Προς το περιεχόμενο

Αγορά νέου PC

Slice

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα insomniacs!

Θα ήθελα λίγο τα φώτα σας μιας και έχω καιρό να ασχοληθώ με hardware.

Μετά από 3,5 χρόνια, πιστεύω πως ήρθε η ώρα να αγοράσω νέο σύστημα.

Διαθέτω περίπου 1000 – 1100 ευρώπουλα και θα χρησιμοποιήσω την παλιά οθόνη και τα παλιά ηχεία. Το pc το θέλω για games/surf/hdpc και διάφορα προγράμματα της δουλειάς. Με λίγα λόγια αν η σύνθεση καλύπτει τα games καλύπτει και τα υπόλοιπα…

Ένα κομμάτι που δεν έδινα ποτέ βάση στο παρελθόν , μιας και έπαιρνα τα φτηνότερα που έβρισκα, είναι το κουτί και οι ανεμιστήρες. Επειδή όμως θα πάθω τίποτα ψυχολογικά με τον θόρυβο που κάνει το τωρινό pc θα ήθελα το καινούργιο να είναι όσο πιο αθόρυβο γίνεται. Φυσικά δεν θέλω το πιο ακριβό case με neon φωτάκια , strobo και blacklight, απλά να έχει χώρο (τακτοποίηση καλωδίων) και καλή ψύξη. (ας είναι και υδρόψυξη)

Τέλος να πω πως θα ήθελα να έχω την δυνατότητα για κάποιο μελλοντικό overclock (όχι για τώρα αλλά για όταν θα αρχίσει να παλιώνει)

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Δημοσ.

Δε μας είπες τι οθόνη έχεις. Αν είναι κάποια CRT <=17" ή TFT <=19" θα πηγαίνει χαμένη η κάρτα γραφικών.

Τροφοδοτικό θα σε καλύψει και το 550άρι αλλά το βάζω για να χεις κάποιον "αέρα" μελλοντικά (κι επειδή έχεις μεγάλο budget :P).

Επίσης ψύκτρα για τη CPU δεν χρειάζεσαι αρχικά αλλά μόνο όταν αρχίσεις το o/c. Κι αυτή που βαλα είναι απ' τις καλύτερες (και ακριβότερες) και ίσως υπερβολή.

Επίσης θεώρησα δεδομένο πως δεν ενδιαφέρεσαι για crossfire. Αν δεν ισχύει αυτό βάλε την Asus P5Q Deluxe (+60?) και το 750άρι Corsair (+10?).

Κουτί δεν έβαλα, γιατί είναι και θέμα γούστου. Θα διάλεγα κάποιο απ' τα Lian Li (που γλυκοκοιτάω αυτές τις μέρες).

Βγαίνει κάπως οικονομικό (αναλογικά με το budget σου) αλλά δε μπορώ να βρω τρόπο να πιάσουν τόπο περισσότερα χρήματα. Μήπως θες και οθόνη; :)P

plaisiocomputers1217934sf4.png

edit: Ξέχασα ανεμιστήρι για την ψύκτρα. Χρειάζεσαι έναν 12άρη.

Δημοσ.

Καταρχάς σ’ ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Οθόνη έχω μια TFT 20”.

Σε κάποια φάση αργότερα θα πάρω καινούργια αλλά προς το παρών είμαι εντάξει.

Για το crossfire που αναφέρεις με ενδιαφέρει γιατί ίσως είναι χρήσιμο για κάποια μελλοντική αναβάθμιση. Δηλαδή όταν θα έχει πλέον “παλιώσει” το pc για τα τότε δεδομένα, με λίγο overclock και μια δεύτερη GPU ίσως “καθυστερήσω” την επόμενη αγορά νέου pc.(Θα με ενδιέφερε η γνώμη σου πάνω σε αυτό)

Τα Lian Li με ένα γρήγορο ψάξιμο τα βρήκα λίγο ακριβούτσικα :P. (για κουτί δίνω 100-120 euro max)

Τέλος το μεγάλο δίλημμα: Duo ή Quad? Βλέπω έχεις επιλέξει Duo. Αν μου εξηγούσες και τον λόγο που προτίμησες τον συγκεκριμένο επεξεργαστή θα σου ήμουν ευγνώμον.

Και πάλι ευχαριστώ!

“Offtopic: έχει πάθει τίποτα το site σήμερα και σέρνεται η είναι σε μένα το πρόβλημα?”

Δημοσ.

Γενικά θα δεις ότι οι περισσότεροι δεν έχουν και την καλύτερη άποψη για Crossfire/SLi. Κοστίζουν διπλά (χωρίς να αποδίδουν διπλά), κάποια παιχνίδια δεν εκμεταλλεύονται ικανοποιητικά την ύπαρξη δεύτερης κάρτας, μεγαλύτερη κατανάλωση, μεγαλύτερη θερμοκρασία. Α ξέχασα το microshuttering (πηδάει κάποια frames και φαίνεται να σπάει η κίνηση) που παρατηρείται ορισμένες φορές.

Τώρα για το θέμα (αρκετά) μελλοντικής απόκτησης δεύτερης ίδιας κάρτας, δεν ξέρω σίγουρα. Πάντως πολλές φορές (σε βάθος χρόνου) συμφέρει οικονομικά να πουλήσεις την υπάρχουσα και να πάρεις μια νέα που θα ναι ισχυρότερη από ό,τι αν έκανες crossfire, δε θα χει τα μειονεκτήματα αυτού και πιθανότατα θα κοστίσει ελάχιστα παραπάνω. Αν πάλι καταφέρεις να βρεις μια ίδια σε καλή τιμή, ίσως ν άξιζε τον κόπο.

Για το θέμα του επεξεργαστή, γενικά προτείνω διπύρηνους εκτός κι αν ο άλλος χρησιμοποιεί συγκεκριμένα προγράμματα που μπορούν να εκμεταλλευτούν παραπάνω πυρήνες. Αν και οι 4πύρηνοι έχουν εμφανιστεί εδώ και κανα χρόνο (αν θυμάμαι καλά), δεν υπάρχουν ακόμα αρκετές εφαρμογές (ούτε παιχνίδια) που να κάνουν χρήση όλων των πυρήνων τους. Οπότε ένας 2πύρηνος σε μεγαύτερη συχνότητα αποδίδει καλύτερα από έναν 4πύρηνο σε χαμηλότερη. Επίσης, αν δεν κάνω λάθος, είναι και πιο αποδοτικοί στο o/c (αν μας ενδιαφέρει αυτό).

offtopic: Εγώ πάντως τα βλέπω όλα οκ :P

• Super Moderators
Δημοσ.

ρε antonl γιατί έβαλες floppy? :o

(καλά το Πλαίσιο έχει άθλια ποικιλία σε dvd-rw ή μου φαίνεται?)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...