DJJordan Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Καταρχήν καλημέρα κ καλή εβδομάδα, μήπως έχει ασχοληθεί κανείς εδώ μέσα με σύστημα ψύξης με κομπρέσορα καταψύκτη; επειδή΄καταστευάζω κάτι τέτοιο και έχω μερικές απορίες σχετικά με την άμεση επαφή του block με τη cpu Sorry για την.. "ξυψη"(!) ψύξη ήθελα να γράψω
DJJordan Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Την κεντική ιδέα την πήρα απο ένα σχεδιάγραμα που βρηκα στο net απο κάποιον που έφτιαξε σύστημα ψύξης επεξεργαστή με κύκλωμα ψυγείου, και επειδή έχω στην αποθήκη έναν συμπιεστή απο καταψύκτη που είναι και το ακριβότερο κομάτι που χρειάζομαι, σκεύτηκα να τον εκμεταλευτώ. Έχω αγοράσει ένα κομάτι χαλκού 3 κιλά απο μεταλουργείο, και φτιάχνω το block που θα τοποθετήσω πάνω στη cpu, το οποίο έχω σχεδιάσει σε μια εφαρμογή 3D modeling, στο οποίο θα ρέει το ψυκτικό αέριο. Όποτε το τελειώσω και το συγκολήσω (γιατί θέλει και πολύ δουλειά) θα πάρω σωλήνες χαλκού και αφού κάνω μελέτη τοποθέτησης, θα το συνδέσω με τον συμπιεστή και με τον συμπικνωτή τον οποίο επίσης θα φτιάξω με φύλλα και σωλήνες χαλκού. Στη συνέχεια θα μονώσω το mobo με armaflex και θα κάνω την τοποθέτηση. Το ερώτημά μου είναι τι θα κάνω για να αποφύγω την υγρασία και την διαφορά θερμοκρασίας πάνω στη cpu(P42.8HT) μιας που θα είναι και το μόνο κομάτι που δεν μπορώ να μονόσω. Σύντομα θα ανεβάσω φωτογραφίες απο το block, η βάση είναι ήδη έτοιμη..
overclockerd Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Ωραία! περίμενουμε να το δούμε, ελπίζω να σου πετύχει.
doupiaki_ole Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Το θεμα ειναι οτι με θερμοκρασιες υπο το μηδεν θα εχεις πολλη υγρασια μεσα στο πσ ειδικα πανω στο μπλοκ. Σαν καταψυξη που πιανει παγο θα ειναι. Δοκιμασε το σε κανα παλιο υπολογιστη και μετα βαλε τον στον καλο σου.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 καλή όρεξη στην μόνωση...το πιο βαρετό πράγμα ever
outlaw star Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 φίλε καλή τύχη μακάρι να σου πετύχει και θα αναμένουμε φωτογραφίες
Vatos_locos Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 για το evaporator αμα θες μπορούμε να βρούμε άνθρωπο να σου φτιάξει κατα τα άλλα το όνομα αυτού phase καλός ήλθες στα subzero καλή μόνωση μόνο που λέει ο Χάρης και επειδή είναι η πρώτη σου φορά βγάλε το board μόνωσε όλα τα σλοτ ( μνήμες / ρεύματα / cpu /pci ) όλα δλδ και πέρνα την ένα δύο χεράκια με αυτό το ζητάς από μαγαζί με ηλεκτρονικά σαν πλαστικό UV σπρέι και από μαγαζί με υδραυλικά ζητάς αρμαφλέξ για να μονώσεις το board
DJJordan Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Το σχέδιο, η βάση του block και ένα κομάτι χαλκού 2χ2χ1 cm [ATTACH][/ATTACH]
xHEADHUNTERx Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Και γιατι δεν περνεις ενα ραντιατορ και δεν το βαζεις στο κανονικο σου ψηγειο;δεν θα βαλεις νερο αλλα κατι αλλο που να παει και υπο το 0 και το υγρο μετα να παει στον επεξεργαστη.
Vatos_locos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 lol και 10 μέτρα σωλήνες ακόμα και την γυναίκα/μάνα/παιδιά να ρίχνουν παντόφλα
DJJordan Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Κάντε λίγο υπομονή, μην αρχίζετε το δούλεμα απο τώρα, αφήστε να ολοκληρώσω πρώτα το block, (σίγουρα μετά το καλοκαίρι) και μετά σχολιάστε ότι θέλετε..
Vatos_locos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 το evap δεν έιναι σωστό πάντως καλύτερα το κλασικό δοκιμασμένο στρογγυλό evap με το φρένο να στροβιλίζετε μέσα του
DJJordan Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Να μη δοκιμάσω ένα δικό μου; άλωστε ακόμα και το σχέδιο, δεν έχει καμία σχέση με το τελικό αποτέλεσμα, η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν θα υπάρχει σροβυλισμός για λόγους ευκολίας κατασκευής και μόνο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.