cumulus Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Περυσι τον Ιουλιο καθομαι στην Αιγλη που βρισκεται στο Μαρουσι να φαω το παγωτο μου μαζι με την συζυγο μου και την κορη μου.Ηταν νωρις το πρωι και υπηρχαν μονο αλλα 4 τραπεζια με πελατες.Μετα απο 15 λεπτα ερχεται ο σερβιτορος να παρει παραγγελια και φερνει μονο 2 ποτηρια νερο.Του λεω θα φερεται ενα ποτηρι νερο ακομα και η απαντηση "γιατι θα πιει και το παιδι νερο;".Κανω τον χαζο και παραγγελνουμε ενα φραπε γλυκο με γαλα και δυο βαφλες με παγωτο.Διπλα μου ενας ηλικιωμενος λεω στον σερβιτορο "παιδι μου χιλιες φορες εχω ζητησει ενα ποτηρι νερο.Θα μου το φερεις;"Ο σερβιτορος αγερωχος κανει σαν μην τρεχει τιποτα.Μετα απο 35 ολοκληρα λεπτα ερχεται ο καφες χωρις γαλα και η μια φαβλα και με τις δυο γευσεις παγωτου λαθος.Ο σερβιτορος παιρνει τον καφε και την βαφλα και μετα απο κανενα 10 λεπτο ερχεται ο καφες σωστος και η φαβλα χωρις σαντυγι που ειχα ζητησει.Ζηταω τον υπευθυνο και ερχεται ενας πιτσιρικας γυρω στα 22-25 αξυριστος και με βερμουδα μαγιο.Του λεω τα παραπονα μου ,μιλωντας του στον πληθυντικο παντα.Αυτος με υφακι γυρναει και μου απαντα στον ενικο "ρε φιλε οι σερβιτοροι ειναι καινουργοι και τωρα μαθαινουν.Τι θες να κανουμε"Σηκωθηκα και εφυγα χωρις να πληρωσω την βαφλα που ειχε φαει η κορη μου. ΥΓ Ο ηλικιωμενος διπλα μου ποτε δεν ηπιε το νερακι του.
De@th L0rd Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 α και btw De@th L0rd...you don't tip? Aν έχω λεφτά και ο σερβιτόρος/ρα είναι εξυπηρετικός/ή παίζει να αφήσω κάτι.Αλλά επειδή γενικά η έξοδος έχει καταντήσει πολυτέλεια συνήθως δεν δίνω.Παλιότερα που ήταν πιο χαλαρά τα πράγματα έδινα πιο συχνά.Φοιτητής είμαι btw. PS. Aυτή η εικόνα με το "world's smallest violin" τα σπάει.
slipknot Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Aν έχω λεφτά και ο σερβιτόρος/ρα είναι εξυπηρετικός/ή παίζει να αφήσω κάτι.Αλλά επειδή γενικά η έξοδος έχει καταντήσει πολυτέλεια συνήθως δεν δίνω.Παλιότερα που ήταν πιο χαλαρά τα πράγματα έδινα πιο συχνά.Φοιτητής είμαι btw. Έχεις δει το reservoir dogs?
million_voices Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 οι εργαζομενοι σε εναν χωρο ειναι η σπουδαιοτερη του επενδυση και αντικατοπτριζουν την ποιοτητα του ετσι απλα
De@th L0rd Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Έχεις δει το reservoir dogs? Αν σου πώ όχι, θα σου φανεί παράξενο?Πάντως ήθελα πιο παλιά να το δώ αλλά δεν έτυχε
slipknot Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Αν σου πώ όχι, θα σου φανεί παράξενο?Πάντως ήθελα πιο παλιά να το δώ αλλά δεν έτυχε Όχι,σιγά.Σόρυ για το off topic αλλά δες αν θες.Τώρα που το σκέφτομαι,μετά απ' το βίντεο ίσως μετανιώσεις που άνοιξες topic για την καημένη κοπελίτσα... ΑΛΗΤΗ
platongr Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Εγώ σε αντίστοιχες περιπτώσεις τους λέω να το πάρουν πίσω, και να μου φέρουν αυτό που ζήτησα. Απλά μετά δεν ξαναπατάω στο μαγαζί. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μεγάλα μαγαζιά (δωδώνη, φλόκα κτλ), που πληρώνεις και κάτι παραπάνω για ένα παγωτό π.χ. Στην πραγματικότητα, δεν φταίει ο υπάλληλος, αλλά ο ιδιοκτήτης, που είτε έχει βάλει άπειρο κόσμο για να μειώσει τα έξοδα, είτε δεν τον ενδιαφέρει. Σε επαρχιακές πόλεις, αργά ή γρήγορα το καταλαβαίνει, αλλά είναι ήδη αργά. Τρανό παράδειγμα, επώνυμο παγωταντζίδικο που άνοιξε πρόσφατα εδώ. Οι μισές παραγγελίες γυρίζουν πίσω, ο κόσμος περιμένει 1+ ώρα για ένα από τα έτοιμα γλυκά ή μια μπύρα κτλ. Επειδή τυχαίνει να είμαι κοντά, υπάρχει μεγάλο ποσοστό πελατών που φεύγουν δυσαρεστημένοι. Ο ένας από τους ιδιοκτήτες, πίνει καφέ με τους κολλητούς του. Η ιδιοκτήτρια, κάθετε πίσω από το μπαρ με τσιγαράκι και φυστίκια. Το προσωπικό είναι τα παιδιά τους που... παίζει να έχουν κρατήσει ξανά δίσκο 2-3 φορές.
BLISS Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Εγώ σε αντίστοιχες περιπτώσεις τους λέω να το πάρουν πίσω, και να μου φέρουν αυτό που ζήτησα. OK, αλλα το τρως/πινεις αφοβα αυτο που θα σου φερουν μετα.... ? Tyler Durden is out there U know...
De@th L0rd Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Όχι,σιγά.Σόρυ για το off topic αλλά δες αν θες.Τώρα που το σκέφτομαι,μετά απ' το βίντεο ίσως μετανιώσεις που άνοιξες topic για την καημένη κοπελίτσα... ΑΛΗΤΗ Xαχαχχαχα.Πρέπει να το δώ το έργο...Μόνο που η κοπελίτσα δεν έκανε την δουλειά για επιβίωση αλλά για καλοκαιρινό χαρτζηλίκι.Οπότε στα φρύδια της...
Arcanaloth Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δυστυχώς στην Ελλάδα τα πράγματα έτσι είναι, οι σερβιτόροι και γενικά το service είναι απαράδεκτα και σε βγάζουν από τα ρούχα σου. Αυτό συμβαίνει γιατί κατά 99% σερβιτόρος/α θα είναι καμιά 20χρονη φοιτήτρια που το βλέπει καθαρά σαν ένα μέσο να βγάλει ένα χαρτζιλίκι μερικούς μήνες και μετά άντε γεια. Επίσης το μόνο κριτήριο στο να τις προσλάβουν είναι καθαρά η εμφάνιση. Έτσι έχουμε γεμίσει με καφετέριες με ωραίες γκόμενες αλλά που σου παίρνουν παραγγελία και νομίζεις ότι τις έβρισες τη μάνα. Πάντα υπάρχει το στυλάκι "άντε τελείωνε, έχουμε να πάμε και αλλού, έλεος τι δουλειά έχω εδώ εγώ να σερβίρω μαλάκες σαν εσένα". Αν είσαι τυχερός και δεν είναι τελείως ζώο, παίζει να πάρεις αυτό που παρήγγειλες,πάντα με υφάκι φυσικά.Αν είναι και ζώο,πιες το νεροζούμι σου και τελείωνε. Επίσης εδώ έχουμε την νοοτροπία του ότι όλοι είμαστε μια μεγάλη παρέα,κολλητοί,η έννοια της σωστής εξυπηρέτησης χάνεται μέσα σε ένα παρείστικο κλίμα. "Έλα μωρέ,πως κάνεις έτσι αδερφέ,σιγά το πρόβλημα που κάθεσαι και χαλιέσαι!Πιες τον και εσύ γλυκό, τί έγινε πια;" Αλλά δεν είναι έτσι. Το κακό είναι πως πλέον είσαι ο περίεργος και ο κακός πελάτης αν ζητήσεις επίμονα αυτό που όντως παρήγγειλες αρχικά ή ένα ποτήρι νερό που πρέπει κυριολεκτικά να το ζητήσεις 4 φορές παντού και στο τέλος να στο φέρει και να στο χτυπήσει στο τραπέζει στο στυλ "πάρε και το κωλόνερο σου,μας έπρηξες". Αυτά όλα είναι τα στάνταρ στις ελληνικές καφετέριες και δεν πρόκειται να αλλάξουν αν δεν αλλάξει και η νοοτροπία των καταστηματαρχών. Αν πετύχεις πραγματικά ευχάριστη κοπελίτσα για σερβιτόρα που δεν κάνει αγγαρεία,η διαφορά είναι τεράστια και στην διάθεση σου και στην εικόνα που βγάζει το μαγαζί. Επίσης πάντα πρέπει να υπάρχει ένας υπεύθυνος από πάνω από τους σερβιτόρους ώστε να μην ξεσαλώνουν τελείως ("και τι να τα κάνω τώρα αυτά εγώ").Να δούμε πότε θα τα καταλάβουν αυτά τα απλά πράγματα οι καταστηματάρχες. Και τέλος, δουλειά κάνεις στο φινάλε φίλε σερβιτόρε.Λεφτά παίρνεις.Αν δε γουστάρεις,παράτα το.Εγώ θέλω να πιω το ποτήρι το νερό μου,πως θα γίνει δηλαδή,ποιός έχει δίκιο;;;
nikos_e34 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 καλα προηγουμενως δεν ειχα απαντησει η μου το εσβησαν? εμενα μου ειχε τυχει ενα τετοιο κοιμισμενο φοιτητακι (και καλα η γκομενα νοτιου ελλαδας και με δηλωση του νομου 105 για να παρεις αδεια να της μιλησεις κλασσικη ελληνιδα γκομενα δλδ) εμενα μου εχει τυχει παληκαρι φοιτητης απο ορεστιαδα ηταν το παιδι (πατριωτακι) και πρωτη φορα που πατησα στο μαγαζι το συνοικιακο ηταν κατα τις 8¨30 το πρωι..το παληκαρι ειχε σκουπισει και ειχε λιγα νερα ακομα κατω και μολις ειχε τελειωσει τα τραπεζακια και μιας και πρωτος πελατης δεν τον ειπα τιποτα για να τελειωσει πρωτα τη δουλεια του...το παιδι αμεσως παραταει βιτεξ και καθαριστικα και ερχεται και μου παιρνει παραγγελια...με το υφος που ειχα (μαυρες σακουλες κατω απο τα ματια,αναμαλιασμενος κλπ) παει μεσα μπαμ μπαμ κανει ενα φραπογαλο γαματο ο τυπος...αμεσως μου φτιαχτηκε το κεφι πρωινιατικα λεμε εβαλε μουσικουλα στο μαγαζι χαλαρη (εχω τυχει να μου βαζουν ραδιο ντερτι το πρωι και να τρελενομαι) κανατα παγωμενη με νερο φραπος και συνεχισε τη δουλεια του...εγω περιμενα τον κολλητο να εμφανιστει και μου λεει το παληκαρι που με βλεπει να σηκωνομαι να παω για τσιγαρα απεναντι "ελα φιλαρακο παω εγω για τσιγαρα γιατι τελειωσαν και τα δικα μου " και πηγε απεναντι και αγορασε ενα πακετο τσιγαρα...μετα του αφησα ενα ευρω παραπανω γιατι ετρεχε το παιδι να σε εξυπηρετησει...και δεν ηταν ετσι μονο την πρωτη μερα δουλειας αλλα ολο το καλοκαιρι...πριν φωναξεις ερχονταν με την κανατα και το νερο και ας ειχε την γκομενα εκει και χαμουρευονταν ωρες ωρες αλλα η δουλεια δουλεια
Lucifer Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Βέβαια η στατιστική λέει πως στην αρχή της βάρδιας έχεις περισσότερα κέφια από τα τελειώματα που προσεύχεσαι να μην μπει καμιά παρέα της σαλάτας και των 2 άμστελ.
_hopelesscase_ Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Πώς τους αντιμετωπίζετε?Σήμερα παρήγγειλα σε ένα τουριστικό μέρος στην επαρχία παγωτό αφού ο κολλητός μου παρήγειλε καφέ.Αυτολεξεί η παραγγελία" Θέλω μια παρφέ σοκολάτα και μία κρέμα" εννοώντας φυσικά 1 παγωτό με μια μπάλα παρφέ σοκό και μία κρέμα.Μου φέρνει 2 παγωτά, 1 με 3 μπάλες παρφέ σοκολάτα και 1 με 3 μπάλες κρέμα.Της εξηγώ πως δεν εννούσα αυτό και μου απαντάει "Κι εγώ τι να το κάνω τώρα" .Παραλείπω ορισμένες λεπτομέρεις από την συνέχεια και το τέλος.Εσείς πως θα συμπεριφερόσασταν σε αυτή την περίπτωση??? Πω πω, τι μου λες ρε φίλε, μεγάλο το δράμα σου. "Αγανακτισμένος έλληνας πελάτης". Υποείδος θηλαστικού που βοηθάει τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα τον Χόμο Ερρέκτους που έζησε στα δάση του πλανήτη γη πριν εκατομμύρια χρόνια. Αλήθεια ξέρεις τι θα πει να δουλεύεις σερβιτόρος/α σε τέτοια κωλομάγαζα? Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων ανασφάλιστη, για 3 ευρώ την ώρα και τα τιπς τα τσιμπάει ο αφεντικός ή ο "παλιός" του προσωπικού που είναι και ρουφιανογλύφταρος και την έχει δει μικρό αφεντικό. Κι αν δεν σκάσουν πελάτες, μη στενοχωριέσαι, θα σε βάλω να τρίβεις κάτι ψυγεία που είχαν πιάσει μούχλα, ή να κουβαλάς κασόνια μπίρες από το υπόγειο, ή να γυαλίζεις τα τζάμια από κάτι δαχτυλιές. Για να μην πληρώνεσαι για να κάθεσαι, ξέρεις. Σε μαγαζιά που έχουν βγάλει τραπεζοκαθίσματα σε εμβαδόν γηπέδου, όπου θα έπρεπε να δουλεύουν 5 σερβιτόροι, αυτοί έχουν 1 ή 2. Για να μην έχει έξοδα το μαγαζί, μωρέ. Άσχετο αν το μαγαζί κάνει τρελούς τζίρους αφού σερβίρει το φρεντοτσίνο στα 5 ευρώ για τον κάθε Χόμο Πελάτους που έρχεται να ξύσει τ' @ρχίδι@ του και να χαζέψει κάνα κώλο. Τρέχε εσύ σερβιτόρε να τους προλάβεις όλους, να μην κρυώσει ο καφές του μαλάκα, και να έχει 48 φουσκάλες το καιμάκι, ούτε παραπάνω ούτε παρακάτω. Και τα 24 ευρώ που παίρνει ο εργαζόμενος γι' αυτή τη δουλειά το οχτάωρο, το αφεντικό τα'χει βγάλει χαλαρά με 2-3 παρέες (και πολλές λέω) που θα κάτσουν και θα πάρουν από έναν καφέ. Και ο πελάτης έχει δίκιο κι από πάνω που δεν έφαγε την παστούλα του στις και μισή ακριβώς, αλλά στις παραεικοσιπέντε; Ρε πάτε καλά; -Σερβιτόρα γύρω στα 20, ωραία κοπέλα,νορμάλ και όχι τσουλάκι όπως συνήθως. Τι θα πει αυτό; Εμετικός μισογυνισμός. Μισογυνισμός του αφεντικού που προσλαμβάνει μόνο γυναίκες συγκεκριμένων χαρακτηριστικών και ντυσίματος, οπότε οι περισσότερες προσπαθούν να προσαρμοστούν σ' αυτό με όλες τις συνέπεις που έχει (να σερβίρεις για 8 ώρες με δεκάποντο τακούνι π.χ., ή ο κάθε μαλάκας να κοιτάει τα βυζιά σου χάρη στα οποία έχεις πάρει τη θέση και το ξέρεις). Και μισογυνισμός φυσικά του πελάτη, που αφενός αν η σερβιτόρα ΔΕΝ ντυθεί τσουλάκι (ή η οποιαδήποτε γυναίκα στο δρόμο, εδώ που τα λέμε) θα την πει ΜΠΑΖΟ ή ταγάρι κλπ. και θα γελάει στα μούτρα της, αφετέρου αν πληρεί τις ανωτέρω προυποθέσεις αυτός επιδεικτικά θα συρρικνώσει την ύπαρξή της ακριβώς στα βυζιά, στους κώλους κλπ. ονομάζοντάς την 'τσουλάκι' ή 'χαζή ξανθιά' κ.ο.κ. -απαξιώνοντάς τη και πάλι δηλαδή και υπερμεγεθύνοντας το δικό του Εγώ μέσα από αυτή τη διαδικασία (που είναι και ο απώτερος σκοπός της περιφρόνησης των ανδρών προς οτιδήποτε γυναικείο, εκτός αν έχουν την ευκαιρία να το γ... πρώτα). Γι'αυτό την άλλη φορά, η κοπελιά ελπίζω να σου τρίψει τα παγωτά στη μούρη -αν δεν προνοήσει να φτύσει μέσα πριν στα σερβίρει....
klainmaingr Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Φοιτητική δουλειά της πλάκας για 30 ψωροευρώ με άπειρο συνήθως τρέξιμο και χωρίς υποψία ασφάλισης... Στραβός είναι ο γιαλός... Αν το κάνεις για βιοποριστικούς λόγους (φοιτητής γαρ που δεν έχεις την κατάλληλη υποστήριξη απο τους γονείς) συνήθως το βλέπεις αγγαρεία και έχεις αυτό το στυλάκι.. και λογικό είναι... Θα μου πείς..κάνε άλλη δουλειά.. 'Έλα όμως που η άλλη δουλειά δεν θα είναι τόσο "άνετη" στο πρόγραμμα και δεν θα έχεις τον κάθε φίλο υπεύθυνο να σε βάζει βραδινά η μέρες που δεν έχεις υποχρεωτικά μαθήματα ώστε και να δουλεύεις και να τελειώσεις και κάποια στιγμή την ρημαδοσχολή σου... Προσωπικά έκανα (και κάνω ενίοτε) αυτή τη δουλειά για πολλά χρόνια και την έκανα και την ευχαριστιόμουνα.. Το έκανα όμως για την πλάκα μου καθαρά και αυτό έβγαινε και στον κόσμο.. Αντίστοιχα μου έχουν τύχει πολλές φορές σερβιτόρες γτπ που θέλουν μπουνιές και κλωτσιές.. Το θέμα είναι οτι σε τέτοια μαγαζιά δεν υπάρχει σταθερό προσωπικό και πόσο μάλλον συμβάσεις εργασίας κτλ... Έτσι θα αναγκαστείς πολλές φορές να χώσεις και μία άσχετη, κακομούτσουνη σερβιτόρα για να βγάλεις το πρόγραμμα... ΔΕΝ πληρώνεις καλά και έτσι δεν έχεις και το κατάλληλο προσωπικό και με την ανάλογη διάθεση.. Η στραβομούρα σερβιτόρα πάντως είναι το ίδιο με την ξινισμένη ταμεία στην εφορία και την βαρεμένη πωλήτρια... ΔΕΝ τους αρέσει η δουλειά τους και το κάνουν βιοποριστικά... Φταίει φυσικά και αυτή.. αλλα το πρόβλημα υποβόσκει πιο πάνω στην ιεραρχία.. Είτε λοιπόν ζητάς τον υπεύθυνο ο οποίος το πιό πιθανό να είναι πιό βλάκας απο όσο φαντάζεσαι... είτε απαιτείς αυτό που θέλεις και αν δεν σε ικανοποιεί σηκώνεσαι (στη λογική σου απαίτηση πάντα) κύριος και φεύγεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.