Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με την ταχυτητα σε εξωτερικο αντιγραφικο.

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω το GSA-E60N της LG εξωτερικο αντιγραφικο, το οποιο αντιγραφει τα DVD μεχρι 18χ. Οταν το βαζω σε αυτη τη ταχυτητα ( ή στο 16χ ) ξεκιναει απο τα 6χ και ανεβαινει σταδιακα και φτανει μεχρι τα 12χ. Γιατι γινεται αυτο; Μηπως θελει drivers; Εχω τα windows vista.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Μπορει να με βοηθησει καποιος; Και αν θελει drivers, απο που τους κατεβαζω για το συγκεκριμενο μοντελο; Εψαξα, αλλα δε βρηκα κατι.

Δημοσ.

δεν εχει προβλημα

οσο η εγγραφη προχωραει απο τα ακρα του οπτικου δισκου προς το κεντρο η ταχυτητα αυξανεται λογω ολοενα και μικροτερης διαμετρου κυκλους που διαγραφει το laser

επισης σταδιακα αυξανεται και η ταχυτητα περιστροφης του δισκου απο το μοτερ μεχρι να φτασει καποια μεγιστη τιμη

Δημοσ.
οσο η εγγραφη προχωραει απο τα ακρα του οπτικου δισκου προς το κεντρο η ταχυτητα αυξανεται λογω ολοενα και μικροτερης διαμετρου κυκλους που διαγραφει το laser

Έχω την εντύπωση ότι το "κάψιμο" του δίσκου γίνεται από το κέντρο προς τα άκρα του και όχι αντιστρόφως...

Δημοσ.
Έχω την εντύπωση ότι το "κάψιμο" του δίσκου γίνεται από το κέντρο προς τα άκρα του και όχι αντιστρόφως...

χωρις να ειμαι σιγουρος, νομιζω οτι αν δεις δισκακια με λιγα δεδομενα ειναι "καμμενα" στην περιφερεια του δισκου

Δημοσ.

Όχι. Αυτό που βλέπεις είναι το άγραφο κομμάτι. Το επιβεβαίωσα: Η εγγραφή γίνεται από το κέντρο προς τα άκρα του δίσκου...

Δημοσ.

H εγγραφή γίνεται από μέσα προς τα έξω.

Συνήθως τα CD-DVD/R έχουν σταθερή γωνιακή ταχύτητα (δήλ μοίρες/sec)

Οπότε όσο πιο έξω βρίσκετε η κεφαλή τόσο μεγαλύτερο διάστημα διανύει και άρα πιο γρήγορη η εγγραφή.

Δημοσ.

Ναι, αλλα κανει περιπου στα 5,30 - 6 λεπτα για να αντιγραψει ενα dvd σε ταχυτητα 16,18χ. Κανονικα λεει οτι θελει κοντα στα 4,30 λεπτα. Χωρις να μετραω το lead-out που κανει στο τελος, το οποιο διαρκει κανα λεπτο ακομη.. Ισως θελει drivers;

Δημοσ.

Με USB το συνδέεις το enclosure;

Επίσης: Μην επαναλαμβάνεις συνέχεια την επωδό «Μήπως θέλει drivers;». Για τα optical drives δεν υπάρχουν drivers, όπως και για τους σκληρούς δίσκους. Αν είσαι κάποια χρόνια χρήστης, θα έπρεπε να το ξέρεις αυτό. Ο υπολογιστής επικοινωνεί μαζί τους μέσω controller, αν κάτι χρειάζεται λοιπόν drivers είναι αυτός ο controller.

Δημοσ.

12x ταχύτητα εγγραφής DVD αντιστοιχεί σε 17MB/sec περίπου. Για τους USB controllers που έχουν συνήθως τα laptops δεν είναι κι άσχημος ένας τέτοιος ρυθμός διαμεταγωγής (ούτε και τίποτα σπουδαίο όμως). Εξάλλου, οι USB συνδέσεις είναι γνωστό ότι μόνο στα μέγιστα θεωρητικά νούμερα τα πάνε καλά. Στην πράξη, οι ταχύτητες που επιτυγχάνουν εξαρτώνται πάρα πολύ από την ποιότητα της υλοποίησης και στα 2 άκρα της σύνδεσης.

Αν δοκιμάσεις να συνδέσεις το enclosure σε ένα desktop PC, είναι πολύ πιθανό να δεις να γράφει και στη μέγιστη ταχύτητα.

Και κάτι άλλο σημαντικό: Τα optical drives όπως ανέφεραν και τα παιδιά πιο πάνω, έχουν CAV (Constant Angular Velocity) τρόπο λειτουργίας. Αυτό σημαίνει πως αν το DVD που έγραφες δεν το γέμιζες μέχρι τα 4400κάτι MB, δε θα έφτανε ποτέ η εγγραφή στα πιο εξωτερικά σημεία του DVDR, όπου η γραμμική ταχύτητα (λόγω μεγιστοποίησης της ακτίνας) θα ήταν στο maximum και το ίδιο και η ταχύτητα εγγραφής...

Δημοσ.

Και τοτε πιο το νοημα να βγαινουν τετοια αντιγραφικα; Υποτιθεται οτι καποιος που εχει dekstop, θα εχει και καλα αντιγραφικα, δε θα χρειαζεται να αγορασει εξωτερικο. Τα external ειναι για τα λαπτοπ.. Και δε μπορουν να υποστηριζουν τις μεγιστες ταχυτητες; Εγω το εξωτερικο αντιγραφικο το αγορασα αποκλειστικα για το λαπτοπ, στο desktop εχω 2 αντιγραφικα απο 16x. Τι να πω... Αν το ηξερα, δε θα εδινα λεφτα.

Δημοσ.

Το θέμα είναι: Την έκανες τη δουλειά σου ή όχι; Έστω και σε μικρότερη ταχύτητα από τη μέγιστη διαφημιζόμενη.. Αν ήθελες μέγιστες ταχύτητες, δε θα έπρεπε να πάρεις εξωτερικό DVDRW, αλλά ένα slim που να μπαίνει στο σασί του φορητού σου.

ΥΓ: Μιλάμε για το ίδιο φορητό που γράφεις και σε άλλα threads σου, που πνέει τα λοίσθια και ακόμη δεν το έχεις στείλει για service λίγες ημέρες πριν να σου λήξει η εγγύηση;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...