Προς το περιεχόμενο

Χαθηκε το Taskbar,και τα εικονιδια του desktop σε Vista και XP

mihalakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω 3 υπολογιστές οι οποίοι από χθές παρουσίασαν το εξής πρόβλημα. Όταν μπαίνω στα παραθύρια, βλέπω μόνο desktop χωρίς εικονίδια και taskbar.Αν πατήσω το windows key εμφανίζεται μόνο το start menu.Δεν μπορώ να κάνω ούτε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας.

Έτρεξα adaware, spybot search and destroy και τίποτα. Το avg επίσης δεν βγάζει κάτι πέρα από 3 αρχεία με τον χαρακτηρισμό change χωρίς να μπορώ να κάνω τιποτα σε αυτό. Τα αρχεία είναι το shell32.dll (ξεχασα τα άλλα 2, θα τρέξω ενα σκαν και θα ενημερώσω). Κατέβασα αυτό http://www.kellys-korner-xp.com/taskbarplus!.htm, καθώς και το xp_taskbar_desktop_fixall που δουλευουν, αλλά με το που κάνω επανεκκίνηση η κατάσταση πηγαίνει πίσω πάλι. Έδωσα και την εντολή "sfc /scannow" εις μάτην. System restore κάνει χωρίς αποτέλεσμα, και το ctrl+alt+delete δουλεύει μεν αλλά ακόμα και αν δώσω run explorer.exe τίποτα δεν γίνεται. Τα συστήματα είναι με XP home και ένα με Vista home

Δημοσ.

Μαλλον κολλησαν ενας ιο που λεγετε f-nimba και διαδοθηκε μεσω lan στους αλλους υπολογιστες.

Εδω υπαρχει ενα utility που μπορεις να κατεβασεις για να βγαλεις τον ιο. Υστερα δοκιμασε να τα φτιαξεις με τα utility που κατεβασες και πεσμου αν ξαναεμφανιστει το προβλημα.

Μονο αυτο μπορω να σκεφτω γιατι μου φαινεται υποπτο και τα 3 pc να εχουν το ιδιο προβλημα.

Δημοσ.

Λοιπόν δοκίμασα το φιξ που πρότεινες, και το μνμ που παίρνω είναι οτι δεν βρέθηκε ο nimba. Παρόλα αυτά με την ολοκλήρωση του σκαν εμφανίζεται το τασκμπαρ, και τα εικονίδια αλλά και το δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας, τα οποία όμως εξαφανίζονται πάλι μετά την επανεκκίνηση. Παρόμοια γίνεται και με το shellfix που έχει βγάλει η f-secure και το οποίο διορθώνει το πρόβλημα μέχρι να επανεκκινήσω. Αρχίζει και μου τη δίνει...

Δημοσ.

Αν δεν έχεις απενεργοποιήσει το system restore είναι λογικό μετά το restart να έχεις τα ίδια προβλήματα.

Οπότε μπες από safe mode και κλείσε το system restore και μετά τρέξε το αρχείο που είπες ότι σου έφτιαξε το πρόβλημα.

Δημοσ.
Αν δεν έχεις απενεργοποιήσει το system restore είναι λογικό μετά το restart να έχεις τα ίδια προβλήματα.

Οπότε μπες από safe mode και κλείσε το system restore και μετά τρέξε το αρχείο που είπες ότι σου έφτιαξε το πρόβλημα.

Ναι, αλλά τα αρχεία του συστεμ ριστορ λογικά επηρεάζουν το σύστημα μόνο αν κάνω επαναφορά συστήματος. Όταν εγώ κάνω απλή επανεκκίνηση αφού έχει εμφανιστεί η μπάρα εργασιών με το οποιοδήποτε προγραμματάκι δεν χρησιμοποιούνται τα αρχεία της επαναφοράς, έτσι δεν είναι; Πάντως σε safe mode μπαίνω κανονικά. Δοκίμασα επίσης να σβήσω το χρήστη και να κάνω έναν καινούριο χωρίς αποτέλεσμα. Τώρα το ίδιο πρόβλημα μου το εμφανίζει και τέταρτος υπολογιστής... Θα δοκιμάσω πάντως απενεργοποίηση, δεν έχω να χάσω κάτι

Δημοσ.

Οι περισσότεροι ιοι αποθηκεύοντε και στο system restore γι αυτό τον λόγο.

Άν κάποιος καταφέρει και τους σβήσει τότε αυτοί επαναφέροντε από το back up που έχουν κρατήσει εκεί.

Άν δεν θέλεις να επαναφέρεις το σύστημά σου σε κάποια παλίοτερη φάση τότε δεν χάνεις τπτ να το δοκιμάσεις και αν δεν πιάσει το ξαναενεργοποιείς.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...