Προς το περιεχόμενο

Αγορα Ram

JimxxZe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιας και δεν ειμαι αρκετα εμπηρος σε αθτο το θεμα θα χριαστω καποιες συμβουλες.Η motherboard που εχω υποστηριζει DDR1 (οπως λει στην 1 υποδοχη) και ddr2 στην αλη.(Γραφει DDR 400 και FSB 800).Θελω να αγορασω μια DDR2 2gb 800 mhz σε μια πλακετα οχι 2x1gb.Θα ηθελα να ξερω αν η μητρικη θα την υποστηριζει αυτη τη ram η αν γινετε να βαλω 4gb ddr2 και στισ 2 υποδοχες που διαθετει η μητρικη(2gb στην καθεμια),η στην μια ddr1 1gb και στην αλη ddr2 2gb.Αν μπορουσατε να μου προτεινετε και καποιες ram Θα σας ημουν υποχρεος.

Ευχαριστω εκ των προτερον

Δημοσ.

Δες το manual της μητρικής σχετικά με τι μνήμες υποστηρίζει ή πες μας ποια είναι.

Αν έχει 2 memory slots, μάλλον υποστηρίζει μόνο DDR1. Τα 1 & 2 που αναφέρεις πρέπει να σημαίνουν DDR (slot) 1, DDR (slot) 2.

Δημοσ.

Πιθανόν να υποστηρίζει και DDR2 αλλά αν δε μας πεις το όνομα της μητρικής δε μπορώ να πω με σιγουριά. Αυτό που έγραψες είναι το όνομα απ' το chipάκι της μητρικής.

Δημοσ.

ειναι η Asrock P4VM890 PCIE 478 και μερικες πληροφοριες

* Socket 478 for Intel Pentium 4 / Celeron D (Prescott, Northwood, Willamate) processors

* VIA P4M890 + VIA VT8237R Plus Chipsets

* FSB 800/533/400 MHz and H-T Technology

* Untied Overclocking : During Overclocking, FSB enjoys better margin due to fixed PCIE/ PCI Buses

* Supports DDR400, 2 x DIMM slots, with max. capacity up to 2GB

* Integrated VIA UniChrome Pro 3D/2D Graphics, DirectX 7.0 VGA, Max. shared memory 64MB

* Hybrid Booster - ASRock Safe Overclocking Technology

* 1 x PCI Express x16 slot

* 2 x Serial ATA 1.5 Gb/s connectors, support RAID 0, 1, JBOD and "Hot Plug" functions

* 5.1 Channel Audio, 10/100 Ethernet LAN

* ASRock I/O Plus: 6 ready-to-use USB2.0 ports

Technical Details:

Audio Realtek ALC653 5.1channel AC'97 audio codec

Bios features 4Mb AMI BIOS, AMI Legal BIOS, Supports "Plug and Play", ACPI 1.1 Compliance Wake Up Events, Supports jumperfree, SMBIOS 2.3.1 Support

Certifications FCC, CE, WHQL

Chipset Northbridge: VIA P4M890, Southbridge: VIA VT8237R Plus

Connector 2 x Serial ATA 1.5 Gb/s connectors, support RAID (RAID 0, RAID 1, and JBOD) and Hot Plug functions, 2 x ATA133 IDE connectors (support 4 x IDE devices), 1 x Floppy connector, 1 x IR header, 1 x COM header, CPU/Chassis FAN connector, 20 pin ATX power connector, 4 pin 12V power connector, CD in header, AUX in header, Front panel audio connector, 2 x USB 2.0 headers

Cpu Socket 478 for Intel® Pentium® 4 / Celeron® D (Prescott, Northwood, Willamate) processors, FSB 800/533/400 MHz, Supports Hyper-Threading Technology, Supports Untied Overclocking Technology

Dimensions 24.4 cm x 20.3 cm

Form factor Micro ATX

Graphics Integrated VIA UniChrome Pro 3D/2D Graphics, DirectX 7.0 VGA, Max. shared memory 64MB

Lan VIA PHY VT6103, Speed: 10/100 Ethernet, Supports Wake-On-LAN

Memory 2 x DDR DIMM slots, Supports DDR400/333, Max. capacity: 2GB

Rear i/o ports 1 x PS/2 Mouse Port, 1 x PS/2 Keyboard Port, 1 x VGA Port, 1 x Parallel Port (ECP/EPP Support), 6 x Ready-to-Use USB 2.0 Ports, 1 x RJ-45 LAN Port,

Slots 3 x PCI slots, 1 x PCI Express x16 slot, 1 x AMR slot

Δημοσ.

Το είπες και μόνος σου :)

Memory 2 x DDR DIMM slots, Supports DDR400/333, Max. capacity: 2GB

Άρα DDR2 δεν παίζει. Και από όσο καταλαβαίνω, πάνω από 1GB/slot (2GB συνολικά) δεν πρόκειται να δει.

Δημοσ.

Nai αυτο ειδα και εγω...αρα εσυ τι προτεινεις να παρω ddr 2gb η να παρω μια καλιτερη μητρικη π.χ asus γιρω στα 70-100 ευρω.Αν βαλω σε αυτη π εχω τισ 2gb ddr θα τρεχει καθολου?

Δημοσ.

Eπισης στη μητρικη που εχω τωρα υποστηριζει τισ ddr σε 2χ1 gb η μπορω να παρω μια πλακετα 2gb και να τη βαλω?

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι πως αν πας για μητρική και μνήμες πας αμέσως και σε cpu και vga (αν δεν έχει ενσωματωμένη η μητρική σου) με ένα budget τουλάχιστον 150Ε..Αν θες τη γνώμη μου με 2GB σε xp είσαι μια χαρά.

*Απ' όσο ξέρω δεν έχει βγει μονό dimάκι των 2GB για DDR, μόνο σε ddr2..

Δημοσ.

OK θα ηθελα να ξερω τι ειναι καλυτερα 1gb σε καθε υποδοχη h μια πλακετα με 2gb sthn mia υποδοχη..

Δημοσ.

Αυτό εξαρτάται από το κατά πόσο καλύπτονται οι ανάγκες σου με την τωρινή μητρική (και το σύστημα γενικότερα).

Πόση μνήμη έχεις τώρα; 2GB DDR πάνε ~50? και σε μελλοντική αναβάθμιση (όποτε χρειαστεί) θα τα πετάξεις σίγουρα μιας και δε θα κάνουν στη νέα μητρική. 2GB DDR2 πάνε ~40? αλλά θα πρέπει να συνυπολογίσεις και το κόστος της μητρικής (από 50? αναλόγως τι θες). Το πρόβλημα είναι ότι θα χρειαστεί να αλλάξεις και επεξεργαστή γιατί ο δικός σου είναι socket 478 και οι νέες μητρικές υποστηρίζουν s775.

edit: Dual channel δε βλέπω να λέει κάπου ότι υποστηρίζει. Επίσης όπως είπε κι ο bokos, δεν βρήκα κάπου DDR1 module των 2GB.

Δημοσ.

Na αναφερω πως εχω 1 ddr 1gb και αλεσ 2 ddr apo 512 η καθεμια.Το ρποβλημα τωρα ειναι πως οταν βαζω την 1gb να δουλεψει με μια απο τις αλλες 2 μ βρισκει μονο το 1gb o η/υ και αλλες φορες δε βρισκει την 1gb παρα μονο την 512(Αυτο συμβαινει οταν βαζω την 1gb στην θεση ddr2).Ti συμβαινει?

Δημοσ.

Ρίξε μια ματιά στις μνήμες. Αν κάποιες έχουν chipάκια μόνο απ' τη μία τους πλευρά (single-sided) και κάποιες άλλες έχουν κι απ' τις δύο (double-sided), τότε πιθανότατα αυτό είναι το πρόβλημα. Δε βρήκα κάτι σχετικό στο manual της μητρικής.

Δημοσ.

ok σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες..αποφασησα να αφησω την Ram στην υπαρχουσα κατασταση (1gb) μιας και για αναβαθμιση δε βλεπω τπτ ισως να αρχισω να σκεφτομαι για καινουργιο pc :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...