Προς το περιεχόμενο

Σύστημα ψύξης υπό το μηδέν..

DJJordan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχήν καλημέρα κ καλή εβδομάδα, μήπως έχει ασχοληθεί κανείς εδώ μέσα με σύστημα ψύξης με κομπρέσορα καταψύκτη; επειδή΄καταστευάζω κάτι τέτοιο και έχω μερικές απορίες σχετικά με την άμεση επαφή του block με τη cpu

Sorry για την.. "ξυψη"(!) ψύξη ήθελα να γράψω

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Την κεντική ιδέα την πήρα απο ένα σχεδιάγραμα που βρηκα στο net απο κάποιον που έφτιαξε σύστημα ψύξης επεξεργαστή με κύκλωμα ψυγείου, και επειδή έχω στην αποθήκη έναν συμπιεστή απο καταψύκτη που είναι και το ακριβότερο κομάτι που χρειάζομαι, σκεύτηκα να τον εκμεταλευτώ.

Έχω αγοράσει ένα κομάτι χαλκού 3 κιλά απο μεταλουργείο, και φτιάχνω το block που θα τοποθετήσω πάνω στη cpu, το οποίο έχω σχεδιάσει σε μια εφαρμογή 3D modeling, στο οποίο θα ρέει το ψυκτικό αέριο. Όποτε το τελειώσω και το συγκολήσω (γιατί θέλει και πολύ δουλειά) θα πάρω σωλήνες χαλκού και αφού κάνω μελέτη τοποθέτησης, θα το συνδέσω με τον συμπιεστή και με τον συμπικνωτή τον οποίο επίσης θα φτιάξω με φύλλα και σωλήνες χαλκού. Στη συνέχεια θα μονώσω το mobo με armaflex και θα κάνω την τοποθέτηση.

Το ερώτημά μου είναι τι θα κάνω για να αποφύγω την υγρασία και την διαφορά θερμοκρασίας πάνω στη cpu(P42.8HT) μιας που θα είναι και το μόνο κομάτι που δεν μπορώ να μονόσω.

Σύντομα θα ανεβάσω φωτογραφίες απο το block, η βάση είναι ήδη έτοιμη..

Δημοσ.

Το θεμα ειναι οτι με θερμοκρασιες υπο το μηδεν θα εχεις πολλη υγρασια μεσα στο πσ ειδικα πανω στο μπλοκ. Σαν καταψυξη που πιανει παγο θα ειναι. Δοκιμασε το σε κανα παλιο υπολογιστη και μετα βαλε τον στον καλο σου.

Δημοσ.

για το evaporator αμα θες μπορούμε να βρούμε άνθρωπο να σου φτιάξει κατα τα άλλα το όνομα αυτού phase

καλός ήλθες στα subzero :P

καλή μόνωση μόνο που λέει ο Χάρης και επειδή είναι η πρώτη σου φορά βγάλε το board μόνωσε όλα τα σλοτ ( μνήμες / ρεύματα / cpu /pci ) όλα δλδ και πέρνα την ένα δύο χεράκια με αυτό

Plastik_270.jpg

το ζητάς από μαγαζί με ηλεκτρονικά σαν πλαστικό UV σπρέι

και από μαγαζί με υδραυλικά ζητάς αρμαφλέξ για να μονώσεις το board

Δημοσ.

Και γιατι δεν περνεις ενα ραντιατορ και δεν το βαζεις στο κανονικο σου ψηγειο;δεν θα βαλεις νερο αλλα κατι αλλο που να παει και υπο το 0 και το υγρο μετα να παει στον επεξεργαστη.

Δημοσ.

Κάντε λίγο υπομονή, μην αρχίζετε το δούλεμα απο τώρα, αφήστε να ολοκληρώσω πρώτα το block, (σίγουρα μετά το καλοκαίρι) και μετά σχολιάστε ότι θέλετε..

Δημοσ.

Να μη δοκιμάσω ένα δικό μου; άλωστε ακόμα και το σχέδιο, δεν έχει καμία σχέση με το τελικό αποτέλεσμα, η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν θα υπάρχει σροβυλισμός για λόγους ευκολίας κατασκευής και μόνο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...