Προς το περιεχόμενο

Αγορα Ram

JimxxZe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατι ακομα επιδη αυτη η ram που εχω τωρα(1gb DDR) λει cl 3 θελω να παρω αλλη μια ram DDR 1gb θα πρεπει να ειναι και αυτη c3 ?Ποια η διαφορα μεταξυ cl και τι ειναι αυτα?

Δημοσ.

To CL (CAS (Column Access Strobe) Latency) είναι ο χρόνος...

...(in number of clock cycles) that elapses between the memory controller telling the memory module to access a particular column in the current row, and the data from that column being read from the module's output pins.

Συνεπώς όσο μικρότερος είναι τόσο ταχύτερη είναι η μνήμη. Στην πράξη όμως δεν πρόκειται να δεις διαφορές. Ίσως σε ενδιέφερε μόνο αν έκανες o/c ή ασχολούσουν με benchmarks.

Καλύτερα να επιλέξεις μνήμες με το ίδιο CL για να αποφύγεις πιθανή ασυμβατότητα, αν και η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μάλλον μικρή.

Δημοσ.

Συνεπως αν παρω αλη μια Ram 1gb cl3 οπως και αυτη που εχω θα μου τις βρισκει και τις 2 το pc η θα γινεται το ιδιο οπως και με τισ 512 και τσαμπα τα λεφτα για το 1gb..

Δημοσ.

Έλεγξες αν ίσχυε/έφταιγε αυτό που είπα παραπάνω για τις single/double-sided;

Θα πρέπει να δεις τι από τα δύο είναι η RAM του 1GB που χεις και να πάρεις το ίδιο.

Δημοσ.

Aν και δεν πολυκαταλαβα αυτο με τα τσιπακια ελενξα ολες τις ram και δεν βρηκα καμια διαφορα μεταχυ τους μονο που η 1gb ειναι cl3 ενω οι αλλες οι 512 ειναι cl2.5 μαλον γιαυτο δε τις βρισκει το pc οταν βασω στην μια την 1gb και στην αλη την 512..Αρα αν παω στο καταστημα και τουσ δειξω την ram μου την 1gb και μου δωσουν μια ιδια η οχι ιδια πιστευετε 8α τις βρισκει το pc?thanks

Δημοσ.

Αν δεις τη μνήμη έχει κάτι μαύρα τετραγωνάκια πάνω της (τα chipάκια που έλεγα). Αν όλα είναι απ' την ίδια πλευρά είναι single-sided, αν υπάρχουν και στις δύο πλευρές είναι double-sided.

Αν πάρεις "same"-sided μνήμη με ίδιο CL κατά πάσα πιθανότητα θα είσαι οκ (αν και τα VIA chipsets είναι λίγο περίεργα σε τέτοια θέματα). Αν θες 100% σιγουριά θα πρέπει να πάρεις ακριβώς ίδια μνήμη (ίδιου κατασκευαστή/ίδια χαρακτηριστικά).

Δημοσ.

Ολες ειναι double-sided τοτε ευχαριστω για την πληροφορια.Η μαρκα ειναι twinmos, αξιζει να παρω αλη μια twinmos 1gb η να παρω 2 καινουργιες αλη μαρκα.Sorry για τις τοσες ερωτησεις

Δημοσ.

Αν καταφέρεις να βρεις μια twinmos σαν κι αυτή που έχεις, θα είναι το καλύτερο. Όλες οι DDR@400MHz (ουσιαστικά) τις ίδιες επιδόσεις έχουν.

edit: Ρίξε μια ματιά εδώ αν θες, για να δεις τι παίζει από τιμές. Twinmos δε βρήκα...

Δημοσ.

Τελικα βρηκα μια ολοιδια twinmos 1gb με αυτη που ειχα.Τις βαζω και τις δυο αλλα και παλι το pc αναγνωριζει μονο τη μια 1gb.Δε καταλαβαινω τι φταιει, ειναι ακριβως ιδιες οι ram.Γιατι συμβαινει αυτο?Εχω παρατηρησει πως οταν βαζω τις 1gb ram στην υποδοχη που λει ddr2 δε βρισκει 1gm αλα 512...οταν την βαζω στην ddr1 την βρισκει κανονικα..ταν βαζω 2χ512 τις βρισκει και τις 2..ισως κατι γινετε με την υποδοχη ddr2?Αλλα και οταν βαζω μια ram 1gb και μια 512 παλι μονο την 1gb βρισκει(και αυτο μονο αν h 1gb ειναι στη θεση ddr1 αλιωσ βρισκει μονο την 512).Καποια βοηθεια?

Δημοσ.

Μολις αλλαξα μια ρυθμιση στο bios που ελεγε κατι για cas latency και απο auto το εβαλα στο 3 επιδη και οι 2 ram των 1gb που εχω ειναι cl3.Αφου το εκανα αυτο κανω rr και βλεπω πως το pc βρηκε τωρα 1.50gb Ο_ο.Γιατι αυτο,γιατι δε βρηκε ολοκλιρο το 1gb απο την αλλη ram kai brhke mono 512?Μηπως υπαραχει καπια αλλη ρυθμιση μεσω bios και αλλαξει κατι?

Δημοσ.

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι μήπως ένα BIOS update βοηθούσε.

DRAM Voltage (μπορείς να δοκιμάσεις το "high"), DRAM Command Rate (ασ' το στο 2Τ), DRAM Bank Interleave (ιδέα δεν έχω), DRAM Frequency (δοκίμασε να βάλεις manual 333 & 400).

Δημοσ.

Απο οτι ειδα προβλημα μονο δημιουργει η πιο παλια ram η οποια δινει μονο 512 αντι για 1gb η καινουργια που πηρα πριν λειτουργει κανονικα.Θα δοκιμασω αυτα που εγραψες τωρα μηπος γινει τιποτα

Ευχαριστω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...