Προς το περιεχόμενο

Αγορά ram για παλιό υπολογιστή

bognick

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ παίδες, στον παλιό μου υπολογιστή (p4 1.6) έχω ddr ram που τρέχει στα 266.

1) Θα παίξουν μνήμες ddr που τρέχουν στα 400 έστω και αν η μητρική μου τις κάνει downclock? Μπορώ να αφήσω πάνω τις προηγούμενες μνήμες που θα είναι πιο αργές;

2) Υπάρχει τρόπος να κάνω το μηχάνημα αυτό να παίζει 720p, χωρίς να κατέχει pci express για μια σύγχρονη κάρτα;

3) Έχει νόημα να ανεβάσω λίγο τη συχνότητα του επεξεργαστή ή και των μνημών, έχω ακούσει ότι προσφέρεται ο p4 1.6.

Δημοσ.

1) Αν θυμάμαι καλά, στον παλιό μου AMD έτρεχα μια 266άρα με μια 400άρα χωρίς πρόβλημα (και οι δύο στα 266 προφανώς). Λογικά θα είσαι οκ...

Δημοσ.

1) Εξαρτάται από την μητρική σου,μπορεί να τις κατεβάσει μπορεί να μην τις δει και καθόλου..

2) Για 720p θα χρειαστείς σίγουρα 512ΜΒ ram και πάνω και κάποιο καλό player θα βοηθήσει πολύ (kmplayer γισ παράδειγμα).Η vga δεν έχει σημασία.

3) Απ' όσο θυμάμαι αυτοί δεν ανέβαιναν,χωρίς να είμαι σίγουρος όμως.Όπως και να χει δεν θα δεις τραγικές διαφορές.

Δημοσ.

εαν στην m/b που εχεις η ανωτερη ταχυτητα που μπορουν να τρεξουν οι μνημες ειναι τα 266 τοτε οποιες μνημες βαλεις (333 ή 400) θα τρεξουν αυτοματα στα 266 μην σε ανησυχει. η m/b θα χρονιζει παντα τις διαφορετικες συχνοτητες των μνημων στην χαμηλοτερη συχνοτητα. πχ. ας πουμε οτι εχεις πανω στην m/b μια 266 και βαλεις μια 400 θα τρεξουν και οι δυο στα 266. το ιδιο βεβαια θα γινοταν εαν εβαζες και μια 333 με μια 400 για διαφορετικο λογο ομως .( επειδη δεν υποστηριζει παραπανω η m/b! )

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά!

εαν στην m/b που εχεις η ανωτερη ταχυτητα που μπορουν να τρεξουν οι μνημες ειναι τα 266 τοτε οποιες μνημες βαλεις (333 ή 400) θα τρεξουν αυτοματα στα 266 μην σε ανησυχει. η m/b θα χρονιζει παντα τις διαφορετικες συχνοτητες των μνημων στην χαμηλοτερη συχνοτητα. πχ. ας πουμε οτι εχεις πανω στην m/b μια 266 και βαλεις μια 400 θα τρεξουν και οι δυο στα 266. το ιδιο βεβαια θα γινοταν εαν εβαζες και μια 333 με μια 400 για διαφορετικο λογο ομως .( επειδη δεν υποστηριζει παραπανω η m/b! )

Η μobo μου υποστηρίζει μέχρι 333 ταχύτητα. Μία 400άρα 1gb έχει 28 ευρώ. Δεδομένου αυτού είναι καλύτερο να βάλω το 1gb μόνο και να τρέχει στα 333, και όχι και την παλιά μου 256mb που τρέχει στα 266 γιατί θα τρέχουν και οι 2 στα 266 μετά, ενώ το κέρδος σε mb είναι αμελητέο. Σωστά;

Για basic o/c το ξεχνάω έτσι; Άκουσα ότι H mobo μου προσφέρεται.. Τα χαρακτηριστικά της mobo:

---CPU

Supports Intel Pentium 4 1.4GHz ~ 2GHz Socket 478 CPU Willamette

Supports Intel Pentium 4 2.0GHz ~ 2.2GHz+ Socket 478 Northwood

--- Chipset

SiS 645 AGPset

SiS 645 Northbridge

SiS 961 Southbridge

MuLTIO Interconnect @ 533MB/s

--- Bus Frequency

100MHz Internal

400MHz External

Netburst Micro Architecture

--- Special Features

BIOS overclocking control of FSB, multiplier, Vcore, VIO and Vagp

Onboard Creative SoundBlaster PCI128 Chip

Dual BIOS

Υ.Γ.: Μόνο ubuntu τρέχω στο μηχάνημα. Τώρα με 256mb ram έχει περισσότερα mb στο swap παρά πάνω στη ram. Ελπίζω να δω διαφορά στην απόδοση..

1) Εξαρτάται από την μητρική σου,μπορεί να τις κατεβάσει μπορεί να μην τις δει και καθόλου..

2) Για 720p θα χρειαστείς σίγουρα 512ΜΒ ram και πάνω και κάποιο καλό player θα βοηθήσει πολύ (kmplayer γισ παράδειγμα).Η vga δεν έχει σημασία.

3) Απ' όσο θυμάμαι αυτοί δεν ανέβαιναν,χωρίς να είμαι σίγουρος όμως.Όπως και να χει δεν θα δεις τραγικές διαφορές.

Είναι δυνατόν να μην παίζει ρόλο η κάρτα γραφικών! Νόμιζα ότι κυρίως αυτή παίζει το ρόλο της. Δηλαδή αυτή που φοράω τώρα, Nvidia geforce 4 MX420 64mb είναι δυνατόν να παίξει 720p. Πιστεύεις ότι με τη μνήμη που θα βάλω, υπάρχει player στα ubuntu που θα μπορεί να παίζει 720p?

Δημοσ.

Η κάρτα γραφικών εφόσον δεν έχει hardware accelerated video playback δεν συνεισφέρει στην αναπαραγωγή video. Με το 1GB ram θα δεις μεγάλη διάφορα στο ubuntu και μετά μπορείς να δοκιμάσεις και ένα συντηρητικό clockαρισμα.

Πάντως για το 720p μη τρέφεις ελπίδες...

Δημοσ.

Το ξανακοίταξα... Αν έχεις τον Intel Pentium 4 1.6A (τον οποίο θα clockάρεις εύκολα στα ~2,2) τότε μπορείς να ελπίζεις για 720p ;-)

Δημοσ.

Είναι δυνατόν να μην παίζει ρόλο η κάρτα γραφικών! Νόμιζα ότι κυρίως αυτή παίζει το ρόλο της. Δηλαδή αυτή που φοράω τώρα, Nvidia geforce 4 MX420 64mb είναι δυνατόν να παίξει 720p. Πιστεύεις ότι με τη μνήμη που θα βάλω, υπάρχει player στα ubuntu που θα μπορεί να παίζει 720p?

Κι όμως όπως λέει και ο caution δεν παίζει ρόλο, εκτός και αν μιλάμε για πολύ δυνατή κάρτα που θα πάρει ουσιαστικά ''πάνω'' της τη δουλειά. Όπως σου είπα θεωρώ κορυφαίο τον kmplayer που απ' ό,τι ξέρω βγαίνει και για ubuntu. Συγκεκριμένα με [email protected], 512MB ram και fx5200 vga μου τρέχει με ελάχιστα ή καθόλου κολλήματα 1080p, όταν με τον vlc δεν ξεκινούσαν.. ;)

Δημοσ.

P4 1.6 με μητρικη της πλακας πηγαινει @ 2128 [16 X 133].

Με μητρικη σοβαρη-ροτερη, υπολογιζε @ 2592 [16 Χ 162].

Λογικα, οι μνημες σου θα παιζουν στην τιμη του fsb @ 1/1 = 324ΜΗz, εκτος και δινει το bios αλλους διαιρετες.

Οποτε, αν ξεπερασεις τα 140 fsb [280 ddr1] τοτε ξεχνας τα 256 MB, δυσκολα θα ακολουθησουν overclocking :fear:

Για παραπανω ΜΗz, δηλαδη πανω απο 2600, εκει μετα θελεις και καλυτερη ψυξη, αλλα δεν εχει νοημα να ξοδευεσαι...

Γενικως ο P4 1.6 Northwood, ειναι πολυ "κρυος" επεξεργαστης και to stock intel cooler, φτανει για 2.4 - 2.5GHz :devil:

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά.

1) Παρήγγειλα από eshop 1gb ddr-400. Θα τη βάλω πάνω μόνη της χωρίς την 256 mb.

2) Με μπερδέψατε σχετικά με την αναπαραγωγή 720p και κάρτας γραφικών. Δε χάνω όμως τίποτα να δοκιμάσω (στον kmplayer ελπίζω).

3) Ως ημι-άσχετος τί ακριβώς πρέπει να κοιτάξω για να κάνω ένα μετριοπαθές o/c στον επεξεργαστή και στις μνήμες; Δε θέλω κάτι extreme φυσικά. Απλά αν γίνεται να πάρω ένα μικρό boost χωρίς κόπο μεγάλο τότε δε θα με χαλούσε..

Δημοσ.

Τοποθέτησα τελικά την 1gb ddr-400 και όλα δούλεψαν ρολόι. Ξέρετε πώς μπορώ να δω σε τί ταχύτητα την τρέχει η μητρική μου;

Δημοσ.
Εννοείς ποιο είναι το FSB της μητρικής; Κατέβασε το CPU-Z. Λέει ταχύτητες για FSB, CPU, RAM.

Τρέω μόνο Ubuntu..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...