Lucifer Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Τώρα μένει να ποστάρει ένας τυφλός για τα χρώματα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Στην αρχή καλά το πήγες μέχρι το σημείο που προσπέρασες όμορφα: Το σημείο όπου εσύ πρέπει να αλλάξεις τον κόσμο. Να ξέρεις ότι πάντα αυτοί που αλλάζανε τον κόσμο ήταν η μειοψηφία και ένοιωθε όπως εσύ, μόνο που έκαναν το παραπάνω από το κλάμα του απροστάτευτου μωρού και έβαλαν το δικό τους πετραδάκι στην ιστορία.Όσο για τη θρησκεία των λαών, η αντιμετώπισή σου απέναντι στο θέμαείναι τελείως λάθος. Δεν είναι αυτός ο τρόπος να κατακρίνεις κάτι. Σύμφωνα με τη λογική σου, αν πάρω ένα διαμάντι και το βουτίξω στα σκατά και στο δώσω, θα το πετάξεις γιατί οσυ μοιρίζει, και φυσικά στο τέλος θα σου μείνει ο βόθρος και ένα χαμένο διαμάντι που ίσως θα σου άλλαζε τη ζωή. Φιλοσοφικά τη ζωή την έχεις πιάσει λάθος. Στη ζωή, επειδή ακριβώς δε ξέρουμε αν αυτό που κληρονομούμε είναι σωστό, λάθος ή απλά βουτιγμένο στα σκατά, πρέπει να ψαχνόμαστε και να λαμβάνουμε υπόψιν τις εμπειρίες λαών. Η λογική της βιτρίνας, δηλαδή μου αρέσει το παίρνω ,δε μου αρέσει είναι αχρηστο δεν ισχύει σε τέτοια πράγματα. Μου θυμίζεις μια γνωστή μου που ήταν πολύ πιστή/οργανωμένη χριστιανή και επειδή χώρισαν οι γονείς της απογοητεύτηκε α;πό τον κόσμο, ένοιωσε και καλά προδωμένη από το Χριστό και το γύρισε σε Εβραία. Ότι νά ναι δηλαδή. Γίνε αυτό που θες, πίστεψε αυτό που θες, αλλά απόδειξε στον εαυτό σου ότι ο δρόμος που σε οδήγησε στην προσωπική αλήθεια είναι ο σωστός και όχι απλά ο βολικός ή ο λάθος. Η φιλοσοφία είναι κάτι πολύ δύσκολο, ίσως η δυσκολότερη λειτουργία της ανθρώπινης νόησης, διότι πρέπει να κάνεις στον εγκέφαλό σου ένα simulation, να έχεις θέσει σωστά όλες τις αρχικές συνθήκες (επιστημονικές ή πνευματικές) και να έχεις υπόψιν και όλα τα πιθανά αποτελέσματα. Κάτι παρόμοιο πχ που κάνουν και οι κοσμολόγοι. ahem, δεν τα έγραψε ο alexiou92 αυτά παρεπιπτόντως...
jimarass Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 ahem, δεν τα έγραψε ο alexiou92 αυτά παρεπιπτόντως... Εγώ πιο πολύ πιάστηκα από κάποια πράγματα που είπε στην αρχή για να περάσω μια γενική ιδέα. Δεν το πάει όλο λάθος αλλά η απογοήτευση στη σημερινή κοινωνία, που υποτίθεται ο κάθε άνθρωπος επιρρεάζει τις εξελίξεις, είναι λάθος συναίσθημα!!
alexiou92 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Να σου κάνω μια ερώτηση Με αυτό για το διαμάντι και τα σκατά, θες να πεις ότι επειδή οι παπάδες και οι εκκλησία τους είναι βουτηγμένοι στο σκατό και περνάνε μια χαρά, χωρίς εμείς να κερδίζουμε κάτι από αυτό θα πρέπει να τους κρατήσουμε και να τους ευχαριστούμε γιατί θα μας αλλάξουν τη ζωή?
jimarass Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Να σου κάνω μια ερώτησηΜε αυτό για το διαμάντι και τα σκατά, θες να πεις ότι επειδή οι παπάδες και οι εκκλησία τους είναι βουτηγμένοι στο σκατό και περνάνε μια χαρά, χωρίς εμείς να κερδίζουμε κάτι από αυτό θα πρέπει να τους κρατήσουμε και να τους ευχαριστούμε γιατί θα μας αλλάξουν τη ζωή? Νομίζω ότι εννοώ ακριβώς το αντίθετο!!! Δεν σου είπα να κρατήσεις το διαμάντι με τα σκατά, απλά επειδή πίσω από τα σκατά υπάρχει διαμάντι. Σου είπα να καθαρίσεις το διαμάντι από τα σκατά.
alexiou92 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Τότε εντάξει!!!! Αλλά μπορείς να μου πεις γιατί θα πρέπει να κάτσω εγώ (και ο καθένας) να καθαρίσω τους παπάδες και την εκκλησία τους από τα σκατά, χωρίς να έχω κάποιο όφελος? Και αν είναι ο Άνθιμος διαμάντι τότε εγώ είμαι ιδιοφυΐα!!!! (Δεν το νομίζω!!!!:lol:)
jimarass Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Τότε εντάξει!!!! Αλλά μπορείς να μου πεις γιατί θα πρέπει να κάτσω εγώ (και ο καθένας) να καθαρίσω τους παπάδες και την εκκλησία τους από τα σκατά, χωρίς να έχω κάποιο όφελος? Και αν είναι ο Άνθιμος διαμάντι τότε εγώ είμαι ιδιοφυΐα!!!! (Δεν το νομίζω!!!!:lol:) Αυτό που σου είπα αφορά γενικά οτιδήποτε στη ζωή σου. Αν θες εφαρμογή στην εκκλησία και δεδομένου ότι είσαι χριστιανή, τότε απλά οφείλεις με τις επιλογές σου να αλλάξεις τον τρόπο λειτουργίας της λληνικής εκκλησίας και το κυριότερο να διαχωρίσεις μέσα σου την πίστη από την εκκλησία ΑΕ. Όπως οφείλει ένας δημοκράτης πχ να καθαρίσει το πολιτικό σκηνικό όταν χρειάζεται. Δυστυχώς το μωρό πρέπει να κάνει κάτι παραπάνωσε αυτή τη ζωή από το κλάμα του ξεβολέματος!!!!
ippo00 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Αν υπάρχει ένας θεός, αλλά κανείς δεν γνωρίζει την υπαρξή του, τότε υπάρχει;
ellilili Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Αν υπάρχει ένας θεός, αλλά κανείς δεν γνωρίζει την υπαρξή του, τότε υπάρχει; +100000000000000000 Aν υπάρχει γιατί κρύβεται???Μήπως έχει κάτι να κρύψει????:lol:
BLISS Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Μήπως έχει κάτι να κρύψει???? Ειναι ασχημαντρας, γέρος, παχυς, μονιμως αξουριστος, φοραει σεντονια, και στελνει αλλους να καθαρισουν για παρτι του... no wonder...
jimarass Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Αν υπάρχει ένας θεός, αλλά κανείς δεν γνωρίζει την υπαρξή του, τότε υπάρχει; Μήπως θεωρείς τον άνθρωπο ως σημείο αναφοράς για την ύπαρξη οντωτήτων και πάσης φύσεως υλικών και άυλων υπάρξεων σε αυτό το σύμπαν? Δηλαδή πριν από 10 εκατ χρόνια που δεν υπήρχε άνθρωπος, δεν υπήρχε τίποτα άλλο? Για τον άνθρωπο σίγουρα όχι πάντως!!!!
Lucifer Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Αυτό μας οδηγεί στον χρονοβόρο διάλογο περί της έννοιας της ύπαρξης έξω από το πεδίο του παρατηρητή. Το αν το δέντρο που πέφτει κάνει θόρυβο αν δεν υπάρχει κανείς να το ακούσει, την ψευδοφιλοσοφική προσέγγιση με το παράδειγμα της γάτας του Σρέντιγκερ και με την εφαρμογή της αρχής της απροσδιοριστίας του Χάηζενμπεργκ στο μακρόκοσμο. Και είναι πολύ ενδιαφέρον και πάρα πολύ χρονοβόρο, αλλά δεν έχουμε 70 χρόνια ενδιαφέροντος, 70 χρόνια ζωής έχουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.