Προς το περιεχόμενο

Vista - domain server 2000 απαλευτο!!!!

pix_lax82

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα vista pc ειναι και αυτα στο domain?

Γιατι η συμπεριφορα που περιγραφεις ειναι σωστη αν ΔΕΝ ειναι μερος του domain, η αν κανεις login τοπικα (εκει που λεει "αυτος ο υπολογιστης").

Απο κει και περα αν μπαινεις στο μηχανημα με λογαριασμο domain και τα αρχεια εχουν στα δικαιωματα τους το χρηστη (η απλα everyone) τοτε θα πρεπει να δουλεψει.

Εχω ακουσει οτι τα vista εχουν καποια προβληματα με domain controllers παλιοτερους απο windows 2003. Μπορει να φταιε3ι αυτο. Και φυσικα υποθετω οτι ειναι vista business η ultimate. Home premium και κατω νομιζω δεν μπαινουν καθολου

Δημοσ.

Εδω υπάρχει ενα θέμα. Τα vista ειναι business.

Τα pc ειναι και αυτα μέρος του domain. Εκει που επιλέγω δηλαδή workgroup ή domain, επιλέγω domain.

Οταν ομως ανοιγει ο η/υ που ζηταει user & pas μου γράφει login to PanosPC οχι οπως στα XP πχ που λεει login στο domain ταδε π.χ

Για αυτο υποψιάζομαι οτι κάποια μαλακια κάνω στα Vista και οχι στον server.

Δημοσ.

Απο τη στιγμη που γραφει Panos_PC παει να πει οτι δεν μπαινεις με Log in στο domain. Αρα σωστη η συμπεριφορα των vista απο αυτην την αποψη.

Δεν εχω vista αλλα φανταζομαι οτι οι επιλογες ειναι παρομοιες με τα xp. Εκει που λεει panos_pc εχει αλλες επιλογες?

Βγαλε τα vista απο το domain και ξαναβαλτα. Επισης πηγαινε στο server και δες αν υπαρχουν τα pc με τα vista καταγεγραμμενα.

Οταν βαζεις ενα μηχανημα στο domain πρεπει να δωσεις το password του domain administrator. Για να το βγαλεις αρκει και το password του local administrator στο μηχανημα

Δημοσ.

Οχι δεν εχει αλλες επιλογές.

Οταν ομως παω απο το system και τα βαζω στο domain μου ζητάει user kai pas τουτο δινω και ολα καλά.

Οταν λεω ολα καλα εννοω οτι στο δικτυο μου εμφανίζει ολα τα pc.

Δημοσ.

Α! Και οπως είπα και προηγουμένος μπαίνω κανονικα απο τα pc με τα vista σε ολα τα shared ολων των η/υ εκτος απο αυτών που έχουν vista.

Δημοσ.
Οχι δεν εχει αλλες επιλογές.

Οταν ομως παω απο το system και τα βαζω στο domain μου ζητάει user kai pas τουτο δινω και ολα καλά.

Οταν λεω ολα καλα εννοω οτι στο δικτυο μου εμφανίζει ολα τα pc.

Ναι τα pc τα εμφανιζει στο δικτυο, λογικο ειναι. Αυτο θα συνεβαινε ετσι και αλλιως και ας μην εκανες Login στο domain (οπως δυστυχως δεν κανεις) οταν ανοιγει ο υπολογιστης.

Το οτι τα shares των 98 δουλευουν δεν λεει κατι. Τα 98 δεν εχουν ntfs και δικαιωματα σε τετοιο επιπεδο. Και ακομα και που λενε οτι "μπαινουν στο domain" στην πραγματικοτητα λιγα πραγματα αλλαζουν.

Αν ειχες μηχανημα με xp shared και εκει απο τα vista την ιδια συμπεριφιρα θα εβλεπες, δηλαδη θα σου ζητουσε παλι κωδικο. Οπως αν φτιαξεις shared στον domain controller παλι δεν θα μπαινεις απο τα vista χωρις κωδικο.

Ο domain controller εχει ολα τα τελευταια service packs και updates? Λεμε τωρα μπας και φτιαξει τιποτα. Υπαρχει δυνατοτητα να στησεις δοκιμαστικα ενα domain με 2003 να δεις μπας και συμπεριφερεται καλυτερα?

edit:

Να σου υπενθυμισω οτι τα vista business εχεις καθε δικαιωμα να τα κανεις downgrade σε xp οπου το προβλημα θα λυθει αν ειναι αυτο που λεμε και οχι κατι αλλο

Επισης, τα domains απ'οσο θερω θελουν DNS για να δουλεψουν σωστα. Οταν φτιαχνεις active directory domain με 2003 αυτοματα σου λεει να φτιαξει και dns για δικια του χρηση. Δεν ξερω αν κανει το ιδιο στα 2000. Δοκιμασε να βαλεις ενα μηχανημα με xp pro στο domain να δουμε αν θα μπει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...