Προς το περιεχόμενο

8800gtx σε SLI, αξιζει ακομα ???

constantinos_rho

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αμα παρω ΜΒ γυρω στα 170ε συν τη καρτα κανενα 100ρικο συνολο 270.

παντως ειδα και τη gTX260 να εχει φοβερες επιδοσεις και γυρω στα 250ε και ειναι και SINGLE GPU. αρα προς τα εκει καταληγω. κραταω την 8800GTX μεχρι το φθινόπωρο να ερθουν και οι καινουργιοι τιτλοι, και αμα δε παιζει καλα τη πουλαω και παιρνω μια 260 που θα εχει φτηνότερα κιολας. και ετσι μενω και με το P35 CHIPSET για να μην εχω ανασφαλειες....

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

δεν είναι ανάγκη να πάει σε GTX280, μια 4870 στα 239 euro τον καλύπτει και με το παραπάνω...

δεν παίρνει 2η 8800GTX, δίνει την υπάρχουσα 8800GTX 90-100 euro, και βάζει άλλα 50 euro και αγοράζει μια 4870

παρεπιπτόντως HD4870>GTX260 σε επιδόσεις

Δημοσ.
δεν είναι ανάγκη να πάει σε GTX280, μια 4870 στα 239 euro τον καλύπτει και με το παραπάνω...

δεν παίρνει 2η 8800GTX, δίνει την υπάρχουσα 8800GTX 90-100 euro, και βάζει άλλα 50 euro και αγοράζει μια 4870

παρεπιπτόντως HD4870>GTX260 σε επιδόσεις

ναι αλλά τον κόβω για nvidiakia:lol:

Δημοσ.

οχι παιδες, φανατικος ΑΤΙ ειμαι (πριν ειχα 1950PRO>1950XTX>2900XT).! απλα μου εκατσε φαση αυτη η 8800GTX και βλεπω καλυτερη συμπεριφορα απο τους drivers της nvidia. τι εννοω. π.χ. σε καποια παιχνιδια ειχα καποια μπερδεμενα textures στην nvidia οχι. ενα αλλο που παρατηρησα και μου εκανε εντυπωση, στο MASS EFFECT οταν εκανα alt-tab για να παω desktop και ξανα στο παιχνιδι η ΑΤΙ κολλουσε, ενω η NVIDIA συνεχιζε να παιζει το παιχνιδι κανονικα.

Δημοσ.

Αν θες να ακούσεις και τη δική μου γνώμη, οι 8800GTX είναι εξαιρετικές κάρτες αλλά ζεσταίνονται και καίνε πολύ ρεύμα. Από επιδόσεις πετάνε πραγματικά. Έχω μια 26άρα Samsung και παίζω τις κάρτες πλέον όχι σε SLI (τη μια τη μετέφερα σε άλλο PC). Τα περισσότερα παιχνίδια παίζουνε σε Full αναλύσεις και details σε 1920χ1200 χωρίς προβλήματα ή κολλήματα.

Αν και η αγορά μιας δεύτερης 8800GTX στα 100 ευρώ και χαμηλότερα, είναι κοψοχρονιά, εντούτοις πας σε ενεργοβόρες καταστάσεις και ίσως και να χρειαστείς και αλλαγή τροφοδοτικού με μεγαλύτερο. Με το σύστημα που έχεις η καλύτερη λύση θα ήταν να σπρώξεις την υπάρχουσα και να βάλεις λίγα λεφτάρικα ακόμη για να πας για μια 4870 που θα σου παίζει λουκούμι με το P35, παρά να πας σε nVidia λύση μητρικής...

Μια άλλη λύση θα ήταν να τσιμπήσεις καμία μετάχειρη 3870χ2, υπάρχουνε τέτοιες κατά καιρούς και σε τιμή κάτω των 150 ευρώ (και φυσικά να σπρώξεις την 8800GTX σου)...

Τη λύση για GTX260, GTX280 και αλλαγή μητρικής στην απορρίπτω. Βέβαια εσύ είσαι αυτός που πληρώνει και κατά συνέπεια αποφασίζει, εγώ σου είπα τις προτάσεις μου...

Και με ATI και με nVidia κάρτες δεν είχα ποτέ προβλήματα (αν στηθούν σωστά, παίζουνε και σωστά). Σε γενικές γραμμές οι nVidia που φοράνε stock ψύξεις, είναι θράκες τελείως, όπως το ίδιο συμβαίνει και με τις ATI X1900XTX, X1950XTX και 3870x2...

Δημοσ.
δεν αξίζει η 3870Χ2 ακόμα και στα 150 euro...

για κάντο μου τάληρα αυτό, τεκμηριωμένα όμως και θα το δεχτώ. Το 3870x2 είναι ένα κομάτι το οποίο δε το χω πολυδουλέψει και δεν έχω πλήρη άποψη 1000%. Θα με ενδιέφερε όμως να μου πεις.

• Super Moderators
Δημοσ.

γιατί είναι ελάχιστα πιο γρήγορη από την overclocked 8800 GTX (faster than 8800 Ultra) που έχει...

χίλιες φορές να δώσει χρήματα για κάτι πιο καινούριο και σίγουρα πολύ καλύτερο (HD4870)

Δημοσ.
γιατί είναι ελάχιστα πιο γρήγορη από την overclocked 8800 GTX (faster than 8800 Ultra) που έχει...

χίλιες φορές να δώσει χρήματα για κάτι πιο καινούριο και σίγουρα πολύ καλύτερο (HD4870)

1) Define "ελάχιστα"

2) Όπως σου ανέφερα οι 8800GTX είναι ψησταριές με την μαμίσια ψύξη ακόμη και στα default timings. Πώς είναι δυνατόν να την SuperΤρελοΚλοκάρει πάνω κι από Ultra και να μή χρειαστεί να δώσει λεφτά για αλλαγή ψύξης? Μήπως πάλι θα του έρθει μια η άλλη και με ρίσκο να καεί η κάρτα αν κάτι δε κάτσει σωστά??? Μήπως όμως και πάλι η 3870x2 θα είναι έστω και ελάχιστα πιο γρήγορη όπως ο ίδιος λες?

• Super Moderators
Δημοσ.

δες την υπογραφή του...η 8800GTX του είναι με core στα 626mhz

αρκετοί την έχουν στα 650mhz με το μαμίσιο cooler...

By combining two GPUs the Power Color HD 3870 X2 is faster than a GeForce 8800 GTX 768MB and several cases would be faster than a 8800 Ultra

Guru3D.com

τόσο ελάχιστα που δεν αξίζει...

άσε που είναι παλιό προϊόν το οποίο πάει (αν δεν είναι ήδη) για EOL το οποίο και αυτό ανεβάζει θερμοκρασίες και είναι αρκετά θορυβώδες

για αυτό λέω καλύτερα 4870...

Δημοσ.
δες την υπογραφή του...η 8800GTX του είναι με core στα 626mhz

αρκετοί την έχουν στα 650mhz με το μαμίσιο cooler...

Guru3D.com

τόσο ελάχιστα που δεν αξίζει...

άσε που είναι παλιό προϊόν το οποίο πάει (αν δεν είναι ήδη) για EOL το οποίο και αυτό ανεβάζει θερμοκρασίες και είναι αρκετά θορυβώδες

για αυτό λέω καλύτερα 4870...

Thresh συμφωνώ μαζί σου, το 3870χ2 είναι ψησταριά επίσης...

Για 4870 με βρίσκεις επίσης σύμφωνο.

Απλά αν ήτανε να δώσω 50 ευρώ παραπάνω, θα προτιμούσα να πούλαγα την 8800GTX 100 και να έπαιρνα μια 3870χ2 στα 150 και με νέα εγγύηση, παρά να έδινα τα 50 για να αλλάξω τη stock ψύξη της 8800GTX με σκοπό να την clockάρω. Αυτό το θέμα έθιξα, κατά τ'άλλα με βρίσκεις σύμφωνο.

Δημοσ.

bravo παιδια πολυ καλες γνωμες. καταληγω και εγω να δω τα νεα φετινα games πως παιζουν και αγοραζω αν ειναι μια 4870. Παντως πληροφοριακα η 8800GTX Που εχω ειναι ειδη overclocked απο τη μανα της (EVGA 8800GTX AC3 KO) 626mhz/2000mhz. πάντως αυτη τη στιγμη παιζω devil may cry 4 και world in conflict στο full χωρις κανενα προβλημα.

Δημοσ.
ναι αλλά πρέπει να αλλάξει και μητρική...(θα κάνει και format...)

δεν είναι απλά κάτω από 100 euro...

ναι οκ δεν πάει 1ghz το core της 8800GTX αλλά 650mhz πιστεύω πάει, ανεβάζει και shader και memory επίσης

H μητρική μου διέφυγε εντελώς. Και όχι 650 δεν πάει τόσο εύκολα. Εμένα πάει μέχρι τα 630 αλλά δεν αξίζει και τόσο τον κόπο πια η όλη ταλαιπωρία της κάρτας.

'Οσων αφορά τις καταναλώσεις ενέργειας εκκαθαρισμένες ΜΟΝΟ για τις GPU είναι ως εξής (από τα διάφορα reviews του xbitlabs) πάντα κάτω από μέγιστο φόρτο:

GTX280 = 178W

9800GX2 = 181.8W

4870 = 130W

3870X2 = 171W

8800GTX = 131.5W

Tερατώδης δεν είναι η κατανάλωση ενέργειας της 8800 σε σχέση με την 4870, κάθε άλλο. Απλά η δεύτερη έχει κατά πολύ καλύτερη επάρκεια και συσχετισμό απόδοση/κατανάλωση ενέργειας.

Για μονή κάρτα και ουσιαστική αναβάθμιση με το μικρότερο δυνατό κόστος και κόπο σαφώς μια 4870. Sorry αλλά δυστυχώς θεώρησα δεδομένο όταν ρωτάει κάποιος για SLi ότι θα έχει και που να τοποθετήσει την δεύτερη κάρτα *ahem* ;)

YΓ: τα 131.5W σαφώς και δεν ισχύουν για την ΚΟ αλλά για default χρονισμούς μιας 8800. Αν υπάρχει καλά αεριζόμενο κουτί ωστόσο θα ήταν μια ΠΟΛΥ καλή ιδέα να υπερχρονιστεί μέχρι εκεί που αντέχει η 4870.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...