Προς το περιεχόμενο

Deluge 1.0.0_RC: πρόβλημα πόρτας

Cygnus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά..Είμαι αισίως στην RC5 και το deluge αρνείται να δει την πόρτα που έχω ανοίξει για αυτό στο router. Έχω κάνει enable το firewall στο Ubuntu 8.04 και allow στη συγκεκριμένη πόρτα για TCP και UDP. Να φταίει άραγε ότι τη πόρτα την είχα ανοίξει και την χρησιμοποιώ κανονικότατα στο PC όταν είμαι στα windows; Πιστεύω ότι είναι ανεξάρτητη πλατφόρμας..Βοηθήστε με αλλιώς θα πέσω στα windows :-D!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Εάν είσαι σίγουρος πως το port forwarding έχει γίνει σωστά (έχεις την ίδια ip με αυτή που έχεις όταν μπαίνεις από windows; ) τότε ίσως φταίει το πρόγραμμα, αν και μου φαίνεται λίγο δύσκολο. Επίσης εκτός από το deluge υπάρχουν κι άλλα προγράμματα για torrents που μπορείς να χρησιμοποιήσεις μέχρι να φτιαχτεί το deluge, αν δηλαδή αυτό είναι υπεύθυνο για το πρόβλημά σου.

Εγώ από το να πέσεις στα ...Windows (πρόσεξε μην κοπείς από κανένα τζάμι!:-D), θα σου πρότεινα να παρατήσεις το Deluge που είναι προβληματική εφαρμογή και να πας σε κάτι πιο πρακτικό όπως το KTorrent ή (αν δεν έχεις πρόβλημα με την κονσόλα) σε rTorrent. Και μην ξεχνάμε και το πολύ καλό Transmission.:-)

Είτε enabled, είτε disabled το firewall δεν βλέπω καμία διαφορά..Επίσης είτε deluge, είτε transmission, είτε azureus καμία διαφορά. Η πόρτα παραμένει κλειστή όπως και να έχει.

@capthookb: Με το sudo iptables -L επιστρέφει

Chain INPUT (policy ACCEPT)

target prot opt source destination

Chain FORWARD (policy ACCEPT)

Chain OUTPUT (policy ACCEPT)

@NullScan: τον client τον τρέχω σαν κανονικός χρήστης. Λες να θέλει τίποτα περίεργο;

Ναι αλλά δεν μου είπες τον αριθμό της TCP πόρτας που χρησιμοποιείς. Στο Unix (αν και το Linux δεν είναι UNIX αλλά τέλος πάντων) τις πόρτες με αριθμό μικρότερο του 1024 δεν μπορεί να τις ανοίξει άλλος χρήστης πέρα από τον root. Αν λοιπόν έχεις βάλει κάποια πόρτα στο κλειστό διάστημα [1 .. 1024] άλλαξέ την και βάλε κάποια πάνω από αυτό το όριο. Το επίσημο documentation του torrent protocol αν δεν κάνω λάθος προτείνει να χρησιμοποιείς πόρτες κοντά στο 35000.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...