Plutomania Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Έχω ένα μεγάλο πρόβλημα με το ρολόι των Windows XP. Κάθε φορά που προσπαθώ να κάνω "Ενημέρωση τώρα" από την καρτέλα "Χρόνος Internet" και προσπαθεί να συνδεθεί στο γνωστό "time.windows.com" μου λέει από κάτω αυτό: >"Συνέβη ένα σφάλμα στην λήψη της κατάστασης του τελευταίου συγχρονισμού.Ο διακομιστής RPC δεν είναι διαθέσιμος." **Παράληλλα, ένα άλλο πρόβλημα που εντόπισα πρόσφατα είναι το γεγονός πως η Βοήθεια και Υποστήριξη των Windows XP που έχω δεν ξεκινά βγάζοντας το ΤΡΕΛΟ μύνημα: :lol::lol: >"Τα Windows δεν είναι δυνατό να ανοίξουν τη Βοήθεια και Υποστήριξη επειδή μια υπηρεσία συστήματος δεν εκτελείται.Για να διορθώσετε το πρόβλημα, εκκινήστε την υπηρεσία "Βοήθεια και Υποστήριξη" Το πρόβλημα άρχισε όταν κατα-λάθος έκανα απεγκατάσταση ένα πρόγραμμα των Windows με το όνομα PCHealth ή κάτι τέτοιο, δε θυμάμαι καλά.:fear::fear: **Πρίν λίγα λεπτά εντόπισα άλλο ένα πρόβλημα κατα τη διάρκεια που προσπαθούσα να κάνω κάτι στα Windows. Στη "Διαχείρηση Υπολογιστή" > "Εργαλεία Συστήματος" > "Κοινόχρηστοι φάκελοι" > (και οι τρείς υποφάκελοι εδώ), κάθε φορά που πατώ κάποιον από τους τρείς αυτούς υποφακέλους λέει: >"Το παρακάτω σφάλμα συνέβη κατά την ανάγνωση της λίστας των περιόδων λειτουργείας από προγράμματα-πελάτες των Windows: Σφάλμα 2114: Η υπηρεσία διακομιστή δεν έχει ξεκινήσει." -->Το πρόβλημα με τη Βοήθεια και υποστήριξη είναι παλιό σχετικά(πριν 5 μήνες άρχισε).Τα άλλα δύο είναι καινούργεια και κατα κάποιο και όχι άμεσο τρόπο συμαντικά. Μήπως έχουν(όχι το πρόβλημα Βοήθεια και υποστήριξη) σχέση με αυτό το πρόβλημα που είχα παλιά και μπορείτε να το δείτε εδώ. Χρειάζομαι τη βοήθειά σας.
tsakonas Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Start-run- services.msc και enable kai start τα Remote Procedure Call (RPC) k RPC locator
Plutomania Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Χρήστη Tsakonas, ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθειά σου. Το RPC πρόβλημα διορθώθηκε!!! Άρα μέχρι τώρα, προβήματα: 1) Πρόβλημα με το ρολόι των Windows XP(πρόβλημα RPC) - ΛΥΘΗΚΕ 2) Πρόβλημα με τη Βοήθεια και υποστήριξη - ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΥΘΕΙ ΑΚΟΜΑ 3) Σφάλμα 2114: Η υπηρεσία διακομιστή δεν έχει ξεκινήσει - ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΥΘΕΙ ΑΚΟΜΑ Anyway, ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
antonl Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 2) Enable "Help and Support" από services. 3) Error Message: XX is not accessible. Unknown Error 2114 Translation: Occurs when Client for Microsoft Networks is installed without the file and print sharing component. Solution: Click Start, Settings, and Control Panel. Double-click the Network icon. Click Add, Service, and Add. Click File And Printer Sharing For Microsoft and click OK. Click OK again and restart your computer. source Πιθανόν να χρειαστεί να ενεργοποιήσεις και το Net Logon Service. Αν δεν πιάσει, πες να δούμε ποιο άλλο service θα πρέπει να κάνεις enable.
Plutomania Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Φίλε μου antonl, ευχαριστώ πάρα πολύ.Το πρόβλημα 3(Σφάλμα 2114: Η υπηρεσία διακομιστή δεν έχει ξεκινήσει) μόλις διορθώθηκε. Βρήκα μια service διακομιστή που δεν έτρεχε. Παρ'ολα αυτά δεν βρήσκω καμία service της Βοήθειας και Υποστήριξης ώστε να την ξεκινήσω σωστά. Άρα, μέχρι τώρα: 1) Πρόβλημα με το ρολόι των Windows XP(πρόβλημα RPC) - ΛΥΘΗΚΕ 2) Πρόβλημα με τη Βοήθεια και υποστήριξη - ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΥΘΕΙ ΑΚΟΜΑ 3) Σφάλμα 2114: Η υπηρεσία διακομιστή δεν έχει ξεκινήσει - ΛΥΘΗΚΕ Με τη Βοήθεια και Υποστήριξη τι γίνεται(ποιά service δεν τρέχει και δεν μπορεί να ξεκινήσει σωστά)αν ξέρεις;;;
tsakonas Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 You cannot open Help and Support Center in Windows XP The Help and Support Center does not run when the Data Execution Protection feature is turned on in Windows XP Service Pack 2
Plutomania Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Η αλήθεια είναι πως δεν κατάφερα κάτι με τις δύο βοήθειες σου tsakona. Το πρόβλημα μου είναι άλλο. Παρ'ολα αυτά βρήκα τρεις τρόπους και τη λύση για να επανεγκαταστήσω τελικά τη Βοήθεια και Υποστήριξη. Μπορείτε να τους δείτε από εδώ. Άρα: 1) Πρόβλημα με το ρολόι των Windows XP(πρόβλημα RPC) - ΛΥΘΗΚΕ 2) Πρόβλημα με τη Βοήθεια και Υποστήριξη - ΛΥΘΗΚΕ 3) Σφάλμα 2114: Η υπηρεσία διακομιστή δεν έχει ξεκινήσει - ΛΥΘΗΚΕ **ΝΕΑ: Το τελευταίο πρόβλημα που μου είχε μείνει λύθηκε τελικά με τη βοήθεια ενός καταπληκτικού site που θα το βρήτε εδώ.Στο site αυτό για κάθε πρόβλημα που υπάρχει έχουν φτιάξει και ένα μικρό δικό τους διορθωτικό πρόγραμμα.Βρήκα ένα της Βοήθειας και Υποστήριξης και να οριστε...ολα λειτουργούν τώρα τέλεια. -->Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τη βοήθειά σας.Μη διστάσει κανείς να πει και το δικό του παρόμοιο πρόβλημα στο post αυτό!!!
jimcomccabe Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Start-run- services.msc και enable kai start τα Remote Procedure Call (RPC) k RPC locator Λίγο άκυρο το ποστ αυτό αλλά επειδή τυχαίνει να έχωγ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το ρολόι(μονο αυτο , όχι τα υπόλοιπα) και είδα ότι εδώ γινόταν η σχετική κουβέντα . μπορείς να μου εξηγήσεις αυτή τη λύση που πρότεινες γιατι δεν καταλαβα τι εννοείς? μπηκα στις υπηρεσιες και στο rpc δε με αφηνει να αλλαξω τη κατασταση σε enable και start που λες .εννοεις enable το rpc και start το rpc locator? επισης εμενα ειναι το rpc αυτοματο και το rpc locator μη αυτοματο.πρεπει να το αλλαξω?ευχαριστω!
topmar Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Καλησπέρα, ξεθάβω αυτό το θέμα, μιας και έχω το ίδιο πρόβλημα κι εγώ. Έχω ένα παλιό laptop Asus Eee pc 1101ha και αφού έβαλα έναν ssd δίσκο, εγκατέστησα Windows XP Pro SP3. Ενώ όμως συνδέομαι στο WiFi (ασύρματα) και LAN (με καλώδιο) του σπιτιού κανονικά, δεν μπαίνω σε ιστοσελίδες. Στον Ι.Ε βγάζει άλλο σφάλμα και στον Chrome ότι δεν είναι ρυθμισμένο το ρολόι (που είναι όμως, δείχνει σωστά την ώρα). Έτρεξα το διαγνωστικό δικτύου και δείτε τι βγάζει στις φωτογραφίες που επισυνάπτω. Καμία λύση ρε παιδιά μη το σπάσω το ρημάδι;
CsIns Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 Μάλλον θα έχει να κανει με ένα ληγμένο πιστοποιητικό 2 χρόνων (ISRG Root X1).
topmar Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 6 ώρες πριν, CsIns είπε Μάλλον θα έχει να κανει με ένα ληγμένο πιστοποιητικό 2 χρόνων (ISRG Root X1). Καλημέρα, δηλαδή;
CsIns Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 Χονδρικά αυτό είναι: https://eqsash.com/articles/podklyuchenie-ne-zashchishcheno-problema-s-lets-encrypt-kak-ispravit-istekshiy-30-09-2021-dst-root-ca-x3-udalit-ego-vruchnuyu-i-ustanovit-isrg-root-x1-primer-na-ms-windows-7?l=en 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα