Προς το περιεχόμενο

The Wrestler

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

The Wrestler

Αν και στο imdb λέει ότι έχειολοκληρωθεί εγώ ούτε trailer δεν μπορώ να βρω.

Τέλος πάντων. Μπορώ να πωπως μετά το Fountain περίμενα πως και πως την νέα ταινία του Aronofsky αλλά τώρα δεν ξέρω.

Με χαλάει πολύ ο πρωταγωνιστής. Ποτέ δεν μ'άρεσε ο Μίκυ και ούτε νομίζω πως θα αρχίσω να τον συμπαθώ τώρα ξαφνικά. Διάβασα ότι κανονικά ήταν να υποδυθεί τον ρόλο του Μίκυ Ρουρκ ο Νίκολας Κέιτζ αλλά τελικά αρνήθηκε. Χίλιες φορές ο Κέιτζ.

Και επίσης δεν είδα Mansell στο soundtrack.

Αλλά όπως και να έχει θα δούμε.

Άσχετο αλλά αληθεύει ότι θα σκηνοθετήσει και το Ρόμποκοπ 4 ???

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Συγνώμη άλλα τον Ρούρκ τον θεωρώ καλύτερο ηθοποιό από τον Νίκολας.. Όσες ταινίες του Νίκολας έχω δει σε όλες ίδιος μου μοιάζει καμιά διαφορά στο τρόπο ηθοποιίας..

Δημοσ.

Βασικά για μένα και οι δύο τα ίδια σκ@τ@ είναι απλά απο τους δύο προτιμώ τον Κέτιζ. Ο άλλος δεν μ'αρέσει καθόλου.

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Την είδα σήμερα, ωραία ταινία αξίζει να πάτε σινεμά. Ο Ρουρκ πολύ καλός στο ρόλο του αλλά από τις κριτικές που είχα διαβάσει περιμένα εξωπραγματική ερμηνεία, δεν με χάλασε όμως.

Δημοσ.

Την ειδα και εγω. Προσωπικα απο μικρος εβρισκα το κατς ψιλοηληθιο, βεβαια αρκετα μικρος γουσταρα και κατι εποχες ultimate warior, hogan, jake the snake σαν να ειχε αλλη αιγλη το αθλημα/show. Αλλα πολυ συντομα καταλαβα ποσω ψευτια ειναι και ποσο μονοτονο, μετα στις συγχρονες εποχες η ιστοριουλες και η σαλτσα που βαζανε ηταν τοσο γελεια που με κανανε να απορω πως ειναι δυνατον να ειναι τοσο δημοφιλες.

Αλλα η ταινια ειναι αρκετα προσεγμενη, δεν παρουσιαζει ενα ψευτικο κοσμο, αποτυπωνει πολυ ομορφα τις σχεσεις των παλαιστων, το πως αντιλαμβανονται αυτο που κανουν, σε τι ορια φτανουν τους εαυτους τους, πως πληρωνουν τις καταχρησεις τους. Ειναι μια ενδιαφερουσα ανθρωπινη ιστορια. Ωρισμενες στιγμες μου φανηκε οτι η μεταβαση ηταν λιγο ελλειπες, οτι ηθελε λιγο παραπανω διαλογο, μερικες ποιο δεμενες σκηνες, ισως κανα χαρακτηρα ακομα. Ο μικης ειναι πολυ καλος, και καλυτερος απο οτι περιμενει καποιος ακουγωντας οτι πεζει ο μικης. Αλλα και λιγοτερο απο οσω το παρουσιαζουν τα διθυραμβικα σχολια για απογειωτικη ερμηνεια που μενει στην ιστορια και παραμυθια, μεχρι και με ντε νιρο στον ταξιτζη το παρωμειασανε!

Η ταινια ειναι σχεδον one man show και αυτο τον βοηθαει, ολες οι καλες σκηνες ειναι δικες του. Αλλα εχει μπει φοβερα στο πετσι του ρολου και πραγματικα αισθανεσαι οτι βλεπεις ενα ταλαιπωρημενο παλαιμαχο παλεστη που απλα δεν μπορει να ξεφυγει απο τον κοσμο της παλης. Αν σκεφτουμαι και τι προετοιμασια χρειαζεται για εναν τετοιο ρολο, τοτε σιγουρα εχει κανει φανταστικη δουλεια. Αλλα κατι λειπει για να πεις οτι ειναι μια μεγαλειωδης ερμηνεια και για αυτο φταει ποιο πολυ ο αρονοφσκι που φτιαχνει μια ενδιαφερουσα ταινια αλλα και σχετικα περιορισμενη σε υλικο και αναπτυξη. Και ο δεσμος του με την στριπερ και η συντομη σχεση που βλεπουμε με την κορη του μοιαζουν λιγο ανεξερευνητες. Μια σκηνη στο μπαρ με την μαριζα, αλλες δυο με την κορη του και μερικες ακομα με τους αλλους παλαιστες η οταν παθαινει το εμφραγμα ειναι αυτες που ξεχωριζουν, αλλα στο συνολο της ταινιας δεν ειναι αρκετες για να πεις οτι βλεπεις κατι συνταρακτικο.

Καλα η μαριζα δινει ρεστα, οσκαρ ρογας ανετα!

Οποτε για την ταινια ενα 7/10 και για τον ρουρκ ενα 8.5/10

Αν επαιζει το βλεμα της αγελαδας (κεητζ) η ταινια θα ηταν κομωδια. Ευτηχως που τολμησε ο νταρεν και εβαλε τον ρουρκ.

Δημοσ.

Αλλα η ταινια ειναι αρκετα προσεγμενη, δεν παρουσιαζει ενα ψευτικο κοσμο, αποτυπωνει πολυ ομορφα τις σχεσεις των παλαιστων, το πως αντιλαμβανονται αυτο που κανουν, σε τι ορια φτανουν τους εαυτους τους, πως πληρωνουν τις καταχρησεις τους. Ειναι μια ενδιαφερουσα ανθρωπινη ιστορια. Ωρισμενες στιγμες μου φανηκε οτι η μεταβαση ηταν λιγο ελλειπες, οτι ηθελε λιγο παραπανω διαλογο, μερικες ποιο δεμενες σκηνες, ισως κανα χαρακτηρα ακομα. Ο μικης ειναι πολυ καλος, και καλυτερος απο οτι περιμενει καποιος ακουγωντας οτι πεζει ο μικης. Αλλα και λιγοτερο απο οσω το παρουσιαζουν τα διθυραμβικα σχολια για απογειωτικη ερμηνεια που μενει στην ιστορια και παραμυθια, μεχρι και με ντε νιρο στον ταξιτζη το παρωμειασανε!

Η ταινια ειναι σχεδον one man show και αυτο τον βοηθαει, ολες οι καλες σκηνες ειναι δικες του. Αλλα εχει μπει φοβερα στο πετσι του ρολου και πραγματικα αισθανεσαι οτι βλεπεις ενα ταλαιπωρημενο παλαιμαχο παλεστη που απλα δεν μπορει να ξεφυγει απο τον κοσμο της παλης. Πολλες φορες νωθεις το ποσο ταλαιπωρημενος ειναι αλλα και το ποσο αγαπαει την παλη. Αν σκεφτουμαι και τι προετοιμασια χρειαζεται για εναν τετοιο ρολο, τοτε σιγουρα εχει κανει φανταστικη δουλεια. Αλλα κατι λειπει για να πεις οτι ειναι μια μεγαλειωδης ερμηνεια και για αυτο φταει ποιο πολυ ο αρονοφσκι που φτιαχνει μια ενδιαφερουσα ταινια αλλα και σχετικα περιορισμενη σε υλικο και αναπτυξη. Και ο δεσμος του με την στριπερ και η συντομη σχεση που βλεπουμε με την κορη του μοιαζουν λιγο ανεξερευνητες.

Πάνω κάτω τα ίδια θα έγραφα αν δεν βαριόμουν :P Σίγουρα κανένα δεκάλπτο/εικοσάλεπτο το σήκωνε η ταινία αν και θα την γούσταρα λίγο πιο depressing, σαν το Requiem πχ.

Καλα η μαριζα δινει ρεστα, οσκαρ ρογας ανετα!

Είπα να μην βάλω spoiler :lol:

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σήμεα θα την δώ, αλλά έχω μία αποριά, ο Rourke δεν γύρισε το Homeboy, όπου έπαιζε κιόλας, και είχε παρόμοιο θέμα; Είναι παλιά ταινία, πριν το '93 και την είχα δει θυμάμαι στο mega.

Βέβαια τότε ήταν νέος, ωραίος και είχε θέμα τον βρώμικο κόσμο του κανονικού μποξ, αλλά και πάλι, κάτι παρόμοιο δεν θα είναι και αυτό;

Δημοσ.

Άσχετο αλλά ο Ρουρκ ήταν μποξερ (γι' αυτό και έγινε έτσι η μάπα του), οπότε κάτι ήξερε από πριν και μπήκε για τα καλά στο πετσί του ρόλου.

Δημοσ.
Άσχετο αλλά ο Ρουρκ ήταν μποξερ (γι' αυτό και έγινε έτσι η μάπα του), οπότε κάτι ήξερε από πριν και μπήκε για τα καλά στο πετσί του ρόλου.

Ε, όσο να'ναι έβαλαν το χεράκι τους και τα αποτυχημένα λίφτινγκ για το τελικό αποτέλεσμα!..

Δημοσ.

O Rourke πήρε τη χρυσή σφαίρα για το wrestler κερδίζοτνας ακόμα και τον Sean Penn και η ταινία το χρυσό λιοντάρι της Βενετίας.

Πάει full o Rourke και για όσκαρ

Δημοσ.

Καλη ταινια, φοβερο μακιγιαζ, με μια μελαγχολική διάθεση χωρις να λείπουν οι Αμερικάνικες υπερβολές. Μου αρεσε πολύ. Δειτε και το 7 pounds με τον will smith!

Δημοσ.

Χαίρε Sellers!

Αν κάτι καλό μπορεί να προκύψει από αυτό το τόπικ, ας είναι μια δεύτερη ευκαιρία από μέρους σου προς τον μεγάλο καρατερίστα ηθοποιό Mickey, ε.

Μην ξεγελιέσαι, αν πρόκειται περί αυτού, από μια άτυχη στιγμή -γκουχάγριαορχιδέαγκούχ- πάνω στο άνθος και το μεθύσι της ποστ-εφηβικής τρέλας. Όλοι έχουτε κάνει μαλακοκαγκουριές σε κάποια φάση, ξέρωγω.

Τώρα, για την ταινία,

o Μίκυ Ρουρκ(ε) βάζει μέηκαπ για να γίνει άσχημος(!), παίρνει πάνω του μια ταινία και μαζεύει υποψηφιότητες και βραβεία και ρισπέκτ και και.

Χμμμουμυρίζει πατάτα [the american way©]

Δημοσ.

νομιζω οτι ειναι υπερβολη το να κερδιζει βραβεια γι αυτο τον ρολο και μοιαζει καθοδηγημενο απο το χολιγουντ ως μια γλυκεια ιστορια επανακαμψης ενος χαμενου αν και ποτε ιδιαιτερα ταλαντουχου ηθοποιου. Δεν εχω τιποτα με τον μικυ και τονιζω οτι και η ταινια μου αρεσε, οσο ειναι δυνατον για μια ταiνια με θεμα το αστειο "αθλημa" του wrestling, αλλα και ο ιδιος ο μικυς ηταν πολυ καλος και μπηκε δυνατα μεσα στον ρολο. Αλλα δεν ηταν αρκετο ρε γαμωτο και οπως ειπα και πριν ουτε ειχε τοσο καλο υλικο για να πεις οτι δινει μια φοβερη ερμηνεια. Δηλαδη φτανει μια σκηνη που κλαψουριζει με την κορη του και αλλες 2-3 που τρυγυρνα ταλαιπωρημενος και κουρασμενος? Ναι ειναι ο wrestler, το νιωθεις οτι εχει γινει ενα με τον ρολο, αλλα σαν ρολος δεν ειναι κατι το σπουδαιο και ερμηνευτικα απαιτητικο, περαν των οποιοων φυσικων προσοντων απαιτει. Παρεπιπτωντος η μουρη του ειναι καπως ετσι και στην καθημερινοτητα, δεν ειναι μεικ απ.

Και απο την αλλη εχω πετυχει 5-6 κλιπακια, ειτε απο συνεντευξεις, ειτε απο talk shows οπου επαναλαμβανει ακριβως τα ιδια πραγματα, 1) οτι ηταν σχεδον ανεργος για 10 χρονια, και 2) τι ακριβως του πρωτοειπε ο αρροναφσκυ οταν συζητουσαν για τον ρολο. Σε ολα οι δηλωσεις του ειναι καρμπον σχεδον με τις ιδιες ακρβως λεξεις, σα να εχει μια ιστοριουλα να πουλησει. Καταρχας δεν ηταν ανεργος διοτι στα κρεντιτ του εχει αρκετες ταινιες τα τελευταια 10 χρονια. Θα μου πες μαλλον ειναι μικροι και ασημαντοι ρολοι, αλλα ποτε ηταν το 1το ονομα και ειχε το ταλεντο για κατι πολυ παραπανω? Με κατι αγριες ορχιδεες εγινε ονομα σε σοφτ εροτικ ταινιες.

Σαν να πουλανε το δραμα του ανεργου τελειωμενου ηθοποιου και του μεντορα λυτρωτη σκηνοθετη και ειναι και τοσο προφανες που μου εχει κατσει στο λαιμο το σκηνικο. Και το χολιγουντ εχει ψαρωσει και καπως ετσι γινετε τοσος ντορος γι αυτον τον ρολο που εφερε και το 1το βραβειο. Δεν νομιζω να ηταν καλυτερος απο μπραντ πιτ και σον πεν!

Δημοσ.

Δεν εχω δει ακομα σον πεν για να κρινω.Αλλα μεταξυ μπραντ πιτ και μικι ρουρκ παλευουν για το ποιος ηταν πιο μετριος απτον αλλον στις συγκεκριμενες ταινιες.Επισης δεν νομιζω να βαζει κανα μεικ απ να γινει ασχημος ο μικι.Μαλλον το αντιθετο κανει μπας και φτιαξει καθολου την μαπα του.Αν δειτε και φοτος του απο πραγματικη ζωη..δεν εχουν καποια διαφορα με την ταινια

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...