tetod17 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 πηγα και υπερσυχρονισα τον AMD 2200+ απο τα 166 στα 200 και τωρα δεν μπωρω να κανω τιποτα με το που τον ανοιγω βλεπω μια μαυρη οθωνη και τιπιτα περισσοτερο δεν μπορω να μπο στο bios μπορω να κανω reset στο bios βγαζοντας την μπαταρια της μητρικης η κατεστρεψα την μητρικη????
clevercitizen Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Κάνε reset το bios από το jumbeρακι της μητρικής. Δες στο manual της m/b που ακριβώς είναι.
sarakinos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Ανέβασες μόνο το fsb της cpu?δοκίμασε να βγάλεις την μπαταρία ,να αποσυνδέσεις το pc από το ρεύμα.Αφού κάνεις αυτό πάτα κανα δυο φορές το κουμπί που ανοίγεις το pc και άστο κλειστό για κανένα 5αλεπτο.Σύνδεσε το και δες τι γίνεται..Αν και πάλι δεν δουλεύει , φίλε μάλλον την δολοφόνισες την κοπελιά
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 κατά πάσα πιθανότητα δεν έγινε το clear cmos... η λύση με την μπαταρία είναι η πιο αξιόπιστη σε μητρικές που δεν έχουν κουμπάκι για clear cmos
alex89 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Για να δεις αν η μητρική έχει πρόβλημα ένας τρόπος είναι να βγάλεις τις μνήμες. Αν μετά τον ανοίξεις πρέπει να κάνει (χωρίς τις μνήμες επάνω) συνέχεια μπιπ (με την προϋπόθεση ότι το μεγάφωνο του κουτιού σου δουλεύει). Αν δεν κάνει κανένα μπιπ, μάλλον η μητρική έχει πρόβλημα. Αυτό έχω κάνει σε μητρική που κάηκε. Όταν έβαλα τις μνήμες ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Όμως και για εμένα όπως λέει ο Thresh μάλλον δεν έγινε clear cmos.
tetod17 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 παιδια ευχαριστω βρεθηκε λυση και ολα καλα ειχε και δευτερο τσαμπερακι για καθαρισμα οποτε το εκανα και αυτο και ολα καλα.
MsquitoPrincess Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 Λοιπόν,η ιστορία έχει ως εξής: η κολλητή πήγε να ανάψει το pc της,πέταξε σπινθήρα,τσαφ,τέλος,οπότε τον έφερε να δούμε τι έζησε και τι όχι. σε πρώτη φάση βάζω το τροφοδοτικό μου στον υπολογιστή της ,αλλά δεν κάνει καν την προσπάθεια να μπουτάρει. Σε δεύτερη φάση,παίρνω το τροφοδοτικό της και το βάζω στον δικό μου υπολογιστή.Δεν κάνει επίσης καμία προσπάθεια να ανοίξει ΑΛΛΑ μεσα σε πολύ μικρό διάστημα το τροφοδοτικό "έκαιγε".Το ξεβίδωσα και τελικά είχε σπάσει ένας πυκνωτής και οι περισσότεροι είχαν διαρροές. Πήρα τον σκληρό της και τον συνέδεσα στον δεύτερο υπολογιστή μου.Το αποτέλεσμα ήταν ότι πήγε να ανοίξει,αλλά δεν ... Οπότε συμπεράσματα-απορίες: το τροφοδοτικό της έκαψε μητρική και σκληρό,(επεξεργαστή δεν μπήκα στη διαδικασία να δοκιμάσω). Το πρόβλημα είναι ότι μετά τις δοκιμές που αναφέρω στο βήμα 2,έβαλα το τροφοδοτικό στη θέση του και ο υπολογιστής μου δεν φόρτωσε.Να έχω συνδέσει κάτι λάθος δεν παίζει,οπότε θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να ελέγξω κατά πόσο η μητρική μου ζει και δεν παίχτηκε μλκία από το καμμένο τροφοδοτικό. Θενξ!
phanispal Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 Δε νομίζω να έχει καεί η μητρική σου. Μάλλον θα έχει φάει κανα σκάλωμα, από αυτά που ανεξήγητα τρώνε ώρες ώρες ... Δοκίμασε κάποιο άλλο τροφοδοτικό να δεις αν θα μπουτάρει.
Eloy Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 Ποτέ δεν δοκιμάζουμε ύποπτο τροφοδοτικό σε μητρική που ξέρουμε οτι δουλεύει... Απλά βραχυκυκλώνουμε το pin 14 με μία απο τις γειώσεις... Αν το τροφοδοτικό είναι ΟΚ, θα ξεκινήσει ο ανεμιστήρας του...
Eloy Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 MSquito, βγάλε το καλώδιο ρεύματος από το τροφοδοτικό (απαραίτητο βήμα), βγάλε μπαταρία από μητρική, βρές το jumper γιά "clear cmos" (κάπου κοντά στην μπαταρία είναι) και κάνε reset το bios. Μετά ξαναβάλε το jumper όπως ήταν, βάλε μπαταρία, και ξανα το καλώδιο ρεύματος στο τροφοδοτικό. Αν το τροφοδοτικό είναι ΟΚ, και δεν δουλέψει η μητρική, τότε ή το BIOS καταστράφηκε, ή κάποια ηλεκτρονικά στην είσοδο του ρεύματος στην μητρική...
MsquitoPrincess Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 @Eloy, έκανα ό,τι μου είπες.Τίποτα.Δοκίμασα σαν τελευταία λύση ένα τρίτο τροφοδοτικό και με συνοπτικές διαδικασίες κατέληξα στη σελίδα του eshop να ψάχνω καινούρια "μαμά" =P Ευχαριστώ παρ'αυτά και κρατάω το : Ποτέ δεν δοκιμάζουμε ύποπτο τροφοδοτικό σε μητρική που ξέρουμε οτι δουλεύει...
Eloy Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 Μη βιάζεσαι, δεν είναι ακόμα σίγουρο οτι έχει πρόβλημα η μητρική... Αφαίρεσε όλες τις κάρτες από πάνω της και άφησε μόνο μιά vga που δουλεύει (αν δεν έχει ενσωματωμένη) και μιά μνήμη που επίσης δουλεύει... Αποσύνδεσε όλα τα drives... Δοκίμασε να ξεκινήσεις τον υπολογιστή με κάποιο άλλο τροφοδοτικό και σιγουρέψου οτι βάζεις και τα 2 βύσματα πάνω στην μητρική (την έχω πατήσει αρκετές φορές από βιασύνη). Τέλος σιγουρέψου ότι το πλήκτρο ON στο κουτί κάνει επαφή (ναι, μου έχει τύχει κι αυτό και παραλίγο να αγοράσω καινούρια μhτρική...). Εναλλακτικά βάλε το πλήκτρο reset στα pins του power switch και ξεκίνα το pc με αυτό...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.