klainmaingr Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 @_hopelesscase_: Πολλά απωθημένα ε; Οποιοσδήποτε έχει κάνει αυτή τη δουλειά έχει φύγει με απωθημένα... Είναι πιο δύσκολο απο όσο ακούγεται ;p Πάντως ο hopeless τα λέει κάτι παραπάνω απο σωστά.. Έτσι ακριβώς και κάτι παραπάνω..
Lucifer Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Πω πω, τι μου λες ρε φίλε, μεγάλο το δράμα σου. "Αγανακτισμένος έλληνας πελάτης". Υποείδος θηλαστικού που βοηθάει τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα τον Χόμο Ερρέκτους που έζησε στα δάση του πλανήτη γη πριν εκατομμύρια χρόνια. Αλήθεια ξέρεις τι θα πει να δουλεύεις σερβιτόρος/α σε τέτοια κωλομάγαζα? Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων ανασφάλιστη, για 3 ευρώ την ώρα και τα τιπς τα τσιμπάει ο αφεντικός ή ο "παλιός" του προσωπικού που είναι και ρουφιανογλύφταρος και την έχει δει μικρό αφεντικό. Κι αν δεν σκάσουν πελάτες, μη στενοχωριέσαι, θα σε βάλω να τρίβεις κάτι ψυγεία που είχαν πιάσει μούχλα, ή να κουβαλάς κασόνια μπίρες από το υπόγειο, ή να γυαλίζεις τα τζάμια από κάτι δαχτυλιές. Για να μην πληρώνεσαι για να κάθεσαι, ξέρεις. Σε μαγαζιά που έχουν βγάλει τραπεζοκαθίσματα σε εμβαδόν γηπέδου, όπου θα έπρεπε να δουλεύουν 5 σερβιτόροι, αυτοί έχουν 1 ή 2. Για να μην έχει έξοδα το μαγαζί, μωρέ. Άσχετο αν το μαγαζί κάνει τρελούς τζίρους αφού σερβίρει το φρεντοτσίνο στα 5 ευρώ για τον κάθε Χόμο Πελάτους που έρχεται να ξύσει τ' @ρχίδι@ του και να χαζέψει κάνα κώλο. Τρέχε εσύ σερβιτόρε να τους προλάβεις όλους, να μην κρυώσει ο καφές του μαλάκα, και να έχει 48 φουσκάλες το καιμάκι, ούτε παραπάνω ούτε παρακάτω. Και τα 24 ευρώ που παίρνει ο εργαζόμενος γι' αυτή τη δουλειά το οχτάωρο, το αφεντικό τα'χει βγάλει χαλαρά με 2-3 παρέες (και πολλές λέω) που θα κάτσουν και θα πάρουν από έναν καφέ. Και ο πελάτης έχει δίκιο κι από πάνω που δεν έφαγε την παστούλα του στις και μισή ακριβώς, αλλά στις παραεικοσιπέντε; Ρε πάτε καλά; Τι θα πει αυτό; Εμετικός μισογυνισμός. Μισογυνισμός του αφεντικού που προσλαμβάνει μόνο γυναίκες συγκεκριμένων χαρακτηριστικών και ντυσίματος, οπότε οι περισσότερες προσπαθούν να προσαρμοστούν σ' αυτό με όλες τις συνέπεις που έχει (να σερβίρεις για 8 ώρες με δεκάποντο τακούνι π.χ., ή ο κάθε μαλάκας να κοιτάει τα βυζιά σου χάρη στα οποία έχεις πάρει τη θέση και το ξέρεις). Και μισογυνισμός φυσικά του πελάτη, που αφενός αν η σερβιτόρα ΔΕΝ ντυθεί τσουλάκι (ή η οποιαδήποτε γυναίκα στο δρόμο, εδώ που τα λέμε) θα την πει ΜΠΑΖΟ ή ταγάρι κλπ. και θα γελάει στα μούτρα της, αφετέρου αν πληρεί τις ανωτέρω προυποθέσεις αυτός επιδεικτικά θα συρρικνώσει την ύπαρξή της ακριβώς στα βυζιά, στους κώλους κλπ. ονομάζοντάς την 'τσουλάκι' ή 'χαζή ξανθιά' κ.ο.κ. -απαξιώνοντάς τη και πάλι δηλαδή και υπερμεγεθύνοντας το δικό του Εγώ μέσα από αυτή τη διαδικασία (που είναι και ο απώτερος σκοπός της περιφρόνησης των ανδρών προς οτιδήποτε γυναικείο, εκτός αν έχουν την ευκαιρία να το γ... πρώτα). Γι'αυτό την άλλη φορά, η κοπελιά ελπίζω να σου τρίψει τα παγωτά στη μούρη -αν δεν προνοήσει να φτύσει μέσα πριν στα σερβίρει.... Πόσο πολύ γούσταρα να ήταν ο topic starter κοπέλα, να πήγαινε άπατο όλο αυτό το αρτηριοσκληρωτικό συνονθύλευμα κακού καπουτσίνο.
FilipposMD Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολη δουλειά, ούτε καλοπληρωμένη. Και οι περισσότεροι αποδώσαμε τις ευθύνες στη διεύθυνση και όχι στο προσωπικό. Απλώς, όσο δύσκολες και να είναι οι συνθήκες, ένα επίπεδο ευγένειας είναι αναγκαίο. Και η καλή εξυπηρέτηση είναι υποχρέωση του μαγαζιού, όχι μπόνους. Ο γιατρός που εφημερεύει στο νοσοκομείο ξέρεις πόσα παίρνει; Κάτω από 5 ευρώ την ώρα. Αυτό τι σημαίνει; Ότι μπορεί να πει στον ασθενή "δε μας χέζεις ρε υστερικέ;".
klainmaingr Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολη δουλειά, ούτε καλοπληρωμένη. Και οι περισσότεροι αποδώσαμε τις ευθύνες στη διεύθυνση και όχι στο προσωπικό. Απλώς, όσο δύσκολες και να είναι οι συνθήκες, ένα επίπεδο ευγένειας είναι αναγκαίο. Και η καλή εξυπηρέτηση είναι υποχρέωση του μαγαζιού, όχι μπόνους. Ο γιατρός που εφημερεύει στο νοσοκομείο ξέρεις πόσα παίρνει; Κάτω από 5 ευρώ την ώρα. Αυτό τι σημαίνει; Ότι μπορεί να πει στον ασθενή "δε μας χέζεις ρε υστερικέ;". Seconded... Αυτό για τον γιατρό τώρα... Come again? 5euro την ώρα σε εφημερία; Γιατρός; Αν κρίνω απο το md κάτι παραπάνω θα ξέρεις αλλα μου είχε δημιουργηθεί άλλη εντύπωση για "χ","Υ" λόγους...
doctorkostis Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Να απαντησω οτι ισως να ειναι και λιγοτερο απο 5ευρω/ωρα.Ο ειδικευομενος γιατρος παιρνει 70 ευρω στην καθημερινη εφημερια(16 ωρες,ασχετο αν εχει δουλεψει κανονικα το πρωινο 8ωρο του) και 110 ευρω την Κυριακη(24 ωρες και φυσικα πρεπει να δουλεψει και το 8ωρο του της δευτερας,επισης ασχετο). Οποτε μια ευγενεια απο σερβιτορους/ες ειναι απαραιτητη.Ολοι χωμενοι στα σκατα ειμαστε,δε μας φταινε τιποτα οι αλλοι....
parisb Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Παντως εδω στα Χανια τα πραγματα ειναι πολυ καλα. Σε ολες τις καφετεριες που εχω παει οι σερβιτοροι-ες ειναι επικοινωνιακοι, νιωθουνε πως να το πω. Εξαιτιας της θεσης που εχουνε (η παραγγελια παει σε καποιον αλλο να την ετοιμασει κτλ) αν δεν καταλαβουνε κατι θα σε ρωτησουν. Επισης σε περιπτωση λαθους η αλλαγη γινεται χωρις πολλα πολλα. Στο κατω κατω της γραφης ποσα λαθη θα γινουν σε μια μερα? Και αυτο το λαθος ποσο θα κοστισει στο μαγαζι? Ειτε καφες ειναι, ειτε γλυκο, βαφλα, φαγητο, το κοστος ειναι αμελητεο ενω ο πελατης που θα μεινει ευχαριστημενος και θα ξαναπαει μετραει παραπανω. Επισης δεν αμφιβαλω οτι ολο και καποιος θα εχει αντιμετωπισει προβλημα παρολο που δεν μου εχει τυχει.
parisb Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Για τα Χανιά Κρήτης μιλάς? Ναι για τα Χανια Κρητης....
axaxouxas Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Να σας πω κι εγω κατι που λιγο πολυ το εχετε βιωσει ολοι στις καφετεριες.... Εχετε προσεξει οτι ολοι μα ΟΛΟΙ οι σερβιτοροι οταν δινουμε 5 ευρω και το προ'ι'ον που πηραμε κανει π.χ. 4.5 ευρω κανουν ΜΙΑ ΩΡΑ να βρουν ΡΕΣΤΑ ? Δεν ειναι υποχρεωμενος ο μαγαζατορας να τους εχει ψιλα ? Δοξα τον Θεο τραπεζες εχουμε πολλες .... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΨΙΛΑ ?
klainmaingr Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Εεεεεεεεεε Φυσικά και έχουν ψιλά... Απλά όσο πιο πολύ αργεί τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει κάποιος να του πεί.. "δεν πειράζει, κράτησε τα..."
jimarass Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 1)Αλήθεια ξέρεις τι θα πει να δουλεύεις σερβιτόρος/α σε τέτοια κωλομάγαζα? Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων ανασφάλιστη, για 3 ευρώ την ώρα και τα τιπς τα τσιμπάει ο αφεντικός ή ο "παλιός" του προσωπικού που είναι και ρουφιανογλύφταρος και την έχει δει μικρό αφεντικό. Κι αν δεν σκάσουν πελάτες, μη στενοχωριέσαι, θα σε βάλω να τρίβεις κάτι ψυγεία που είχαν πιάσει μούχλα, ή να κουβαλάς κασόνια μπίρες από το υπόγειο, ή να γυαλίζεις τα τζάμια από κάτι δαχτυλιές. Για να μην πληρώνεσαι για να κάθεσαι, ξέρεις. Σε μαγαζιά που έχουν βγάλει τραπεζοκαθίσματα σε εμβαδόν γηπέδου, όπου θα έπρεπε να δουλεύουν 5 σερβιτόροι, αυτοί έχουν 1 ή 2. Για να μην έχει έξοδα το μαγαζί, μωρέ. Άσχετο αν το μαγαζί κάνει τρελούς τζίρους αφού σερβίρει το φρεντοτσίνο στα 5 ευρώ για τον κάθε Χόμο Πελάτους που έρχεται να ξύσει τ' @ρχίδι@ του και να χαζέψει κάνα κώλο. Τρέχε εσύ σερβιτόρε να τους προλάβεις όλους, να μην κρυώσει ο καφές του μαλάκα, και να έχει 48 φουσκάλες το καιμάκι, ούτε παραπάνω ούτε παρακάτω. Και τα 24 ευρώ που παίρνει ο εργαζόμενος γι' αυτή τη δουλειά το οχτάωρο, το αφεντικό τα'χει βγάλει χαλαρά με 2-3 παρέες (και πολλές λέω) που θα κάτσουν και θα πάρουν από έναν καφέ. Και ο πελάτης έχει δίκιο κι από πάνω που δεν έφαγε την παστούλα του στις και μισή ακριβώς, αλλά στις παραεικοσιπέντε; Ρε πάτε καλά; 2)Τι θα πει αυτό; Εμετικός μισογυνισμός. Μισογυνισμός του αφεντικού που προσλαμβάνει μόνο γυναίκες συγκεκριμένων χαρακτηριστικών και ντυσίματος, οπότε οι περισσότερες προσπαθούν να προσαρμοστούν σ' αυτό με όλες τις συνέπεις που έχει (να σερβίρεις για 8 ώρες με δεκάποντο τακούνι π.χ., ή ο κάθε μαλάκας να κοιτάει τα βυζιά σου χάρη στα οποία έχεις πάρει τη θέση και το ξέρεις). Και μισογυνισμός φυσικά του πελάτη, που αφενός αν η σερβιτόρα ΔΕΝ ντυθεί τσουλάκι (ή η οποιαδήποτε γυναίκα στο δρόμο, εδώ που τα λέμε) θα την πει ΜΠΑΖΟ ή ταγάρι κλπ. και θα γελάει στα μούτρα της, αφετέρου αν πληρεί τις ανωτέρω προυποθέσεις αυτός επιδεικτικά θα συρρικνώσει την ύπαρξή της ακριβώς στα βυζιά, στους κώλους κλπ. ονομάζοντάς την 'τσουλάκι' ή 'χαζή ξανθιά' κ.ο.κ. -απαξιώνοντάς τη και πάλι δηλαδή και υπερμεγεθύνοντας το δικό του Εγώ μέσα από αυτή τη διαδικασία (που είναι και ο απώτερος σκοπός της περιφρόνησης των ανδρών προς οτιδήποτε γυναικείο, εκτός αν έχουν την ευκαιρία να το γ... πρώτα). Γι'αυτό την άλλη φορά, η κοπελιά ελπίζω να σου τρίψει τα παγωτά στη μούρη -αν δεν προνοήσει να φτύσει μέσα πριν στα σερβίρει.... 1)O πελάτης έχει πάντα δίκιο. Αν δεν του αρέσει το μαγαζί σου, θα πλάει αλλού και το γκαρσόνι των 3 ευρώ ανασφάλιστα την ώρα, θα χάσει τη δουλειά του. Life is bitch. Το κακό ξέρεις πιο είναι? Ότι όταν ζητάμε δουλειά, τις πρώτες ημέρες τα κάνουμε όλα αυτά και δεν κοιτάμε παλιούς και τέτοια. Όταν γαιδουροδέσουμε και ξεψαρώσουμε, αρχίζουμε τις απαιτήσεις. Εν τω μεταξύ τα περισσότερα γκαρσόνια θεωρούν αυτονόητο το μπουρμπουάρ. Γιατί να πάρουν μπουρμπουάρ? Εγώ όταν κάνω τη δουλειά μου δεν παίρνω κάτι τέτοιο!! 2)Όσο για την εμφάνιση, δεν είναι και το πιο ωραίο να βλέπεις μπάζα να σερβίρουν. Η ομορφιά είναι και ήταν πάντα αξία θαυμασμού, ακόμα και από καλλιτέχνες! Τώρα αν η κοινωνία μας προωθεί συγκεκριμένα πρότυπα, τότε αυτό δεν έχει να κάνει με τις επιλογές του καταστηματάρχη. Δηλαδή εσύ αν είχες τέτοια επιχείρηση θα έπαιρνες άσχημες?
nikos_e34 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 αγαπητε "απελπιστικη υποθεση" σεβομαι οσα γραφεις και οσα βιωνεις λιγο η πολυ ολοι εχουμε περασει και περναμε απο το λουκι αυτο..οπως ειπε και ο φιλιπος και ο κωστης παραπανω η εφημερια πληρωνεται κατι λιγοτερο απο 5 ευρω την ωρα και ΠΑΝΤΑ περιμενουμε τα λεφτα αυτα ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ μετα απο κανα 2-3μηνο. συγκεκριμενα εχω μια φιλη που ειναι ειδικευομενη γιατρος πηρε τις εφημεριες της μετα απο 6 μηνες...ρωτα την κοπελα αυτη πως τα βγαζει περα με 970 το μηνα να εχει να πληρωσει νοικι λογαριασμους κλπ...αντε αυτη ειναι ελευθερη εγω ειμαι αραβωνιασμενος ομως.ακομα σπουδαζω ειμαι τελευταια χρονια μαζευω μαθηματα και ταυτοχρονα δουλευω εδω μονο που δεν ειναι επανω στον τομεα που σπουδαζω...δες το καπως ετσι..εισαι 28 χρονων , αραβωνιασμενος ,φοιτητης συναμα και να περιμενω απο τη μανα μου και τον πατερα μου να μου στειλουν λεφτα?δεν παει ρε φιλε...εν αναγκη θα δουλεψω και σκουπιδιαρης να μπορεσω να τα βγαλω περα και δεν θα παραπονεθω σαν κανενα κοριτσακι που εβγαλε σπυρακι στη μυτη στα φορουμ επειδη η δουλεια μου ειναι για το πεος. εαν δω οτι δεν ειμαι για αυτη τη δουλεια και δεν μπορω να ανταπεξελθω , κανω τουμπεκι και κοιταω για κατι αλλο..και μενα μου την εσπαγαν οι καραβλαχοι της εταιρειας εκεινης που με ειχαν για 500 ευρω το μηνα και ειχα μεταφρασει ολη την παπυρος λαρους μπριτανικα αλλα δεν βγηκα εδω περα να λεω σαν αλλος ξανθοπουλος "αχ ατιμη κοινωνια αλλους τους ανεβαζεις αλλους τους κατεβαζεις" τα παρατησα και κοιταξα αλλου..βρηκα μια πολυ καλη δουλεια σαν ωραριο μονο που ειναι σαβατοκυριακα απο την ανατολη εως τη πρωτη δυση του ηλιου αλλα τα λεφτα πολυ καλα παιρνω ενα 300 ευρω καθαρα στην τσεπη αλλα ασχετο με το επαγγελμα..και εκει εχω αν θες να ξερεις στριμενα αφεντικα που ριχνουν παναγιες ολη μερα αλλα δεν παραπονιεμαι διοτι αν ημουν τοσο αχρηστος θα με ειχαν διωξει. δουλευω μπαζαδικο φιλε οδηγος...τετραξονικο μαν ενας γνωστος με κανονισε διοτι εψαχναν εμπιστα παιδια γιατι αγοραστηκαν καινουρια απο το μαγαζι..τωρα ειμαι σε μια καμπινα μεσα με το αιρ κοντισιον μου και τα εξτρα μου παταω γκαζι φρενο ημιαυτοματο κιβωτιο κλπ και δουλευω σε ενα μεταλειο εδω στην πολη που μενω...ελλαδα δεν ξερω τι θα δουλεψω οταν γυρισω αλλα αν ειναι να μου δινουν 600 ευρω σε κεντρο αδυνατισματος και να μου λενε "και αν θες" ε να πανε να γαμ2#%@@@@η ιατρικη με την εννοια που εχει εδω ελλαδα ειναι πολυ παρεξηγημενος ορος.αλλα και 600 να παιρνω φιλε μια φορα θελω να βγω με τη γυναικα μου και οταν παω στην καφετερια δεν θελω κατι υπερβολικο και να αναλωνει τη φαια ουσια σου..θελω ενα φραπε μετριο χωρις γαλα..τοσο δυσκολο ειναι να το φερεις η εχεις σκοπο να κατσεις στο τραπεζι μου και να μου λες τα παραπονα της ζωης σου?δεν με ενδιαφερουν ποσως διοτι αν κατσω να λεω τα δικα μου δεν θα τελειωνω μεχρι αυριο και στα π@π@ρια μου στο κατω κατω..δεν σε υποχρεωσε κανεις να δουλεψεις..αν θες κατσε και περιμενε απο τη μαμα και το μπαμπα η το βουλωνεις και δουλευεις οπως κανει ο καθενας εδω... επισης στις καφετεριες δεν παω για τις γκομενες μαν..εδω στο κρατος που ειμαι μια βολτα να κανεις θα δεις τοσες ωρεες γυναικες οσες δεν προκειται να δεις αθηνα..και μιλαμε συνολικα ωρεες γυναικες.διοτι βλεπω να περνανε για ωραιο εδω οι ελληνες την ελληνιδα με συμπαθητικη φατσουλα και σωμα σαργκανης..οι ελληνιδες τις εχω ξεγραψει εδω και χρονια...οσο ωρεες και να ειναι ειναι μπαζα τις βρισκω κουσουρια..ελα να δεις εδω τι παιζει φιλε και θα καταλαβεις οτι δεν το παιζω τουπε και ο μαμαω της γειτονιας...εχω και ειχα πολλες και πανεμορφες γκομενες και οταν ερχομουν ελλαδα απογοητευομουν με το τι πατσομπαζα εχει εδω και ειδικα οταν εβλεπα τι τουπε εχουν οι γκομενες εβαζα τα γελια...κανω βολτα στο δρομο και βλεπω ωραια παληκαρια σαν τα κρυα τα νερα με κατι βοθρους που το παιζουν και ναζιαρες ΕΛΕΟΣ!τεσπα πολυ οφφ βγηκα αυτο ειναι αλλου παπα ευαγγελιο..καλο σας βραδι
nikos_e34 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 παιδες βρηκα τον απολυτο καφενε με ηλεκτρονικα κιολας ΟΛΟΙ ΕΔΩ ! http://bp1.blogger.com/__cBqs4Ah7b4/SJdgiugSdKI/AAAAAAAAABA/gSMsI4UxWB0/s1600-h/mpoumpi.jpg
jimarass Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 επισης στις καφετεριες δεν παω για τις γκομενες μαν..εδω στο κρατος που ειμαι μια βολτα να κανεις θα δεις τοσες ωρεες γυναικες οσες δεν προκειται να δεις αθηνα..και μιλαμε συνολικα ωρεες γυναικες.διοτι βλεπω να περνανε για ωραιο εδω οι ελληνες την ελληνιδα με συμπαθητικη φατσουλα και σωμα σαργκανης..οι ελληνιδες τις εχω ξεγραψει εδω και χρονια...οσο ωρεες και να ειναι ειναι μπαζα τις βρισκω κουσουρια..ελα να δεις εδω τι παιζει φιλε και θα καταλαβεις οτι δεν το παιζω τουπε και ο μαμαω της γειτονιας...εχω και ειχα πολλες και πανεμορφες γκομενες και οταν ερχομουν ελλαδα απογοητευομουν με το τι πατσομπαζα εχει εδω και ειδικα οταν εβλεπα τι τουπε εχουν οι γκομενες εβαζα τα γελια...κανω βολτα στο δρομο και βλεπω ωραια παληκαρια σαν τα κρυα τα νερα με κατι βοθρους που το παιζουν και ναζιαρες ΕΛΕΟΣ!τεσπα πολυ οφφ βγηκα αυτο ειναι αλλου παπα ευαγγελιο..καλο σας βραδι +1.Όχι ότι δεν υπάρχουν ωραίες Ελληνίδες, αλλά η μύτη τους είναι πιο πάνω από αυτό που πουλάνε. Στον παγκόσμιο ανταγωνισμό θα ήταν για σφουγγαρίστρες, κατά μέσο όρο!!! Αυτό το αίσθημα του γέλιου το αισθάνθηκα και εγώ πολλές φορές. Όχι στο θέμα απόρριψης/αποδοχής αλλά στο θέμα του "με κοιτάς, με γουστάρεις". Όπως λέει και μια κολλητή μου μουνάρα αλλά γαμώ τα άτομα, "άντε μωρή πατσαβούρα!!"
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Πω πω, τι μου λες ρε φίλε, μεγάλο το δράμα σου. "Αγανακτισμένος έλληνας πελάτης". Υποείδος θηλαστικού που βοηθάει τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα τον Χόμο Ερρέκτους που έζησε στα δάση του πλανήτη γη πριν εκατομμύρια χρόνια. Αλήθεια ξέρεις τι θα πει να δουλεύεις σερβιτόρος/α σε τέτοια κωλομάγαζα? Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων ανασφάλιστη, για 3 ευρώ την ώρα και τα τιπς τα τσιμπάει ο αφεντικός ή ο "παλιός" του προσωπικού που είναι και ρουφιανογλύφταρος και την έχει δει μικρό αφεντικό. Κι αν δεν σκάσουν πελάτες, μη στενοχωριέσαι, θα σε βάλω να τρίβεις κάτι ψυγεία που είχαν πιάσει μούχλα, ή να κουβαλάς κασόνια μπίρες από το υπόγειο, ή να γυαλίζεις τα τζάμια από κάτι δαχτυλιές. Για να μην πληρώνεσαι για να κάθεσαι, ξέρεις. Σε μαγαζιά που έχουν βγάλει τραπεζοκαθίσματα σε εμβαδόν γηπέδου, όπου θα έπρεπε να δουλεύουν 5 σερβιτόροι, αυτοί έχουν 1 ή 2. Για να μην έχει έξοδα το μαγαζί, μωρέ. Άσχετο αν το μαγαζί κάνει τρελούς τζίρους αφού σερβίρει το φρεντοτσίνο στα 5 ευρώ για τον κάθε Χόμο Πελάτους που έρχεται να ξύσει τ' @ρχίδι@ του και να χαζέψει κάνα κώλο. Τρέχε εσύ σερβιτόρε να τους προλάβεις όλους, να μην κρυώσει ο καφές του μαλάκα, και να έχει 48 φουσκάλες το καιμάκι, ούτε παραπάνω ούτε παρακάτω. Και τα 24 ευρώ που παίρνει ο εργαζόμενος γι' αυτή τη δουλειά το οχτάωρο, το αφεντικό τα'χει βγάλει χαλαρά με 2-3 παρέες (και πολλές λέω) που θα κάτσουν και θα πάρουν από έναν καφέ. Και ο πελάτης έχει δίκιο κι από πάνω που δεν έφαγε την παστούλα του στις και μισή ακριβώς, αλλά στις παραεικοσιπέντε; Ρε πάτε καλά; Τι θα πει αυτό; Εμετικός μισογυνισμός. Μισογυνισμός του αφεντικού που προσλαμβάνει μόνο γυναίκες συγκεκριμένων χαρακτηριστικών και ντυσίματος, οπότε οι περισσότερες προσπαθούν να προσαρμοστούν σ' αυτό με όλες τις συνέπεις που έχει (να σερβίρεις για 8 ώρες με δεκάποντο τακούνι π.χ., ή ο κάθε μαλάκας να κοιτάει τα βυζιά σου χάρη στα οποία έχεις πάρει τη θέση και το ξέρεις). Και μισογυνισμός φυσικά του πελάτη, που αφενός αν η σερβιτόρα ΔΕΝ ντυθεί τσουλάκι (ή η οποιαδήποτε γυναίκα στο δρόμο, εδώ που τα λέμε) θα την πει ΜΠΑΖΟ ή ταγάρι κλπ. και θα γελάει στα μούτρα της, αφετέρου αν πληρεί τις ανωτέρω προυποθέσεις αυτός επιδεικτικά θα συρρικνώσει την ύπαρξή της ακριβώς στα βυζιά, στους κώλους κλπ. ονομάζοντάς την 'τσουλάκι' ή 'χαζή ξανθιά' κ.ο.κ. -απαξιώνοντάς τη και πάλι δηλαδή και υπερμεγεθύνοντας το δικό του Εγώ μέσα από αυτή τη διαδικασία (που είναι και ο απώτερος σκοπός της περιφρόνησης των ανδρών προς οτιδήποτε γυναικείο, εκτός αν έχουν την ευκαιρία να το γ... πρώτα). Γι'αυτό την άλλη φορά, η κοπελιά ελπίζω να σου τρίψει τα παγωτά στη μούρη -αν δεν προνοήσει να φτύσει μέσα πριν στα σερβίρει.... Τι ειναι αυτα που λετε ρε? Επειδη η δουλεια του σερβιτορου ειναι δυσκολη και κουραστικη (λες και υπαρχουν πολλες ευκολες δουλειες σημερα), δικαιουται να φερεται αγενως προς τον πελατη? Ρε πατε καλα? Πατε στο εξωτερικο να τα πειτε αυτα και θα φυγετε νυχτα με το αεροπλανο της επιστροφης. Γιαυτο σα χωρα ειμαστε 1 αιωνα πισω. Για κατι τετοιες αντιληψεις. Κατι ακομα. Ολο το ποστ σου, βγαζει οργη προς τα αφεντικα και στο πως μεταχειριζονται τον σερβιτορο. Συμφωνοι. Αυτη την οργη ομως δεν εχει καμια δουλεια να την δεχεται ο πελατης. Ειναι σαν να παραδεχεσαι οτι σε γ@μ@ει το αφεντικο, αλλα επειδη εισαι κοτα να ξινισεις σε αυτον, πας και ξινιζεις και βγαζεις ολα τα απωθημενα στον πελατη που δε μπορει να σου κανει και τπτ πλην ελαχιστων εξαιρεσεων. Απο ποτε για τις μλκιες των εργοδοτων, φταινε οι πελατες? Τι νοοτροπια ειναι αυτη? Στη τελικη αμα δεν εισαι ευχαριστημενος απτις συνθηκες εργασιας και δεν μπορεις να ανταπεξελθεις στις υποχρεωσεις σου (μια απο αυτες ειναι να εισαι ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ και ΤΥΠΙΚΟΣ με τους πελατες), παρατα τη δουλεια η εστω το συγκεκριμενο μαγαζι μιας και καταλαβαινεις απο μονος σου πως δεν ανταπεξερχεσαι. Οσο για αυτο που λετε για τις ψιλομυτες σερβιτορες, αυτο ισχυει γενικα στη χωρα μας με αρκετες γυναικες και οχι μονο τις σερβιτορες. Και η πλακα ειναι πως βλεπεις αυτο το στυλακι να το εχουν ολο και περισσοτερα μπαζα τωρα τελευταια, για τις ωραιες λες "αντε καλα". Οι οποιες αν βγουνε στο εξωτερικο με αυτα τα μυαλα θα κανουν 10ετια να ακουμπησουν αντρα. Οχι οτι δε το παθαινουν και στην Ελλαδα πολλες απο αυτες.. Αλλα εδω ειναι ψιλομυτες αυτες, ειναι μλκες και οι αντρες που τις φτιαχνουν αυτα τα μυαλα. Δεν φταινε οι γυναικες μονο, αλλα και τα απειρα καγκουρια που ευδοκιμουν σαν ειδος στην χωρα μας. Και ναι οταν μια γκομενα περπαταει στο δρομο και ακουει καμια 20 σχολια τη μερα απο περαστικους "τι μαναρι εισαι εσυ", "τι κωλ@ρ@ ειναι αυτη", "πωπω κ@υλα" και αλλα τετοια, ε η μυτη της γκομενας λογικο ειναι να ανεβει πολυ ψηλα. Και οσοι δεν ειναι τοσο ζωαδια και ειναι πιο ντροπαλοι τις κοιτανε με τη γλωσσα κρεμασμενη. Ε μετα απο μια τετοια μερα οταν γυρναει σπιτι λογικο ειναι να νομιζει πως στο κοσμο ειναι αυτη και η Monica Belluci. Κατα τη γνωμη μου η μεση Ελληνιδα (εμφανισιακα) ειναι στις τελευταιες θεσεις ομορφιας στην Ευρωπη. Αντε να τις συναγωνιζονται οι Βρετανιδες/Γαλλιδες. Παρολα αυτα πρεπει να ναι απο τις πλεον ψωνισμενες Ευρωπαιες. Κι αυτο φανερωνει ποσο δηθεν και ποζεραδες ειμαστε σα λαος. Και οι Ελληνες αντρες δε πανε πισω φυσικα. Οταν το ονειρο του 20ρη Ελληνα που τρωει λεφτα απτο μπαμπα του (τη στιγμη που ο αντιστοιχος 20ρης Ευρωπαιος, τελειωνει τις σπουδες του, εχει φυγει απτο σπιτι και ξεκινα δουλεια σιγα σιγα) ειναι να παρει cabrio, να βαλει ζαντες και εξατμισεις και subwoofer για να κανει οσο πιο πολυ θορυβο μπορει και να μη περνα απαρατητος τοτε κτλβαινεις οτι κατι δε παει καλα στην ψυχοσυνθεση του (κοινως εχει τα ιδια κανταρια κομπλεξ με τη ψιλομυτα γκομενα). Και ολως τυχαιως κατι τετοιοι τυποι ειναι τελικα που καβαντζαρουν τις ψιλομυτες. Κυλησε ο τεντζερης και βρηκε το καπακι, οπως λεει ο σοφος λαος. Ο ιδιος βλακας στα 30 του θα παρει μεταχειρισμενη BMW με δανειο περιπου για τους ιδιους λογους και στα 40 του μεταχειρισμενο τζιπακι με νεο δανειο, επισης για τους ιδιους λογους. Και φυσικα το ολο θεμα δε περιοριζεται στα αυτοκινητα, αλλα ειναι και αυτο ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα. ΠΧ αν πατε στην ευρωπη θα δειτε απειροελαχιστα αμαξια με τις κλασικες καγκουρομοντιφες των Ελληναραδων. Διοτι πολυ απλα ειναι προηγμενοι, εχουν λεφτα, εχουν επιπεδο και δεν εχουνε αναγκη να επιδεικνυονται με καθε τροπο οπως τα δικα μας παιδαρελια. Ετσι στη χωρα μας επιδεικνυονται και τα θηλυκα με ηλιθιο τροπο, αλλα και τα αρσενικα. Ας μη βγαζουμε την ουρα μας απεξω οι αντρες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.