Προς το περιεχόμενο

Αγενείς ή ωχαδερφιστές σερβιτόροι/ρες.

De@th L0rd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πώς τους αντιμετωπίζετε?Σήμερα παρήγγειλα σε ένα τουριστικό μέρος στην επαρχία παγωτό αφού ο κολλητός μου παρήγειλε καφέ.Αυτολεξεί η παραγγελία" Θέλω μια παρφέ σοκολάτα και μία κρέμα" εννοώντας φυσικά 1 παγωτό με μια μπάλα παρφέ σοκό και μία κρέμα.Μου φέρνει 2 παγωτά, 1 με 3 μπάλες παρφέ σοκολάτα και 1 με 3 μπάλες κρέμα.Της εξηγώ πως δεν εννούσα αυτό και μου απαντάει "Κι εγώ τι να το κάνω τώρα" .Παραλείπω ορισμένες λεπτομέρεις από την συνέχεια και το τέλος.Εσείς πως θα συμπεριφερόσασταν σε αυτή την περίπτωση???:confused:

-Σερβιτόρα γύρω στα 20, ωραία κοπέλα,νορμάλ και όχι τσουλάκι όπως συνήθως.

• Απαντ. 129
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Βασικα οπως παρηγγειλες, το δικιο το εχει μαλλον η σερβιτορα. Και εγω αυτο θα καταλαβαινα, ειδικα σε περιπτωση που ημουν απειρος.

Ωστοσο δεν εχει κανενα δικαιωμα να σου απαντησει ετσι, επρεπε απλα να παρει πισω τα παγωτα και να σου φερει αυτο που ηθελες χωρις πολλα πολλα. Αυτο το θρασος μονο στην Ελλαδα υπαρχει. Το πως θα την αντιμετωπιζα αν μου απαντουσε ετσι, χμμμ ισως με χαμογελο σε στυλ "μα καλα πως θα φαω 2 παγωτα, τι με περασες χεχε" η αλλιως θα επεμενα απλως να ζητω να αλλαξει το παγωτο. Διαφορετικα αν εβλεπα επιμονη απο τη πλευρα της θα της ελεγα ενα ειρωνικο "οκ οκ ευχαριστω για την εξυπηρετηση, εγινε", θα την εβαζα να παρει πισω το ενα απτα 2 παγωτα (για να μη πληρωνω διπλα) και θα κρατουσα το αλλο για να τελειωνει εκει το θεμα και να βγει κ μ@λ@κας αυτη.

Η σερβιτορα λογικα ηταν η απειρη, η αβγαλτη, η απλως θρασυς. Στις 2 πρωτες περιπτωσεις δειχνεις μια μικρη κατανοηση και η λογικη λεει πως θα υποχωρησει με 1-2 κουβεντες, στην τελευταια περιπτωση μπορεις να γινεις κ εσυ εξισου θρασυς και οχι μονο με αυτην, αλλα και στο αφεντικο-προισταμενο της. Ο πελατης εχει παντα δικιο.

Δημοσ.

Με κάλυψε θαυμάσια ο προλαλήσας.

Επιπλέον, θα πρέπει να έχουμε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας, ότι οι σερβιτόροι είναι απλά τα φερέφωνα της πολιτικής(με την έννοια του policy) του ιδιοκτήτη/προϊσταμένου/επιχείρησης. Για ένα λάθος, είτε δικό τους είτε του πελάτη, έχουν να αντιμετωπίσουν από τις φωνές και το πρήξιμο του αφεντικού(στην καλύτερη), μέχρι πρόστιμο και κόκκινη κάρτα για "αντιαθλητικό μαρκάρισμα"(στη χειρότερη).

Α!

...και αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, για κάθε τόπικ που ανοίγει με θέμα " μπλαζέ σερβιτόροι " , αντιστοιχούν άλλα δέκα, με θέμα " ιδιότροποι πελάτες/the greek way to drive'em crazy ".

Δημοσ.

από που και ως που ρε σεις να καταλάβει αυτό που κατάλαβε; και γιατί να του φέρει 3 μπάλες και όχι 1 ή 2 ; μερίδα είναι; άν το είπες όπως μας λες πως το ζήτησες τότε πρόκειται για περίπτωση κλαρίνου ή στιγμιαίας αυθαιρεσίας. όπως και να έχει έπρεπε να τα πάρει πίσω δίχως άλλο

Δημοσ.

Επρεπε να της πεις,αφου ηταν ωραια, να κατσει να το φαει μαζι σου το δευτερο παγωτο!Αυτο που θελω να πω δηλαδη ειναι οτι κατι τετοιες καταστασεις ειναι καλο να τις αντιμετωπιζουμε με χιουμορ δεδομενου οτι οταν πας σε μια καφετερια πας για να χαλαρωσεις και οχι να ερθεις σε ρηξη.Επισης δεν ειναι απαραιτητο οτι ολοι οι ανθρωποι εχουν την ικανοτητα η και διαθεση να κατανοουν τα πραγματα οπως ο καθενας θελει να τα διατυπωσει οποτε η σαφηνεια δεν πλεοναζει ποτε.

Το παγωτο ηταν καλο τουλαχιστον?

Δημοσ.
Εσείς πως θα συμπεριφερόσασταν σε αυτή την περίπτωση?

Ο διαλογος μαζι της δε θα ηταν μεγαλυτερος απο 2 προτασεις. Θα ζητουσα τον υπευθυνο του καταστηματος και θα εψελνα αυτον, σχετικα με τη συμπεριφορα και το σερβις του καταστηματος.

Το πιθανοτερο ηταν οτι δε θα της εκανε τιποτα, αλλα και να την απελυε, χεστηκα. Κακως βρισκοταν σ'αυτο το ποστο in the first place. :-(

smallestviolinwz4fh4.jpg

Δημοσ.

φταινε και οι δυο, ο μεν φιλος γιατι δεν διευκρινισε τι ακριβως εννοουσε αλλα περισσοτερο η σερβιτορα που σαν επαγγελματιας επρεπε να ζητησει διευκρινηση

το λαθος της ειναι περισσοτερο η αγενεια της, αυτο το "Κι εγώ τι να το κάνω τώρα" ηταν απαραδεκτο

δεν ξερω τι θα εκανα στην θεση του φιλου

παντως αν ζητουσε συγνωμη σιγουρα θα ελεγα οκ no problem

Δημοσ.

Οποιος και να φτέει επρεπε να μιλησει καλυτερα η σερβιτορα.Αλλα έτσι είναι,αν δουλευουν σε κανα μαγαζι "μουρατο" και καλα την εχουν δει καποιοι - καποιες και συνηθως εχουν πολυ υφακι . Αλλα ειπες την λεξη κλειδι (τουριστικο μερος).Δε θα σε ξαναδει οποτε φερεται οπως θελει.Αν ησουν σε καμμια φοιτιτικη καφετερια η συμπεριφορα θα ταν διαφορετικη!

Δημοσ.

BLISS Όχι και να απολύσει το κορίτσι...

Και εσύ ρε De@th L0rd αφου ήταν καλό κορίτσι γιατι δεν της έλεγες να κάτσει μαζί σου να φάει το άλλο παγωτό?

Δημοσ.
BLISS Όχι και να απολύσει το κορίτσι...

Και εσύ ρε De@th L0rd αφου ήταν καλό κορίτσι γιατι δεν της έλεγες να κάτσει μαζί σου να φάει το άλλο παγωτό?

....ποιο άλλο??B):cool::-)

Δημοσ.

Γνώμη μου είναι, πάντως, ότι ακόμα κι αν έκανε λάθος την παραγγελία ο πελάτης, το μαγαζί θα έπρεπε να πάρει πίσω τα παγωτά και να του φέρει αυτό που πραγματικά ήθελε. Αυτό σημαίνει καλή εξυπηρέτηση. Δεν υπάρχει απάντηση "κι εγώ τι να τα κάνω τώρα". Μία συγγνώμη για το μπέρδεμα, ίσως μια παράκληση προς τον πελάτη να είναι πιο σαφής άλλες φορές και φέρνουμε την καινούργια παραγγελία. Στο σωστό μαγαζί ο πελάτης, ακόμα και ο βλάκας πελάτης, έχει δίκιο. Βέβαια, την πολιτική του μαγαζιού δεν την καθορίζει ο σερβιτόρος, αλλά η αγένειά τους δεν υποφέρεται μερικές φορές. Γενικά, για κάποιο μυστήριο λόγο, πωλητές και σερβιτόροι μου δίνουν πολλές φορές την εντύπωση ότι κάνουν αγγαρεία και αυτό είναι ό,τι χειρότερο στις συγκεκριμένες δουλειές.

Δημοσ.
Γνώμη μου είναι, πάντως, ότι ακόμα κι αν έκανε λάθος την παραγγελία ο πελάτης, το μαγαζί θα έπρεπε να πάρει πίσω τα παγωτά και να του φέρει αυτό που πραγματικά ήθελε. Αυτό σημαίνει καλή εξυπηρέτηση. Δεν υπάρχει απάντηση "κι εγώ τι να τα κάνω τώρα". Μία συγγνώμη για το μπέρδεμα, ίσως μια παράκληση προς τον πελάτη να είναι πιο σαφής άλλες φορές και φέρνουμε την καινούργια παραγγελία. Στο σωστό μαγαζί ο πελάτης, ακόμα και ο βλάκας πελάτης, έχει δίκιο. Βέβαια, την πολιτική του μαγαζιού δεν την καθορίζει ο σερβιτόρος, αλλά η αγένειά τους δεν υποφέρεται μερικές φορές. Γενικά, για κάποιο μυστήριο λόγο, πωλητές και σερβιτόροι μου δίνουν πολλές φορές την εντύπωση ότι κάνουν αγγαρεία και αυτό είναι ό,τι χειρότερο στις συγκεκριμένες δουλειές.

Oσοι εχουν δουλεψει σε καφερεριες και κυριως τις καλοκαιρινες περιοδους θα καταλαβαινουν οτι γινετε ενας χαμος. Οι περισσοτεροι σερβιτοροι το βρισκουν οχι μονο αγκαρια, αλλα καταναγκαστικο εργο. Αν δεν τους αρεσει ας φυγουν. Συνηθως υπαρχει καποιο "θυμα" βοηθος που του φορτωνουν ολες τις δουλειες και οι αλλοι απλα καθονται κ επιβλεπουν. Και το χειροτερο ειναι οταν ζητανε ΟΛΑ τα μπουρμπουαρ χωρις να νοιαστουν για τη δουλεια και το τρεξιμο που εχει ριξει ο βοηθος.

Δημοσ.
Oσοι εχουν δουλεψει σε καφερεριες και κυριως τις καλοκαιρινες περιοδους θα καταλαβαινουν οτι γινετε ενας χαμος. Οι περισσοτεροι σερβιτοροι το βρισκουν οχι μονο αγκαρια, αλλα καταναγκαστικο εργο. Αν δεν τους αρεσει ας φυγουν. Συνηθως υπαρχει καποιο "θυμα" βοηθος που του φορτωνουν ολες τις δουλειες και οι αλλοι απλα καθονται κ επιβλεπουν. Και το χειροτερο ειναι οταν ζητανε ΟΛΑ τα μπουρμπουαρ χωρις να νοιαστουν για τη δουλεια και το τρεξιμο που εχει ριξει ο βοηθος.

ναι ρε φιλε ετσι ειναι γιαυτο οι ποιο πολλοι δεν ειπαν τπτ για απολυσεις και τετοια

αλλα απο την αλλη μερια λιγη ευγενεια απο την στιγμη που φταις εν μερη κιολας δεν βλαπτει

και αν θες να το παμε και παραπερα το ποιο λογικο θα ηταν να θεωρησει η σερβιτορα οτι ο πελατης εννοουσε 1+1 μπαλα και οχι 3+3, αν βεβαιως θεωρησουμε σωστο το να μαντευεις την παραγγελια

Δημοσ.

Μα όλο το θέμα που μου χάλασε την διάθεση ήταν η απάντηση.Τελικά το πλήρωσε ο κόλλητός το παγωτό αλλά τα φάγαμε και οι 2 μίσα..Τρώγονται 2 παγωτά μονότονα στη γεύση ολόκληρα? :P. Σε άλλους το παλιά διευκρίνιζα τις μπάλες αλλά ντάξει μου έδειχναν ότι δεν είναι και Άγγλοι κ κατανοούσαν τι ζητούσα.Πχ ζητάς φραπέ.Λες φραπέ γλυκό γάλα.Φαντάζεσαι να σου έφερναν ένα φραπέ,ένα γλυκό και ένα γάλα?Βασικά ντάξει στο συγκεκριμένο μαγαζί το service ανέκαθεν ήταν για τον μπέο.Απλά κάτσαμε εκεί γιατί ήθελε και το φιλαράκι να βλέπει το λιμάνι.Το μέρος είναι ο Θεολόγος Φθιώτιδας και η καφετέρια λέγεται ΚΑΖΑΝΑΣ.Μου χάλασε την διάθεση γιατί ρε γαμώτο προσπαθώ να είμαι πάντα ευγενικός,και να σου συμπεριφέρονται σαν να τους έβρισες την μάνα.Στο τέλος μόλις φύγαμε και πληρώσαμε μου λέει στο κολλητό,"Τι να κάνουμε ο φίλος σου μας μπέρδεψε δεν φταίω εγώ"-"Της λέω μην το συνεχίζεις αν γίνεται δεν είναι σωστό"

Και απαντάει "και γιατί,τι έγινε σιγά" (εμ βέβαια κάναμε και τζίρο στο μαγαζί από 7 ευρώ πληρώσαμε 10 για δικό της λάθος) .Τώρα της λέω μην το συνεχίσει άλλο γιατί αρχίζω και χάνω την υπομονή μου,και απαντάει "Ελα μωρέ από τώρα τσαντίζεσαι"Λες και μιλούσε με κανένα 12χρονο.Σηκώθηκα κι έφυγα γιατί λίγο ακόμα και θα έτρωγε σφαλιάρες.Εμ της ρίχνω και 5-6 χρόνια στο κεφάλι,εμ μας το παίζει και υπεράνω.Το βλήμα.Στο καλό να πάει, τα είπα και μου φυγε ένα βάρος. :-)

Δημοσ.
Πώς τους αντιμετωπίζετε?Σήμερα παρήγγειλα σε ένα τουριστικό μέρος στην επαρχία παγωτό αφού ο κολλητός μου παρήγειλε καφέ.Αυτολεξεί η παραγγελία" Θέλω μια παρφέ σοκολάτα και μία κρέμα" εννοώντας φυσικά 1 παγωτό με μια μπάλα παρφέ σοκό και μία κρέμα.Μου φέρνει 2 παγωτά, 1 με 3 μπάλες παρφέ σοκολάτα και 1 με 3 μπάλες κρέμα.Της εξηγώ πως δεν εννούσα αυτό και μου απαντάει "Κι εγώ τι να το κάνω τώρα" .Παραλείπω ορισμένες λεπτομέρεις από την συνέχεια και το τέλος.Εσείς πως θα συμπεριφερόσασταν σε αυτή την περίπτωση???:confused:

-Σερβιτόρα γύρω στα 20, ωραία κοπέλα,νορμάλ και όχι τσουλάκι όπως συνήθως.

Δε βλέπω κάνα τρομερό λάθος στην παραγγελία του De@th L0rd που λέτε μερικοί.Δηλαδή οι άλλοι πως θα το λέγατε? Εκτός από το να σερβίρει,να καθαρίζει κτλ,δουλειά του σερβιτόρου είναι και να καταλαβαίνει τι παραγγέλνει ο πελάτης.

De@th L0rd με το τελευταίο σου post,σκέφτηκες μήπως στην έπεφτε? :P

smallestviolinwz4fh4.jpg

α και btw De@th L0rd...you don't tip?:rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...