souvlaki Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Καλησπέρα σε όλους... έχω έναν phenom 9600 αλλά δεν ξέρω ποια μητρική να διαλέξω.Ένας φίλος μου είπε να αποφύγω amd chipset και να πάω για geforce...είναι πιο σταθερά λέει και με λιγότερα προβλήματα!Μου πρότεινε geforce 8200...μια msi που έχει και κύκλωμα γραφικών. Θα με ενδιέφερε να υπάρχει δυνατότητα για onboard κύκλωμα γραφικών καθώς αρκετές ώρες δεν παίζω παιχνίδια και απλώς σερφάρω.Καλύτερα δεν είναι για να μην καταναλώνει πολύ ρεύμα? Μετά για παιχνίδια θα του βάλω μία καλή καρτα γι'αυτό και δεν νομίζω ότι θα χρειαστώ crossfire-Sli. Τι μου προτείνετε?
sarakinos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Kάτι τέτοιο ίσως? : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522612 Δεν προτίνω nvidia σε σχέση με τα amd chipsets...
souvlaki Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Είναι καλύτερα τα amd δηλαδή?Κάτι άσχετο πρόσεξα πως είναι micro ATX γιατί αυτό?Υστερεί σε επεκτασιμότητα? Απλώς ψάχνω μια καλή μητρική χωρίς όμως να πληρώσω λεφτά παραπάνω επειδή θα μου προσφέρει sli kai crossfire...ακόμη και το hybrid crossfire μου φτάνει για το λόγο που ανέφερα στο πρώτο ποστ... Αυτή που μου έδειξες είναι ότι καλύτερο μπορώ να πάρω?
Vasilius Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Φίλε μου καιρό είχα να δώ σε AMD τι παίζει κτλ αλλά πρόσφατα έφτιαξα ένα σύστημα με έναν Phenom 9600 που πήρα απτο πλαίσιο για 10e Έτσι , του χωσα 4 gig ram , τροφοδοτικό κτλ κτλ και για μητρική τσίμπησα την M3A78-EMH της Asus που έχει και onboard κάρτα γραφικών με hdmi έξοδο. Απτη στιγμή που το ήθελα σαν pc της αδερφής μου να δουλεύει σε photoshop κτλ. με ελάχιστα έξοδα. Δε λέω ότι είναι το τούμπανο pc προς θεού αλλά τη δουλειά του για τα λεφτά του μια χαρά τη κάνει , quad core με 4 gig ram, και 500άρη δίσκο 32mb cache gg Συγκεκριμένα ότι αφορά τη μητρική , ναι πριν την πάρω έψαξα, και δεν θα δείς διαφορά στη δουλειά που το θες μιας κ δεν το θες για gaming. ορίστε και ένα review http://www.hothardware.com/Articles/ASUS_M3A78EMH_HDMI_AMD_780G_Motherboard_/ κάποτε η nvidia με τα chipset ήταν αρχηγός και είχε διαφορά με τους rest, εποχή όμως amd athlon ... τώρα έχουν περάσει 6 χρονάκια, και τα πράγματα είναι διαφορετικά. Μπορείς να πάς στη λύση που είπε ο φίλος σου αλλά θα σου έρθει λίγο πιο ακριβά. Εγώ πάντως που το δοκιμάζω 3-4 μέρες τώρα, δεν έχω δεί κανένα πρόβλημα. Οσο αφορά την επεκτασιμότητα με το micro atx mobo ναί έχεις λιγότερα slots αλλά αυτό το θεωρώ προσωπικά παράγοντα που δεν τον λαμβάνω υπόψην.
souvlaki Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Εγώ δυστυχώς δεν τον έχω πάρει 10€;;; αλλά ούτε τον έχω πληρώσει 140€;;;είναι πολύπλοκο το πως κατέληξε στα χέρια μου... Έτσι και είπα να τον στήσω.Το κακό είναι ότι επειδή η ιντελ μαμεί αυτό το διάστημα ούτε πολλές συζητήσεις δεν βρίσκεις που να αφορούν πλατφόρμα amd και δεν ξέρω που να καταλήξω...τα περισσότερα που βρήκα και διάβασα λένε υπομονή μέχρι να έρθουν οι GX με το south SB750...Απο κάποια reviews πάντως που διάβασα εντάξει δεν είναι κορυφή αλλά φαίνεται καλός σχετικά.Οι ίντελ βέβαια δεν συγκρίνονται... Ευχαριστώ φίλε για τη βοήθεια μπαίνω αμέσως να διαβάσω το review...και να δω τιμή!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.