Προς το περιεχόμενο

Αγορα καινουργιας οθονης

sno0py

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα παιδια το post μου ισως προβληματισει καποιους απο εσας για το τι οθονη να διαλεξω

Η αγορα θα γινει καπου τελος του μηνα οπου θα αγορασω μετα απο 4 χρονια νεο pc.

Οποτε θελω να εχω χρονο στο ψαξιμο και αρχιζω απο τωρα ωστε να κανω την σοφοτερη επιλογη.

Η χρηση ειναι για games ταινιες και γενικη χρηση.

Η προηγουμενη οθονη που ειχα ειναι η sony Hx93(19') 25 ms αποκριση και800:1 contrast και παντα ειχα το εξης προβλημα και δισαρεσκεια:

1oν Σε παιχνιδια που επαιζα online που ειχαν καποιο σκοτεινο σημειο δεν ειχα καλη αποδοση εως και απαισια θα ελεγα και δεν μπορουσα να εχω την ιδια αποδοση με αλλους παιχτες.Οταν πηγαινα σε νετ και εβλεπα την τεραστια διαφορα στα σκοτεινα σημεια με εκεινες τις οθονες ζηλευα:P

2ον Η πολυ ενεργοβορα των 60 watt οθονη που ειναι που αν αυτο δεν λεγεται καταχρηση (για 19αρα) των πορων της δεη τοτε τι λεγεται?:P

Το budget ειναι μεχρι 280 ευρο και ελπιζω να μην τα εξαντλησω.

Το ερωτημα ειναι να παω σε 20'' wide ή σε 22'' wide καποιος που ασχολειται σοβαρα με online fps games του στερησε δυνατοτητες μια wide οθονη αξιζει να παω σε wide ή οχι

και να ψαξω καμια 19αρα που να μην ειναι wide

Παντως λογο της παλιας οθονης θα θελα να ειχε καλη αποδοση στα σκοτεινα χρωματα οποτε να εχει αρκετα υψηλο contrast(αν δεν κανω λαθος αυτο σχετιζεται με το προβλημα που ειχα)

Οποτε τα stadar που πρεπει να εχει η νεα οθονη ειναι να εχει 2ms αποκριση καλη ενεργοβορα συμπεριφορα κατω των 50 watt σε συνθηκες λειτουργειας αν γινεται και καλη αποδοση χρωματων και σκοτεινων σημειων σε ενα game ή ταινια

Tελος να προσθεσω οτι η οθονη θα συνδιαστει με την ati 4870:)

Ευχαριστω για την υπομονη σας ελπιζω να μης σας κουρασα...αυτα:-)

Δημοσ.

Oποιαδηποτε οθονη μεχρι 8ms δεν θα σε προβληματισει στα games και δεν θα εχεις ghosting. Θα πας σε 22αρα οθονη σιγουρα(20αρα και wide θα σου φανει μικρη).

Υπαρχουν πολλες αξιολογες 22αρες και φτηνες(samsung 2232bw,hp 2207h,lg227 κ.τ.λ). Εγω προτεινω την 2232 που εχει πεσει στα 220 ευρο και ειναι αψογη(για tn panel).Οποια και να παρεις απο αυτες που προανεφερα θα μεινεις αρκετα ικανοποιημενος. Να ξερεις ομως ,οτι δεν θα εχεις τελεια αποδοση χρωματων.

Φυσικα αν εδινες 600 ευρο θα σου προτεινα την EIZO S2231 s-pva panel. Εκει θα δεις πραγματικο μαυρο και λευκο και γενικα πραγματικα χρωματα. Η αντιθεση ειναι ενα μεγαλο τρικ. Η samsung Τ220 εχει 20.000 αντιθεση και η ΕΙΖΟ 1500. Αν δεις κριτικες σε ολα τα μεγαλα sites (prad,cnet,pcworld) θα δεις οτι δεν ειναι ικανοποιημενοι αρκετα με την Τ220 και μαλιστα κανει και 350+ ευρο. Αντιθετως η ΕΙΖΟ με το ''μικρο'' 1500 αντιθεση προσφερει κρυσταλινη εικονα και αποδοση χρωματων που θα σε κανει να τρελαθεις και να μην ξεκολλας απο την οθονη

Υ.Γ Εγω παντως θα περιμενα μερικους μηνες ,γιατι και η samsung και η ΗP ετοιμαζουν προτασεις στις 22'' με s-pva panel. Σιγουρα θα υπαρξει ανταγωνισμος και οι τιμες θα πεσουν. Θα κυμανθουν γυρω στα 450 ευρο και θα ειναι σιγουρα μια συμφερουσα αγορα

Δημοσ.
Oποιαδηποτε οθονη μεχρι 8ms δεν θα σε προβληματισει στα games και δεν θα εχεις ghosting. Θα πας σε 22αρα οθονη σιγουρα(20αρα και wide θα σου φανει μικρη).

Υπαρχουν πολλες αξιολογες 22αρες και φτηνες(samsung 2232bw,hp 2207h,lg227 κ.τ.λ). Εγω προτεινω την 2232 που εχει πεσει στα 220 ευρο και ειναι αψογη(για tn panel).Οποια και να παρεις απο αυτες που προανεφερα θα μεινεις αρκετα ικανοποιημενος. Να ξερεις ομως ,οτι δεν θα εχεις τελεια αποδοση χρωματων.

Φυσικα αν εδινες 600 ευρο θα σου προτεινα την EIZO S2231 s-pva panel. Εκει θα δεις πραγματικο μαυρο και λευκο και γενικα πραγματικα χρωματα. Η αντιθεση ειναι ενα μεγαλο τρικ. Η samsung Τ220 εχει 20.000 αντιθεση και η ΕΙΖΟ 1500. Αν δεις κριτικες σε ολα τα μεγαλα sites (prad,cnet,pcworld) θα δεις οτι δεν ειναι ικανοποιημενοι αρκετα με την Τ220 και μαλιστα κανει και 350+ ευρο. Αντιθετως η ΕΙΖΟ με το ''μικρο'' 1500 αντιθεση προσφερει κρυσταλινη εικονα και αποδοση χρωματων που θα σε κανει να τρελαθεις και να μην ξεκολλας απο την οθονη

Υ.Γ Εγω παντως θα περιμενα μερικους μηνες ,γιατι και η samsung και η ΗP ετοιμαζουν προτασεις στις 22'' με s-pva panel. Σιγουρα θα υπαρξει ανταγωνισμος και οι τιμες θα πεσουν. Θα κυμανθουν γυρω στα 450 ευρο και θα ειναι σιγουρα μια συμφερουσα αγορα

Κοιτα να δεις η αγορα του Η/Υ γινεται στο τελος του μηνα και δεν μπορω να περιμενω κατι αλλο.

Οταν παιζεις online fps games και το καθε ms εχει την σημασια του δεν το συζητω αυτο αν εχεις ασχοληθει ποτε σοβαρα με fps online σιγουρα θα με καταλαβαινες οποτε μιλαμε για 2ms και δεν αλλαζει:-)

Επισης ειμαι πολυ προβληματισμενος αν παω σε wide λογο της ενασχολησης με fps game online και ξανασκεφτομαι λυση 19" επισης οι οθονh που μου προτεινες αν δεν κανω λαθος ειναι στα 50 watt λειτουργειας και δεν πληρει τις προδιαγραφες.

Η http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.169511 η LG αυτη τι υπολειπεται απο της αλλης που κανει 278 eyro?

H hp βρηκα ενα site οτι εχει καταναλωση <65 watt χωρις καποια περετερω διευκρινιση και η Ηp και h samsyng ειναι στα 3000:1 contrast και το ξερω οτι δεν ειναι παντα αξιοπιστος παραγοντας για την αποδοση μιας οθονης αλλα καποιες φορες παιζει τον ρολο του.

Ευχαριστω παντως για την εγκαιρη απαντηση σου:-)

Δημοσ.

Δεν γνωριζω την συγκεκριμενη LG φιλε μου. Αφου θες 2ms η λυση ειναι η 2232bw. Εγω δεν ξερω καποια οθονη με λιγοτερο απο 50w καταναλωση παντως. Επισης η δικια μου οθονη εχει 8ms και δεν βλεπω ghosting στο UT3

Παντως μπορεις να δεις και μονος σου τις οθονες. Στο mediamarket εχει την 2232bw και αλλες πολλες να παιζουν και σε αλλα μαγαζια το ιδιο. Πηγαινε,κοιτα και αποφασισε. Εγω παντως βλεπω καλυτερα χρωματα και εικονα στην 2232bw με 3000 αντιθεση παρα στην Τ220 με 20.000 αντιθεση

Δημοσ.
Δεν γνωριζω την συγκεκριμενη LG φιλε μου. Αφου θες 2ms η λυση ειναι η 2232bw. Εγω δεν ξερω καποια οθονη με λιγοτερο απο 50w καταναλωση παντως. Επισης η δικια μου οθονη εχει 8ms και δεν βλεπω ghosting στο UT3

Παντως μπορεις να δεις και μονος σου τις οθονες. Στο mediamarket εχει την 2232bw και αλλες πολλες να παιζουν και σε αλλα μαγαζια το ιδιο. Πηγαινε,κοιτα και αποφασισε. Εγω παντως βλεπω καλυτερα χρωματα και εικονα στην 2232bw με 3000 αντιθεση παρα στην Τ220 με 20.000 αντιθεση

Φιλε μου οι 19'' και 20" παιζουν στα 30-36 watt οι περισσοτερες οι lg που μου προτεινες και αυτη που σου εδειξα παιζουν στα 40-45 watt

Κοιτα δεν μπορω να παω στο μαγαζι και να τους πω βαλλε το ταδε game που παιζω να δω την αποδοση στα ταδε σημεια:-D

Δημοσ.
Φιλε μου οι 19'' και 20" παιζουν στα 30-36 watt οι περισσοτερες οι lg που μου προτεινες και αυτη που σου εδειξα παιζουν στα 40-45 watt

Κοιτα δεν μπορω να παω στο μαγαζι και να τους πω βαλλε το ταδε game που παιζω να δω την αποδοση στα ταδε σημεια:-D

Δεν μπορω να καταλαβω το κολλημα σου με τα watt :-D . Στο 99.9% των αγοραστων δεν παιζει ρολο. Αυτο που πρεπει να σε νοιαζει ειναι η αποδοση χρωματων(κυριως του μαυρου που οπως λες και εσυ σε ενοχλει να μην βλεπεις τιποτα) η ταχυτητα αποκρισης,οι γωνιες θεασεις,η αξιοπιστια,η τιμη. Επισης στο ξαναλεω μην τις κοιτας παντα στα χαρτια(π.χ αν εχουν αντιθεση 20.000 ειναι καλες, ενω με 1.500 αντιθεση σκατα). Εδω η lenovo που εχει s-pva panel και 1920*1200 αναλυση θα πιστευες οτι ειναι η καλυτερη 22αρα. Ελα ομως που ειναι κινεζικη οθονη και ενω στα χαρτια φαινεται σουπερ,στην πραξη ειναι χαλια.

Τελος παντων. Αφου θες 2ms,watt και καλη οθονη τσιμπα αυτη LG L227WT-PF http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.169507 . Εχω βρει και καλα και μετρια reviewς για αυτη την οθονη.

Οριστε ενα αναλυτικοτατο review http://www.prad.de/en/monitore/review/2008/review-lg-l227wt.html#Introduction

Δημοσ.

Φιλε οταν τα σκας καθε μηνα στην δεη κοιτας και λιγο τα ποσα καιει και οπως και να το κανουμε 40 με 50 watt εχουν καποια σημαντικη διαφορα.

Ετσι που πανε τα πραγματα σε λιγο καιρο θα βλεπεις πολλους με δικες μου απαιτησεις και ανησυχιες.

Ναι να τα σκασεις να παρεις μηχανημα αλλα οχι κ το κοστος λειτουργειας να ειναι τεραστιο :)

Και παλι ομως γιατι να δωσω περιπου 25 ευρο παραπανω για τα ιδια χαρακτηριστικα και μαρκα αυτο δεν μου το διευκρινησες...

Δημοσ.
Φιλε οταν τα σκας καθε μηνα στην δεη κοιτας και λιγο τα ποσα καιει και οπως και να το κανουμε 40 με 50 watt εχουν καποια σημαντικη διαφορα.

Ετσι που πανε τα πραγματα σε λιγο καιρο θα βλεπεις πολλους με δικες μου απαιτησεις και ανησυχιες.

Ναι να τα σκασεις να παρεις μηχανημα αλλα οχι κ το κοστος λειτουργειας να ειναι τεραστιο :)

Και παλι ομως γιατι να δωσω περιπου 25 ευρο παραπανω για τα ιδια χαρακτηριστικα και μαρκα αυτο δεν μου το διευκρινησες...

Ουφ με εσκασες :cry: . Δωσε 25 ευρο παραπανω ,γιατι οσα reviews εχω βρει ειναι για την συγκεκριμενη. Φαινομενικα αυτη που λες μπορει να ειναι ιδια ,αλλα μπορει και οχι.(μπορει να εχει glossy panel η 227 και για αυτο να ειναι πιο ακριβη). Δεν εχω βρει κανενα review για αυτη που λες. Τι να σου πω. Ψαξτο και μονος σου

Υ.Γ Χωρις να θελω να σε προσβαλλω εισαι λιγο τσιγκουνης ε?:lol:

Δημοσ.

Φιλε να σκας και εσυ 70αρια στην δεη καθε μηνα και σε λεω και εγω τσιγκουνη:) Οχι δεν ειμαι τσιγκουνης απλα εχω στανταρ budget για το συστημα που φτιαχνω και εχουν σημασια και τα 25 ευρο αν δεν θελω να υπερβω το budget που εχω:)

Κανας αλλος ρε παιδια?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...