Προς το περιεχόμενο

Mac και προγραμματισμός

k.tnb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδιά,

τον τελευταίο καιρό σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να περάσω από Windows σε Mac OS. Όταν είδα όμως την Leopard έκδοση σε Mac ενός φίλου, αποφάσησα οτι ΠΡΕΠΕΙ να περάσω από Windows σε Mac OS και για άλλους 1.000.000.000.000 λόγους που διάβασα στο forum. Ωστόσο, έχω μια ερώτηση. Ασχολούμαι με τον προγραμματισμό (τώρα με διαδικτυακές εφαρμογές JavaScript-Visual C# κτλ) και θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχουν στους Mac αξιόλογα εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών για οποιαδήποτε γλώσσα ξέρει ο καθένας Java, C++, Visual C#, C ή ότι άλλο...

Οποιαδήποτε γνώμη, άποψη ή συμβουλή πάνω στο θέμα Mac και προγραμματισμός θα με ενδιέφεραι πριν κάνω κάποια αγορά. :-D

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν η εφαρμογές που αναπτύσσεις είναι platform independent (π.χ. δικτυακές εφαρμογές σε php/java) τότε μπορείς να κάνεις μια χαρά τη δουλιά σου σε mac (υπάρχουν, εκτός από το Xcode που είναι για C/C++ και τα διάφορα extensions που κουβαλάνε, και το Eclipse για java, καθώς και php/mysql λύσεις για web programming).

Αν τώρα οι εφαρμογές σου είναι παραθυρικές για Windows, φυσικά και ο Mac δεν θα σου κάνει (τουλάχιστον όχι ο Mac με Mac OS πάνω).

Αν η εφαρμογές που αναπτύσσεις είναι platform independent (π.χ. δικτυακές εφαρμογές σε php/java) τότε μπορείς να κάνεις μια χαρά τη δουλιά σου σε mac (υπάρχουν, εκτός από το Xcode που είναι για C/C++ και τα διάφορα extensions που κουβαλάνε, και το Eclipse για java, καθώς και php/mysql λύσεις για web programming).

Αν τώρα οι εφαρμογές σου είναι παραθυρικές για Windows, φυσικά και ο Mac δεν θα σου κάνει (τουλάχιστον όχι ο Mac με Mac OS πάνω).

Λοιπόν:

Objective-C, C++, AppleScript + Cocoa + iPhone SDK = xCode (Apple's Official)

Everything Java works: NetBeans, jBuilder, Eclipse, κλπ

php/mySQL κλπ όπως τα ξέρεις...

Ευχαριστώ πολύ! Το Xcode φαίνεται καλή πρόταση. Αλλά σε όσα διάβασα περι αυτού δίνει έμφαση στο οτι μπορείς πολύ εύκολα και γρήγορα να δημιουργήσεις εφαρμογές για Mac και iPhone. Θα μπορώ να δημιουργήσω όμως και ανεξάρτητες εφαρμογές με C ή ότι άλλη γλώσσα μπορεί να υποστηρίξει; Θέλω να πώ, τα παράγωγά του Xcode δεν είναι μόνο για Mac OS έτσι;

• 2 εβδομάδες αργότερα...

τον gcc μονο απο το xcode υποτιθεται οτι μπορεις να τον παρεις αλλα αν θες αλλο ide η θες να κανεις compile πιο γρηγορα το source που γραφεις μπορεις να εγκαταστησεις τον gcc απο macports αν δεν θες το xcode.Eπισης καλο ide ειναι το codeblocks και δουλευει και σε win/unix/linux και απο την δικη μου μερια πιστευω δουλευει πιο καλα με C.Kαλοι text editors (gui) ειναι το gvim,bbedit.textmate

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...