Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 σου λέω τιμολόγηση από τα κεντρικά των Multirama, τώρα αν την αλλάξουν είναι άλλο θέμα
totti Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 την εικόνα και τα χρώματα της ΑΤΙ μόνο με θαύμα θα τα πετύχει η nvidia. Δεν με χαλάει να πάρω κάρτα που να είναι υποδυέστερη για 5-10 FPS σε 1 παιχνίδι αλλά να έχω τόσο πιο ωραία εικόνα και αν το δεις και σαν επένδυση το crossfire αποδίδει πολύ καλύτερα του SLI
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 την εικόνα και τα χρώματα της ΑΤΙ μόνο με θαύμα θα τα πετύχει η nvidia. παραπληροφόρηση ftw... μου αρέσει που συνεχίζεις, δεν βαρέθηκες πια να πιπιλάς αυτή την καραμέλα? τόσες φορές τα έχουμε πει από την σειρά 8xxx και μετά αυτό που λές ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ...ΤΕΛΟΣ
HellasVagabond Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Εχει μεινει 4 Χρονακια πισω το παιδι, δεν πειραζει....
john2gr Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 την εικόνα και τα χρώματα της ΑΤΙ μόνο με θαύμα θα τα πετύχει η nvidia. Δεν με χαλάει να πάρω κάρτα που να είναι υποδυέστερη για 5-10 FPS σε 1 παιχνίδι αλλά να έχω τόσο πιο ωραία εικόνα και αν το δεις και σαν επένδυση το crossfire αποδίδει πολύ καλύτερα του SLI ΤΒΗ (και θεωρώ την 9800Pro ως μια από τις καλύτερες κάρτες που είχα) όταν άλλαξα σε 8800GTX το πρώτο πράγμα που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι το πόσο πιο "γεμάτα" είναι τα χρώματα. πάντως από άτομο που δουλεύει στα Multirama Extreme διάβασα (σε forum) ότι GIGABYTE GTX 295 - 459.90€ Μακάρι μιας και όταν πάρω την επόμενη άδεια θα τσιμπήσω σίγουρα την GTX295
Dante80 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 την εικόνα και τα χρώματα της ΑΤΙ μόνο με θαύμα θα τα πετύχει η nvidia. Δεν με χαλάει να πάρω κάρτα που να είναι υποδυέστερη για 5-10 FPS σε 1 παιχνίδι αλλά να έχω τόσο πιο ωραία εικόνα και αν το δεις και σαν επένδυση το crossfire αποδίδει πολύ καλύτερα του SLI Αυτό δεν ισχύει εδώ και χρόνια. Πράγματι, οι δύο εταιρίες βγάζουν διαφορετική τελική εικόνα, αλλά δεν μπορείς να πεις πως η μία ή η άλλη απεικόνιση είναι καλύτερη. Είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα imo (προσωπικά προτιμώ εικόνα nvidia)...
geomar_z Δημοσ. 7 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2009 να πω και εγω την εμπειρια μου.υποστηριζα φανατικα την nvidia ωσπου πηρα την 4870 την οποια και εχω λατρεψει!αυτη που εχω ειναι της gigabyte η οποια της εχει βαλει ανεμιστηρα zalman.το δηθεν προβλημα με την θερμοκρασια για μενα ειναι μουφα εφοσον μετα απο τρεις ωρες παιχνιδιου(crysis) η θερμοκρασια της ειναι στους 46 βαθμους.και ο ανεμιστηρας δουλευει και στα 50%.εχω δοκιμασει και τις δυο καρτες(GTX260,HD4870) και προτιμω πολυ περισσοτερο την 4870.και στα χρωματα εικονας και στα FPS των παιχνιδιων.
John-lamia Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Αυτό δεν ισχύει εδώ και χρόνια. Πράγματι, οι δύο εταιρίες βγάζουν διαφορετική τελική εικόνα, αλλά δεν μπορείς να πεις πως η μία ή η άλλη απεικόνιση είναι καλύτερη. Είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα imo (προσωπικά προτιμώ εικόνα nvidia)... ναι καλα!!! μι φας!!! στο πισακι μου εχω δυο καρτεσ γραφικων: μια 4870 σαν κιρια καρτα και μια nvidia8500 για τα phsyx. καθος ριθμιζα τις καρτες για το τι δουλεια θα κανει η καθε μια δουλευα την οθονη μου και με τις 2 καρτες. σιμπερασμα: τα χρωμα, την ποιοτιτα εικονας που εχει η ΑΤΙ δεν μποκιτε να την βγαλει η nvidia ουτε σε 1000χρονια!!! ακομα και τα γραματα κατα την εκινηση του υπολογιστη (bios και λοιπα) η ΑΤΙ ειχε μεγαλιτερη ευκρινια στην ποιοτιτα εικονας απ την nvidia η οποια τα εδιχνε καπος ποιο θολα...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 εγώ αντιθέτως σε φιλαράκι μου που έχει κάρτες και από τις 2 εταιρίες δεν είδα καμία διαφορά..
liopyr Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 εγώ αντιθέτως σε φιλαράκι μου που έχει κάρτες και από τις 2 εταιρίες δεν είδα καμία διαφορά.. Μικροδιαφορές υπάρχουν, αλλά είναι πραγματικά αμελητέες. Aπορίας άξιο πως τις ξεχωρίζει και σε "black screen" o John-lamia...
euklidis Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Προσωπικα την πατησα με την ΑΤΙ 4850 που πηρα γιατι δεν επαιζε καθολου σε λινουξ. Αστε το λινουξ απ'εξω ομως. 95 βαθμοι οταν παιζω ομως ειναι παρα πολοι και ολη αυτη η θερμοτητα παει στον επεξεργαστη που ειναι απο πανω. Την αλλαξα με μια GTS250. Ιdle η καρτα βαραει 36 και οταν παιζω 65 βαθμους. Εχει μια τεραστια διαφορα. δεν νομιζετε; Οι Drivers της Αti για τα 7 ειναι για πεταμα. Ναι οκ δεν ειναι επισημη η εκδοση αλλα με nVidia γιατι επαιζε αμεσως ενω με την ΑΤΙ δεν εβλεπε τι οθονη εχω και εβγαζε κουκουρουκου αναλυσεις; Samsung syncmaster 932MW εχω και αντι θα βγαζει αναλυση 1440Χ900 με εριχνε στα 1024Χ768 χωρις να μπορω να την παω στη κανονικη αναλυση. Και οταν το εκανα στο επομενο restart παλι τα ιδια. Με το που μπηκε πανω η nVidia ολα παιξαν ρολοι. Προσωπικα εχω και ΑΤΙ και nVidia αλλα χρησιμοποιω μονο την 2η γιατι δεν εχω το παραμικρο προβλημα. Στο λινουξ η ΑΤΙ ακομα προσπαθει να την κανει να παιξει. Ουτε βιντεο δεν μπορουσα να δω γιατι οι ειναι τοσο γατες εκει στην AMD που βγαζουν drivers για παλιοτερους πυρηνες μονο. Ισως στα χαρτια η ΑΤΙ να ειναι πιο δυνατες αλλα το advantage που εχουν το χανουν λογω driver και σε windows και σε linux που εκει ειναι ανυπαρκτη.
liopyr Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Ούτε στα χαρτιά, ούτε πουθενά δεν είναι οι ATi ή οι Nvidia καλύτερες. Πλέον, (τουλάχιστον στις κάρτες που κυκλοφορούν αυτην την εποχή), σε όλες τις κατηγορίες οι value/money καρτες της κάθε εταιρίας παίζουν στήθος-στήθος, σε κάποια games υπερισχύει η μία, σε κάποια η άλλη. GTS250(9800GTX+) = 4850. GTX260 216core = 4870. GTX275 = 4890.
grhgorhs1976 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Φιλε euklidis παντως εγω με τα 7χ64 και ατι 4870 κανενα προβλημα απο την rc κιολας,τωρα για της foto πρεπει να εισαι πολυ αετος για να βρεις καπια διαφορα.
linuxovios Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Διαβαζω συνεχως οτι η 4870 ειναι καλυτερη και πιο φτηνη. Οντως ειναι λιγο φθηνοτερη( 30 ευρο μολις. Η evga gtx260 superclocked εχει 260 ευρο και η saphire 4870 230euro). Tι εννοουμε ομως οταν λεμε καλυτερη? Το οτι σε ΜΕΡΙΚΑ παιχνιδια εχει περισσοτερα fps την κανει καλυτερη? Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι ανεβαζει τρελα θερμοκρασιες,οι drivers της ati ειναι για τα μπαζα και γενικα ειναι αναξιοπιστη. Νομιζω οτι ειναι προτιμοτερο να δωσει καποιος 30 ευρο παραπανω να παρει μια συνολικα καλυτερη καρτα γραφικων ,παρα 30 ευρο λιγοτερα για μια αναξιοπιστη O μόνος λόγος για να προτιμήσεις την 260 στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αν σκοπεύεις να τρέξεις linux, όπου η nvidia έχει απείρως καλύτερο support. στο πισακι μου εχω δυο καρτεσ γραφικων: μια 4870 σαν κιρια καρτα και μια nvidia8500 για τα phsyx. καθος ριθμιζα τις καρτες για το τι δουλεια θα κανει η καθε μια δουλευα την οθονη μου και με τις 2 καρτες. wtf? Πώς γίνεται αυτό? Ποια παιχνίδια το υποστηρίζουν και τι διαφορές υπάρχουν? Έχεις link με review ?
euklidis Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Ούτε στα χαρτιά, ούτε πουθενά δεν είναι οι ATi ή οι Nvidia καλύτερες. Πλέον, (τουλάχιστον στις κάρτες που κυκλοφορούν αυτην την εποχή), σε όλες τις κατηγορίες οι value/money καρτες της κάθε εταιρίας παίζουν στήθος-στήθος, σε κάποια games υπερισχύει η μία, σε κάποια η άλλη. GTS250(9800GTX+) = 4850. GTX260 216core = 4870. GTX275 = 4890. και οι GTX285 και GTX295 με ποιες συγκρινονται; Προσωπικα επειδη αλλαξα την 4850 με GTS250 ειδα τεραστια διαφορα και οχι μονο στην θερμοκρασια και στους drivers αλλα και στις επιδοσεις, αν και παιζει να φταιει οτι η GTS που πηρα εχει 1GB μνημη ενω η ΑΤΙ ειχε 512. Τωρα οσων αφορα το θεμα που ειχα με την οθονη, δεν ξερω και εχω. Καθε φορα που εκανα boot επρεπε να περναω drivers οθονης για να παιξει κανονικα... Προφανως δεν φταιει η οθονη γιατι με την nVidia επαιξε τελεια. Εσενα αν η οθονη σου παιζει σε 1024Χ768 ή σε 1280Χ1024 δεν θα εχεις προβλημα γιατι αυτες ειναι οι αναλυσεις της απλης Generic VGA (ετσι εβλεπε την οθονη μου).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.