HighT3ch Δημοσ. 9 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2008 Έχω την εντύπωση ότι νομίζεις ότι εμείς που σου τα λέμε θεωρείς ότι μιλάμε στον αέρα. Δίνεις βαρύτητα σε λάθος posts και παραλείπεις τα σημαντικά. Επειδή ίσως χρειάζεσαι πειστήρια για να δώσεις βάση σε αυτά που σου λέμε, σου λέω ότι δίπλα μου τώρα που σου γράφω δουλεύει ένα pushαρισμένο μονοβάθμιο. Έχω που δουλεύω με phase change δύο χρόνια και 5-6 χρόνια chiller και υπάρχουν κολλητοί μου φίλοι μου με πολύ περισσότερα χρόνια πείρας που μαζί τους έχουμε δοκιμάσει πολλά (και 12voltους compressors και 220v σαν το δικό μου). 1ον δεν υπάρχει περίπτωση να μην σου κάνει θόρυβο είτε 12volt είναι είτε 220volt γιατί οπωσδήποτε πρέπει να ψύχεις τον condenser και σίγουρα πρέπει να φροντίζεις να ψύχεις και τον compressor. Ξέχνα τις μπαρούφες για υαλοβάμβακες και κλειστά κουτιά γιατί με αυτά τα πράγματα δεν παίζουν. Ο compressor ύστερα από αρκετή χρήση ζεματάει και καλά θα κάνεις να τον εξαερίζεις/ψύχεις σωστά γιατί μπορείς να σκοτωθείς με κάτι τέτοια (οι πιέσεις είναι μεγάλες στο ξαναλέω). Δεν υπάρχει περίπτωση να αποφύγεις τον πάγο εφόσον θες να φτιάξεις κάτι που ψύχει υπό του μηδενός, ούτε και την υγροποίηση αν δεν μονώσεις σωστά. Μόλις θα πιάσεις τους 10 βαθμούς Κελσίου θα αρχίσουν να "υδρώνουν" σωληνώσεις κλπ πόσο μάλλον κοντά και κάτω από το μηδέν. Αν δεν φτιάξεις κάτι που πιάνει τουλάχιστον -20 -30 στον evaporator τότε καλύτερα να μην το φτιάξεις καθόλου. Η ψύξη μέσω phase/vapor δεν είναι σαν την υδρόψυξη. Αν δεν μπορείς να "πιάσεις" και να διατηρήσεις χαμηλά την θερμοκρασία στον evaporator, η θερμότητα που εκλύεται από τον επεξεργαστή "ακυρώνει" την θερμοκρασία του evaporator και η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει αντί να πέφτει. Σε κάποιο σημείο ίσως καταφέρει το phase change σου να "κοντράρει" τον επεξεργαστή αλλά πλέον θα έχεις αρκετά υψηλές θετικές θερμοκρασίες και φυσικά θα έχεις τον compressor να δουλεύει υπερωρίες. Η μόνη περίπτωση να φτιάξεις κάτι σχεδόν αθόρυβο είναι να χρησιμοποιήσεις το κύκλωμα ενός ψυγείου σπιτιού και διατηρήσεις φυσικά και την 1,5 μέτρο σχάρα που το συνοδεύει. Εγώ πρώτος σου είπα οτι σε συγχαίρω για το τόλμημά σου να φτιάξεις κάτι τέτοιο μόνος σου, όμως σου προτείνω να διαβάσεις όσα περισσότερα μπορείς περί vapor/phase change cooling και να το μελετήσεις πολύ καλά προτού κάνεις κάτι. Υπάρχουν πάρα πολλά forums και άνθρωποι που γράφουν σε αυτά που έχουν φάει την ζωή τους με αυτά και σίγουρα θα είναι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν και να σε συμβουλεύσουν. Μην αρκείσαι μόνο σε αυτά που σου λέω εγώ ή ο κάθε "μάστορας".
DJJordan Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Με παρεξήγησες όσον αφορά αυτά που λέτε, δεν είναι καθόλου στον αέρα για μένα, ευχαριστώ πραγματικά για τις συμβουλές, όντως δεν είμαι καθόλου έτοιμος να το ολοκληρώσω απο θέμα γνώσεων και όχι μόνο, όσο για τα διάφορα που έγραψα τελευταία, μάλον απλώς γεμίζω γραμμές δίχως νόημα, sorry γιαυτό.
DJJordan Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Ρε παιδιά ποιο είναι το "μονοβάθμιο" ?? (ούτε αυτό δεν ξέρω!!)
Vatos_locos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 μονοβάθμιο είναι αυτό που φτιάχνεις με ένα μοτέρ και ένα στάδιο συμπίεσης του αερίου
DJJordan Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Είδα ένα σύστημα με 2 compressor στο outofspecs.gr, με 2 στάδια συμπίεσης τι κερδίζεις;
Vatos_locos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 θερμοκρασίες αλλά αν είδες το Cascade του Dinos111 και του Kourman μην το σκέφτεσαι καν... πολλά πάρα πολλά λεφτά
DJJordan Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 έχω 2 συμπιεστές απο καταψύκτες, πόσα ? να χρειαστώ για τα υπόλοιπα;
Vatos_locos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 φτιάξε πρώτα ένα μονοβάθμιο να δεις πως δουλεύει και να μπεις στα κρύα και μετά το κάνεις cascade
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.