bugsface Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Καλημέρα. Αυτό το thread δεν είναι άλλο ένα thread "θα παίξουν τα 4GB σε Windows 32bit;". Λοιπόν, πριν 2 μέρες πήρα ένα κιτ 2x1GB DDR400 μνήμες για να τις βάλω στο μηχάνημά μου (προϋπήρχε άλλο κιτ 2x1GB). Αφού τις βάζω, και βλέπω στο POST 4096MB RAM, το αφήνω και προχωράει στην φόρτωση των Windows (Vista 64bit). Αμ δε! Κόλλησε στο φόρτωμα. Με τις πολλές δοκιμές τέλος πάντων (για να μην τα πολυλογώ), άλλαξα μια ρύθμιση στο bios και έκανα disable το hardware memory hole (για το εν λόγω feature η μητρική μου μου προτείνει να χρησιμοποιώ CPU rev E0 και πάνω - ο Athlon 64 4000+ που χρησιμοποιώ είναι Ε6). Αφού το έκανα disable, φόρτωσαν χωρίς κανένα πρόβλημα τα windows. Αλλά το πρόβλημα τώρα είναι ότι μου δείχνει μόνο 3GB στο bios (και κατ' επέκταση στα windows). Έχει αντιμετωπίσει κανείς παρόμοιο πρόβλημα ή υπάρχει κάποιος που να ξέρει να με βοηθήσει; Παρακάτω δίνω συνοπτική περιγραφή του συστήματος. Athlon 64 4000+ Asus A8R-MVP (Motherboard) 2x1GB Team Elite DDR400 2x1GB SuperTalent DDR400 (οι μνήμες λόγω διαφορετικής μάρκας χρησιμοποιούνται ανα ζεύγη στο dual channel) 2xRadeon 3870 Audigy 2(Πρέπει να την αλλάξω) Thermaltake 600W PSU 2x500GB Seagate 7200.11 32MB Cache (RAID 0) 200GB WD 16MB Cache Windows Vista 64bit Όλες οι μνήμες έρχονται από τον κατασκευαστή με παθητικές ψύκτρες. Όλα τα υπόλοιπα μέρη ψύχονται από aftermarket συστήματα ψύξης (και το northbridge και το southbridge).
johnny73 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 μην ανησυχεις φιλε μου . εχω και καλα και λιγοτερο καλα νεα τα καλα ειναι οτι δεν υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα ουτε με την μητρικη ουτε με τις μνημες. τα λιγοτερο καλα τωρα ειναι οτι ολα τα 32bit λειτουργικα υποστηριζουν μεχρι 3 ή 3,2 giga μνημες το υπολοιπο το καταναλωνει η καρτα γραφικων και το υπολοιπο συστημα. οποτε δεν υπαρχει προβλημα.
antonl Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 @johnny73: Καλά τα λες αλλά δεν έχει 32bit λειτουργικό. Λέει Vista 64 edit: late again...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 μετά το κόλλημα που είχες και πλέον μπαίνεις σε windows, στο post δείχνει 4gb? το memory remap είναι enabled?
bugsface Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Είπα και στο αρχικό μου ποστ ότι μου δείχνει 3GB στο bios και κατ' επέκταση στα windows. Το memory remap τι είναι; Δεν υπάρχει τέτοια επιλογή στο bios. Υπάρχει μόνο το MTRR Mapping που έχει επιλογές Continuous και Discrete. Εγώ το έχω στο Continuous μιας και στο Discrete δεν ξεκινάει καθόλου το λειτουργικό.
million_voices Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 μηπως να αναβαθμισεις το bios και να ψαξεις να δεις τι ακριβως κανουν οι ρυθμισεις που πειραξες? σε 64bit λειτουργικο δεν θα εχεις προβλημα αν βεβαιως το bios βλεπει σωστα την ποσοτητα μνημης btw μην περιμενεις να δεις 4gb στα win,εγω με 4gb σε ubuntu 64bit βλεπω διαθεσιμα 3,6gb και στο bios 3.9κατι αλλα μου τρωει και 256mb η onboard VGA
johnny73 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 παιδια sorry!!! εχετε δικιο παρασυρθηκα. μηπως με ενα bios update να λυνοταν το προβλημα?
million_voices Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 παιδια sorry!!! εχετε δικιο παρασυρθηκα. μηπως με ενα bios update να λυνοταν το προβλημα? δεν χανει τπτ αν δοκιμασει μετα εγω θα εκανα ολες τις ρυθμισεις σχετικα με μνημες στο auto η default
dimitris74 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 2xRadeon 3870 εκει πρεπει να ειναι το προβλημα σου φιλος με sli και asus βλεπει λιγοτερη μνημη λογο του sli
million_voices Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 εκει πρεπει να ειναι το προβλημα σουφιλος με sli και asus βλεπει λιγοτερη μνημη λογο του sli Ναι αλλα αυτο θα πρεπει να συμβαινει στα win οχι στο bios
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Είπα και στο αρχικό μου ποστ ότι μου δείχνει 3GB στο bios και κατ' επέκταση στα windows.Το memory remap τι είναι; Δεν υπάρχει τέτοια επιλογή στο bios. Υπάρχει μόνο το MTRR Mapping που έχει επιλογές Continuous και Discrete. Εγώ το έχω στο Continuous μιας και στο Discrete δεν ξεκινάει καθόλου το λειτουργικό. You must have memory remapping or memory hole enabled in order to use the entire 4GB δυστυχώς πρέπει να βρεις τρόπο να παίξουν με το memory hole enabled...
bugsface Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Ήταν ήδη με το τελευταίο bios η μητρική.. Το πρώτο πράγμα που κοίταξα..δυστυχώς. Παιδιά, για εσάς που μου λέτε να κοιτάξω κάρτες κλπ. Αυτό το πρόβλημα δεν υφίσταται στο bios αλλά σε λειτουργικά συστήματα 32bit. (Εγώ έχω πρόβλημα και στο bios) thresh, το φοβόμουν αυτό το τόσο απαισιόδοξο ποστ. Το έχω διαβάσει κι εγώ με ένα research στο ίντερνετ... Α, κάτι άλλο που ξέχασα. Με το memory hole enabled μόνο τα windows κολλάνε. To Fedora 9(64bit κι αυτό) δεν έχει πρόβλημα. Οπότε μάλλον θα δοκιμάσω την λύση του φορμάτ για να βάλω και τα Xp 64bit.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.