Προς το περιεχόμενο

Ανάληψη χρημάτων εξωτερικό

Apostolishatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν μιας και σε μια εβδομάδα φεύγω για το γύρο της Ευρώπης οδικώς σκέφτομαι να κρατάω πάνω μου 500-600 ευρώ και τα υπόλοιπα να τα "τραβάω" από ATM

Σε ποια τράπεζα να ανοίξω λογαριασμό? Έχω ακούσει καλά λόγια για Citibank σε ότι αφορά εξωτερικό

Οι κάρτες αναλήψεως βγαίνουν αυθημερόν?

Τι προμήθειες παίζουν για ανάληψη από εξωτερικό??

ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΝΝΟΩ ΑΝΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ :-)

ευχαριστώ

Δημοσ.

Εγώ με Εθνική δεν είχα κανένα πρόβλημα ούτε Τσεχία ούτε Αγγλία ούτε Σουηδία που πήγα.

Η κάρτα μου είναι maestro και απλά πήγαινα σε όποιο ΑΤΜ έγραφε πάνω ότι υποστηρίζει maestro. Αν η κάρτα σου είναι Visa electron ακόμα καλύτερα (μιλάω πάντα για ΑΤΜ)

Αν θυμάμαι καλά μου χρέωνε 50λεπτά ή 1 ευρώ κάθε συναλλαγή....

(αν θυμάμαι καλά Τσεχία είχα τραβήξει 3 φορές χρήματα και στον αναλυτικό μου είχαν πάρει 1.5 ευρώ)

Δημοσ.

HSBC που είχα ρωτήσει σε χρεώνει και αυτή για αναλήψεις απο εξωτερικό γιατί παρ'όλο που έχει και αλλού καταστήματα δεν είναι συνδεδεμένα online. Προφανώς το ίδιο ισχύει και για city bank. Από εμπορική για να έρθει η Κάρτα μου πήρε η μία ή δύο βδομάδες(δεν θυμάμαι ακριβώς). Για αυθημερόν το βλέπω αδύνατο).

Δημοσ.

Citibank, τουλάχιστον σίγουρο για Αγγλία, δεν έχει καμία χρέωση για ανάληψη από εξωτερικό, εφόσον προφανώς κάνεις ανάληψη από υποκατάστημα της.

Επίσης δεν χρειάζεσαι να έχεις πάντα ρευστό πάνω σου. Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα με πιστωτική κάρτα μπορείς να πληρώνεις παντού και εύκολα, χωρίς κάποια χρέωση εφόσον φροντίσεις να εξοφλήσεις το υπόλοιπο.

Δημοσ.

Για να μην κάνεις αναλήψεις και χρεώνεσαι άδικα 4-5 ευρώ κάθε φορά, πήγαινε βγάλε μια χρεωστικη και συνδεσε την με τον λογαριασμό σου. Στο εξωτερικό πλέον κανείς δεν κυκλοφορεί με μετρητό και δεν θα έχεις πρόβλημα. Αρκεί η κάρτα σου να γράφει βιζα και να έχει το τσιπάκι μπροστά.

Εγώ 2 φορές που πήγα Παρίσι έτσι το έκανα και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.

H χρέωση εξαρτάται από την τράπεζα που έχει εκδόσει την κάρτα (πχ εθνική 1-2 ευρώ + κάτι τοις χιλίοις) και γενικά αυτός είναι ο κανόνας.

Η citibank δεν χρεώνει αν τραβήξεις από citibank άλλης χώρας, αλλά γενικά προσπαθεί να βγάζει από τη μύγα ξύγκι.

Η κάρτα ανάληψης πρέπει να είναι maestro ή visa elektron (για παράδειγμα από Αγροτική δεν μπορείς να την κάνεις την δουλειά).

Μπορείς να πληρώνεις κατευθείαν με την κάρτα στα μαγαζιά, χωρίς να χρειάζεται να τραβάς μετρητά, αλλά αν θεωρείς το μέρος επικίνδυνο να το αποφεύγεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...