sam sam Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Πάντως είμαι πολύ περίεργος πόσοι θα "εκμεταλλευούν" τη δυνατότητα της εύκολης απαλλαγής και πόσο οι αντίστοιχοι καθηγητές θα αλλάξουν τον τρόπο διδασκαλίας τους (πχ θα βάζουν εύκολα 20άρια για να κρατήσουν τους μαθητές). [offtopic] Μπήκε κανείς θεολόγος και έβαλε σε όλους -1 στο rating; :Ρ [/offtopic] poso χρονον εισαι; φυσικα δεν περιμενω απαντηση αλλα εδω και κατι χρονια αυτο γινεται !( πχ θα βάζουν εύκολα 20άρια για να κρατήσουν τους μαθητές ) πανω απο 25 ! σιγουρα ! εχει πιο χαλαριλικι και απο την γυμναστικη, οσο για τα θεματα στο τελος:lol: τα ξερουν απο πριν !
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 [offtopic]Μπήκε κανείς θεολόγος και έβαλε σε όλους -1 στο rating; :Ρ [/offtopic] ROFL τώρα το πρόσεξα και εγώ
antonl Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 poso χρονον εισαι; φυσικα δεν περιμενω απαντηση αλλα εδω και κατι χρονια αυτο γινεται !( πχ θα βάζουν εύκολα 20άρια για να κρατήσουν τους μαθητές ) πανω απο 25 ! σιγουρα ! εχει πιο χαλαριλικι και απο την γυμναστικη, οσο για τα θεματα στο τελος:lol: τα ξερουν απο πριν ! Φυσικά και δεν υπάρχει λόγος να απαντήσω. Η ηλικία μου υπάρχει στο profile Αν είναι έτσι τα πράγματα, σίγουρα έχουν αλλάξει από τότε που πήγαινα εγώ. Εντάξει, δεν έμενε κανείς στα θρησκευτικά αλλά ούτε 20άρια αέρα παίρναμε ούτε ήταν η ώρα του παιδιού
Super Moderators paredwse Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 [...] [offtopic] Μπήκε κανείς θεολόγος και έβαλε σε όλους -1 στο rating; :Ρ [/offtopic] Πρόκειται για συγκεκριμένο μέλος που θεώρησε ορθό να κρίνει τους συμμετέχοντες στο παρόν topic στο οποίο ο ίδιος απαξιεί να συμμετάσχει. Έλαβε σχετική ειδοποίηση και σχετικό infraction.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 καλύτερα να μην το έλεγες τώρα με τρώει η περιέργεια (σοβαρά)
michael92 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!! Να και κάτι που συμβαίνει για καλό στα ελληνικά σχολεία, μακάρι να συνέβαινε κι αλλού. Να αρχίσω λέγοντας ότι δεν έχω τίποτα με τον χριστιανισμό ή την θρησκεία γενικότερα (άσχετα του τι πιστεύω) όμως ακόμα και αντικειμενικά να το δει κάποιος δεν μπορεί σε ένα μέρος όπου πρωοθούνται οι γνώσεις και η παιδεία να γίνεται υποχρεωτικά μάθημα ένα """""""παραμύθι"""""". Με ποιο δικαίωμα διδάσκεις και "επιβάλλεις" σε ένα παιδί που ακόμα δεν έχει κρίση κάτι με το οποίο διαφωνεί η πλειοψηφία του παγκόσμιου πλυθησμού και για κάτι για το οποίο δεν έχεις επιστημονικά στοιχεία να το αποδείξεις? Το μοναδικό που μπορώ να δεχτώ είναι να γίνει ένα γενικότερο μάθημα πάνω σε όλες τις θρησκείες, αλλά και πάλι υπάρχουν άθεοι που θα το θεωρήσουν ανούσιο. Αλλά πάλι οι γνωστοί καντυλανάφτες θα πιάσουν τα παράθυρα και θα αρχίσουν να λιβανίζουν για την υποβάθμιση της παιδείας, την προσπάθεια να διαγράψουμε τον χριστιανισμό και άλλα γραφικά, οπότε δεν πιστεύω ότι θα εφαρμοστεί πλήρως το μέτρο, Όχι ότι διαφωνώ, αλλά στο λύκειο ήδη τα θρησκευτικά ανφέρονται σε όλες τις θρησκείες και στο τι πιστεύουν , τουλάχιστον στη Β' Λυκείου από ότι ξέρω...
Lighter122 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Όχι ότι διαφωνώ, αλλά στο λύκειο ήδη τα θρησκευτικά ανφέρονται σε όλες τις θρησκείες και στο τι πιστεύουν , τουλάχιστον στη Β' Λυκείου από ότι ξέρω... Αφου πρωτα εχεις υποστει την "πλυση εγκεφαλου" τοσα χρονια, κανουν και μια τυπικη αναφορα στις αλλες θρησκειες... Τουλαχιστον στην περιπτωση μου ετσι ηταν πριν 8-9 χρονια.
tmjuju Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Χεχεχε Κάτσε να δεις τι θα γίνει στα γυμνάσια που έχουν γυμνασιάρχη θρησκευτικό.
alexiou92 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 το θέμα είναι ότι έπρεπε να γίνει και ευτυχώς έγινε!!!!
jimarass Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Αφου πρωτα εχεις υποστει την "πλυση εγκεφαλου" τοσα χρονια, κανουν και μια τυπικη αναφορα στις αλλες θρησκειες...Τουλαχιστον στην περιπτωση μου ετσι ηταν πριν 8-9 χρονια. Όσο πλύση εγκεφάλου είναι η επιβολή της δημοκρατίας άλλο τόσο είναι και αυτή. Πλύση εγκεφάλου δεν είναι η εκμάθηση του χριστιανισμού. Είμαστε χώρα όπου ισχύει η ανεξιθρησκεία αλλά καλώς ή κακώς Ο χριστιανισμός είναι επικρατούσα θρησκεία ακόμα. Αυτό σημαίνει ότι βαπτίζεσαι μωρό, μαθαίνεις να ζεις χριστιανικά θες δε θες, και όταν γίνεις ενήλικος , διαλέγεις ποια θρησκεία θες. Αν τότε δεν είσαι σε θέση να αποκοληθείς από την πλύση εγκεφάλου, τότε ποιο το πλεονέκτημα να μη σου γίνει καν? Ζώο θα είσαι έτσι και αλλιώς!! Δε θα σωθείς από κάτι αν αγνοείς το χριστιανισμό!! Όσο για την πλύση εγκεφάλου, με αυτά που γίνονται γύρω μας, μάλλον αποστροφή υπάρχει.
Lookouma-des!! Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 alexiou92 δεν ειναι αδικο για κανενα απο τους 2 μαθητες..ο ενας θα βγαλει μεσο ορο διαιρωντας δια 12 και ο αλλος δια 11...τελικα το ιδιο πραγμα ερχεται κα στους 2....
Cntrl+X Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Jimarass, Όσον αφορά τον όρο "επίσημη θρησκεία", αυτός έχει πάψει να αναγράφεται στο Ελληνικό Σύνταγμα. Η Ελλάδα έχει σύμφωνα με το Σύνταγμα "επικρατούσα" θρησκεία, που εκφράζει την πεποίηθηση του νομοθέτη ότι οι περισσότεροι Έλληνες που ανήκουν σε κάποιο θρήσκευμα, είναι χριστιανοί, όχι το γεγονός ότι οι χριστιανοί έλληνες οφείλουν να έχουν κάποια προνομιακή μεταχείρηση όσον αφορά τη διδασκαλία της θρησκείας τους. 'Αλλωστε σύμφωνα με το άρθρο 13, παρ.1, η απόλαυση των ατομικών και θρησκευτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις κανενός. Όσο δικαίωμα έχεις εσύ να κατηχείσαι στο σχολείο το χριστιανισμό άλλο τόσο έχω εγώ να κατηχούμαι το π.χ μουσουλμανισμό. Αλλά το βασικό είναι πως η κατήχηση δεν είναι δουλειά του σχολείου. Το ίδιο άρθρο του συντάγματος απαγορεύει τον προσυλητισμό. Αναφορικά με τη σύγκριση πολιτεύματος και θρησκείας. Το πολίτευμα, όποιο κι αν είναι αυτό, δημοκρατία, μοναρχία ή οτιδήποτε άλλο, είναι απλά όρος ύπαρξης και της οργάνωσης ενός κράτους. Μπορούμε να φανταστούμε μια μη χριστιανική πολιτεία, δε μπορούμε να φανταστούμε μια πολιτεία α-πολιτευματική. Οι μηχανισμοί πλύσης εγκεφάλου τίθενται σε ισχύ και σε έδαφος ενός δημοκρατικού καθεστώτος αλλά η ίδια η ύπαρξη του καθεστώτος, είναι καθεαυτή η έκφραση της οργάνωσης της κοινωνίας. Επομένως εφόσον μιλάμε για κοινωνία, δε μπορεί παρά να προϋποθέτουμε μια δομή οργάνωσης, όχι απαραίτητα βασισμένη στη θρησκεία. Δεύτερον, κατά τον ίδιο τρόπο που δεν υπάρχουν "νεοδημοκρατόπουλα", "μαρξιστόπουλα" κλπ αλλά πιο σωστά "παιδιά ελλήνων μαρξιστών" ή "παιδιά ελλήνων νεοδημοκρατών", έτσι θα πρέπει να εννοείται ότι δεν υπάρχουν "χριστιανόπουλα" ή "μουσουλμανόπουλα" αλλά παιδιά χριστιανών ή μουσουλμάνων γονέων. Όπως δε θα επιβάλλουμε στα παιδιά την παιδεία του κόματος της πλειοψηφίας, έτσι δε θα επιβάλλουμε και τη διδασκαλία της θρησκείας που ασπάζεται η πλειοψηφία. Και στο κάτω κάτω, το ποιό κόμμα έχει την πλειοψηφία είναι ευκολότερο να αποδειχτεί από το τι πιστεύει ο καθένας. Οι θρησκευτικές πεποιθήσεις είναι προσωπική υπόθεση. Τρίτον, το επιχείρημα ότι "αν δεν είμαστε σε θέση να απεξαρτηθούμε από την πλύση εγκεφάλου, δεν καταδεικνύει τα πλεονεκτήματα από την απουσία της", δεν αποτελεί επαρκή λόγο για τη δικαιολόγηση της πλύσης εγκεφάλου. Το ότι κάτι δεν έχει καταρχήν εμφανές μειονέκτημα δεν είναι λόγος να το στηρίξουμε. Στο σημείο αυτό θα σου πω, ότι προϋποθέτεις αυθαίρετα ότι η ύπαρξη πλύσης εγκεφάλου δε θα έπρεπε να επηρεάζει αυτούς που "ούτως ή άλλως δεν είναι ζώα". Αν λοιπόν δεχτούμε ότι η τελική επιλογή θρησκεύματος σε έναν ώριμο άνθρωπο είναι πραγματικά ελεύθερη υπόθεση, τότε θα πρέπει να προσπεράσουμε το γεγονός ότι κατά μεγάλη σύμπτωση, σχεδόν όλα τα παιδιά έχουν τις ίδιες θρησκευτικές πεποιθήσεις με τους γονείς τους, και τις διατηρούν και ως ενήλικες. Θα σε ενδιέφερε σχετικά να διαβάσεις το βιβλίο του Richard Dawkins "Η Περί Θεού Αυταπάτη". Δεν είναι ζώα όλα αυτά τα παιδιά. Είναι θύματα.
Lighter122 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Jimarass, Όσον αφορά τον όρο "επίσημη θρησκεία", αυτός έχει πάψει να αναγράφεται στο Ελληνικό Σύνταγμα. Η Ελλάδα έχει σύμφωνα με το Σύνταγμα "επικρατούσα" θρησκεία, που εκφράζει την πεποίηθηση του νομοθέτη ότι οι περισσότεροι Έλληνες που ανήκουν σε κάποιο θρήσκευμα, είναι χριστιανοί, όχι το γεγονός ότι οι χριστιανοί έλληνες οφείλουν να έχουν κάποια προνομιακή μεταχείρηση όσον αφορά τη διδασκαλία της θρησκείας τους. 'Αλλωστε σύμφωνα με το άρθρο 13, παρ.1, η απόλαυση των ατομικών και θρησκευτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις κανενός. Όσο δικαίωμα έχεις εσύ να κατηχείσαι στο σχολείο το χριστιανισμό άλλο τόσο έχω εγώ να κατηχούμαι το π.χ μουσουλμανισμό. Αλλά το βασικό είναι πως η κατήχηση δεν είναι δουλειά του σχολείου. Το ίδιο άρθρο του συντάγματος απαγορεύει τον προσυλητισμό. Αναφορικά με τη σύγκριση πολιτεύματος και θρησκείας. Το πολίτευμα, όποιο κι αν είναι αυτό, δημοκρατία, μοναρχία ή οτιδήποτε άλλο, είναι απλά όρος ύπαρξης και της οργάνωσης ενός κράτους. Μπορούμε να φανταστούμε μια μη χριστιανική πολιτεία, δε μπορούμε να φανταστούμε μια πολιτεία α-πολιτευματική. Οι μηχανισμοί πλύσης εγκεφάλου τίθενται σε ισχύ και σε έδαφος ενός δημοκρατικού καθεστώτος αλλά η ίδια η ύπαρξη του καθεστώτος, είναι καθεαυτή η έκφραση της οργάνωσης της κοινωνίας. Επομένως εφόσον μιλάμε για κοινωνία, δε μπορεί παρά να προϋποθέτουμε μια δομή οργάνωσης, όχι απαραίτητα βασισμένη στη θρησκεία. Δεύτερον, κατά τον ίδιο τρόπο που δεν υπάρχουν "νεοδημοκρατόπουλα", "μαρξιστόπουλα" κλπ αλλά πιο σωστά "παιδιά ελλήνων μαρξιστών" ή "παιδιά ελλήνων νεοδημοκρατών", έτσι θα πρέπει να εννοείται ότι δεν υπάρχουν "χριστιανόπουλα" ή "μουσουλμανόπουλα" αλλά παιδιά χριστιανών ή μουσουλμάνων γονέων. Όπως δε θα επιβάλλουμε στα παιδιά την παιδεία του κόματος της πλειοψηφίας, έτσι δε θα επιβάλλουμε και τη διδασκαλία της θρησκείας που ασπάζεται η πλειοψηφία. Και στο κάτω κάτω, το ποιό κόμμα έχει την πλειοψηφία είναι ευκολότερο να αποδειχτεί από το τι πιστεύει ο καθένας. Οι θρησκευτικές πεποιθήσεις είναι προσωπική υπόθεση. Τρίτον, το επιχείρημα ότι "αν δεν είμαστε σε θέση να απεξαρτηθούμε από την πλύση εγκεφάλου, δεν καταδεικνύει τα πλεονεκτήματα από την απουσία της", δεν αποτελεί επαρκή λόγο για τη δικαιολόγηση της πλύσης εγκεφάλου. Το ότι κάτι δεν έχει καταρχήν εμφανές μειονέκτημα δεν είναι λόγος να το στηρίξουμε. Στο σημείο αυτό θα σου πω, ότι προϋποθέτεις αυθαίρετα ότι η ύπαρξη πλύσης εγκεφάλου δε θα έπρεπε να επηρεάζει αυτούς που "ούτως ή άλλως δεν είναι ζώα". Αν λοιπόν δεχτούμε ότι η τελική επιλογή θρησκεύματος σε έναν ώριμο άνθρωπο είναι πραγματικά ελεύθερη υπόθεση, τότε θα πρέπει να προσπεράσουμε το γεγονός ότι κατά μεγάλη σύμπτωση, σχεδόν όλα τα παιδιά έχουν τις ίδιες θρησκευτικές πεποιθήσεις με τους γονείς τους, και τις διατηρούν και ως ενήλικες. Θα σε ενδιέφερε σχετικά να διαβάσεις το βιβλίο του Richard Dawkins "Η Περί Θεού Αυταπάτη". Δεν είναι ζώα όλα αυτά τα παιδιά. Είναι θύματα. Ολα οσα ηθελα να πω (και αρκετα παραπανω) αλλα βαριομουν... Ευχαριστω πολυ Cntrl+X
jimarass Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Jimarass,1) Όσον αφορά τον όρο "επίσημη θρησκεία", αυτός έχει πάψει να αναγράφεται στο Ελληνικό Σύνταγμα. Η Ελλάδα έχει σύμφωνα με το Σύνταγμα "επικρατούσα" θρησκεία, που εκφράζει την πεποίηθηση του νομοθέτη ότι οι περισσότεροι Έλληνες που ανήκουν σε κάποιο θρήσκευμα, είναι χριστιανοί, όχι το γεγονός ότι οι χριστιανοί έλληνες οφείλουν να έχουν κάποια προνομιακή μεταχείρηση όσον αφορά τη διδασκαλία της θρησκείας τους. 2) 'Αλλωστε σύμφωνα με το άρθρο 13, παρ.1, η απόλαυση των ατομικών και θρησκευτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις κανενός. Όσο δικαίωμα έχεις εσύ να κατηχείσαι στο σχολείο το χριστιανισμό άλλο τόσο έχω εγώ να κατηχούμαι το π.χ μουσουλμανισμό. Αλλά το βασικό είναι πως η κατήχηση δεν είναι δουλειά του σχολείου. Το ίδιο άρθρο του συντάγματος απαγορεύει τον προσυλητισμό. 3) Αναφορικά με τη σύγκριση πολιτεύματος και θρησκείας. Το πολίτευμα, όποιο κι αν είναι αυτό, δημοκρατία, μοναρχία ή οτιδήποτε άλλο, είναι απλά όρος ύπαρξης και της οργάνωσης ενός κράτους. Μπορούμε να φανταστούμε μια μη χριστιανική πολιτεία, δε μπορούμε να φανταστούμε μια πολιτεία α-πολιτευματική. 4) Οι μηχανισμοί πλύσης εγκεφάλου τίθενται σε ισχύ και σε έδαφος ενός δημοκρατικού καθεστώτος αλλά η ίδια η ύπαρξη του καθεστώτος, είναι καθεαυτή η έκφραση της οργάνωσης της κοινωνίας. Επομένως εφόσον μιλάμε για κοινωνία, δε μπορεί παρά να προϋποθέτουμε μια δομή οργάνωσης, όχι απαραίτητα βασισμένη στη θρησκεία. Δεύτερον, κατά τον ίδιο τρόπο που δεν υπάρχουν "νεοδημοκρατόπουλα", "μαρξιστόπουλα" κλπ αλλά πιο σωστά "παιδιά ελλήνων μαρξιστών" ή "παιδιά ελλήνων νεοδημοκρατών", έτσι θα πρέπει να εννοείται ότι δεν υπάρχουν "χριστιανόπουλα" ή "μουσουλμανόπουλα" αλλά παιδιά χριστιανών ή μουσουλμάνων γονέων. 5)Οι θρησκευτικές πεποιθήσεις είναι προσωπική υπόθεση. 6) Τρίτον, το επιχείρημα ότι "αν δεν είμαστε σε θέση να απεξαρτηθούμε από την πλύση εγκεφάλου, δεν καταδεικνύει τα πλεονεκτήματα από την απουσία της", δεν αποτελεί επαρκή λόγο για τη δικαιολόγηση της πλύσης εγκεφάλου. Το ότι κάτι δεν έχει καταρχήν εμφανές μειονέκτημα δεν είναι λόγος να το στηρίξουμε. Στο σημείο αυτό θα σου πω, ότι προϋποθέτεις αυθαίρετα ότι η ύπαρξη πλύσης εγκεφάλου δε θα έπρεπε να επηρεάζει αυτούς που "ούτως ή άλλως δεν είναι ζώα". Αν λοιπόν δεχτούμε ότι η τελική επιλογή θρησκεύματος σε έναν ώριμο άνθρωπο είναι πραγματικά ελεύθερη υπόθεση, τότε θα πρέπει να προσπεράσουμε το γεγονός ότι κατά μεγάλη σύμπτωση, σχεδόν όλα τα παιδιά έχουν τις ίδιες θρησκευτικές πεποιθήσεις με τους γονείς τους, και τις διατηρούν και ως ενήλικες. 7) Θα σε ενδιέφερε σχετικά να διαβάσεις το βιβλίο του Richard Dawkins "Η Περί Θεού Αυταπάτη". Δεν είναι ζώα όλα αυτά τα παιδιά. Είναι θύματα. 1)Αυτό που μου τη δίνει (όχι με εσένα) και τα έγραψα αυτά είναι πως ξαφνικά μια ημέρα, ξύπνησαν όλοι και άρχισαν να ωρίονται σαν να ανακάλυψαν τώρα την αμερική, δηλαδή ότι στην Ελλάδα η εκκλησία έχει μεγάλη επιρροή. ΚΑλύτερη αντιμετώπιση, το οποίο επιδυκνύει σεβασμό τόσο στους προγόνους μας όσο και στους ιερείς που έχουν προσφέρει, θα ήταν απλά να πούμε πως σήμερα το καθεστώς που υπάρχει δε μας εκφράζει και πως πρέπει να γίνουν αλλαγές. Το να βγαίνουνε όλοι οι απάλευτοι να το παίζουν άθεοι διαμαρτυρούμενοι δε μας τιμά. Σίγουρα υπάρχουν και ιερείς που κάνουν ακρότητες αλλά υπάρχουν και πολιτικοί που κάνουν επίσης. Εκεί όμως δεν καταλύεις τη δημοκρατία επειδή υπάρχει διαφθορά, αλλιώς είσαι δικτάτορας. Οι Έλληνες του 1821 πέθαναν και ελευθερωσαν την πατρίδα στο όνομα του θεού. Αν τους έλεγες να πολεμήσουν για την Ελλάδα, θα σου έλεγαν άντε γεια. Τα πιστεύω τους αξίζουν τουλάχιστον σεβασμό κατά την αποχώρηση από το κοινωνικό σκηνικό. 2)Σωστά, αυτό πρέπει να περάσει στις ενορίες. Ωστόσο η θρησκευτική παράδοση στη χώρα μας είναι πλούσια, έχει θρέψει συνειδήσεις και έχει προσφέρει πολλά. Δες πχ την Αγία Σοφία, μνημείο παγκόσμιας κλάσης. Η ιστορία της θρησκείας, με έμφαση στο πολιτιστικό κομμάτι είναι απαραίτητη. Αν αύριο σου ζητήσει ο Τούρκος να γκρεμίσει την Αγία Σοφία θα πεις οκ επειδή είσαι πχ άθεος ή μουσουλμάνος? 3)Υπάρχει πολιτεία απολιτευτική. Δες Κίνα ή την Ελλάδα προ 75. Δεν είδα να καταστραφεί η κρατική δομή. Επίσης επί τουρκοκρατίας, η θρησκεία κράτησε το λαό από την καταστροφή, αλλιώς θα είμασταν τώρα εκεί που είναι και οι Ρωμαίοι. Αυτό που θέλω να πω είναι πως η θρησκεία ήταν βασικό συστατικό της δομής του ελληνικού κράτους χιλιάδες χρόνια, ακόμα και στην Αρχαία Ελλάδα. 4)Εννοείς τα ίδια παιδιά που έχουν φτάσει τα διαζύγια στα ύψη?? Τα παιδιά παραλαμβάνουν κάτι και αν θέλουν το τροποποιούν και το μεταδίδουν. Δεν παραλαμβάνουν κάτι και το κατακρίνουν επειδή το παρέλαβαν. Δε σου αρέσει? Άλλαξέ το, αλλά μην πέφτεις και από τα σύννεφα!!!! Αυτό δεδομένου ότι είσαι σε θέση να κρίνεις, διότι αν κρίνω από τα διαζύγια, ΔΕΝ είσαι. 5)Είναι προσωπική υπόθεση στην εποχή μας, είναι γεγονός. Εμπρός λοιπόν για τις αλλαγές. 6)Δε θεωρώ ότι η πλύση εγκεφάλου για τη θησκεία έχει περισσότερα μειονεκτήματα από πλεονεκτήματα. Δίνει κουράγιο στη ζωή σε πολλούς αδύναμους χαρακτήρες. Το ότι διατηρείς τις πεποιθήσεις σου σημαίνει δύο πράγματα: Είτε οι πεποιθήσεις αυτές τις τρως αμάσητες, είτε τις έχεις καταλάβει σωστά και απλά τυχαίνει οι βασικές αρχές των παποιθήσεων παγκοσμίων να συγκλίνουν σε κάτι καλό και ευπρόσδεκτο: ενάρετη ζωή. Αν μια θρησκεία σου λέει "ζήσε ενάρετα" δεν υπάρχει λόγος να την αλλάξεις σε μια άλλη που σου λέει πάνω κάτω το ίδιο και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ψάχνονται. Πχ θεωρούν δεδομένο ότι υπάρχουν και ζουν μια ρομποτική, κοινωνικά προσχεδιασμένη ζωή, καλώς ή κακώς. 7)Το αν είναι θύματα και πιανού η ιστορία μένει να δείξει. Πάντως η κοινωνία της ελευθερίας που τόσο πολύ προβάλουμε έχει πολλά ρήγματα και το μέλλον μαύρο. Το βιβλίο θα το διαβάσω αν και προτιμώ να διαβάζω φιλοσόφους που ψάχνονται και στις δύο όψεις, όχι τους "καμμένους" από τη μια πλευρά, που μετά γράφουν συγγράματα για την υποστήριξη της τελευταίας τους ελπίδας προς την άλλη!!
Lucifer Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Τζιμάρα, βαριέμαι πάρα πολύ αυτή τη στιγμή. Και αυτός ο λόγος είναι που θα σου απαντήσω καθώς και που θα σταθώ μόνο στις μεγάλες αρλούμπες. 1. Οι Έλληνες του 1821 (ειδική φουρνιά, σαν την ντομ περνιό του 1978) πολέμησαν για κάποιους χ λόγους, άλλοι λένε πως ήταν επειδή δεν βαστούσαν τον Τουρκικό ζυγό, άλλοι σαν εμένα λένε πως μια χαρά τον βαστούσαν 400 χρόνια όπως βαστούσαν και τον Ρωμαϊκό πριν, άλλοι λένε πως το έκαναν για το θεό και άλλοι για την ωραία Ελένη. Εσύ μας λες πως το έκαναν για το θεό και πως αν τους έλεγες για την Ελλάδα θα έλεγαν "ΧΑΗΝΤΕ γεια". Και ερωτώ φίλε τζιμάρα καραμπουζουκλή, που το ξέρεις; Δηλαδή άντε βγαίνω εγώ και λέω πως ο Αννίβας τα έβαλε με τους Ρωμαίους επειδή μικρό τον είχε δείρει ένας λεγεωνάριος και πως αν του έλεγες να το κάνει για τα λάφυρα θα σου έλεγε "ΒΑΝΤΕ γεια". Ποιος είμαι εγώ φίλε τζιμάρα να το πω αυτό; Είμαι ο Αννίβας; Είμαι η μάνα του; Η αδερφή του; Το γκομενάκι του; Ο λεγεωνάριος που τον έδειρε; Αντίστοιχα, εσύ που βασίζεις πως το κάνανε για το θεό; Είσαι οι Έλληνες του 21; Η ντομ περνιό του 78; Ο θεός; Είσαι ιστορικός; Είσαι μέντιουμ; Πηγές έχεις; Χωράφια; Γιατί να μην πω φίλε μου τζιμάρα πως "όλος ο κόσμος όταν πολεμάει, έχει το θεό με το μέρος του και το κέρδος στα κυάλια του" που είναι πολύ πιο πραγματιστικό και να πω "ο τζιμάρας του 21 πολέμησε για το θεό και ούχι δια την πατρίδαν ή κάποιον υλιστικό σκοπό!"; Και να στο πάω και θεολογικά μόρτη μου τζιμάρα, έχει ο θεός ανάγκη από τους Έλληνες του 1821 και τους Γερμανούς του 1914 και τους Γκλορκαμπινέζους του 3056 να πολεμάνε για πάρτη του; Όχι θα μου πεις γιατί ακόμα και εσύ καταλαβαίνεις πως κάτι τέτοιο είναι ηλίθιο να το πιστεύει κανείς -και αν τζιμάρα μου το πιστεύεις και εσύ αυτό, ε σίγουρα το πιστεύανε και οι Έλληνες του 21. 2. Η αρχιτεκτονική δεν έχει να κάνει με τη θρησκεία. Η Αγιασοφιά είναι γαμάτη επειδή είναι αρχιτεκτονικό μνημείο, όχι επειδή κάποτε μάζευε κόσμο που έκανε το σταυρό του. Αντιστοίχως και το τατζ μαχαλ, ο καθεδρικός της μαδρίτης, το ξενοδοχείο από πάγο στον αρκτικό κύκλο, η πυραμίδα του χέοπα και το σπίτι της μπάρμπι. 3. Η κίνα έχει κομμουνισμό και η ελλάδα είχε δικτατορία. Τι απολιτευτικές μπαμπάτσες λες; Επίσης, οι Ρωμαίοι είναι εκεί που είναι οι αρχαίοι Έλληνες -και οι "απόγονοι" των Ρωμαίων μια χαρά την παλεύουν σε σχέση με μας ε. 4. Όταν ξεκινάς θρησκευτικά στην 3η δημοτικού και μαθαίνεις (από τον επίσημο φορέα μόρφωσης λέμε) πως υπάρχουν και άλλες θρησκείες στη 2α λυκείου (δηλαδή μετά από 8 χρόνια) -και αφήνω απ'έξω το πως παρουσιάζονται αυτές ε- τότε μόρτη μου τζιμάρα δε μιλάμε για παραλαβή, μιλάμε για κατήχηση. Σταμάτα, έτσι είναι. Σσστ. Τέλος, το 6. και το 7. μας λένε πως δεν θεωρείς την κατήχηση κακή περισσότερο από καλή, αλλά γουστάρεις φιλοσόφους που ψάχνονται ανάμεσα στο μαύρο και το άσπρο -για να επιστρέψουμε στο 6. που λέει πως αν βολεύεσαι σε μια φιλοσοφία δεν έχει νόημα να τσεκάρεις κάποια παρόμοια που μας ξαναπάει στο 7. που λέει πως δεν γουστάρεις μονόπλευρους φιλοσοφικούς ασπασμούς για να φτάσει κανείς στην υπογραφή σου. Και ερωτώ φίλε μου τζιμάρα μπερμπάντη, είναι σκανκ ή έλληνας αυτό που βρίσκεις;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.