Προς το περιεχόμενο

GTX260 vs Ati 4870

Yperaspisths

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι απο αγγλία αγοράζαμε. Overclockers.net. Νομίζεις φίλε μου. Οι πλήστοι εδω σε πληροφορώ, που δεν σπουδάζουν σε ενα πανεπηστήμιο πέρνουν δουλειά και πέρνουν 700 euros Και αν πέρνουν τόσα. Μακάρι ο πρώτος μου μισθός να είναι 1200 όταν πιάσω δουλειά αλλα δεν ξέρω... και απ την άλλη στην κύπρ, που να βρεις δουλιά για προγραμματιστής? που να βρεις δουλειά για Networking?

• Απαντ. 424
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Στην Κύπρο (αν ξέρετε τι είναι και που βρίσκεται)

λιγάκι μη απαραίτητο σχόλιο φίλε μου...

Στην Ελλάδα όντως τα παίρνουμε πιο ακριβά, δυστυχώς, αλλά τι να κάνουμε.. Υπάρχει ο αγοραστικός φόβος της πιστωτικής και των μεταφορικών ακόμα για να φέρουμε απ`εξω..

Δημοσ.
Ναι απο αγγλία αγοράζαμε. Overclockers.net. Νομίζεις φίλε μου. Οι πλήστοι εδω σε πληροφορώ, που δεν σπουδάζουν σε ενα πανεπηστήμιο πέρνουν δουλειά και πέρνουν 700 euros Και αν πέρνουν τόσα. Μακάρι ο πρώτος μου μισθός να είναι 1200 όταν πιάσω δουλειά αλλα δεν ξέρω... και απ την άλλη στην κύπρ, που να βρεις δουλιά για προγραμματιστής? που να βρεις δουλειά για Networking?

Εγω οσους/ες κυπριους/ες ξερω που τελειωσαν πανεπιστημιο Ελληνικο και γυρισαν Κυπρο παιρνουν ολοι 1200 αρχικο μισθο. Τωρα αν το δινουν μονο αν εχεις διπλωμα δεν το γνωριζω οντως.

Δημοσ.

Δεν είναι ακριβώς έτσι.

Αν πιάσεις δουλειά στο δημόσιο στη Κύπρο με δίπλωμα πτυχίου, χαλαρά χτυπάς τη 1500-άρα το μήνα για πρώτο μισθό.

Στον ιδιωτικό τομέα όμως είναι πολλοί οι εργοδότες που αρχίζουν και ζηλεύουν τα 700-άρια της Ελλάδος.

Σε γενικές γραμμές όμως, ένα 1000-άρικο πρώτο μισθό το χτυπάς άνετα με λίγο ψάξιμο.

Φυσικά όλα αυτά θα αλλάξουν λίαν συντόμως.

Ήδη στην μεγαλοεταιρία που εργάζομαι ανακοινώθηκε ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις μισθών για το 2009, ενώ κοπήκαν και οι υπερωρίες.

Δημοσ.

Δεν θα το έλεγα.

Ως τουρίστας ναί είναι ακριβή η Κύπρος. Αν μένεις εδώ όμως όχι, δεν είναι τόσο τραγικά τα πράματα.

Δημοσ.

Δεν θελω να το παιξω εξυπνος,αλλα οταν ανοιξα το τοπικ πεσατε να με φατε. Ε ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΧΑ ΔΙΚΙΟ και ειδικα τωρα με 266 ευρο παιρνεις την 260 gtx 216 που ειναι ανωτερη σε επιδοσεις απο την 4870 1gb,πιο αξιοπιστη,καιει λιγοτερο,εχει χαμηλοτερες θερμοκρασιες και ειναι nvidia(καλυτεροι drivers,υποστηριξη γενικα κ.τ.λ)

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι γιατί πλέον έχουν βγει καινούριοι drivers που βελτίωσαν τις επιδόσεις

τότε που το άνοιξες όμως δεν ίσχυε αυτό και μην μου πεις ότι ο ήξερες για θα σου απαντήσω bollocks :P

Δημοσ.

Δεν θελω να το παιξω εξυπνος,αλλα οταν ανοιξα το τοπικ πεσατε να με φατε. Ε ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΧΑ ΔΙΚΙΟ και ειδικα τωρα με 266 ευρο παιρνεις την 260 gtx 216 που ειναι ανωτερη σε επιδοσεις απο την 4870 1gb,πιο αξιοπιστη,καιει λιγοτερο,εχει χαμηλοτερες θερμοκρασιες και ειναι nvidia(καλυτεροι drivers,υποστηριξη γενικα κ.τ.λ)

Sorry, does not compute.

1> Η ΑΤΙ κοστίζει 12% λιγότερο. Φυσικά, οι κάρτες έχουν παρόμοιες επιδόσεις, και σε κάθε περίπτωση όταν η Nvidia έχει καλύτερες, αυτό δεν ξεπερνάει το 12% της διαφοράς τους, ή οφείλεται καθαρά σε drivers (που αλλάζουν αυτοί όπως και το ποιά είναι η καλύτερη κάρτα στα παιχνίδια). Mέχρι το guru3d (άντρο της nvidia) αυτό λέει...lol

Top 10 games Radeon 4870 1 GB & GeForce GTX 260 Core 216 test

2> Tι σημαίνει πιο αξιόπιστη? Και οι 2 κάρτες είναι αξιόπιστες, αυτό έλειπε να δίναμε ~250 για single κάρτες γραφικών και να τα κλαίγαμε κιόλας.

3>

HD4870 ______________########¦)¦]######| 65W-80W-130W ²

GTX 260______________#####¦)##¦]######## 44W-65W-136W ²

http://archive.atomicmpc.com.au/forums.asp?s=2&c=7&t=9354&p=0

Και για να αναφέρω και πάλι το guru3d,

http://www.guru3d.com/article/amd-ati-radeon-hd-4870-1024mb-review/4

http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-260-review/4

Και δεν έχω βάλει την 216 που καίει αποδεδειγμένα (ανάμεσα σχεδόν σε 260 και 280) παραπάνω, την απλή έχω...XD

4> ΚΑΙ οι 2 κάρτες έχουν αδικαιολόγητα μεγάλες θερμοκρασίες σε load. Και οι 2 τουλ. πετάνε τον αέρα εκτός συστήματος, αρκετά σημαντικό για τις θερμοκρασίες όλου του υπολογιστή. Επιπρόσθετα, η 4870 έχει και αδικαιολόγητα μεγάλες θερμοκρασίες σε idle.

5> Το ότι η κάρτα είναι nvidia δεν πρέπει να σου λέει τπτ, εκτός αν είσαι οπαδός της συγκεκριμένης εταιρίας (οπότε η γνώμη σου είναι για τα μπάζα έτσι και αλλιώς). Έχουν κλάψει πολλές μανούλες φέτος με την nvidia, ειδικά με το αρχικό της vista support και τις επιστροφές ελαττωματικών mobile gpus. Όπως κλαίει πολύς κόσμος και τώρα, με την μη πλήρη υποστήριξη των 4550 4350 από τους drivers της ATI.

Αυτό που θέλω να πω με τα παραπάνω είναι ότι ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΔΙΚΙΟ, οι 2 κάρτες έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, οι χρήστες που θα τις επιλέξουν θα είναι ευχαριστημένοι από την απόδοσή τους, και επίσης, ότι και να λέμε και οι 2, φέτος με το R770 η AMD επανέφερε την αγορά των GPU εκεί που έπρεπε (στον ανταγωνισμό). ΕΥΤΥΧΩΣ για όλους μας...:-D

• Super Moderators
Δημοσ.

σε λίγο βέβαια βγαίνει η GTX260 στα 55nm με χαμηλότερες θερμοκρασίες και κατανάλωση αλλα θα είναι και πάλι πιο ακριβή από την ΑΤΙ 4870 1gb

Δημοσ.

σε λίγο βέβαια βγαίνει η GTX260 στα 55nm με χαμηλότερες θερμοκρασίες και κατανάλωση αλλα θα είναι και πάλι πιο ακριβή από την ΑΤΙ 4870 1gb

Yep...και αυτό είναι κακό dammit, πρέπει να πέσουμε στα 200 για κάρτες αυτού του βεληνεκούς επιτέλους. O βασικός λόγος που βγάζει το GT200b η nvidia είναι ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΑ YIELDS ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ, αλλά φαίνεται πως αυτό δεν θα το δούμε μέχρι να τελειώσει το stock των απλών GT200...Τ_Τ

• Super Moderators
Δημοσ.

πάντως από άτομο που δουλεύει στα Multirama Extreme διάβασα (σε forum) ότι

GIGABYTE GTX 295 - 459.90€

GIGABYTE GTX 285 - 349.90€

μια χαρά τιμή για GTX285 και καθόλου άσχημη για την GTX295 (499$) έτσι?

πιστεύω ότι η GTX260 @ 55nm θα κινηθεί σε normal επίπεδα

Δημοσ.

Μακάρι. Η μόνη ένδειξη για τιμή που έχουμε είναι για την 285 που είναι στο ράφι στην taiwan (αν και πάντα οι τιμές εκεί είναι οι πιο χαμηλές παγκοσμίως).

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=213006

Το θέμα είναι ΠΟΣΟ θα τις δούμε και σε ΜΑΣ...τώρα τελευταία στην τιμολόγηση nvidia είμαστε αλλού νταλλού σε σχέση με έξω...Τ^Τ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...