Yperaspisths Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Διαβαζω συνεχως οτι η 4870 ειναι καλυτερη και πιο φτηνη. Οντως ειναι λιγο φθηνοτερη( 30 ευρο μολις. Η evga gtx260 superclocked εχει 260 ευρο και η saphire 4870 230euro). Tι εννοουμε ομως οταν λεμε καλυτερη? Το οτι σε ΜΕΡΙΚΑ παιχνιδια εχει περισσοτερα fps την κανει καλυτερη? Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι ανεβαζει τρελα θερμοκρασιες,οι drivers της ati ειναι για τα μπαζα και γενικα ειναι αναξιοπιστη. Νομιζω οτι ειναι προτιμοτερο να δωσει καποιος 30 ευρο παραπανω να παρει μια συνολικα καλυτερη καρτα γραφικων ,παρα 30 ευρο λιγοτερα για μια αναξιοπιστη
Sadman Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Στα @@@ μας τι νομιζεις εσυ και οι fanboys. 1)θερμοκρασια απλα αναβαζοντας τις στροφες του ανεμηστηρα λυνεται 2)3ς λαλουν και 2 χορευουν(εχει συζητηθει απειρες φορες,δεν θα σχολιασω) 3)Αναξιοπιστη?WtfF?Δωσε μου ενα λογο αναξιοπιστιας! 4)ΜΕΡΙΚΑ?Στα μονο που δεν την περνα ειναι τα χρυσοπληρωμενα "Nvdia the way is ment to be played"ή wtf βαζουν τελοσπα(και παλι σε καποια απο αυτα την περναει) ΥΓ:Τον λογο που κανεις θεμα για να σαμποταρεις την ατι,προωθησεις την νβντια δεν μας τον λες
pabou13 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Διαβαζω συνεχως οτι η 4870 ειναι καλυτερη και πιο φτηνη. Οντως ειναι λιγο φθηνοτερη( 30 ευρο μολις. Η evga gtx260 superclocked εχει 260 ευρο και η saphire 4870 230euro). Tι εννοουμε ομως οταν λεμε καλυτερη? Το οτι σε ΜΕΡΙΚΑ παιχνιδια εχει περισσοτερα fps την κανει καλυτερη? Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι ανεβαζει τρελα θερμοκρασιες,οι drivers της ati ειναι για τα μπαζα και γενικα ειναι αναξιοπιστη. Νομιζω οτι ειναι προτιμοτερο να δωσει καποιος 30 ευρο παραπανω να παρει μια συνολικα καλυτερη καρτα γραφικων ,παρα 30 ευρο λιγοτερα για μια αναξιοπιστη ρε φιλε ποιος σου τα ειπε ολα αυτα; Πρωτον η 4870 ειναι σαφως καλυτερη απο την GTX260, δευτερον το ιδιο προβλημα θερμοκρασιας αντιμετωπιζει και η Nvidia και τριτον αυτην την φορα η ΑΤΙ εχει κανει αρκετα καλη δουλεια στους drivers οσον αφορα την σειρα 48xx που αποδιδουν αρκετα αποτελεσματικα και στο crossfire Παιδια δεν ειμαι Αtiboy ουτε Nvidiaboy αλλα πιστευω πως αυτην την φορα εχει κανει πολυ καλη δουλεια η ΑΤΙ με την σειρα 48χχ (νικησε την Nvidia κατα κρατος) Αυτα απο εμενα ++10 στο post του sadman
Yperaspisths Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Στα @@@ μας τι νομιζεις εσυ και οι fanboys.1)θερμοκρασια απλα αναβαζοντας τις στροφες του ανεμηστηρα λυνεται 2)3ς λαλουν και 2 χορευουν(εχει συζητηθει απειρες φορες,δεν θα σχολιασω) 3)Αναξιοπιστη?WtfF?Δωσε μου ενα λογο αναξιοπιστιας! 4)ΜΕΡΙΚΑ?Στα μονο που δεν την περνα ειναι τα χρυσοπληρωμενα "Nvdia the way is ment to be played"ή wtf βαζουν τελοσπα(και παλι σε καποια απο αυτα την περναει) ΥΓ:Τον λογο που κανεις θεμα για να σαμποταρεις την ατι,προωθησεις την νβντια δεν μας τον λες 1)Stock ο ανεμιστηρας δεν ψυχει καλα την καρτα και στην κυριολεξια καιγεται. Ανεβαζοντας τις στροφες του ανεμιστηρα ριχνεις τις θερμοκρασιες. Σκεφτεσαι ομως γιατι η ατι δεν το εχει κανει απο την αρχη? Μηπως μειωνεται δραματικα η ζωη του ανεμιστηρα? Και στην τελικη γιατι να καθεται ο καθενας να ανεβαζει τις στροφες και να μην ειναι ολα καλα απο την αρχη? 2)ουτε εγω θα σχολιασω 3)πηγαινε στο τιμημενο google και πατα 4870 problems. Θα σου λυθουν πολλες αποριες 4)Δεν εχω κανενα λογο να σαμποταρω την ατι. Απλα οσες φορες εβαλα ατι μου βγηκαν σκαρτες ενω αντιθετως oi nvidia καρτες ειναι αξιοπιστες. Την προσωπικη μου αποψη λεω. Δεν ειμαι fanboy
antonl Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Από ό,τι βλέπω εδώ (και όχι μόνο) η 4870 είναι σαφώς ταχύτερη από την GTX260 σε σχεδόν όλες τις περιπτώσεις. Οι διαφορές δεν είναι τεράστιες αλλά υπαρκτές. Όσο για τη θερμοκρασία, αν είναι τόσο κόπος/δύσκολο να ρυθμίσεις εσύ το fan ασ το ως έχει. Έχει 3 χρόνια εγγύηση η κάρτα (από συγκεκριμένα μαγαζιά που είδα τουλάχιστον). Αν σου καεί -που δεν το νομίζω- πας γι αντικατάσταση. Έχω μια 8800GT που με το fan @100% (πειραγμένο με rivatuner) χτυπάει 85C. Δε θέλω να ξέρω πόσο θα πήγαινε αν τ' άφηνα στο default/σταθερό 29%. Και με μια Ati 1900xtx δεν είχα αντιμετώπισει κανένα πρόβλημα/ασυμβατότητα λόγω drivers για ~1.5 χρόνο.
NEKROMA Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 ωραια και γιατι τσακονεστε? ,Yperaspisths τι καρτα εχεις και τι καρτες ειχες και τι προβληματα σου εβγαλαν?
sarakinos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Είναι θέματα που έχουν συζητηθεί άποιρες φορές και μερικοί δεν λεν να καταλάβουν...Yperaspisths..θες να μάθεις την πικρή αλήθεια?Μην τις βλέπεις σαν ATI και ΝVIDIA...αλλά σαν μια 4870 και μια GTX260..αυτήν η προκατάληψη που κυκλοφορεί (μάλλον κυκλοφορούσε) για την ATI έχει κάνει τα πράγματα λίγο μπερδεμένα...όμως η αλήθεια είναι ότι η 4870 είναι δυνατότερη από την GTX260... Έχει βουήξει όλο το net ... γιατί δεν μπορείτε να το χωνέψετε δεν μπορώ να καταλάβω... Όσο για τα drivers ... η 4850 είναι η 3η ATI που έχω,ουδέποτε είχα πρόβλημα με drivers.. Και τέλος το θέμα θερμοκρασία...οι 80c που έχει η 4870 με default ρυθμήσεις fan φαντάζουν μεγάλες...το πρόβλημα διορθώνετε..αλλά..όπως είπε και ο antonl..έχει την εγκύηση..και λες να μην ξέρουν τι κάνουν οι άνθρωποι τις ATI ?ή νομίζεις πως οι ίδιοι τους λανσαραν μια κάρτα και μετά είδαν ψαχνοντας στο google ότι η κάρτα ανεβάζει 80c...για να την έχουν στα 80c τα αντέχει..εγώ προσωπικά δούλεψα μια εβδομάδα την 4850 με stock ρυθμήσεις και δεν παρατήρησα το παραμικρό κόλημα στα games..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 ρε Sadman μου αρέσει που τους λες και fanboys απλά δες πως αντέδρασες, ούτε καμπούρη να σε λέγε btw και εγώ είμαι υπέρ της 4870, δεν αξίζει στα χρήματά της η GTX260, αν ήταν στα 200 euro το συζητάγαμε...
Delirium Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 και λες να μην ξέρουν τι κάνουν οι άνθρωποι τις ATI ?ή νομίζεις πως οι ίδιοι τους λανσαραν μια κάρτα και μετά είδαν ψαχνοντας στο google ότι η κάρτα ανεβάζει 80c...για να την έχουν στα 80c τα αντέχει.. Το προβλημα με την ATI ειναι οτι, τωρα ειδικα με/για τις 4850 & 4870, αφηνει την εντυπωση πως στερουνται "κοινης λογικης"... Ακριβως οπως η 4850 λιγα mm (αραγε τοσο δυσκολο?) και δεν δεχεται καθε aftermarket cooler... Δεν γινεται να τις βγαζουν @ Καλοκαιρι, να χτυπανε τοσο υψηλες θερμοκρασιες γιατι? επειδη το fan παιζει ως και 10% μονο Ποσο "τεχνολογικος φωστηρας" πρεπει να ειναι καποιος, για να αντιληφθει οτι αυτο ειναι 100% λαθος? Αν η καρτα τα αντεχει διολου με ενδιαφερει -εφοσον ειναι σε εγγυηση!- αλλα υπαρχει λογος να εχουμε φουρνακι στο tower μας? Κυριως οταν η λυση ειναι τοσο απλη: 30-35% fan speed απο τη μαμα ΑΤΙ και Ο(λα) θα ηταν Κ(αλα)... Αλλα φαινεται η ΑΤΙ -πρωτοτυποντας πραγματικα!- θελει ο πελατης της να αγανακτησει, ή να moddαρει, ενδεχομενως και τα 2 Οπως και η NVIDIA, μη ξεχνιομαστε, like "πρωτες" 8800GT. Δεν μπορουμε να λυσουμε μονοι μας αυτα τα (μικρο)προβληματα? Σχεδον ολοι ναι, αλλα μην ξεχναμε πως αυτη δεν ειναι, σε καμμια περιπτωση, δουλεια του χρηστη/αγοραστη. Π.χ φανταστειτε σ' ενα εστιατοριο να σας σερβιρουν φαγητο απολυτως ...αναλατο και να σας δειχνουν μετα την αλατιερα, ωστε να του βαλετε αλατακι μονοι σας να νοστιμισει... Δε θα θελετε να χωσετε τον σεφ, στο καζανι του μεσα? - - - - - - - - - - Στο ερωτημα: Μe Votes 4870
coreygaylas Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 ddr5 ruleZ ρε σεις τσακωνεστε για 3 και 4 fps...
Αρχέλαος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Oντως το θέμα έχει ξανασυζητηθεί...Επειδή όμως εγώ ΠΟΤΕ δε γούσταρα την Nvidia γιατί για το μόνο που είναι άξια είναι να κλέβει τεχνολογίες(βλ. SLI απο 3DFX και ageia phisX),και γιατί είμαι φανατικός της ΑΤΙ ένα έχω να πώ: ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ Nvidia !!!! Αυτή τη φόρα η Νivia ηττήθηκε κάτα κράτος : Η GeForce GTX280 είναι ΕΛΑΧΙΣΤΑ καλύτερη απο την HD 4870(σε μερικές περιπτώσεις η 4870 τη ξεπερνάει κιόλας!) και κάνει 450 ευρά ενω η 4870 κάνει 245 ευρά!!! Επίσης : ATI HD 4850 vs GeForce GTX260,ακριβώς το ίδιο με πρίν με τη διαφορά οτι η GTX 260 κάνει 300 ευρά ενώ η 4850 150 !!! Είπατε κάτι???
sarakinos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δεν γινεται να τις βγαζουν @ Καλοκαιρι, να χτυπανε τοσο υψηλες θερμοκρασιες γιατι? επειδη το fan παιζει ως και 10% μονο Ποσο "τεχνολογικος φωστηρας" πρεπει να ειναι καποιος, για να αντιληφθει οτι αυτο ειναι 100% λαθος? Αν η καρτα τα αντεχει διολου με ενδιαφερει -εφοσον ειναι σε εγγυηση!- αλλα υπαρχει λογος να εχουμε φουρνακι στο tower μας? Κυριως οταν η λυση ειναι τοσο απλη: 30-35% fan speed απο τη μαμα ΑΤΙ και Ο(λα) θα ηταν Κ(αλα)... To θέμα είναι ότι οι θερμοκρασίες αυτές δεν δημιουργούν προβλήματά...σου ξαναλέω ότι την δούλευα προσωπικά μια βδομάδα και κάτι με stock ρυθμήσεις...σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο να έχεις τέτοιες θερμοκρασίες στο pc σου...αλλά η κάρτα είναι σχεδιασμένη να τις αντέχει το ξαναλέω!
toad Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Βασικά αυτό με το fan speed και εγώ ποτέ δεν το κατάλαβα. Έχω και ATI και NVIDIA στα 2 computer που έχω (3870χ2 και 9800gtx) και ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το default idle της ATI είναι 10% με αποτέλεσμα η κάρτα να κάνει idle 70oc-74oc μόνη της, και να πρέπει να ρυθμίζω εγώ το fan. Δηλαδή τόσο δύσκολο ήταν να το έχουν default στα 35% και να ανεβαίνει μόνο του σε υψηλές θερμοκρασίες. Πραγματικά μου φαίνετα λίγο περίεργο, γιατί να ισχύει αυτό άραγε με τα fans.
godslayerxp Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Βασικά αυτό με το fan speed και εγώ ποτέ δεν το κατάλαβα. Έχω και ATI και NVIDIA στα 2 computer που έχω (3870χ2 και 9800gtx) και ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το default idle της ATI είναι 10% με αποτέλεσμα η κάρτα να κάνει idle 70oc-74oc μόνη της, και να πρέπει να ρυθμίζω εγώ το fan. Δηλαδή τόσο δύσκολο ήταν να το έχουν default στα 35% και να ανεβαίνει μόνο του σε υψηλές θερμοκρασίες. Πραγματικά μου φαίνετα λίγο περίεργο, γιατί να ισχύει αυτό άραγε με τα fans. Έχεις 100% δίκιο! Πραγματικά είναι πολύ περίεργο. Στην 3870x2 που έχω και γω, έχουν το fan να δουλεύει στο 25% και οι θερμοκρασίες τις μέρες του καλοκαιριού idle είναι 45-50 βαθμοί (χωρίς a/c). Τόσο δύσκολο είναι να ήταν και τα fans της 4870 έστω στο 25% και να ήταν 10-15 βαθμούς τουλάχιστον πιο κάτω οι θερμοκρασίες? Κάπου είχε πάρει το μάτι μου ότι και καλά η ATi το έκανε έτσι εξαιτίας της "μικρής διάρκειας ζωής" που έχουν τα fan της...δεν ξέρω αν στέκει κάτι τέτοιο...αλλά και να στέκει ένα +15% στις στροφές δε νομίζω να είναι τόσο σοβαρή υπόθεση.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 ddr5 ruleZ GDDR5 όχι DDR5... Η GeForce GTX280 είναι ΕΛΑΧΙΣΤΑ καλύτερη απο την HD 4870(σε μερικές περιπτώσεις η 4870 τη ξεπερνάει κιόλας!) και κάνει 450 ευρά ενω η 4870 κάνει 245 ευρά!!! Επίσης : ATI HD 4850 vs GeForce GTX260,ακριβώς το ίδιο με πρίν με τη διαφορά οτι η GTX 260 κάνει 300 ευρά ενώ η 4850 150 !!! Είπατε κάτι??? καλά όχι και ελάχιστα καλύτερη και όχι η GTX280 δεν κάνει 450 euro...η φτηνότερη στην Ελλάδα κάνει 393 euro και η φτηνότερη στην Γερμανία είναι κοντά στα 300 euro... επίσης η φτηνότερη GTX260 στην Ευρώπη πάλι κάνει γύρω στα 200 euro... το ότι μας κλέβουν κάπως εδώ δεν φταίει η Nvidia/ATI/Intel/AMD/whatever
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.