Προς το περιεχόμενο

XP ή Vista?

Tomahawk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα φτιάξω για έναν φίλο μου καινούργιο PC...

Δεν έχει όμως λειτουργικό και πρέπει πάρει κάποιο...

Ποίο απο τα δύο όμως? XP ή Vista???

Απο την άλλη, φοβάμαι λόγω χαμηλού budget, μπορεί να διαθέσει maximum 600E (+ λειτουργικό), μήπως με τον καιρό, μετά απο 2 χρόνια το PC θα κρεμάσει, λόγω απαιτήσεων, εάν βάλουμε Vista...

Το PC θα είναι για γενική χρήση (+ κάποια παιχνίδια)...

Έσείς τι λέτε?

Υ.Γ Το σύστημα του θα έχει μάλλον

OCZ 2GB DDR2 800Mhz

Core2Duo E7200

Ati HD3870 512MB

Δημοσ.

Κατ αρχάς καλησπέρα. Κατά δεύτερον το θέμα που έθεσες θα μπορούσαμε να το αναλύουμε για μέρες..Εντελώς συνοπτικά και αφού το pc προορίζεται για να κρατήσει και όχι για συνεχεις αναβαθμίσεις γνώμη μου να βάλεις vista x64(64 bit) τα οποία όμως χρειάζονται σίγουρα πάνω από 2GB μνήμη (3 ή 4 θα ήταν καλά). ;)

Δημοσ.

Στο pc μου έχω και τα δύο και στα Vista έχω μπει μετρημένες φορές και η τελευταία ήταν πριν μήνες. Αλλά αν ήταν να αγοράσω σήμερα κάποιο λειτουργικό μάλλον Vista θα παιρνα. Απλά μου κάθεται στραβά η ιδέα να πληρώσω για παλιά "τεχνολογία". Με το συγκεκριμένο λειτουργικό δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Το μόνο αρνητικό που είδα είναι οι ελαφρώς χαμηλότερες επιδόσεις στα παιχνίδια. Πιστεύω πως το σύστημα που αναφέρεις το πολύ να χρειαστεί την προσθήκη λίγης μνήμης παραπάνω στο μέλλον.

Δημοσ.

Και εγώ θα συμφωνήσω με τον Βοκο για το σύστημα σου καλύτερα θα είναι τα Vista... Θα το αξιοποιήσουν καλύτερα...

Και αυτή που λένε ότι είναι βαριά λένε μπαρούφες....

Άμα ξηλώσεις τα άχρηστα animation τον παραθύρων και το Aero πηγαίνει πάρα πολύ καλά.

Δημοσ.

για Dx 10+ παιχνιδια και καλυτερη αξιοποιηση πολυπυρηνων επεξεργαστων αναγκαστικα Vista και μονο 32bit για να βρισκει drivers και γενικως για συμβατοτητα με τα προγραμματα που στην πλειοψηφια τους ειναι 32bit

εγω θα εβαζα Vista για παιχνιδια και Ubuntu 64bit για ολα τα αλλα (αν φυσικα μπορει και θελει να ασχοληθει λιγο)

αλλιως μονο Vista 32bit

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι είναι καλύτερο... 64 ή 32bit?

Όσον αφορά συμβατότητα με προγράμματα και παιχνίδια...

Τα Ubuntu ξέχνα τα φίλε, το παιδί ασχολείται πολύ σφαιρικά με τους υπολογιστές...

Υ.Γ. Τώρα που μου το θύμισες, πρέπει να αρχίσω να ασχολούμαι εγώ!!

Δημοσ.

Στο θέμα Vista 64 vs 32 θα επέλεγα τα 64άρια για νέο μηχάνημα. Με drivers δεν πρόκειται να αντιμετωπίσεις πρόβλημα. Το πλεονέκτημα είναι ότι δε θα σε περιορίζουν σε περίπτωση μελλοντικής αναβάθμισης της μνήμης.

Δημοσ.

Συμφωνώ με τον antonl, μειονεκτήματα απ' όσο ξέρω δεν έχουν τα 64 σε σχέση με τα 32 και είναι πολύ κοντά σε τιμή. Όσο για drivers όλες οι εταιρίες βγάζουν και για vista 32 και 64 πλέον οπότε..Τώρα γαι έκδοση θα έλεγα Home Premium, είναι πιστεύω η πιο ισορροπημένη..

Δημοσ.

επειδη ειχα και τα δυο λειτουργικα δηλαδη vista 32 bit και vista 64 bit θα σου συμβουλευα να πας σε windows vista 64 bit home premium

εγω χρισημοποιω vista 64 bit και δεν εχω κανενα προβλημα στις εφαρμογες που τρεχω και σε drivers

ολες οι εφαρμογες 32 bit που ειναι σχετικα προσφατες (θα ελεγα απο 2002 και μετα δεν εχω δοκιμασει παλιοτερη) παιζουν κανονικοτατα απο κει και περα θα εχει την δυνατοτητα αν στο μελλον βαλει περισοτερη μνημη 3 gb η 4 gb το λειτουργικο να την αναγνωρισει κανονικα θα την αξιοποιει και θα πηγαινει σφαιρα

κακα τα ψεμματα πλεον τα 64 bit ειναι το επομενο βημα στους υπολογιστες

Δημοσ.

Αν θελει να δει κ να μαθει κατι καινουργιο/θελει παιχνιδι με DX 10 (πχ Age Of Connan)/ ή βαλει περισσότερη μνημη στην αρχη, ας βαλει τα Vista 64 bit

Ειδάλλως το μηχανηματακι θα δουλεψει που καλα κ σχετικα λιγο γρηγοροτερα με XP Pro SP3.

Δημοσ.

Μια χαρά θα δουλέψει το σύστημα και με xp, το θέμα είναι πας να δώσεις 100Ε για να πάρεις ''παλιό-ξεπερασμένο'' λειτουργικό? Πόσο μάλλον σε pc που θα μείνει για καιρό έτσι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...