Προς το περιεχόμενο

Απάτη, ναι! Αλλά πως;

alexzzz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε ελληνική ιστοσελίδα δημοπρασιών πουλάω κάτι και έχω βάλει σαν επιθυμητή τιμή τα 500? και σαν τιμή άμεσης αγορά τα 550?.

Χτες το μεσημέρι μου έρχεται μήνυμα μέσω της ιστοσελίδας από έναν χρήστη που λέει τα εξής:

Dear Seller, I wish to buy this item and wish to offer you ? 1200.00 for it, including shipping charged to my son in Nigeria via EMS/DHL. Please reply me fast! Regards

Δεν τον πιστεύω παρόλα αυτά όμως του στέλνω απάντηση λέγοντας ότι μπορώ να το στείλω αφού μου βάλει τα λεφτά στον paypal λογαριασμό μου.

Σαν απάντηση παίρνω το εξης:

Hello Alexzzz, Thanks for your response, I can only remit the payment via bank to bank transfer and then you will receive the confirmation from my bank as soon as the payment is done Please let me know the actual cost including the shipping charge to Nigeria. And send me your bank details along with your reply. Thanks Regards

Εδώ τώρα αρχίζω να μπερδεύομαι. Διότι ναι μεν πάλι πιστεύω ότι είναι απάτη, ειδικά από την στιγμή που όπως είπα το προϊόν που πουλάω το κοστολογώ 550? και εκείνος μου προσφέρει 1200? αλλά περίμενα να συμφωνήσει με το paypal (του όποιο τον λογαριασμό δεν θα έδινα). Αντίθετα εκείνος προτίθεται να μου τα καταθέσει στον τραπεζικό μου λογαριασμό στον όποιο δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Να ξεκαθαρίσω ότι στο νου μου έχω ακόμα ότι πρόκειται για απάτη, απλά είμαι περίεργος για το τι έχει σκοπό να κάνει. Έχω διαβάσει κατά καιρούς ιστορίες για συναλλαγές με Νιγηρία χωρίς να θυμάμαι όμως τις ακριβώς λένε. Επίσης στο ebay το 99% των πωλητών δεν στέλνουν Νιγηρία.

Τι ακριβώς γίνετε, ξέρει κανείς;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Ναι, αφου του δωσεις τα στοιχεια της τραπεζας σου, θα σου βαλει μαυρα κλεμενα λεφτα και μετα τρεχα γυρευε...μπλοκαρε τον και ανεφερε τον...

Ναι, αφου του δωσεις τα στοιχεια της τραπεζας σου, θα σου βαλει μαυρα κλεμενα λεφτα και μετα τρεχα γυρευε...μπλοκαρε τον και ανεφερε τον...

Το οποίο τι κυρώσεις έχει σε μένα; Τι μπορούν να μου κάνουν, να τα πάρουν πίσω;

(όχι δεν ψήθηκα, απλά ρωτάω)

Απλα θα τραβιεσαι τζαμπα για να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας....φυσικα και θα στα παρουν πισω....αλλιως ειναι σαν να τα εκλεψες εσυ....αυτος θα χει παρει το προιον...και συ θα παρεις ξες τι :-)

και εμενα μου ειχε τυχει απο νιγηρια οταν πουλουσα ενα χαλασμενο nokia 9210i και το ακριβοαγοραζε ο "mr smith" ταχα πως λεγοτανε. αυτο που με πονηρεψε και το καταλαβα ηταν οτι στο email του paypal που μου ηρθε δε με ελεγε σαν "dear mr constantinos", αλλα σαν "dear user"

Βασικα ψηθηκες και γιαυτο ρωτας. Αν περιμενεις 2 μερες (αφου τοσο χρειαζετε το confirmation της τραπεζας) και τα χρηματα υπαρχουν μεσα.... παρτα και οκ, αν ειναι ψευτικη καταθεση, μετα απο 2 ημερες, απλα δεν θα υπαρχουν τα χρηματα

Αν του καταθέσει τα λεφτά πρώτα ο αγοραστής,ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα?

Απάτη είναι μάλλον....αλλά μην προλέγουμε μόνο και μόνο λόγω καταγωγής του αγοραστή.Κάποιος Νιγηριανός έντιμος θα υπάρχει πια :-)

Βασικα ψηθηκες και γιαυτο ρωτας. Αν περιμενεις 2 μερες (αφου τοσο χρειαζετε το confirmation της τραπεζας) και τα χρηματα υπαρχουν μεσα.... παρτα και οκ, αν ειναι ψευτικη καταθεση, μετα απο 2 ημερες, απλα δεν θα υπαρχουν τα χρηματα

Δεν υπαρχουν ψευτικες καταθεσεις...τα λεφτα τα χει κλεμμενα απο αλλο θυμα απλα ακομα δεν ξερει κανεις τπτ. Οταν θα γινει η μεταφορα χρηματων απο το θυμα στον alex τοτε θα πλακωσουν ολοι επανω στον alex.

Απάτη είναι μάλλον....αλλά μην προλέγουμε μόνο και μόνο λόγω καταγωγής του αγοραστή.Κάποιος Νιγηριανός έντιμος θα υπάρχει πια :-)

Σου απαντησα για το ποιο θα ναι το προβλημα...αν θες δοκιμασε το, απλα σκεψου απο τωρα τι τιτλο θα βαλεις στο θεμα σου :-)

Οι εντιμοι Νιγηριανοι, δεν στελνουν τετοια emails..

Βασικα ψηθηκες και γιαυτο ρωτας.

Αλήθεια, ε;

Από ψυχολόγους δεν ξεμένουμε ποτέ στο insomnia

Δεν είναι το θέμα η καταγωγή του αλλά ότι έχουν ακουστεί πολλά για Νιγηρία + του ότι όπως έγραψα πολλοί ebay sellers δεν πουλάνε στην Νιγηρία και + του ότι μου δίνει 1200 για κάτι που πουλάω στα 550. Εννοείτε ότι τα 650 παραπάνω δεν είναι για τα μεταφορικά (εκτός και αν θέλει να του το πάω εγώ προσωπικά)

βασικα στειλε ενα εμαιλ στην τραπεζα σου να σου πουν αυτοι...

αν κανεις μεταφορα χρηματων απο κλεμενο λογαριασμο σε ενα ασχετο νομιμο λογαριασμο τραπεζας και αυτο εντοπιστει η τραπεζα σου παιρνει πισω την καταθεση ή αποζημοιωνει αυτον που του εκλεψαν τον λογαριασμο;

Τι να σας πω παιδιά εδώ μάλλον μόνο κάποιος δικηγόρος μπορεί να διαφωτίσει το θέμα.

Γιατί το κατά πόσον μπορούν να εντοπιστούν κλεμμένα χρήματα όταν έχει γίνει κατάθεση και πόσο μάλλον να αποδειχτεί ότι είναι και κλεμμένα δεν το ξέρω.

Αλλά εντάξει....κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά 10 και καρτέρι δεν λέει η παροιμία?Άσε άλλον να βγάλει την άκρη καλύτερα.

• Super Moderators
Τι να σας πω παιδιά εδώ μάλλον μόνο κάποιος δικηγόρος μπορεί να διαφωτίσει το θέμα.

Γιατί το κατά πόσον μπορούν να εντοπιστούν κλεμμένα χρήματα όταν έχει γίνει κατάθεση και πόσο μάλλον να αποδειχτεί ότι είναι και κλεμμένα δεν το ξέρω.

Αλλά εντάξει....κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά 10 και καρτέρι δεν λέει η παροιμία?Άσε άλλον να βγάλει την άκρη καλύτερα.

Kοίτα, εφ'όσον εσύ δεν τα αποκτάς από παράνομη συναλλαγή (αφού όντως πουλάς κάτι) είναι λίγο δύσκολο να σε κυνηγήσει ο οποιοσδήποτε. Πρέπει να αποδειχθεί ότι εσύ γνωρίζεις ότι πρόκειται για κλεμμένα λεφτά για να έχεις ευθύνη.

Από την άλλη, το να δώσεις στοιχεία του λογαριασμού σου είναι... κάπως. Δεν ξέρω τι διάολο μπορεί να κάνει κάποιος. Δεν λέω ότι μπορεί να κάνει κάτι κακό, απλώς δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...