Προς το περιεχόμενο

Mε πόσα ευρώ βγάζετε το 24ωρο σας;

Spok

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καθημερινές όσπρια φίλε μου. Λουβί, φακές, ρεβύθια, φασόλια.

Ένα σακούλι όσπρια βγάζει περίπου 10 μερίδες, οπότε για 2 άτομα είναι 5 γεύματα.

Τώρα το καλοκαίρι τα κάνω πάντα σαλάτα, νερόβραστα, να μένουν τραγανά, μετά τα στραγγίζεις και τα βάζεις στο πιάτο με λαδάκι, μαρούλι, κρεμμυδάκι, ντομάτα αγγούρι, τόνο ή σαρδέλες ή ότι άλλο τραβά η όρεξή σου.

Και επειδή τα κάνεις σαλάτα, η ποσότητα που βάζεις είναι ακόμα λιγότερη, οπότε το σακούλι κρατά ακόμα περισσότερες μέρες.

Τώρα από κρεατικά, αγοράζω έτοιμο κοτόπουλο σούβλας, 5 ευρώ ολόκληρο το κοτόπουλο, μικρό βέβαια, αλλά υπέραρκετό για 2 άτομα. Κάνεις και λίγο πουρέ, μιά σαλατίτσα και την βγάζεις τζάμι. Βγαίνει λίγο παραπάνω, αλλά κάνεις απόσβεση από τις μέρες που τρώς όσπρια.

Ψωμί να επισημάνω δεν υπάρχει στο διαιτολόγιο του σπιτιού μου.

Σε λίγα χρόνια αυτό θα λέγεται βασιλικό γεύμα!!!!

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λοιπον εχουμε και λεμε..4 euro ο καφες αν κατεβω το πρωι..,5 euro στην παραλια(εκτος αν κανω slainter αρα θελω αλλα 10) + 4-5 euro για call of duty +4 για μια κρεπα ή για δυο σουβλακια το βραδυ +4 οτι παρω στο καφε το βραδυ..

Συνολο πανω κατω 20-25 euro..

Δημοσ.
με τιποτα δεν βγαινει 2,5 ? το ατομο την ημερα, και το πρωι οσπρια τρωτε; Τα τροφιμα ειναι πιο φτηνα στην Κυπρο;

H ερώτηση του topic starter ήταν με πόσα τη βγάζουμε καθημερινώς σε περιόδους μεγάλης ακρίβειας ή μεγάλων αφραγκιών.

Το πρωινό μας ούτως ή άλλως είναι ένα ποτήρι γάλα βιαστικά βιαστικά πρίν να πάμε στις δουλειές μας.

Όπως και να έχει, ανετότατα βγαίνει 2,5 ευρώ το άτομο την ημέρα το φαγητό.

Θές να το αναλύσουμε?

Ένα σακούλι λουβί εισαγώμενο πάει 2 ευρώ. 10 μερίδες οπότε 20 σέντ η μερίδα.

1 ντομάτα 20 σέντ

Το ίδιο και για ένα αγγουράκι

50 σέντ ο τόνος που θα βάλεις μέσα

5 σέντ το κρεμμύδι

10 σέντ το λάδι

Ήδη έχεις φτιάξει ένα τεράστιο πιάτο με φαγητό που θέλει 2 στομάχια να χορέσει και σου στοίχησε 1,25 ευρώ, έξω το ηλεκτρικό/γκάζι/νερό που χρησιμοποίησες. Και έβαλα και τόνο μέσα που είναι ακριβός.

Και σιγά μή ξαναπεινάσεις το βράδι και να θές να φάς κανονικό γεύμα πάλι.

Ειδικά αν δεν έβρασαν τα όσπρια καλά, τότε θα ξαναπεινάσεις την επόμενη μέρα :lol:

Δημοσ.
...50 σέντ ο τόνος που θα βάλεις μέσα

...έβαλα και τόνο μέσα που είναι ακριβός.

Μιλαμε για μεγαλη ΚΡΑΙΠΑΛΗ.... :lol:

Δημοσ.

το ανετοτατα μου αρεσε. Ποσες μερες μπορεις να το κανεις αυτο το πραγμα;

στη φυλακη καλυτερα τρωνε, εκει τους δινουν και κανα φρουτο.

Δημοσ.
H ερώτηση του topic starter ήταν με πόσα τη βγάζουμε καθημερινώς σε περιόδους μεγάλης ακρίβειας ή μεγάλων αφραγκιών.

Το πρωινό μας ούτως ή άλλως είναι ένα ποτήρι γάλα βιαστικά βιαστικά πρίν να πάμε στις δουλειές μας.

Όπως και να έχει, ανετότατα βγαίνει 2,5 ευρώ το άτομο την ημέρα το φαγητό.

Θές να το αναλύσουμε?

Ένα σακούλι λουβί εισαγώμενο πάει 2 ευρώ. 10 μερίδες οπότε 20 σέντ η μερίδα.

1 ντομάτα 20 σέντ

Το ίδιο και για ένα αγγουράκι

50 σέντ ο τόνος που θα βάλεις μέσα

5 σέντ το κρεμμύδι

10 σέντ το λάδι

Ήδη έχεις φτιάξει ένα τεράστιο πιάτο με φαγητό που θέλει 2 στομάχια να χορέσει και σου στοίχησε 1,25 ευρώ, έξω το ηλεκτρικό/γκάζι/νερό που χρησιμοποίησες. Και έβαλα και τόνο μέσα που είναι ακριβός.

Και σιγά μή ξαναπεινάσεις το βράδι και να θές να φάς κανονικό γεύμα πάλι.

Ειδικά αν δεν έβρασαν τα όσπρια καλά, τότε θα ξαναπεινάσεις την επόμενη μέρα :lol:

Τί είναι το λουβί? Βασικά μου αρέσει πολύ το φθηνό και υγειινό πιάτο. Όταν λοιπόν γυρνάω σπίτι πιο γρήγορα από τη γυναίκα μου και πεινάω του....στη, φτιάχνω ρύζι basmati στον ατμό με τόνο και σκεφτόμουνα τι είδους όσπριο μπορώ να βάλω μέσα!!

Δημοσ.

To λουβί είναι μαυρομάτικα φασόλια αλλά όχι τα "μπαρμπουνοφάσολα" που λέμε στην Ελλάδα. Είναι μικρότερα και άσπρα στο χρώμα, πέρα από τη κοιλίτσα τους που είναι μαύρη. Δεν χρειάζονται περισσότερο από 2-3 ώρες μούλιασμα για να τα μαγειρέψεις και σε μισή ώρα έχουν βράσει. Σχεδόν όπως και οι φακές.

Νομίζω πρέπει να βρίσκεις και στην Ελλάδα στα σούπερ-μάρκετ.

Υπόψην, το εισαγώμενο λουβί πάει 2 ευρώ εδώ πέρα, αλλά το ντόπιο πάει 6-7 ευρώ.

Με το ρύζι τέλειες είναι οι φακές, όχι το λουβί. Εδώ στη Κύπρο μόνο έτσι τις τρώνε και είναι καταπληκτικές. Τους λέω πώς τρώμε τη φακή στην Ελλάδα (σούπα) και ούτε να το φανταστούν δεν μπορούν.

Πλένεις τις φακές και τις αφήνεις να μουλιάσουν κάνα 2-3 ώρες.

Τις βράζεις στο πρώτο νερό περίπου για δέκα λεπτά αφότου το νερό πάρει βράση.

Αδειάζεις το πρώτο νερό και τις ξαναβάζεις στη κατσαρόλα με ζεστό νερό και ένα ή δύο κύβους κοτόζουμου.

Μόλις το νερό βράσει, ρίχνεις μέσα το ρύζι και τα αφήνεις να βράσουν για 10 λεπτά.

Μετά στραγγίζεις το νερό και τέλος. Έχεις σπυρωτές φακές με ρύζι στις οποίες βάζεις ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λαδάκι, τόνο και γίνονται καταπληκτικές.

Φυσικά αν θές, το κρεμμύδι το προσθέτεις στο δεύτερο βράσιμο, αφού πρώτα το έχεις ψιλοτσιγαρίσει, αλλά έτσι το φαγητό γίνεται πιό βαρύ και λιγότερο υγιεινό. Το ίδιο και για το λάδι.

Οι φακές αυτές πάνε πολύ ειδικά το καλοκαίρι μαζί με γιαούρτι.

Γενικώς όμως όλα τα όσπρια γίνοναι σαλάτα και είναι απείρως πιό υγιεινό από τις σούπες.

Pablo, το thread υποτίθεται αναφέρεται στο πώς την βγάζουμε σε καιρούς όπου δεν παίζουν λεφτά. Τουλάχιστον εγώ έτσι το κατάλαβα.

Αν τώρα θές να αναλύσουμε το πόσα λεφτά ξοδεύουμε καθημερινώς σε νορμάλ καιρούς, αυτό είναι τελείως άλλο θέμα.

Δημοσ.

ναι, αλλα και έτσι πολύ σκληρό μου φαίνεται το πρόγραμμα σου, δεν μπορείς να το κρατήσεις για καιρό. Δεν έχει αρκετές βιταμίνες, πρωτεΐνη, κτλ.

Και εγώ όταν δεν έχω λεφτά, δεν παίρνω απέξω, αλλα φρούτα, ζυμαρικά, λαχανικά, τυρί, δημητριακά, δεν τα κόβω.

Δημοσ.

10 e για βενζίνες αυτοκινήτου

4 e για τσιγάρα

5 e για 3 σουβλάκια, ή μερίδα γύρο

2 e για καφέ (μέσος όρος)

3 e για καμιά μπύρα το βράδυ ή κανένα παγωτό

Αυτά το λιγότερο.

Δημοσ.
ναι, αλλα και έτσι πολύ σκληρό μου φαίνεται το πρόγραμμα σου, δεν μπορείς να το κρατήσεις για καιρό. Δεν έχει αρκετές βιταμίνες, πρωτεΐνη, κτλ.

Και εγώ όταν δεν έχω λεφτά, δεν παίρνω απέξω, αλλα φρούτα, ζυμαρικά, λαχανικά, τυρί, δημητριακά, δεν τα κόβω.

Ναι και εγώ χαλάω πολλά σε φρούτα!! Κρέτα και τέτοια φέρνω από το χωριό και θέλω να βάλω και όσπρια στη διατροφή μου.

Δημοσ.

Στα όσπρια περίπου το 20% του βάρους τους είναι πρωτείνη, 40% υδατάνθρακες, 25% φυτικές ίνες, ενώ περιέχουν βιταμίνες, σίδηρο και ασβέστιο. Τα παραπάνω είναι για τα φασόλια.

Στις σούπες, όπου τα όσπρια παραβράζονται, η θρεπτική τους αξία ειδικά σε βιταμίνες μειώνεται πάρα πολύ, αλλά στο ελαφρύ βράσιμο για σαλάτες, έχεις κρατήσει τη μέγιστη δυνατή θρεπτική τους αξία.

Εμείς είμαστε με ένα γάλα και ίσως ένα φρούτο το πρωί, γερό φαγητό το απόγευμα και φρούτα ή/και δημητριακά το βράδι αν και τα άμυλα (ψωμί, δημητριακά, πατάτες) έχουμε αρχίσει να τα περιορίζουμε πολύ, στα πλαίσια μιάς πιό υγιεινής διατροφής.

Δημοσ.
στη φυλακη καλυτερα τρωνε, εκει τους δινουν και κανα φρουτο.

Έλιωσα! :-D:-D

Και εγώ αυτό σκεφτόμουνα,τι ρύζι με λίγο κρεμμυδάκι και ένα μήλο να το μοιραστούμε 3 άτομα ρε παιδιά,εσείς έπρεπε στο Survivor να πάτε να βγείτε πρώτοι! :-D

Πέρα από την πλάκα, αν δεν έχεις λεφτά και θέλεις να την βγάλεις πολύ οικονομικά, μπορείς, αλλά αναγκαστικά θα στερηθείς πολλά πράγματα και μάλλον κακό θα κάνεις στην υγεία σου. Αν είσαι σχετικά αδύνατος π.χ. ένας γύρος και μια σοκολάτα (3 ευρώ τη μέρα δηλαδή) μπορεί να σε κρατήσουν όλη μέρα, αλλά γίνεται αυτό; Μπορείς να ζήσεις έτσι; Καλά τα όσπρια, αλλά κάθε μέρα φακές δε γίνεται.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...