toad Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Εγώ πιστεύω πώς οι επιδόσεις είναι overrated. Τα περισσότερα παιχνίδια που ζητούν τεράστιες επιδόσεις (βλέπε Crysis) είναι γιατί είτε είναι κακογραμμένα και δεν κάνουν καλό scaling είτε είναι μάπα από gameplay γιατί περισσότερο σαν benchmarks φτιαχτήκαν παρά σαν games (προσωπική άποψη) Τα παιχνίδια που κυριαρχούν από άποψη gameplay, όπως το world of warcraft ή το counterstike (τυχαία παραδείγματα) παίζουν χαλαρά και με καρτούλες των 60 ευρώ. Gameplay > graphics (προσωπική άποψη πάντα). Edit:spelling
ikaruga24 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 δεν ξερω τι λετε εσεις... εγω δεν εχω αγγιξει καμια απο αυτες τις καρτες! και ξερετε γιατι?? γιατι οτι ειναι κανουριο συνηθως σου βγαζει προβληματα... ενω αν το παρεις το ιδιο μετα απο κανενα 6μηνο (θα μου πεις τοτε θα εχει βγει αλλο!!) θα ειναι πολυ καλυτερο απο ολος τις πλευρες!και κατι αλλο... στο φορουμ εδω υπαρχει θεμα που ειναι και καυτο καυτο που λεει αν δεν κανω λαθος: 4870 προβλημα!,ενω δεν ειδα πουθενα να λενε GTX260 προβλημα... απο εκει και περα δεν εχω ασχοληθει με αυτες τις καινουριες καρτες οποτε δεν μπαινω πολυ μεσα... εγω οτι βλεπω λεω!!:p:p Το προβλημα ηταν στον ιδιο τον χρηστη. Αν ανοιγες το "θεμα" θα το εβλεπες. Μην κατηγορουμε την καθε εταιρια οποια και αν ειναι οταν εσυ ο ιδιος σαν χρηστης (γενικα μιλαω) δεν εισαι ικανος στην χρηση του μηχανηματος σου.
ikaruga24 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Εγώ πιστεύω πώς οι επιδόσεις είναι overrated. Τα περισσότερα παιχνίδια που ζητούν τεράστιες επιδόσεις (βλέπε Crysis) είναι γιατί είτε είναι κακογραμμένα και δεν κάνουν καλό scaling είτε είναι μάπα από gameplay γιατί περισσότερο σαν benchmarks φτιαχτήκαν παρά σαν games (προσωπική άποψη) Τα παιχνίδια που κυριαρχούν από άποψη gameplay, όπως το world of warcraft ή το counterstike (τυχαία παραδείγματα) παίζουν χαλαρά και με καρτούλες των 60 ευρώ. Gameplay > graphics (προσωπική άποψη πάντα). Edit:spelling Εχεις δικιο αλλα μερικα παιχνιδια πραγματικα στηριζονται στην ατμοσφαιρα και στην λεπτομερια (mass effect, gears of war ασ πουμε). Μια καλη ισοροπια μεταξυ των 2 ποτε δεν εβλαψε κανεναν. Και ετσι οπως ειναι τα πραγματα πλεον μπορεις να τα εχεις σχεδον ολα με minimum φραγκα.
coreygaylas Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Thresh:GDDR5 όχι DDR5... οταν μιλαμε για gpu αυτο εννοειται...
tmjuju Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 American bar το κάνατε… δεν ξέρω τι να σχολιάσω… Για κάποιον ο οποίος θα αγοράσει ιντελ κάρτα με το που θα βγουν… Κάποτε είχα την 740ι πιο γρήγορη από voodoo 1 και πιο φθηνή από voodoo 2. price/performance κοίταζα και τότε και σήμερα και όχι το όνομα. Για κλεψιές και ληστείες. Ερωτήσεις η Intel έχει εξαγοράσει την ανταγωνίστρια του physX, τη havoc? Η DAAMIT τι είναι (bonus points)? H Γερμανοί vs ΟΤΕ? Για τα διάφορα e-shop… μην αγοράζεται από εκεί LOL ! Για τους drivers της ΑΤΙ … αρκετά πια… έχω στήσει καμία 10 αρια μέσα στο χρόνο χωρίς προβλήματα… το ίδιο και nvidia… αλλά μήπως φταίει και το ρημάδι το OS? Για τη μνήμη … ένα έχω να πω… ξεχνάω ;-)
sarakinos Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Σαρακινέ εδώ δεν εχεις δίκιο"Τώρα αν κάποιοι θέλετε να "υποστηρίξετε" ένα Λογότυπο και στις χαρες του και στις λύπες του μεγεια σας με χαράς σας...τραβάτε και δώστε τους χρήματα.." Κάνε μια βόλτα από skroutz πλευρά και κοίτα πόσο πουλιούνται οι 3870 και πόσο οι 8800 (οι 8800 γενικά είναι φτηνότερες)... μετά ρίξε μιά ματιά στις αγγελίες να δεις πόσοι προσπαθούν να ξεφορτωθούν τις 3870... Και να φανταστείς οτι η 3870 βγήκε για να σκοτώσει την 8800... Εloy αν κατάλαβες στο post μου αναφέρομαι για τις καινούιρες σειρές καρτών και των δύο εταιριών...την σειρά 8 της nVIDIA την συμπάθησα και γώ , (έχω μια 8600gt και είμαι ευχαριστημένος)...αλλά μάλλον δεν κατάλαβες αυτό που ήθελα να πώ στο προηγούμενο post... Ήθελα να πώ πως πρέπει να έχεις κρίση για κάθε σου αγορά ...να πέρνεις το καλύτερο και με την όσο μικρότερη τιμή...δεν υπάρχει λόγος να πάρεις ένα ακριβό προϊόν ενώ υπάρχει ένα φθηνό που σου κάνει την ίδια δουλειά και ίσως και καλύτερη... Προσωπικά δεν είμαι "δεμμένος" με τις εταιρίες...
Alchemist` Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Βλέπω οτι αρκετοί από σας έχετε μια τάση να προτιμάτε το "Ακριβό (με την λογική οτι θα είναι και καλύτερο)"..Μάλιστα κάποιος χρήστης έκανε λόγο για σύγκρηση μεταξύ TOYOTA και KIA αν δεν κάνω λάθος...Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό σας (δηλαδή ντε και καλα nVIDIA)..Το γεγονός ότι η nVIDIA έριξε τις τιμές των καρτών της μετά την κυκλοφορία της σειράς 4 της ΑΤΙ και μάλιστα τόσο πολύ δείχνει ότι μας έκλεβε...δηλαδή είχε ένα τεράστιο κέρδος (και με τις μειωμένες τιμές είναι τεράστιο αλλα είχες γιαννη...)..τελοσπάντων..δεν θα κολίσω στην καθε εταιρία...Το ζουμί της υπόθεσης είναι να αξιολογούμε κάθε προϊόν ξεχωριστά...χωρις τις λέξεις nVIDIA και ATI ανάμεσα...είναι εμφανές ότι η σειρά 48χχ έχει ξεχωρίσει αυτήν την περίοδο μιας και είναι κάρτες με πολλές δυνατότητες και χαμηλή τιμή ρίχνοντας τον ανταγωνισμό..πιστεύω όλοι να βλέπετε στα reviews ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι κάρτες της ATI ξεπερνούν τις αντίστοιχες ή και "καλύτερες" κάρτες της nVIDIA , ζητώντας από εμάς τους καταναλωτές πολύ λιγότερα λεφτά... Με όλα αυτά θέλω να καταλήξω στο εξής:έχεις δυο ίδια προϊόντα (λέω ίδια γιατί δεν θέλω να επεκτίνω και άλλο το , "αυτήν είναι καλύτερη,όχι αυτήν είναι κτλπ")...που σου κάνουν την "ίδια" δουλειά..Ε δεν μπορώ να καταλάβω ρε γ@μχ γιατί να πάρεις το ακριβώ!!!Γιατί εμπιστεύεσαι την μια εταιρία????αφού έχει σκάσει το net από θετικά σχόλια για την άλλη... Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που μερικοί από σας προτιμάτε τις κάρτες της nVIDIA (αυτής της περιόδου)...πάρτε χαμπάρι ρε παιδιά ότι ούτε κόμματα είναι όπως είπε κάποιος φίλος , ούτε ομάδες ποδοσφαίρου για να κάνετε έτσι...τα λεφτά μας θέλουν , και εκτός αυτόυ θέλουν να μας πιάσουν και μ@λ@κες... Τώρα αν κάποιοι θέλετε να "υποστηρίξετε" ένα Λογότυπο και στις χαρες του και στις λύπες του μεγεια σας με χαράς σας...τραβάτε και δώστε τους χρήματα.. Σωστός ο man... παρόμοια λογική έχω και εγώ, γ αυτό αγοράζω ΑΤΙ! Εγώ πάντως βλέπω μια ΑΤΙ η οποία προσπαθεί να δώσει καλές επιδόσεις σε αρκετα χαμηλές τιμές, και μια τέτοια συμπεριφορά νιώθω, σαν καταναλωτής , την ανάγκη να την επιβραβεύσω... Προτιμώ λοιπόν να χάσω τα 1-2 άντε 5 fps παραπάνω που θα μου προσφέρει η Nvidia, και να δώσω τα λεφτά μου σε μια εταιρία που πραγματικά τα αξίζει.
Eloy Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 )...αλλά μάλλον δεν κατάλαβες αυτό που ήθελα να πώ στο προηγούμενο post...Ήθελα να πώ πως πρέπει να έχεις κρίση για κάθε σου αγορά ...να πέρνεις το καλύτερο και με την όσο μικρότερη τιμή...δεν υπάρχει λόγος να πάρεις ένα ακριβό προϊόν ενώ υπάρχει ένα φθηνό που σου κάνει την ίδια δουλειά και ίσως και καλύτερη... Προσωπικά δεν είμαι "δεμμένος" με τις εταιρίες... Κατάλαβα πολύ καλά και ήθελα να δείξω ότι δεν είναι μόνο η nvidia που θέλει να μας τα πάρει... το ίδιο κάνει και η ati πουλώντας την 3870 έστω και οριακά ακριβότερα απο την 8800... Και οι κάρτες αυτές πωλούνται ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ στα μαγαζιά, άρα είναι μέσα στις τρέχουσες κάρτες... Κι εγώ - το είπα σε προηγούμενο ποστ μου - ότι αν αγόραζα τώρα, θα έπαιρνα 4870 για την σχέση τιμής/απόδοση κι όχι 280 η οποία είναι ακριβή για τις ανάγκες μου... Με την ίδια λογική άλλωστε αγόρασα το Avensis κι όχι την BMW 318...
mihalakis Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Σωστός ο man... παρόμοια λογική έχω και εγώ, γ αυτό αγοράζω ΑΤΙ! Και έτσι πρέπει να είναι...Σήμερα ATI, άυριο nvidia. Παρόμοια και στους επεξεργαστές. Ποιός σου προσφέρει περισσότερο ''bang for the buck?'' Εκεί θα πας χωρίς να στρατευόμαστε με τη μια ή την άλλη εταιρεία...Άλλοι κερδίζουν στις πλάτες μας.
Ailuros Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Δηλαδή εγώ παραπληροφορώ το κόσμο? Καταρχήν το "κλέβει" είναι εντός εισαγωγικών. ΄Οση τεχνογνωσία και πατέντες έχει εξαγοράσει η NVIDIA με τα χρόνια, άλλη τόση έχουν εξαγοράσει και άλλες εταιρίες με το πέρασμα των χρόνων. Η ΑΤΙ το 2000 δεν είχε τόσο άμεσα συμφέροντα για την εξαγορά της 3dfx και ήταν λογικό αφού η VIA πρόσφερε ένα γελοίο για την εποχή ποσό να πέσει στα χέρια του κύριου ενδιαφερόμενου NVIDIA. Προς πληροφόρησή σου κύριος λόγος για να αγοράσουν τότε την 3dfx ήταν το συμβόλαιο με την Quantum3D και μιας και είμαι σίγουρος ότι δεν το γνωρίζεις μόλις γύρω στους 100 engineers της 3dfx πήγαν να δουλέψουν τότε στην NVIDIA και ο μεγαλύτερος πυρήνας των πάλαι ποτέ Rampage engineers εργάζονται έκτοτε στην Quantum3D. Εννοώ ότι 2 σημαντικές τεχνολογίες της nVidia το SLI και το phisiX δεν είναι δικές της αλλά άλλων εταιριών που τις εξαγόρασε και φυσικά πήρε και τη τεχνογνωσία. Βαρέθηκα μα τον Τουτάτη να επαναλαμβάνω ότι το 3dfx SLI (scan line interleaving) και το NVIDIA SLi (scalable link interface) δεν είναι το ίδιο πράγμα. Στην πρώτη περίπτωση οι δύο ή περισσότερες μονάδες γραφικών μοιράζονται τις μονές και τις ζυγές γραμμές ΜΕΣΑ σε ένα καρέ, ενώ το δεύτερο βασίζεται κυρίως στο AFR (alternate frame rendering) όπου οι μονάδες γραφικών μοιράζονται μεταξύ τους τα εναλασσόμενα καρέ. Ναι σαφώς χρησιμοποιήθηκαν τεχνολογίες/τεχνογνωσία της πάλαι ποτέ 3dfx αλλά καμία σχέση με το SLI. Παραδείγματα είναι μεταξύ άλλων το memory crossbar controller που πρωτοεμφανίστηκε στην GeForce4 που είναι μια τεχνολογική εξέλιξη του "mo-bus" της Gigapixel. Για του λόγου το αληθές η ΠΡΩΤΗ φορά που εμφανίστηκε στην mainstream GPU αγορά το AFR (παντελώς αποτυχημένο τότε στην πολύ πρώιμη μορφή του) ήταν στην ATI Radeon MAXX. Kαι αν έχει κανείς σας αμφιβολίες να σας δώσω και links με reviews/αναλύσεις της εποχής. Για να μην πολυπλατιάζουμε το θέμα όπως προανέφερα όλες οι εταιρίες εξαγοράζουν μικρότερες. Λίγο πριν εξαγοράσει η AMD την ΑΤΙ η τελευταία είχε εξαγοράσει την Bitboys OY για το τμήμα των γραφικών για PDA/mobile. Βγήκε λοιπόν η ΑMD πούλησε φούμαρα με μεταξωτές κορδέλλες για το Z4x0 ή αλλιώς "mini-Xenos" έριξε τις τιμές στην αγορά τραγικά για να πετύχει 2 μόλις άδειες και μόλις πρόσφατα ανακοίνωσε ότι το κλείνει το τμήμα εντελώς και κάνει έτσι έναν χαριτωμένο πρωκτικό εμβολισμό στην Qualcolmm και την ST Microelectronics που την ψώνισαν την παπαριά και δεν πήγαν οι δύστυχοι να πάρουν από την πολύ ασφαλέστερη Imagination Technologies που έχασε εκατομύρια από την ρήξη τιμών στην αγορά της AMD. Tις σάπιες πρακτικές τις έμαθαν από την NVIDIA καμία αμφιβολία. Ωστόσο αθώος δεν είναι σε καμία περίπτωση κανείς εκεί έξω όταν φυσικά δεν φοράει κάποιος κόκκινα ή πράσινα γυαλιά και τα βλέπει όπως θέλει. Η βασική υλοποίηση της GTX280 κάνει 450 ευρά.Και δεν μιλάω για online αγορές ή αγορές απο το τάδε κατάστημα της Γερμανίας.Λές και θα πάει ο μέσος καταναλωτής να ψωνίσει απο εκεί.Είναι αυτό παραπληροφόρηση?Καλα που σε βρήκαν εσένα?Ελεος.... Δεν θυμάμαι αν απάντησα ήδη σ΄αυτή την ενότητα ή όχι αλλά για μένα θα πρέπει να είναι ένας μέσος χρήστης πολύ αφελής να προτιμήσει μια 260 ή και 280 μπροστά σε μια 4870. Κανείς δεν είναι στραβός μπροστά σε μια εξαιρετική σχέση τιμής/απόδοσης, ωστόσο παρακαλώ και εγώ να μην γράφεται ότι σας κατέβει. Aν διάβαζα τουλάχιστον μια εμπεριστατωμένη άποψη με απτά επιχειρήματα δεν θα είχα και ένσταση.
nikosl Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Πόσο πορωμένος πρέπει να ναι κάποιος για να μην μπορεί να καταλάβει ότι η συγκεκριμένη σειρά καρτών γραφικών NVIDIA έχασε κατα κράτος από την ΑΤΙ? H Ati αυτή τη στιγμή έχει το καλύτερο performance/money και σε 10 μέρες θα έχει και την απόλυτη ταχύτητα με την 4870χ2. Όσον αφορά την καραμέλα της αξιοπιστίας, να υπενθυμίσω το φιάσκο της Nvidia με τις ελαττωματικές 8400/8600 που θα της αποφέρει ζημίες 200 εκ $? Για κοιτάξτε όλα τα νέα λαπτοπ που βγαίνουν τι μάρκα κάρτα γραφικών έχουν? Oh yes, ακόμα και τα καινούρια vaio έχουν ati.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 12 Αυγούστου βγαίνει η 4870Χ2 (64bit Windows required όμως )
outlaw star Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 12 Αυγούστου βγαίνει η 4870Χ2 (64bit Windows required όμως ) μπα νέο φρούτο αυτό?γιατί έτσι?
outlaw star Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 άστο thresh είδα σε άλλο ποστ το λόγο μόλις τώρα
john1010 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.TO MONO ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ GAMERS EINAI ΜΟΝΟ Η NVIDIA.H ATI ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΕΔΙΔΕ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑ (3870) ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑ 8800 GTX KAI ΒΡΗΚΑ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΚΟΛΩΝΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.