Προς το περιεχόμενο

Εισηγήσεις για προγράμματα στα Ubuntu

fotis12

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Για messenger το καλύτερο είναι τα amsn αλλά μπορείς να βρεις και το skype και το pidgin για irc. Για player το καλύτερο νομίζω ότι είναι το vlc υπάρχε και το kaffeine. Οτι άλλο πρόγραμμα χρειαστείς ρώτησε μας. Γενικά τα προγράμματα θα τα βάζεις μέσω του προγράμματος synaptic η με την προσθήκη αφαίρεση εφαρμογών. θα κάνεις μια αναζήτηση στο πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει και μετά εγκατάσταση. Τα προγράμματα στο linux τα βάζουμε πάντα με αυτό τον τρόπο σε αντίθεση με τα win που τα κατεβάζουμε και τα εκτελούμε μόνοι μας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για player το καλύτερο νομίζω ότι είναι το vlc υπάρχε και το kaffeine

στο vlc πρέπει να προσθέτω εγώ τους υπότιτλους και το kaffeine δεν αναγνωρίζει τους ελληνικούς υπότιτλους, κάποια λύση ή άλλο πρόγραμμα?

Η κωδικοποίηση για τους ελληνικούς υπότιτλους.

Η κωδικοποιηση για τους ελληνικους υποτιτλους (και για κειμενο στα ελληνικα γενικοτερα) ειναι iso-8859-7. Για το utf-8 δες εδω http://en.wikipedia.org/wiki/Utf8.

Για download manager που θες υπαρχει και τα gwget, d4x και kget που κανουν minimize to tray.

To pidgin σιγουρα κανει ηχο για εσερχομενα μηνυματα, υπαρχουν επιλογες στα options του για να το θεσεις. Και το emesene εχει ηχο για οτι event εχει.

Υπαρχει τροπος να εκτελω ,exe αρχεια στο linux;

Εχω περασει σε ubuntu 8.04 (εβγαλα τελειως τα vista απο το laptop) και το μονο που μου λειπει μεχρι στιγμης απο τα windows ειναι οτι δεν μπορω να παιξω ποκερ στο ιντερνετ καθως ολες οι εταιριες εχουν το αρχειο μονο για windows!

Υπαρχει τροπος να το κανω εγκατασταση;

Mε iso-8859-7 παντά υπάρχει πρόβλημα. Τους μετατρέπω σε UTF και παίζουν και με τον Mplayer και με τον Vlc

Δεν με πιανεις!

Iso-8859-7 ειναι η κωδικοποιηση για τα ελληνικα. Για τα αγγλικα πχ ειναι iso-8859-1. Ισχυουν για οποιδηποτε κειμενο εμφανιζεται στο linux, αρα και τους υποτιτλους.

Utf8 ειναι ολες οι γραμματοσειρες στο linux. To iso-... ειναι "υποσυνολο" του utf8. Το ιδιο utf8 κειμενο φαινεται αλλιως με iso-8859-7 (ελληνικα) και iso-8889-9 (τουρκικα).

Για messenger δοκίμασε το emesene. Με έχει βολέψει περισσότερο από όλα (εκτός αν θες κάμερα που δεν υποστηρίζει, αλλά ήχους κτλ κανονικά όλα και έχει κ άλλα plugins). Φυσικά είναι πανάλαφρο.

Βίντεο vlc, mplayer, kaffeine.

Μουσική audacity (ό,τι πιο κοντά σε winamp) και αν έχεις μουσική βιβλιοθήκη, όπως και δήποτε amarok (αυτό το πρόγραμμα και μόνο είναι λόγος να έχεις εγκατεστημένη διανομή στο pc σου).

Κατέβασε kget, ktorrent, το πρώτο είναι download manager, το δεύτερο ευνόητο.

Κατέβασε επίσης το πακέτο ubuntu-restricted-extras (sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras) για να σου βάλει codecs, γραμματοσειρές της microsoft, java κτλ.

Αυτά μου έρχονται τώρα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...