overclockerd Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Ρίξτε μιά μάτια σε αυτά για να μήν λέμε οτί θέλουμε: http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/ati-radeon-hd4800-games.html και http://www.tomshardware.co.uk/radeon-hd-4870,review-31046.html για όσους δέν πιστεύουν αυτά όσον αφορά τον ανεμίστηρα τώρα και το θέμα που έθεσαν κάποιοι,δηλάδη οτί οι κάρτες της ati έχουν πρόβλημα με τήν ζώη του ανέμιστηρα που μικράινει πολύ αν ανέβασουμε τίς στροφές,υπάρχει εγγύηση οπώς πρόειπατε 3 χρόνια κιολάς... οπότε κάνενα πρόβλημα, αυτή την στίγμη προτίμοτερες είναι οι 4850/4870 πώς να το κάνουμε; αν η GTX 260 ήταν φθήνοτερη θα μπορούσε να είναι πρότιμοτερη απο μια 4850 π.χ.(αν έιχαν κόντινα λέφτα) ακομά και απο την 4870, αν ας πούμε κόστιζε 170 ευρώ ή 180 η GTX260 θα τήν πρότιμουσαμε σίγουρα. αυτάαααα
toad Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Εγώ το fan πάντως της 3870χ2 του αλλάζω τα φώτα , το έχω στα 65% για 3dmark06 και 'βαριά' games και το pc κάνει σαν ελικόπτερο όσον αφορά το θόρυβο. Ίσως το έχουν τόσο χαμηλά λόγω θορύβου, ξέρω εγώ, ελπίζω πάντω μην μου πεθάνει το fan, τουλάχιστον να αντέξει κανένα χρονο Σημ: Κάτι που παρατήρησα δεν ξέρω άμα ισχύει και σε άλλα πισί εκτός από το δικό μου. Αν αφήσω idle το φαν και την κάρτα ζεστή τότε βλέπω την mobo μου να χτυπάει 50άρια (oC) ενώ με το φαν ρυθμισμένο στα 35%+ η mobo μένει στα 36-40 οC. Δεν ξέρω τί παίζει γιατι λογικά η κάρτα πρέπει να διώχνει τον αέρα έξω, έτσι δεν είναι.
blackstar Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Μόλις παρέδωσε πνεύμα ο ανεμιστήρας της 8600gt, oποτε ήταν να αγοράσω κάρτα γραφικών θα έπαιρνα ati.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Μόλις παρέδωσε πνεύμα ο ανεμιστήρας της 8600gt, oποτε ήταν να αγοράσω κάρτα γραφικών θα έπαιρνα ati. γιατί νομίζεις ότι τα fans της ATI δεν χαλάνε? έτσι και αλλιώς για τέτοια πράγματα υπάρχει και η εγγύηση
blackstar Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Αύριο η επιστροφή. btw, αυτή είναι η δεύτερη nvdia poy έχει πρόβλημα η πρώτη ήταν μια 5200
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 sorry αλλά αυτό δεν μου λέει κάτι ως επιχείρημα, γιατί με την ίδια λογική μπορώ να σου βρω άτομα που είχαν αντίστοιχα προβλήματα με κάρτες της ΑΤΙ
blackstar Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Μα δεν το είπα σαν επιχείρημα, αλλά σαν προσωπική εμπειρία. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά οτι δεν υπάρχει τέλειο προϊών.
outlaw star Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Oντως το θέμα έχει ξανασυζητηθεί...Επειδή όμως εγώ ΠΟΤΕ δε γούσταρα την Nvidia γιατί για το μόνο που είναι άξια είναι να κλέβει τεχνολογίες(βλ. SLI απο 3DFX και ageia phisX),και γιατί είμαι φανατικός της ΑΤΙ ένα έχω να πώ: ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ Nvidia !!!! Αυτή τη φόρα η Νivia ηττήθηκε κάτα κράτος : Η GeForce GTX280 είναι ΕΛΑΧΙΣΤΑ καλύτερη απο την HD 4870(σε μερικές περιπτώσεις η 4870 τη ξεπερνάει κιόλας!) και κάνει 450 ευρά ενω η 4870 κάνει 245 ευρά!!! Επίσης : ATI HD 4850 vs GeForce GTX260,ακριβώς το ίδιο με πρίν με τη διαφορά οτι η GTX 260 κάνει 300 ευρά ενώ η 4850 150 !!! Είπατε κάτι??? μήπως μπορείς να μου δείξεις reviews όπου η 4870 είναι πιο γρήγορη απο την gtx280??? τώρα εάν αξίζει τα λεφτά της είναι άλλη υπόθεση...όσο για την ageia δεν έκλεψε απλά την αγόρασε και το ότι είσαι φανατικός ΑΤΙ δε νομίζω ότι βοηθά στο να υποστηρίξεις τα λεγόμενά σου
Galis Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 ο,τι να ναι ρε παιδια ειχαμε το γαυρο και το βαζελο και τωρα θα χουμε και Ati-nvidia?Πραγματικα ποιος τις μαμαει τις εταιρειες
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 μήπως μπορείς να μου δείξεις reviews όπου η 4870 είναι πιο γρήγορη απο την gtx280??? τώρα εάν αξίζει τα λεφτά της είναι άλλη υπόθεση...όσο για την ageia δεν έκλεψε απλά την αγόρασε και το ότι είσαι φανατικός ΑΤΙ δε νομίζω ότι βοηθά στο να υποστηρίξεις τα λεγόμενά σου γιατί την 3DFX τι την έκανε? αλλά φαντάζομαι πως ο Αρχέλαος νομίζει πως όλα τα "features" της ATI είναι δικές της ευρεσυτεχνίες και πως μόνο η κακιά Nvidia κλέβει
Αρχέλαος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 μήπως μπορείς να μου δείξεις reviews όπου η 4870 είναι πιο γρήγορη απο την gtx280??? τώρα εάν αξίζει τα λεφτά της είναι άλλη υπόθεση...όσο για την ageia δεν έκλεψε απλά την αγόρασε και το ότι είσαι φανατικός ΑΤΙ δε νομίζω ότι βοηθά στο να υποστηρίξεις τα λεγόμενά σου Φίλε μου δεν έχεις παρα να διαβάσεις κριτίκες περιοδικών και ιστοσελιδων για να διαπίστωσεις τα λεγόμενα μου.Και ναί είμαι φανατικός της ΑΤΙ. Η Nvidia φυσικά και κλέβει! Και φυσικά έχει κλέψει τα SLI και ageia.Πάει,εξαγοράζει την εκάστοτε εταιρία και κλέβει τις τεχνολογίες που έχει ΗΔΗ αυτή αναπτύξει!Θα πρέπει να είναι υπερήφανοι για την εταιρία τους παράγουν έργο στο τομέα του graphics hardware! Και όσο για το αν Η GTX280 είναι ποιo καλή απο τη HD4870 οι κριτικές που έχω διαβάσει έκαναν σύγκριση GTX280 1GB RAM με 4870 512 RAM.Με τη μισή RAM η 4870 και η GTX280 τη ξεπερνούσε για λίγο!Βέβαια η RAM της 4870 είναι και GDDR5 άλλα για φανταστείτε να βγεί 4870 με 1GB GDDR5!Ποιά θα είναι η καλύτερη? Ας βγάλει λοιπόν η Nvidia και αυτή GDDR5 και τα ξαναλέμε...Και μη ξεχνάτε "its meant to be played". Αντε γιατι πολύ μου είχαν πρήξει τα @@@@
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Kαι όσο για το αν Η GTX280 είναι ποιo καλή απο τη HD4870 οι κριτικές που έχω διαβάσει έκαναν σύγκριση GTX280 1GB RAM με 4870 512 RAM.Με τη μισή RAM η 4870 και η GTX280 τη ξεπερνούσε για λίγο!Βέβαια η RAM της 4870 είναι και GDDR5 άλλα για φανταστείτε να βγεί 4870 με 1GB GDDR5!Ποιά θα είναι η καλύτερη? καλά άστο...ΔΕΝ...
Yperaspisths Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Φίλε μου δεν έχεις παρα να διαβάσεις κριτίκες περιοδικών και ιστοσελιδων για να διαπίστωσεις τα λεγόμενα μου.Και ναί είμαι φανατικός της ΑΤΙ. Η Nvidia φυσικά και κλέβει! Και φυσικά έχει κλέψει τα SLI και ageia.Πάει,εξαγοράζει την εκάστοτε εταιρία και κλέβει τις τεχνολογίες που έχει ΗΔΗ αυτή αναπτύξει!Θα πρέπει να είναι υπερήφανοι για την εταιρία τους παράγουν έργο στο τομέα του graphics hardware! Και όσο για το αν Η GTX280 είναι ποιo καλή απο τη HD4870 οι κριτικές που έχω διαβάσει έκαναν σύγκριση GTX280 1GB RAM με 4870 512 RAM.Με τη μισή RAM η 4870 και η GTX280 τη ξεπερνούσε για λίγο!Βέβαια η RAM της 4870 είναι και GDDR5 άλλα για φανταστείτε να βγεί 4870 με 1GB GDDR5!Ποιά θα είναι η καλύτερη? Ας βγάλει λοιπόν η Nvidia και αυτή GDDR5 και τα ξαναλέμε...Και μη ξεχνάτε "its meant to be played". Αντε γιατι πολύ μου είχαν πρήξει τα @@@@ Το οτι αγοραζει καποιες εταιριες δεν σημαινει οτι κλεβει. Θα εκλεβε αν δεν εδινε φραγκο στις εταιριες και αν αντεγραφε(οπως κανουν οι κορεατες στα αυτοκινητα).ΕΣΚΑΣΕ ΛΕΦΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΟΡΑΣΕ. Αν δεν σου αρεσει και να πας στους πρωην ιδιοκτητες των εταιριων και να τους κανεις κυρηγμα.ΟΧΙ ΕΔΩ Φυσικα καλο ειναι να υπαρχει ανταγωνισμος ,αφου οι τιμες θα πεσουν και αλλο(αν δεν υπηρχαν οι 4850 και 4870 οι καρτες της nvidia θα ηταν 200 ευρο ακριβοτερες). Τωρα με τις πωλησεις των 4850 και 4870 η AMD-ATI γλιτωσε την χρεωκοπια(ηταν γνωστο οτι ηταν για φουντο). Ας ελπισουμε να βγαλει και η AMD κανα αξιολογο επεξεργαστη για να ριξει και αλλο τις τιμες η intel και να τους αγοραζουμε φθηνοτερα Εσυ φιλε μου αγοραζε ατι-amd. Εγω που θελω επιδοσεις και αξιοπιστια θα μεινω ιντελ-nvidia
outlaw star Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 γιατί την 3DFX τι την έκανε? αλλά φαντάζομαι πως ο Αρχέλαος νομίζει πως όλα τα "features" της ATI είναι δικές της ευρεσυτεχνίες και πως μόνο η κακιά Nvidia κλέβει σωστό το ξέχασα!εδώ είμαστε για να λέμε τα πράγματα όπως έχουν και όχι να το παίζουμε fanboys οποιασδήποτε εταιρίας...τώρα εάν η 4870 είχε 1gb ram και αν...αν...αν ξέρεις τι λένε....και εγώ σου λέω αν η gtx280 είχε gddr5 και πρωτόκολο στα 55 ....κάθε αντικειμενικός άνθρωπος θα πει ότι η χρησή τομή ανάμεσα σε κόστος και επιδόσεις είναι μακράν η 4870 αλλά εάν θες τις απόλυτες επιδόσεις σε μεγάλες αναλύσεις θα πάρεις την gtx280...όσο για σύγκριση μεταξύ 4870 και gtx260 πας στην ati.... απλά πράγματα...
outlaw star Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Ας βγάλει λοιπόν η Nvidia και αυτή GDDR5 και τα ξαναλέμε... απο όσο θυμάμαι η nvidia δε παράγει μνήμες τουλάχιστον όχι ακόμη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.