yorke8 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Λοιπόν έχω έναν σκληρό δίσκο Western Digital 250 Gb (IDE).Η ιστορία του είναι αρκετά μεγάλη.Αφού τον πήγα στο e-shop για να μου τον ελέγξουν γιατί δεν τον βρίσκανε τα XP και δεν έκανε format μου είπαν ότι ο δίσκος είναι ok και ότι του κάνανε κανονικά format.Τον πήρα λοιπόν πίσω τον φόρτωσα και τώρα μετά από 2-3 μέρες και αφού λειτουργούσε κανονικά πριν ξεκινήσουν τα windows μου ζητάει να κάνει scandisk.Δεν το αφήνω να πραγματοποιηθεί γιατί και την προηγούμενη φορά έτσι είχε ξεκινήσει το πρόβλημα.Μάλιστα την προηγούμενη φορά όταν έφτασε στο 3ο στάδιο του scandisk άρχισε να κάνει delete κάποια corrupted files που έβρισκε και μετά μόλις μπήκα στα windows δεν μπορούσε να ανοίξει τον δίσκο.Γι'αυτό και δεν θέλω να ξανακάνω scandisk αφού δουλεύει κανονικά ο σκληρός.Υπάρχει κάποιος τρόπος να απενεργοποιήσω το μηνυματάκι για το scandisk;Όχι τίποτα άλλο αλλά έχει και χρόνο 10 sec ,αν δεν το προλάβεις το ξεκινάει αυτόματα.
pull over Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 για να σου ζητάει να κάνει scandisk έχει πρόβλημα ο σκληρός σου, μπορεί και να είναι έτοιμος να τα τινάξει. Καλού κακού σώσε κάπου τα σημαντικά αρχεία κάνε δεξί κλικ στο σκληρό-properties-tools-error checking-check now για να δεις τί τρέχει
iceman79 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Βεβαιώσου οτι έχεις ενεργό το SMART στο BIOS και βάλε το Hard Disk Sentinel http://www.hdsentinel.com/ ή κάποιο παρόμοιο πρόγραμμα και δές άν ο δίσκος σου είναι σε καλή κατάσταση (και πές μας)
yorke8 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 για να σου ζητάει να κάνει scandisk έχει πρόβλημα ο σκληρός σου, μπορεί και να είναι έτοιμος να τα τινάξει. Καλού κακού σώσε κάπου τα σημαντικά αρχεία κάνε δεξί κλικ στο σκληρό-properties-tools-error checking-check now για να δεις τί τρέχει Το έχω κάνει αυτό που λες.Ξεκίνησε κανονικά το checking αλλά έφτασε στο 4ο στάδιο και ήταν στο 1% για περίπου μία μέρα και το έκλεισα.
alex89 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Μπορείς να μπεις στο site της WD και να κατεβάσεις πρόγραμμα που έχει, για να ελέγξει τον σκληρό σου δίσκο
yorke8 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Βεβαιώσου οτι έχεις ενεργό το SMART στο BIOS και βάλε το Hard Disk Sentinelhttp://www.hdsentinel.com/ ή κάποιο παρόμοιο πρόγραμμα και δές άν ο δίσκος σου είναι σε καλή κατάσταση (και πές μας) Λοιπόν το έκανα το HD Sentinel και στο overview μου έβγαλε το εξής μήνυμα : Problems occured between the communication of the disk and the host. In case of a sudden crash or reboot it is recommended to try a different, short data cable (avoid round cables, use 80 wire standard cables instead). No actions needed. Είναι πρόβλημα του καλωδίου ή μου φαίνεται ;
iceman79 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Είναι πρόβλημα του καλωδίου ή μου φαίνεται ; Πιθανόν. Στον κουμπάρο μου έτυχε καλώδιο και μέχρι να το φανταστεί και να το αλλάξει είχε χάσει πολλά αρχεία. Άλλαξέ το.
yorke8 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Μπορείς να μπεις στο site της WD και να κατεβάσεις πρόγραμμα που έχει, για να ελέγξει τον σκληρό σου δίσκο Για να δούμε , κατέβασα και ένα διαγνωστικό πρόγραμμα απο το site της Western Digital και τώρα το τρέχω . Να δούμε αν δεν βρει πρόβλημα , τρέχω για καλώδιο.
yorke8 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Τελικά το πρόβλημα λύθηκε απλά με την αγορά καινούριας καλωδιοταινίας . Σας ευχαριστω όλους για τις συμβουλές σας ! Το θέμα θεωρείται λήξαν !!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.