Προς το περιεχόμενο

Plesk και πλήρης πρόσβαση σε 'χύμα' αρχεία

Gryzor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα άπαντες!

Διαχειρίζομαι το CPCWiki, το οποίο είναι πάνω σε ένα server που τρέχει CentOS/Apache και διαχείριση μέσω Plesk 8.4. Έχω ένα directory (π.χ. http://www.cpcwiki.com/mags/Amtix/, όλα 755) στο οποίο θέλω να έχουν πρόσβαση οι χρήστες, καθώς περιέχει χύμα αρχεία.

Το είχα φτιάξει πολύ καιρό πριν, αλλά με την τελευταία αναβάθμιση έχασα τη δυνατότητα αυτύ και παίρνω το κλασικό:

Forbidden

You do not have permission to access this document.

Στο /confic/htppd.include αναφέρεται πως, για να μην προκαλέσω δυσλειτουργία στο Plesk πρέπει να κάνω τις αλλαγές στο vhost.conf.

Eρωτώ λοιπόν, αυτές οι αλλαγές μπορούν να γίνουν κάπου μέσα από το Plesk αυτό καθεαυτό; Αν όχι, τί ακριβώς πρέπει να κάνω;

Ευχαριστώ,

Θ

ΥΓ Και κάτι άλλο που μάλλον αξίζει άλλο thread αλλά τελος πάντων: χαζεύοντας στατιστικά βλέπω το wget να έχει μερίδιο 20%. Σωστά υποθέτω leeching? Αν ναι, πώς μπορώ να το μπλοκάρω; Κάποιο καλό tutorial για bad bot traps που θα κόβουν και επί τη βάση του user agent και του leeching?

Δημοσ.

Μπορείς να είσαι λίγο πιο επεξηγηματικός; Οι μέρες του Linux μου ήταν προ πολλού.... :)

Επίσης, θυμάμαι να είχα διαβάσει πως για κάποιο λόγο αντεδείκνυται η χρήση htaccess σε κάθε φάκελο (σημειωτέον, ο κάθε φάκελος έχει και πολλούς υποφακέλλους)... Είναι ο μόνος τρόπος;

ftiaxe 1 file .htaccess me to parakato

Options +Indexes

kai rixto sto root (amtix) folder

Δημοσ.

...τίποτα πιο απλό από το να το δοκιμάσω, έπαιξε με τη μία για όλα. Άρα παίζει. Αναρωτιέμαι πάντως γιατί δεν ενδείκνυται και τί είχα κάνει την προηγούμενη φορά...

Προσέθεσα κι ένα ακόμη ερώτημα στο πρώτο μου post, αν έχεις καμμία ιδέα... :)

Σ'ευχαριστώ πολύ, ήταν πολύ απλό!

Δημοσ.
...τίποτα πιο απλό από το να το δοκιμάσω, έπαιξε με τη μία για όλα. Άρα παίζει. Αναρωτιέμαι πάντως γιατί δεν ενδείκνυται και τί είχα κάνει την προηγούμενη φορά...

Προσέθεσα κι ένα ακόμη ερώτημα στο πρώτο μου post, αν έχεις καμμία ιδέα... :)

Σ'ευχαριστώ πολύ, ήταν πολύ απλό!

den to gnorizo auto file

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...