Alchemist` Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δεν ξέρω αν πρέπει να το βάλω σε αυτό το section ή σ αυτό για τις μονάδες αποθήκευσης, αλλα έχω μεγάλο πρόβλημα με την συγκεκριμένη μητρική και σκληρούς SATA... Οι Επιλογές που υπάρχουνη στο BIOS είναι εξής: Confugure SATA as: 1)IDE {όπου υπάρχουν 3 "υποεπιλογές", enhanced mode, compatible mode και auto, αλλά δεν έχουν καμία ουσιαστική διαφορά} 2)Raid 3)AHCI Τώρα κάθε επιλογή έχει τα δικά της προβλήματα... ΑΝ το βάλω configure as IDE: Μου βγάζει error message στην εκκίνηση (λίγο μετά της πρώτης εικόνας του BIOS, εκει π σ λέει να πατήσεις DEL) στο οποίο λέει "No master IDE device detected). Και το κυριότερο? Οι σκληροί λειτουργούν ΤΡΑΓΙΚΑ αργά, πιο αργά και από τα USB flashakia... Αν το βάλω στο Configure as RAID: Δεν αναγνωρίζει καθόλου τους σκληρούς... ΑΝ το βάλω στο Configure as AHCI: Οι σκληροί παρουσιάζουν προβληματική συμπεριφορά... Δλδ έχουν τεράστιες αυξομειώσεις στην ταχύτητα σε διάφορες ξεκάρφωτες στιγμές, σε τακτά χρονικά διαστήματα... ΕΠίσης πολλές φορές μου πετάνε την γνωστή "μπλέ οθόνη τα Windows"... To πρόβλημα λύνεται μόνο αν χρησιμοποιήσω IDE σκληρούς, αλλα ρε παιδιά έλεος... 188 ευρώ έσκασα για αυτή τη μητρική, έχω πολύ καλό Hardware γενικά, (γύρω στα ~1000 ευρώ μου βγήκε η αναβάθμιση) και να μην μπορώ να χρησιμοποιήσω SATA δίσκους??? Μπορεί να βοηθήσει κανείς? Κάνω λάθος σε κάποια ρύθμιση? Τι φταίει? Υ.Γ. δεν έχουν πρόβλημα οι σκληροί δίσκοι, τους δοκίμασα σε άλλους υπολογιστές και λειτουργούν άψογα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 κανονικά το βάζεις as IDE με Enhanced Mode... αυτό που σου βγάζει No Master IDE device detected είναι λογικά επειδή δεν έχεις δίσκο στο SATA Port 1 παρεπιπτόντως οι Red SATA Ports είναι για boot drives έτσι bios update έχεις κάνει? αν όχι βάλε το 0702...
Alchemist` Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 κανονικά το βάζεις as IDE με Enhanced Mode...αυτό που σου βγάζει No Master IDE device detected είναι λογικά επειδή δεν έχεις δίσκο στο SATA Port 1 παρεπιπτόντως οι Red SATA Ports είναι για boot drives έτσι bios update έχεις κάνει? αν όχι βάλε το 0702... Προς το παρών προσπαθώ να κάνω φορμάτ, και έχω εγκατεστημένο μόνο έναν σκληρό... Διαβάζωντας το βιβλιαράκι της μητρικής, το έβαλα στο IDE, enhanced mode όπως είπες και εσύ... Επίσης για τα black Ports λεει ότι " This port is always set in enhanced mode", Οπότε έβαλα εκεί τον δίσκο, για να είναι σε συμφωνία το port με την ρύθμιση απο το BIOS... Θα δοκιμάσω να τον βάλω στο Port 1, που είναι κόκκινο, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα βοηθήσει, γιατί και πρίν όπου όλα τα Ports ήταν "πιασμένα" από κάποιον δίσκο υπήρχαν αυτά τα προβλήματα... Μέσα από το ΒΙΟΣ το μόνο που βλέπω (όσον αφορά την έκδοση του) είναι ένα" v02.58 copyright μπλα μπλα μπλα" ... Να φανταστώ πως η έκδοση του BIOS είναι το 258 δλδ?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 είπα τα black ports ΔΕΝ είναι για να έχεις boot drives πάνω τους δλδ με λειτουργικό... βάλε λοιπόν τον δίσκο που θα βάλεις windows στο SATA Port 1... από την στιγμή που έχεις ορίσει enhanced mode στο bios θα παίζουν όλα τα ports έτσι
Alchemist` Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 είπα τα black ports ΔΕΝ είναι για να έχεις boot drives πάνω τους δλδ με λειτουργικό...βάλε λοιπόν τον δίσκο που θα βάλεις windows στο SATA Port 1... από την στιγμή που έχεις ορίσει enhanced mode στο bios θα παίζουν όλα τα ports έτσι Περιμένω να γίνει το φορμάτ... Θα δείξει σε λίγο αν όντως ήταν αυτό το πρόβλημα... Υ.Γ. Ποιά είναι λοιπόν η κατάλληλη χρήση των "μαύρων" port?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 για δίσκους που δεν έχουν λειτουργικό για να κάνει boot, κοινώς storage... κάνε και ένα bios update στο 0702 (latest) παρεπιπτόντως
Alchemist` Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 για δίσκους που δεν έχουν λειτουργικό για να κάνει boot, κοινώς storage... κάνε και ένα bios update στο 0702 (latest) παρεπιπτόντως ευχαριστώ για τις πληροφορίες... Υ.Γ. Dear ASUS User' date=' Due to vast number of connections online, the page that you requested cannot be displayed [/quote'] pfff... Δεν μπορώ να κατεβάσω το καινούργιο BIOS...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 πριν από μια ώρα ήταν οκ, τώρα πάλι έκανε το θαύμα του το site της Asus...
alphacen Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Μέσα από το ΒΙΟΣ το μόνο που βλέπω (όσον αφορά την έκδοση του) είναι ένα" v02.58 copyright μπλα μπλα μπλα" ... Να φανταστώ πως η έκδοση του BIOS είναι το 258 δλδ? Όχι δεν είναι αυτή η έκδοση του BIOS, μπορείς να τη δεις στην καρτέλα Main επιλέγοντας System Information. Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν έχεις την τελευταία οπότε κάνε το update το οποίο το πιθανότερο είναι ότι θα σου λύσει τα όποια προβλήματα με τους SATA. Edit: ThReSh είσαι σίγουρος για το 0702; εμένα το νεότερο που βγάζει είναι το 0612 για την P5Κ Premium/WiFi-AP Τελικά το googlαρα και το βρίσκω αλλού, αλλά όχι στην ASUS, τι είναι BETA;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 ήταν beta φαίνεται...non final version...
Alchemist` Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Τελικά παιδιά, δυστηχώς, δεν ήταν το Port που χρησιμοποιούσα το πρόβλημα... Έβαλα τον σκληρο στο κόκκινο Port 1, αλλά πάλι τα ίδια, η ταχύτητα μεταβήβασης δεδομένων από τον σκληρό είναι τραγική... Έκανα φορμάτ 3 φορές, με 3 διαφορετικούς σκληρούς δίσκους απο χθές αλλά τίποτα... Έψαξα στο google και διάβασα πως η συγκεκριμένη μητρική έχει πρόβλημα με τους SATA δίσκους της Western Digital, αλλά και όταν σήμερα δοκίμασα να περάσω τα Windows σε έναν Seagate, πάλι τα ίδια είχα... Τι να κάνω? :S Το ακριβές μοντέλο είναι το ASUS P5K Premium/Wi-Fi AP ...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 update bios έκανες? latest drivers για την μητρική και τους controllers? το port που χρησιμοποιούσες ήταν πρόβλημα για το msg που σου έβγαζε στο boot "No master IDE device detected" όταν λες η ταχύτητα είναι τραγική που ακριβώς το βλέπεις? τι κάνεις? τι windows πέρασες?
Alchemist` Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 update bios έκανες?latest drivers για την μητρική και τους controllers? το port που χρησιμοποιούσες ήταν πρόβλημα για το msg που σου έβγαζε στο boot "No master IDE device detected" όταν λες η ταχύτητα είναι τραγική που ακριβώς το βλέπεις? τι κάνεις? τι windows πέρασες? Δεν κατάφερα να κάνω ακόμη update το BIOS (μέχρι χτες δε δούλευε το site της ASUS, θα κάνω τώρα μια προσπάθεια)... Η ταχύτητα είναι εκνευριστηκά αργή ακόμη και στην εγκατάσταση των Windows (δεν φταίει το cd, είναι σε άριστη κατάσταση, γνήσιο), επίσης στο loading των Windows, και σε οποιαδήποτε διεργασία που περιλαμβάνει αντιγραφή/μεταφορά αρχείων... Για την ακρίβεια, δυσκολεύομαι να το περιγράψω αλλα θα κάνω μια προσπάθεια... Ο δίσκος είναι σαν να λειτουργεί σε διαστήματα... Π.χ. (με terracopy) ο δίσκος το πρώτο δευτερόλεπτο γράφει 30mb/s, για τα επόμενα 3 δευτερόπτα γράφει 30Kilobyte/sec, το επόμενο δευτερόλεπτο ξανά 30mb/s, τα επόμενα 3 δευτερόλεπτα ξανα 30kb/s κ.ο.κ... Είναι πραγματικά εκνευριστηκό και χρονοβόρο... :/ Περναω τα Win XP SP2 Φαντάζομαι ότι φταίει η μητρική , γιατί οι IDE σκληροί δουλεύουν μια χαρά, και δεν μπορεί όλοι οι δίσκοι που έχω να είναι προβληματικοί (έχω δοκιμάσει 3 διαφορετικούς)... Μόνο οι SATA παρουσιάζουν πρόβλημα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 update bios και ο Θεός βοηθεός...
Alchemist` Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 update bios και ο Θεός βοηθεός... Τελικά έχει πρόβλημα το site της ASUS με τον Firefox 3, το άνοιξα με ΙΕ και όλα είναι ΟΚ... Είχα το BIOS 404 περασμένο... Οι οδηγίες στην ASUS μιλάνε για floppy disk, πράγμα φυσικά το οποίο δεν έχω... (ουτε drive, ούτε δισκέττες)... Σε μια AM2 Μητρική που είχα επίσης ASUS (M2R32MVP) έκανα update μεσω USB flash... Εδλω τι γίνεται? :S Οι οδηγίες είναι εδώ: http://support.asus.com/technicaldocuments/technicaldocuments.aspx?root=198&SLanguage=en-us
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.