Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με CSS background & div tag

mike-intosh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω ένα περίεργο πρόβλημα.

Δεν εμφανίζεται μια εικόνα που θέλω σαν background σε μια HTML σελίδα.

Το background είναι ορισμένο σε CSS αρχείο. Στο HTML αρχείο χρησιμοποιείται σε <div> tag αλλά το αποτέλεσμα δεν εμφανίζεται στον Firefox και στον IE7. Στον IE6 λειτουργεί...

Το CSS τμήμα:

.temp {background:url(temp.jpg);}

Στο HTML αρχείο χρησιμοποιείται ως εξής:

<div class="temp">

</div>

Έχω προσπαθήσει να ενσωματώσω κάτι στην κενή <div> ετικέτα αλλά και πάλι δεν εμφανίζεται ολόκληρη η εικόνα αλλα μονάχα ένα μικρό τμήμα της. Πρόκειται για μια λεπτή μπάρα κάτω απο το οριζόντιο CSS menu μιας σελίδας μου.

Παρακαλώ βοηθήστε με αν γνωρίζετε.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Δοκίμασε να ορίσεις στο .temp συγκεκριμένα width και height. Αν δεν έχει αποτέλεσμα, στείλε να το δούμε πάλι :) Ο I.E. 6 βάζει κάποιο ελάχιστο ύψος σε περίπτωση που δεν του ορίσεις, γι' αυτό φαίνεται. Το σωστό βέβαια είναι το αποτέλεσμα που έχει ο Firefox και ο I.E. 7.

Δημοσ.

Τα έχω δοκιμάσει και αυτά, με διαφορετικές τιμές στα width και height αλλά και πάλι τα αποτελέσματα είναι το ίδιο αρνητικά.

Δημοσ.

Το πλάτος του background πιάνει όλο το παράθυρο και το ύψος μόνο ένα μέρος;

Αν ναι, το είχα πάθει και εγώ. Πιθανόν έχιες βάλει height:100%, αλλά για το container που το περιέχει δεν έχει οριστεί σε pixel πόσο είναι το 100%.

Είναι κλασική παρεξήγηση στο CSS. Το height=100% δεν σημαίνει ότι θα πιάνει όλη την οθόνη, αλλά το μέγεθος του parent element.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...