Προς το περιεχόμενο

ανεμιστήρες στο κουτί

cyberking

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γειά σε όλους

ήθελα να ρωτήσω κάποια πράματα για την ψύξη.έχω 2 κουτιά midi και tower αλλά είναι λίγο αρχαία. για να ρίξω λίγο τη θερμοκρασία επειδή γίνεται κόλαση λεώ να προσθέσω μόνος μου ανεμιστήρες μπροστά, πλάγια,πάνω όπου μπορέσω.ποιοι πρέπει να ψύχουν και ποιοι να διώχνουν τον αέρα;πχ αν βάλω έναν πλάγια πρέπει να χτυπάει πάνω στη μητρική ή να διώχνει τον αέρα από τις τρύπες στα πλάγια του κουτιού;

ευχαριστώ

Δημοσ.

Πολύ ενδιαφέρον αυτό για τον πλαινό ανεμιστήρα. Έχω κι εγώ την ίδια απορία γιατί το κουτί που έχω έχει εναν 25αρι που φέρνει αέρα μέσα στο κουτί και το γεμίζει σκόνες. Οπότε αν είχε την ίδια επίδραση θα βόλευε να τον γυρίσω ανάποδα ώστε να γλιτώσω την σκόνη.

Δημοσ.

Μπροστά θα βάλεις έναν για να σπρώχνει τον αέρα μέσα στο κουτί.

Πλάγια θα βάλεις έναν για να χτυπάει στο cpu.

Πίσω θα βάλεις έναν για να διώχνει τον αέρα.

Οπότε το pc σου θα δουλεύει κάπως έτσι...

<------\,\,\,--

---------\,\,\,--

----------'\-'\-'\-----<

Μετά δέν θα το έχεις στο πάτωμα και σιγουρέψου να αφήσεις χώρο απο πίσω για να διώχνει τον αέρα.

Δημοσ.

αρκετά κατατοπιστικό το σχήμα voovode.υπάρχει όμως ένα μικρό πρόβλημα επειδή είναι σχετικά παλια τα κουτιά δεν έχουν υποδοχή στο πίσω μέρος για ανεμιστήρα και πως θα διώξει τον αέρα;

Δημοσ.

Αναγκαστικά τότε βάλε τον μπροστινό να βάζει και τον πλαϊνό να βγάζει. Πάνω από όλα είναι να γίνεται σωστή ροή, η ψύκτρα του επεξεργαστή έτσι και αλλιώς έχει fan..

Δημοσ.

Επίσης λόγ καλοκαιριού που μπορεί να έχεις παραπάνω ελεύθερο χρόνο, αν έχεις και τα εργαλεία, ξεκινάς και φέρνεις κάθε κουτί στα μέτρα που θες για τους ανεμιστήρες και ειδικά για 120άριδες.

Δημοσ.

ναι hamerz αυτό σκοπεύω να κάνω τώρα που υπάρχει χρόνος.

bokos θα λειτουργούσε καλά αν αντί για πλάγια ο αέρας έβγαινε από πάνω;ή μήπως είναι καλύτερα από πάνω να χτυπάει στη μητρική;εγώ πάντως θα προτιμούσα από πλάγια να βάλω ίσως και 2 ανεμιστήρες που να χτυπάνε πάνω στη μητρική παρά να βγαίνει από κει.δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται πιο αποδοτικό

Δημοσ.

Γενικά το να βγάζεις αέρα από ψηλά ( όπως στο σχήμα του voovode ) είναι καλό γιατί βγάζεις τον πιο ζεστό αέρα του κουτιού, οπότε μπορείς να το κάνεις και έτσι. Τα κουτιά που έχουν fan στο πάνω μέρος του κουτιού συνήθως βγάζουν.

Δημοσ.

θα συμφωνήσω με τον VooVode.

Θα σου πρότεινα επίσης να βάλεις στο πλαινό ένα ανεμηστιρι 120mm στια 4000rpm,να καταργησεις το ανεμηστηρι της cpu ,να βεβαιωθείς ότι έχεις καλή

ψυκτρα μεγάλης επιφάνειας όπως την cooler master Gemini 2 ,κ οι υπόλοιοι ανεμηστίρες να δουλεύουν στισ 2500rpm.

Μία παρενέργεια της καλύτερης κυκλοφορίας του αέρα είναι ο θόρυβος.

Ψυξε την cpu με κρύο αέρα εκτως κουτιού ,κ βγάλε τον με ανημηστηρα κάτω απο το psu.\

όταν λες παλιο midi εννοείς ότι θα ανοίξεις τρύπα στο παλινό .Βεβαιώσου ότι είναι στο ύψος της cpy κ αν χρειαστεί χρησιμοποίεισαι κ ένα χονι 120mm σε 90mm να πουμε...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...