Προς το περιεχόμενο

Σύστημα ψύξης υπό το μηδέν..

DJJordan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πράγματι ένα από τα δύσκολα κομμάτια του phase change loop είναι το evaporator. Προφανώς θα έχεις δει τι κυκλοφορεί και τι συζητήσεις γίνονται επ' αυτού σε thelab, xtremesystems κλπ. Και εγώ θα πρότεινα ένα έτοιμο evaporator είτε ντόπιο είτε εισαγόμενο. Πρέπει να λάβεις υπόψιν σου και τις πιέσεις που υπάρχουν στο κύκλωμα και σίγουρα δεν είναι να τις παίρνεις αψήφιστα. Από κει και πέρα πρέπει να δεις πώς θα εξασφαλίσεις την μόνωση ειδικά στην περιοχή του evaporator/cpu και πίστεψέ με δεν είναι εύκολο. Η παραμικρή χαραμάδα να υπάρχει, έπιασες νερά και θα αρχίσει τα τρελά το PC.

Δημοσ.

Όντως, κάποιες δυσκολίες (ειδικά στη συγκόληση των κοματιών που αποτελούν το evaporator, την εισαγωγή φρέου στο κύκλωμα, και στη μόνωση μεταξύ armaflex + shochet + cpu) δεν τις έχω ξεπεράσει ακόμα, με τις οποίες θα ασχοληθώ όταν φτάσω παραπέρα, στην πράξη δηλαδή, και δεν υπάρχει λόγος, επειδή ασχολούμαι ακόμα αποκλειστικά με τον σχεδιασμό και την κατασκευή του evaporator. Όχι ότι δεν το έχω ψάξει κ δεν το έχω μελετήσει καλά, όσο για το evaporator δεν ξέρω που μπορώ να βρω έτοιμο. Όταν βέβαια φτάσω στο τελικό στάδιο, θα το δουλέψω αρκετά το σύστημα ψύξης πριν τοποθετηθεί σε Η/Υ

Δημοσ.

Σήμερα μίλησα με έναν ψυκτικό για να βάλουμε φρέον (όταν έρθει η ώρα φυσικά) αλλά λίγο πολύ μου είπε τα βασικά για να το κάνω μόνος μου, με την αιτιολογία ότι δεν έχει ιδέα ότι μπορεί να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο σε Η/Υ, γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρώ τα απαραίτητα υλικά; (ενοώ συγκεκριμένα, πχ κάνα link απο κατάστημα με ψυκτικά κλπ)

Δημοσ.

Το καλό με το σύστημα που θέλεις να φτιάξεις είναι ότι θα είναι 100% αθόρυβο!

Επίσης θα έχεις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες επεξεργαστή (ασχέτως αν είναι σχεδιασμένος να αντέχει και σε υψηλές) με τη μέγιστη δυνατή οικονομία σε ρεύμα!

Δηλαδή θα έχεις έναν υπολογιστή θορυβώδη και ενεργοβόρο μόνο και μόνο για να κάνεις κάτι πρωτότυπο.

Δημοσ.

Αθόρυβο? Όχι και αθόρυβο. Ώπα κάτσε, andreasl εσύ φίλε φάσκεις και αντιφάσκεις. Τι μία λες "100% αθόρυβο" και την άλλη λες "θα έχεις έναν υπολογιστή θορυβώδη" μετά την άλλη λες "με τη μέγιστη δυνατή οικονομία σε ρεύμα!" και μετά πετάς "ενεργοβόρο". Πρωτότυπο το phase change cooling, (πλέον) δεν νομίζω. Εγώ απλά δίνω ένα μπράβο στο παιδί που μπήκε στο "λούκι" να κάνει κάτι μόνος του (απλά το βλέπω δύσκολο με τις γνώσεις και τα εργαλεία που (δεν) έχει).

Υγ. Ανάθεμα αν κατάλαβα τίποτα από το post σου!

Δημοσ.

Πάντως ούτε αθόρυβο θα είναι ούτε οικονομικό με το ρεύμα. Θα υπολογίζεις όσα "καίει" το PC σου μόνο του συν ακόμα 300-350Watt για ένα μονοβάθμιο.

• Super Moderators
Δημοσ.
Το καλό με το σύστημα που θέλεις να φτιάξεις είναι ότι θα είναι 100% αθόρυβο!

Επίσης θα έχεις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες επεξεργαστή (ασχέτως αν είναι σχεδιασμένος να αντέχει και σε υψηλές) με τη μέγιστη δυνατή οικονομία σε ρεύμα!

Δηλαδή θα έχεις έναν υπολογιστή θορυβώδη και ενεργοβόρο μόνο και μόνο για να κάνεις κάτι πρωτότυπο.

ειλικρινά u failed...

Δημοσ.

Καταλαβαίνω απόλυτα τι λέει ο andreasl και ΠΩΣ το λέει, την ίδια άποψη πιστέυω πως έχει και ο ψυκτικός, φαίνεται άλωστε και από την photo απο πάνω ότι είναι δώρον άδωρον (αν το γράφω σωστά) ακόμα και με χρήση 12βολτου συμπιεστή 1/8 του ίππου να κατασκευαστεί κάτι τέτοιο, μόνο και μόνο για να αυξήσω το χρονισμό της CPU, και να μειώσω (υποτίθεται) το θόρυβο και τη συνολική θερμοκρασία, αλλά και τα whatt που θα τραβάει όλο το σύστημα.

Παρόλα αυτά εγώ στρώθηκα να το φτιάξω και δεν αλάζω γνώμη με τίποτα παρόλα τα αρνητικά και αποτρεπτικά σχόλια ατόμων που γνωρίζουν τι πάω να φτιάξω, ακόμα και το ενδεχόμενο να κάψω τον υπολογιστή μου δεν με αγγίζει πια, όσο να ναι έχω ακούσει και μερικά μπράβο, θα έχω κατασκευάσει κάτι δικό μου τουλάχιστον!

Αν πετύχει θα έχω πάρει την ικανοποίηση ότι κατάφερα κάτι, διαφορετικά ας μείνω και μερικούς μήνες απο υπολογιστή, και τι έγινε;

Δημοσ.

Sorry που σας ξαναζαλίζω, για να καταλάβετε τι τρέλλα έχω με την ψύξη, μόλις έβαλα 12V DC ανεμιστηράκι μέσα στο router της connex (το μικρό, που δουλεύει και με 12V AC ρέυμα!).

Και μια παρένθεση για το σύστημα που φτιάχνω(σοβάρα τώρα,): Μου είπανε ότι υπάρχει τρόπος 100% αθορυβοποίησης του συμπιεστή, να τον τοποθετήσω σε δικό του κουτί, στο οποίο να βρώ τρόπο να μήν έχει επαφή, και να το γεμίσω με υαλοβάμβακα (λένε δεν πάιζει πρόβλημα από υπερθέρμανση του συμπιεστή) και αν είναι 12βολτος DC (για ψυγείο camping), θα υπολογίζω +50 whatt, και όχι +300 ή +500 whatt.

Όσο για το φρέον να είναι κάτω απο 5 bar πίεση, για να μην πιάσω πάγο στο mobo.

Δημοσ.

Αν θές αθόρυβο συμπιεστή πρέπει να πάρεις scroll type και όχι Pump.Έχουν αρκετή διαφορά στην τιμή να ξέρεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...