Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με NOVA και μάυρη γραμμή σε τηλεόραση. Τι φταίει?

kdiamant

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Ελπίζω να γράφω στο σωστό σημείο...Λοιπόν το πρόβλημα έχει ως εξής:

Σήμερα έβαλα NOVA όλα καλά αλλά σε 2 τηλεοράσεις που σύνδεσα HD Ready παρουσιάζει το φαινόμενο όταν η τηλεόραση είναι είτε σε ευρεία είτε σε 4:3 να φαίνεται στο κάτω μέρος της οθόνης (πάντα σε όλα τα κανάλια) μια μαύρη γραμμη 1cm περίπου. Σε κανένα άλλο μέσο δεν παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα δηλαδή, ούτε όταν βάζω την τηλεόραση με την αναλογική κεραία, ούτε όταν βλέπω DVD. Να πώ οτι άλλαξα 2 TV όπως προανέφερα για να συγουρευτώ ότι δεν φταίει η πρώτη TV και ότι άλλαξα και καλώδιο SCART. Ρώτησα τους τεχνικούς που ήταν παρών μιας και την ώρα που βάλαμε το NOVA το παρατηρήσαμε και μου είπαν ότι ίσως να φταίει ο αποκωδικοποιητής. Θα πέρω τηλέφωνο κάποια στιμή τη NOVA που θα βρώ χρόνο, αλλά θέλω να ρωτήσω εσάς τι πιστεύετε ότι φταίει και αν κάποιος είχε το ίδιο πρόβλημα πώς το έλυσε.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!

Δημοσ.

Δεν μπορώ να ανεβάσω photo. Πώς είναι όταν για παράδειγμα σε μια WideScreen οθόνη βάλεις αναλογία 4:3 που αφήνει 2 μάυρες λωρίδες αριστερά και δεξιά, έ ετσι ακριβώς μόνο που αφήνει μια μόνο γραμμή μαύρη 1cm και μόνο στο κάτω οριζόντιο μέρος την τηλεόρασης-εικόνας. Κόβει δηλαδή θέμα 1 cm. Να πώ επίσης ότι το ίδιο κανάλι στην ίδια TV αν το βάλω με την αναλογική κεραία φαίνεται κανονικά χωρίς γραμμή στην ίδια ρύθμιση προβολής δηλαδή "ευρεία οθόνη".

Δημοσ.

Σήμερα πήγα σε έναν φίλο σπίτι του και με τον δικό του αποδεικοποιητη (λίγο παλαιότερο μοντέλο) όλα OK και με το που έβαλα τον δικό μου του έκανε και και εκείνου το πρόβλημα. Η ερώτηση είναι η εξής. Φταίει η κεραία ή ο αποδεικοποιητής?

Δημοσ.

Μα αφου λες οτι το εβαλες στου φιλου σου ,του οποιου ο δεκτης δουλευει, αρα και η κεραια του....αρα ο δεκτης σου....

Δημοσ.

Λοιπόν έχω νεότερα. Σήμερα πήγα στη NOVA πιστεύοντας ότι έφταιγε ο αποκωδικοποιητής. Δεν φταέι τελικά ο αποκωδικοποιητής μιας και δοκιμάσαμε άλλο μοντελο NOVA Panasat ird 1110 σε HD TV και έκανε το ίδιο "πρόβλημα" και με τον δικό τους. Αντίθετα βάζοντας παλαιότερο μοντέλο νομίζω 990 λέγεται πάλι σε HD TV δεν παρουσίαζε αυτό το πρλοβλημα. Τους είπα να μου τον αλλάξουν με το παλοιότερο μοντέλο που προβάλει κανονικά την εικόνα, αλλά μου λέγανε τα δικά τους και έτσι κράτησα αυτόν που είχα. Anyway τους είπα να το δηλώσουν στην κατασκευαστική εταιρία ότι ο 1110 παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα μπας και στο μέλλον με ένα update διορθωθεί ώτσε να μην έχουν πρόβλημα κανένας. Αλήθεια όσοι έχετε τον 1110 και τηλεόραση HD δεν σας κάνει πρόβλημα με το μάυρο κενό? Μόνο εγώ το παρατήρησα? Η πλάκα είναι ότι και αυτοί στη NOVA μου είπαν έισαι ο πρώτος που το παρατήρησε. Χεχε! Πάντως απίστευτη η κατασκευαστική εταιρία να κάνει ένα τόσο απαράδεκτο λάθος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...