χρειαζεται να ανησυχεις ιδιαιτερα για τα ηλεκτρονικα του μερη.

Δημοσ.
μπορεί να θέλει να seedάρει torrents για να φτιάξει ratio σε private tracker :P
Ασέ ασέ....πολύ βάρετη δούλεια να Seedareis αντί να κάτεβαζεις! και εγώ είμαι μέλος σε αρκέτους Private trackers! αλλά δέν είμαι και πολύ του Seed:p
Δημοσ.

βρε παιδιά... Και εγώ τον αφήνω ανοιχτό τον υπολογιστή συνέχεια! Αλλά εχω ένα πρόβλημα... Ενώ οι θερμοκρασίες είναι

ενταξει ο υπολογιστής αργεί αρκετά να

κάνει κάτι που αν του κάνω

επαννεκινηση το κάνει αμέσως!!! Να πω ότι εχω ups... Τι λέτε να φταίει?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...