Azerothe Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 ξεκολλατε ρε μαγκες,εμεις οι καταναλωτες ενα πρεπει να θυμομαστε,οτι δεν εχουμε ταυτοτητα και οτι δεν ειμαστε με καμμια εταιρια.το μονο που πρεπει να μας νοιαζει ειναι να υπαρχει <πολεμος> μεταξυ ati-nvidia.intel-amd ετσι ωστε να βγαζουν οσσο πιο δυνατον καλυτερα προιοντα στις πιο φτηνες τιμες για να τα χαιρομαστε εμεις.σσο μεγαλυτερος ανταγωνισμος τοσο πιο καλα τα ωφελη για μας...τι τσακωνομαστε?τι ειμαστε,τιποτα φλωροι που εχουν εχουν διαλεξει στρατοπεδα και κραζονται μεταξυ τους την ωρα που αυτοι οι κολοσσοι κερδιζουν δισεκατομμυρια τα οποια και βγαινουν απο τις δικες μας τσεπες....γιαυτο ας χαλαρωσουμε εμεις και ας αφησουμε τις αντιπαραθεσεις για τους <μεγαλους>.cool μορτες-cool!
Delirium Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Σημ: Κάτι που παρατήρησα δεν ξέρω άμα ισχύει και σε άλλα πισί εκτός από το δικό μου. Αν αφήσω idle το φαν και την κάρτα ζεστή τότε βλέπω την mobo μου να χτυπάει 50άρια (oC) ενώ με το φαν ρυθμισμένο στα 35%+ η mobo μένει στα 36-40 οC. Δεν ξέρω τί παίζει γιατι λογικά η κάρτα πρέπει να διώχνει τον αέρα έξω, έτσι δεν είναι. Αυτο ειναι που εξηγουσα και στον Sarakinos: Ασχετως αν διωχνει τον αερα εξω [οπως κανει η 4870, ενω η 4850 οχι ] η vga εκπεμπει/ακτινοβολει θερμοτητα, με αποτελεσμα να ανεβαινουν οι θερμοκρασιες σε ολο το στο tower/components, ακομη και σε idle: χτυπωντας 80αρια "σιγοβραζει" τα παντα Επιβαλλεται λοιπον ειτε αυξηση των στροφων ή aftermarket cooler! Η παρατηρηση μου περι "κοινης λογικης" [που στερειται εδω η ATI, οπως αλλου και η NVIDIΑ] εδραζεται στα παραπανω
gtsamour Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δεν ξέρω αν η Nvivia κλέβει ή όχι τεχνολογίες, πάντως αυτό που διάβασα πρόσφατα είναι ότι η RamBus μύνησε την Nvidia για παραβίαση πατεντών της που αφορούν μνήμες. http://news.cnet.com/8301-1001_3-9988330-92.html
antonl Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δεν ξέρω αν η Nvivia κλέβει ή όχι τεχνολογίες, πάντως αυτό που διάβασα πρόσφατα είναι ότι η RamBus μύνησε την Nvidia για παραβίαση πατεντών της που αφορούν μνήμες. Αυτή δεν είναι που χε βγάλει την πατέντα για κάτι αποτυχημένες μνήμες που πωλούνταν με τους πρώτους P4; Χμ, ναι αυτή είναι. Μάλλον βγάζει χρήματα μόνο από τις μηνύσεις πλέον wiki
antonl Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Σε παραπέμπω στην υπογραφή μου, δεν είναι επιχείρημα αυτό... Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς και θα χαιρόμουν αν μπορείς να γίνεις πιο σαφής. Το σχόλιο μου προφανώς και δεν είναι επιχείρημα αφού δεν απαντά σε κάτι. Θέλοντας να τσεκάρω αν η RamBus είναι η εταιρία που θυμόμουν, έπεσα πάνω στο άρθρο που παραθέτω και μου κανε εντύπωση ότι το πλήθος των μηνύσεων που χει υποβάλει αποτελεί το μεγαλύτερο τμήμα των πληροφοριών για αυτή. Ναι μπορείς να το πεις και offtopic. edit: Αναθεωρήθηκε ελαφρώς η απάντησή μου
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 απο όσο θυμάμαι η nvidia δε παράγει μνήμες τουλάχιστον όχι ακόμη ούτε η ΑΤΙ παράγει μνήμες όσο για την Rambus όπως είπε και ο antonl θα μηνύσει και την "μάνα" της για να βγάλει λεφτά...
Αρχέλαος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 καλά άστο...ΔΕΝ... Ωραία απάντηση...Χρειάστηκες πολύ για να τη σκεφτείς? Το οτι αγοραζει καποιες εταιριες δεν σημαινει οτι κλεβει. Θα εκλεβε αν δεν εδινε φραγκο στις εταιριες και αν αντεγραφε(οπως κανουν οι κορεατες στα αυτοκινητα).ΕΣΚΑΣΕ ΛΕΦΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΟΡΑΣΕ. Αν δεν σου αρεσει και να πας στους πρωην ιδιοκτητες των εταιριων και να τους κανεις κυρηγμα.ΟΧΙ ΕΔΩ Φυσικα καλο ειναι να υπαρχει ανταγωνισμος ,αφου οι τιμες θα πεσουν και αλλο(αν δεν υπηρχαν οι 4850 και 4870 οι καρτες της nvidia θα ηταν 200 ευρο ακριβοτερες). Τωρα με τις πωλησεις των 4850 και 4870 η AMD-ATI γλιτωσε την χρεωκοπια(ηταν γνωστο οτι ηταν για φουντο). Ας ελπισουμε να βγαλει και η AMD κανα αξιολογο επεξεργαστη για να ριξει και αλλο τις τιμες η intel και να τους αγοραζουμε φθηνοτερα Εσυ φιλε μου αγοραζε ατι-amd. Εγω που θελω επιδοσεις και αξιοπιστια θα μεινω ιντελ-nvidia Α) Ναι η Nvidia κλέβει.Είτε σου αρέσει είτε όχι.Είναι πρακτική αυτή?Εξαγοράζουμε μια εταιρία και ενσωματόνουμε στις κάρτες γραφικών μας όσες τεχνολογίες έχει ΗΔΗ αύτη αναπτύξει? Για πές το SLI και το pihisiX ηταν τεχνολογίες της Nvidia? ΝΑΙ Η ΟΧΙ ? Δεν κάνω κύρηγμα φυσικά.Ομως έχουμε δημοκρατία και μπορώ να λέω ότι θέλω και δε θα μου πείς εσύ τι θα πώ.Τώρα αν προσβλήθηκες που σου έθιξα την Nvidia... Γ)Ποιός σου είπε οτι η ΑΤΙ ήταν για...φούντο? Απο το μυαλό σου τα βγάζεις?Δεν θυμάμαι καμία εποχή που η ΑΤΙ ήταν να χρεωκοπήσει.Το σίγουρο είναι οτι τον τελευταίο χρόνο η nVidia ΕΙΧΕ το πάνω χέρι στις πωλήσεις. Δ)Η AMD έχει ΑΞΙΟΛΟΓΟΤΑΤΟΥΣ επεξεργαστές.Μακάρι να χα έστω τον Χ2 6000+..! Απλώς της ΙΝΤΕL αυτή τη στιγμή είναι καλύτεροι. Ε)Εσύ παίρνε INTEL-nVIDIA.Εμένα τι με νοιάζει?Αλλά να μου πείς ΙΝΤΕL το καταλαβαίνω.Αλλα γιατί nVIDIA?Αφού οι κάρτες της ΑΤΙ έχουν καλύτερο λόγο απόδοσης-τιμής και είναι ποιοτικότερες αυτή τη στιγμή.Τέσπα,εμένα τι με νοιάζει....
antonl Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 [...]Α) Ναι η Nvidia κλέβει.Είτε σου αρέσει είτε όχι.Είναι πρακτική αυτή?Εξαγοράζουμε μια εταιρία και ενσωματόνουμε στις κάρτες γραφικών μας όσες τεχνολογίες έχει ΗΔΗ αύτη αναπτύξει? Για πές το SLI και το pihisiX ηταν τεχνολογίες της Nvidia? ΝΑΙ Η ΟΧΙ ? Δεν κάνω κύρηγμα φυσικά.Ομως έχουμε δημοκρατία και μπορώ να λέω ότι θέλω και δε θα μου πείς εσύ τι θα πώ.[...] Α) Το πρωί ερχόμενος στη δουλειά πήγα κι λήστεψα έναν φούρνο. Έδωσα 2? για μια τυρόπιτα τις οποίας δεν είχα τα πνευματικά δικαιώματα και φυσικά δεν ασχολήθηκα καν με την παρασκευή της. Β) Είμαι ο καλύτερος προγραμματιστής στον κόσμο. Κι έχω αποδείξεις, ε; Ύπουλο πολίτευμα η δημοκρατία...
ikaruga24 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Στα @@@ μας τι νομιζεις εσυ και οι fanboys.1)θερμοκρασια απλα αναβαζοντας τις στροφες του ανεμηστηρα λυνεται 2)3ς λαλουν και 2 χορευουν(εχει συζητηθει απειρες φορες,δεν θα σχολιασω) 3)Αναξιοπιστη?WtfF?Δωσε μου ενα λογο αναξιοπιστιας! 4)ΜΕΡΙΚΑ?Στα μονο που δεν την περνα ειναι τα χρυσοπληρωμενα "Nvdia the way is ment to be played"ή wtf βαζουν τελοσπα(και παλι σε καποια απο αυτα την περναει) ΥΓ:Τον λογο που κανεις θεμα για να σαμποταρεις την ατι,προωθησεις την νβντια δεν μας τον λες 4) Διαφωνω. Στα περισσοτερα "the way its meant to be played" παλι η 4870 ειναι καλυτερη. Μονο λιγα παραδειγματα υπαρχουν.
Αρχέλαος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Α) Το πρωί ερχόμενος στη δουλειά πήγα κι λήστεψα έναν φούρνο. Έδωσα 2 για μια τυρόπιτα τις οποίας δεν είχα τα πνευματικά δικαιώματα και φυσικά δεν ασχολήθηκα καν με την παρασκευή της. Β) Είμαι ο καλύτερος προγραμματιστής στον κόσμο. Κι έχω αποδείξεις, ε; Ύπουλο πολίτευμα η δημοκρατία... A) Τη σχέση έχει η τυρόπιτα την οποία τη τρώς και τέρμα με τις τεχνολογίες των καρτών γραφικών?Δηλαδή αν αγοράσω μια τυρόπιτα αυτό σημαίνει οτι ξέρω πλέον ο ίδιος να...φτιάχνω τυρόπιτα?Απο τη πέναρω κρασί και απο τη βγαίνω λάδι.... Β)Τρία πουλάκια κάθονταν....
Alchemist` Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Διαβαζω συνεχως οτι η 4870 ειναι καλυτερη και πιο φτηνη. Οντως ειναι λιγο φθηνοτερη( 30 ευρο μολις. Η evga gtx260 superclocked εχει 260 ευρο και η saphire 4870 230euro). Tι εννοουμε ομως οταν λεμε καλυτερη? Το οτι σε ΜΕΡΙΚΑ παιχνιδια εχει περισσοτερα fps την κανει καλυτερη? Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι ανεβαζει τρελα θερμοκρασιες,οι drivers της ati ειναι για τα μπαζα και γενικα ειναι αναξιοπιστη. Νομιζω οτι ειναι προτιμοτερο να δωσει καποιος 30 ευρο παραπανω να παρει μια συνολικα καλυτερη καρτα γραφικων ,παρα 30 ευρο λιγοτερα για μια αναξιοπιστη Εγώ πάντως βλέπω μια ΑΤΙ η οποία προσπαθεί να δώσει καλές επιδόσεις σε αρκετα χαμηλές τιμές, και μια τέτοια συμπεριφορά νιώθω, σαν καταναλωτής , την ανάγκη να την επιβραβεύσω... Προτιμώ λοιπόν να χάσω τα 1-2 άντε 5 fps παραπάνω που θα μου προσφέρει η Nvidia, και να δώσω τα λεφτά μου σε μια εταιρία που πραγματικά τα αξίζει.
Αρχέλαος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Εγώ πάντως βλέπω μια ΑΤΙ η οποία προσπαθεί να δώσει καλές επιδόσεις σε αρκετα χαμηλές τιμές, και μια τέτοια συμπεριφορά νιώθω, σαν καταναλωτής , την ανάγκη να την επιβραβεύσω... Προτιμώ λοιπόν να χάσω τα 1-2 άντε 5 fps παραπάνω που θα μου προσφέρει η Nvidia, και να δώσω τα λεφτά μου σε μια εταιρία που πραγματικά τα αξίζει. Σωστός ο παίχτης !!!
ikaruga24 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Εγώ πάντως βλέπω μια ΑΤΙ η οποία προσπαθεί να δώσει καλές επιδόσεις σε αρκετα χαμηλές τιμές, και μια τέτοια συμπεριφορά νιώθω, σαν καταναλωτής , την ανάγκη να την επιβραβεύσω... Προτιμώ λοιπόν να χάσω τα 1-2 άντε 5 fps παραπάνω που θα μου προσφέρει η Nvidia, και να δώσω τα λεφτά μου σε μια εταιρία που πραγματικά τα αξίζει. Και το γεγονος του οτι δεν θελουμε καμια απο τις 2 να εξαληφθει.Παντα παιρνω προιοντα του "αδυνατου" οταν εχουν σωστες επιδοσεις και σωστες τιμες. Απλως τωρα βλεπεις τα αποτελεσματα του καλου ανταγωνισμου.
antonl Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 @Αρχέλαος: Δε μπορώ να καταλάβω που μπερδεύεσαι. Ούτε μπορώ να φανταστώ πως εξισώνεις την (εξ)αγορά με την κλοπή. Οκ, δεν αγοράζω τυρόπιτα. Αγοράζω από τον ιδιοκτήτη τον φούρνο ολόκληρο. Σύμφωνα με τη λογική σου δεν έχω δικαίωμα να χρησιμοποιήσω την τεχνογνωσία που κατέχει το προσωπικό του, πχ τη συνταγή για τις τυρόπιτες. Επειδή δε μπορώ να το χωνέψω, ειλικρινά δεν έχεις ξανακούσει για εξαγορές εταιρειών; Κλέφτες είναι και η google που εξαγόρασε το youtube και η EA που εξαγόρασε την τάδε εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών (έχει πάρει πολλές) και πλέον βγάζει η ίδια τους αποκλειστικούς τίτλους κλπ κλπ κλπ Και ενημερωτικά, το SLi της nVidia διαφέρει απ' αυτό που είχε αναπτύξει η 3dfx.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.