Προς το περιεχόμενο

υποστηριξη tv tuner WinTV-HVR-1100 ?

dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια σας παιδια, εδω ειμαι με ενα φιλο και λεω να του περασω ubuntu. ομως το προβλημα του ειναι ενα tv tuner που δεν ξερουμε αν υποστηριζεται. εχει και τηλεχειρηστηριο κλπ...

για δειτε και πειτε μου λιγο...

http://www.hauppauge.co.uk/site/products/data_hvr1100.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σύμφωνα με το gentoo wiki η συγκεκριμένη κάρτα έρχεται σε 2 εκδόσεις, μια με Conexant και μια με Philips chipset. Και οι δυο δουλεύουν μια χαρά σε linux.

The Hauppauge WinTV HVR 1100 is a hybrid tuner card with DVB-T and analog tuner. It also has radio support and a remote.

Hauppauge ships two different types of hardware both labelled HVR 1100: One is based on the Conexant chipset, the other uses a Philips SAA7133/7135 chipset. However, both types of cards work fine with Linux.

Οπότε δε φαντάζομαι να συναντήσετε πρόβλημα.

μαλιστα! και επειδη παρομοια κατασταση δεν εχω συναντησει, ποιο προγραμμα να βαλω για tv tuner? ακομα θα πρεπει να κατεβασω καποιο driver ή θα το αναγνωρισει αυτοματα?

Από προγράμματα, έχω υπόψη μου τρία για αναλογικά κανάλια:

• Tvtime
  • Kdetv
  • xawtv. Το πακέτο του xawtv έχει και ένα πρόγραμμα κονσόλας για ραδιόφωνο (λέγεται radio)

Αν όχι με όλα, κάποιο από αυτά θα δουλεύει.

Τώρα για ψηφιακά κανάλια, δεν ξέρω με ποιο θα μπορέσεις να τα δει. Ίσως με vdr, kaffeine. Βέβαια με mythtv βλέπεις τα πάντα (εκτός από ραδιόφωνο) αλλά είναι software για PVR και είναι λιγάκι δύσκολο στην εγκατάσταση.

Οι οδηγοί για τις κάρτες είναι ενσωματωμένοι στον πυρήνα. Λογικά δε θα χρειαστείς να κάνεις τίποτα άλλο, πέρα από κάποιο scan για τα κανάλια.

Αν θέλεις πες μας τι έκανες με την κάρτα και αν δούλεψε, ώστε σε περίπτωση που δουλεύει out of the box, θα προβώ στην αγορά της, μιας και αυτό το διάστημα ψάχνω κάρτα τηλεόρασης.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...