Προς το περιεχόμενο

Αναπαραγωγή ταινιών καλύτερη σε Linux ?

sdim

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά καλησπέρα.

Βλέποντας ταινίες dvd σε περιβάλλον Linux (Ubuntu/Mint) και συγκρίνοντας την ποιότητα αναπαραγωγής με αυτή στα Windows,νομίζω ότι υπάρχει σαφώς καλύτερη ευκρίνεια στο Linux.Δεν ξέρω εάν παίζει ρόλο το ότι η ανάλυση στο Linux είναι ρυθμισμένη όχι σε 1024x768,αλλά σε μεγαλύτερη,της οποίας δεν θυμάμαι τα ακριβή νούμερα...

Εάν,δηλαδή,ρυθμιστεί η ανάλυση οθόνης στα Windows σε μεγαλύτερη ανάλυση από την default στα XP,θα υπάρξει βελτίωση και στην αναπαραγωγή DVD;

Ενα ερώτημα απλής περιέργειας...

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για την απάντηση,DIMITRISG.

Κι εγώ το ίδιο νομίζω,αν και κάποιοι λένε ότι από πλευράς decoders τα Windows είναι καλύτερα.Προσωπικά μιλώντας,στο Linux η αναπαραγωγή ταινιών είναι καταπληκτική.Ισως παίζει ρόλο το ότι είναι στην εγγενή ανάλυση της TFT οθόνης,δηλαδή σε 1024x1280 (?)...

Δεν νομιζω οτι εχει σχεση με το λειτουργικο.

Εδω στα windows αμα δοκιμασεις διαφορετικους players ολοι διαφορετικη ποιοτητα εχουν. Ισως ο καθενας εχει και διαφορετικα φιλτρα στα default.

Παντως στο linux που χρησιμοποιω mplayer δεν το βλεπω να εχει καλυτερη ποιοτητα.

Οσο γαι το τι ρολο αιζει η αναλυσ, δε εχεις παρα να δοκιμασεις.

Σε crt παντως, οσο πιο χαμηλη η αναλυση (οχι μικροτερη απο της ταινιας βεβαια) τοσο καλυτερα μου φαινεται στο ματι.

Στις TFT καλο ειναι να εχεις παντα τη native. Αν τα γραμματα στα εικονιδια σου φαινοντα μικρα μεγαλωσε τα αλλαζοντας τις αναλογες ρυθμισες

Το κάθε format έχει συγκεκριμένη ποιότητα, αναλόγως και πώς έχει γίνει encode.Οπότε δεν νομίζω να έχει διαφορά ποιότητας...Ίσως κάποιο φίλτρο που χρησιμοποιεί η εκάστοτε εφαρμογή. Ο mplayer πάντως σε εμένα έχει ίδια ποιότητα με τον wmp στα windows.

Mάλλον είναι η ιδέα σου :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...