haHa Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Για να τελειώνει η ιστορία με την τιμή, MBP 17" με ίδια χαρακτηριστικά με Dell XPS(πλην της GPU που είναι η 8600 στο MPB και η 8700 στο Dell) έχει στην Αμερική 550$ ακριβότερα. Αφαίρεσε την τιμή του software που περιλαμβάνει το MBP και η διαφορά είναι γύρω στα 400$. Για τόση μεγάλη διαφορά μιλάμε. Δεν υπαρχουν μονο τα dell. Τα dell ειναι γνωστα για τις πολλες πωλησεις τους παγκοσμιως και υπερεκτιμημενα (με την καλη την εννοια) στην Ελλαδα λογω της τρομερης εγγυησης και after sales service.. Ομως υπαρχουν και αλλες εταιριες, εξισου ποιοτικες με apple (αν οχι ποιοτικοτερες και χωρις προβληματα θερμοκρασιων). Πχ hp compaq, ibm thinkpad κλπ. Θελεις να κανουμε μια συγκριση τιμων,χαρακτηριστικων, εγγυησης? Και για να μην λεμε οτι αδικουμε τα apple οτι εχουν τιμες ακριβες στην Ελλαδα, θα συγκρινουμε τιμες Ευρωπης.. Εδω πχ μια παλιοτερη συγκριση: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=1784982#post1784982 Για παραδειγμα μπορεις να συγκρινεις και αυτα εδω τα 2 φορητα: Apple MacBook Pro 17" Intel Core 2 Duo 2,5 Ghz 2329 ευρω με 1 χρονο εγγυηση (στην Ελλαδα κοστιζει 2644 ευρω!) HP 8710p 17" Intel Core 2 Duo Prozessor T9300 2,5 Ghz 1519 ευρω με 3 χρονια εγγυηση Εχουν παρομοια χαρακτηριστικα, εξαιρετικη ποιοτητα κατασκευης(το ενα απο μαγνησιο, το αλλο απο αλουμινιο), μεγαλη αυτονομια και τα 2, το mbp εχει το πλεονεκτημα οτι ειναι 300 γρ ελαφρυτερο, το hp compaq εχει καρτα γραφικων 8700m gt εναντι 8600m gt του mbp, αλλα εχουν και μια διαφορα τιμης της ταξης των 800 ευρω!! Επισης το apple εχει 1 χρονο εγγυηση εναντι 3 του hp compaq. Αν βαλουμε και την επεκταση εγγυησης για να ειναι πιο δικαιη η συγκριση, τοτε το apple mbp 17" κοστιζει 2688 ευρω και η διαφορα με το παρομοιο hp compaq των 1519 ευρω που εχει απο τη μανα του 3 χρονια εγγυηση ειναι 1170 ευρω!! ... Για να τελειώνει η ιστορία με την τιμή, MBP 17" ... ... Κατάντησε αηδία πια αυτή η διακαιολογία της τιμής. Σαν να ειναι λιγο πιο ακριβα τα apple!! Ειδαμε για παραδειγμα σε ενα μοντελο διαφορα τιμης 1170 ευρω! ( παρομοιες διαφορες θα βλεπαμε αν συγκριναμε το mbp 15.4" 2.6GHz ,7200 σκληρο και 3 χρονια εγγυηση με το κορυφαιο ibm thinkpad t61p . ) Και μιλαμε παντα για τιμες ευρωπης, οχι για τιμες Ελλαδας, που ισως τα apple να ειναι λιγο ακριβοτερα. Επισης η συγκριση γινεται παντα με αλλα εξαιρετικης ποιοτητας λαπτοπ και οχι απλα λαπτοπ, φυσικα ουτε κατα διανοια τυπου acer, αλλα ουτε με απλα επωνυμα λαπτοπ οπως toshiba, αλλα με αλλα οπως ειπα εξαιρετικης ποιοτητας και επαγγελματικης σειρας. Ειμαστε λιγο offtopic, αλλα να μην λεμε οτι δεν ειναι αρκετα ακριβοτερα τα apple. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Snolly Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Ωραία είναι όντως πιο ακριβά. Το δέχομαι. Η διαφορά είναι πως πέρα από την ποιότητα κατασκευής που αγγίζει το τέλειο, κανένα άλλο λάπτοπ δεν τρέχει Mac OS X. Και όλη η ουσία είναι το Mac OS X. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Theoxaris Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Ομως υπαρχουν και αλλες εταιριες, εξισου ποιοτικες με apple (αν οχι ποιοτικοτερες και χωρις προβληματα θερμοκρασιων).Πχ hp compaq, ibm thinkpad κλπ. Θα συμφωνήσω για IBM ThinkPad αλλά όχι με HP Compaq. Για μένα 3 εταιρίες παρέχουν τα ποιοτικότερα laptop: Apple, Dell, ΙΒΜ/Lenovo. Αλλά και πάλι, αυτό που κάνει τη διαφορά στα Macbook είναι όλο το πακέτο (hardware και software). Νομίζω ότι είναι λάθος να κοιτάς απομονωμένα ένα Macbook ως προς το hardware ή μόνο ως προς το software. Αυτό είναι ουσιαστικά που πουλάει η Apple. Το λειτουργικό είναι φτιαγμένο για το συγκεκριμένο hardware και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τις μεγάλες αποδόσεις σε απαιτητικές εφαρμογές, χαμηλές θερμοκρασίας, μεγάλη διάρκεια στη μπαταρία κτλ. Επίσης είναι Unix-based και αυτό προσφέρει πολλά οφέλη που δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναλύσω. Πραγματικά πιστεύω ότι αν δεν αποκτήσει κάποιος ένα Mac με το οποίο θα δουλέψει για λίγο καιρό, δεν μπορεί να το αντιληφθεί αυτό. Η στροφή της Apple να ενσωματώσει Intel επεξεργαστές στα μηχανήματά της νομίζω ότι ήταν κίνηση ματ. Γιατί και το performance ανέβασε αλλά και έδωσε την δυνατότητα σε πολλούς pc-users να ρισκάρουν και να αγοράσουν ένα mac. Η λογική είναι απλή. Αγοράζεις ένα mac, αν δεις ότι δεν σου αρέσει το Mac OS τότε βάζεις είτε Windows είτε Linux και παραμένεις με ένα μηχάνημα με πολύ καλά specs και το λειτουργικό της αρεσκείας σου. Εκεί όμως που κερδίζει η Apple είναι ότι μόλις οι pc-users αρχίζουν και δουλεύουν με το Mac OS Χ είναι σίγουρο ότι δεν θα το εγκαταλείψουν. Δεν σας κρύβω ότι και γω κάπως έτσι αγόρασα τελικά το Macbook Pro. Με τη λογική ότι αν δεν μπορώ να κάνω αυτό που θέλω, του βάζω ένα Ubuntu και καθάρισα. Όμως τελικά ποτέ δεν έβαλα Ubuntu, γιατί το Mac OS Χ καλύπτει όλες τις ανάγκες μου. Συνεπώς, συνοψίζοντας νομίζω ότι ένα laptop της Apple θα πρέπει να το βλέπουμε σαν ένα πακέτο Hardware/Software και όχι μεμονωμένα! PS: Snollygoster με πρόλαβες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Ωραία είναι όντως πιο ακριβά. Το δέχομαι. Η διαφορά είναι πως πέρα από την ποιότητα κατασκευής που αγγίζει το τέλειο, κανένα άλλο λάπτοπ δεν τρέχει Mac OS X. Και όλη η ουσία είναι το Mac OS X. Kανενας δεν διαφωνει σε αυτο!!!Αυτο αλλωστε ειπα και εδω: Ειναι γεγονος οτι αν δεν ενδιαφερεσαι πχ για παιχνιδια και μερικα αλλα πραγματακια που δεν τρεχουν σε mac os x, το mac os x σε καλυπτει . Μαλιστα και με το παραπανω που δεν βρισκεις το λογο να γυρισεις σε windows.. Αυτο ειναι αλλωστε το πλεονεκτημα των mac. Ποιος θα αγοραζε mac αν δεν ετρεχαν mac os x ή αν ετρεχαν και τα pc mac os x?? Πολυ λιγοτεροι! Καποιος μπορει να θελει να δωσει πχ 1170 ευρω περισσοτερα(και λιγο χαμηλοτερες επιδοσεις) για να εχει αυτην την δυνατοτητα (και βεβαια και λιγο ελαφρυτερο λαπτοπ), αλλα αυτο δε σημαινει οτι πρεπει να λεμε οτι δεν ειναι ακριβοτερα.. ... Το λειτουργικό είναι φτιαγμένο για το συγκεκριμένο hardware και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τις μεγάλες αποδόσεις σε απαιτητικές εφαρμογές, χαμηλές θερμοκρασίας, μεγάλη διάρκεια στη μπαταρία κτλ. ... Το τονισμενο (χαμηλες θερμοκρασιες) ειναι ακριβως το αντιθετο. Τα apple φορητα φημιζονται οτι ειναι απο τα πιο ζεστα-καυτα(τουλαχιστον μεταξυ των επωνυμων μαρκων). Εδω η ιδια η apple τα αποκαλει notebooks και οχι laptop (laptop=πανω στα μπουτια) , γιατι ζεσταινονται πολυ.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dali13gr Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 haHa, παραδέχομαι ότι χρησιμοποιείς τα νούμερα και και τις λέξεις "λίγο, χαμηλότερες, επιδόσεις, ελαφρύτερο, δροσερότερο" πολύ καλά, αλλά έχεις καταντήσει "λίγο περισσότερο κουραστικός" και "με λίγο καλύτερη γραφικότητα". Δεν υπάρχει thread για thread που δεν έχεις αφήσει που να μην αναφέρεις αυτά που αναφέρεις χωρίς(βάζω στοίχημα) να έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ κάποιο από αυτά τα μηχανήματα, πλην του iMac 20" White, που κι αυτό δεν το κράτησες πολύ καιρό γιατί δεν σε βόλευε στη σχολή σου(είδες που ξέρω κι εγώ πολλά;). Βασιζόμενος σε review που "βολεύουν" μπορώ να σου βγάλω καλύτερα μηχανήματα στον κόσμο τα Acer, αλλά όλοι ξέρουμε πως δεν είναι έτσι. Επίσης είναι λάθος να παραθέτεις 2 μηχανήματα που δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ και να λες "το τάδε είναι λίιιγο πιο γρήγορο". Λίγο πιο γρήγορο σε τι; Σε CPU? Με τι λειτουργικό; Με τι προγράμματα φορτωμένο; Πότε τα δούλεψες και το συμπέρανες; Αυτό το "λίιιγο πιο γρήγορο" μηχάνημα, πόσα χρόνια θα το κρατήσεις με τα Windows Vista Ultimate(αυτή είναι η αντίστοιχη του Leopard έκδοση, κάτι που "ξέχασες" να αναφέρεις για το HP γιατί βόλευε η μεγάλη διαφορά της τιμής). Προτείνω να γράψεις ένα wiki στο γράμμα "Λ" που να λέγεται "Λίιιγο απ' ό,τι με βολεύει να έχω διαβάσει στο internet" Εν κατακλείδει, μπορείς να πεις ξεκάθαρα ότι μισώ τα Mac. Γιατί αν δεν τα μισείς και έχεις ένα, το έχεις λόγω του MacOS. Αν έχεις ένα λόγω του MacOS παρόλα τα αρνητικά που βλέπεις εσύ, τότε αμέσως-αμέσως αναιρείται όλη η επιχειρηματολογία σου πάνω στο hardware και αγόρασες το μηχάνημα γιατί το MacOS αξίζει τα παραπάνω λεφτά. Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί να πάρεις ένα λίιιγο πιο αργό, λίιιιγο πιο ζεστό, με λίιιιγο χειρότερη ποιότητα, με πολύυυυ παραπάνω τιμή, με λιγότερο software παρά λόγω του λειτουργικού του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Φιλε dali13gr.. Απορω πως λες οτι δεν εχω χρησιμοποιησει αλλα mac μηχανηματα... Εδω εισαι 100% λαθος! (macbook,mpb, imac, imac 24" καινουριος, mac pro για λιγο) Το εχασες το στοιχημα!! Ωραια ολα αυτα που λες για τα λιιιγο ή για τα πολυ, αλλα εγω το μονο που ανεφερα αρχικα ειναι οτι τα mac ειναι ακριβοτερα... Μετα ηρθες εσυ και αλλοι για να πουν οτι δεν ειναι ακριβοτερα ή οτι ειναι ελαχιστα ακριβοτερα. Ε , τελικως δειξαμε οτι αρκετα μοντελα ειναι αισθητα ακριβοτερα... Που το κακο σε αυτο?? Σε αυτο το thread υπαρχε μια ωραια φιλολογικη συζητηση για τα mac. Ανεφερα και εγω τι μου αρεσει (mac os x ) και τι δε μου αρεσει (εγγυηση,τιμες, μικρη ποικιλια μοντελων). Ομως εσυ ετρεξες να πεις οτι δεν ισχυει αυτο για τις τιμες. Πχ ειπες: ... Για να τελειώνει η ιστορία με την τιμή, ... Κατάντησε αηδία πια αυτή η διακαιολογία της τιμής. Και εγω απλα σου εδειξα οτι ισχυει και παραισχυει.. Αν δεν ειχες γραψει αυτο για τις τιμες(οτι και καλα δεν ειναι ακριβοτερα) και ο συμφορουμιτης Snollygoster δεν αναφερε τιμες Αμερικης για το mbp ,τοτε πολυ απλα θα ειχαμε μεινει στην δηλωση μου την αρχικη.. ... αλλά έχεις καταντήσει "λίγο περισσότερο κουραστικός" και "με λίγο καλύτερη γραφικότητα". Τελος , δεν με ενοχλει αν εχω γινει οπως λες "λίγο περισσότερο κουραστικός" και "με λίγο καλύτερη γραφικότητα", αλλα μηπως και εσυ λες οτι τα mac δεν ειναι ακριβοτερα, οτι "Κατάντησε αηδία πια αυτή η διακαιολογία της τιμής" εισαι και εσυ καπως κουραστικος και γραφικος υποστηριζοντας κατι που σου απεδειξαν οτι δεν ισχυει και το αποδεχθηκαν και αλλοι συμφορουμητες?? Προτείνω να γράψεις ένα wiki στο γράμμα "Λ" που να λέγεται "Λίιιγο απ' ό,τι με βολεύει να έχω διαβάσει στο internet" Αυτο λογω του emoticon στο τελος, θα το εκλαβω ως αστειο και οχι ως ειρωνια.. Γιατι και εγω θα μπορουσα να ειρωνευτω καποιον που λεει οτι δεν ειναι ακριβοτερα τα mac παρολο που του το αποδεικνυουμε!! Επαναλβανω: αν δεν ειχες γραψει πως "Κατάντησε αηδία πια αυτή η διακαιολογία της τιμής" και αν ο συμφορουμιτης Snollygoster δεν αναφερε τιμες Αμερικης για το mbp, ολοι θα λεγαμε την αποψη μας , οπως την ειπα εγω, χωρις να βγαιναμε offtopic. Αλλωστε δεν ανεφερα εγω πρωτος τιμες σε ευρω κλπ.. Την αποψη μου ειπα,οτι ειναι ακριβα τα mac και αργοτερα που μου "ζητηθηκε" την στοιχειοθετησα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dali13gr Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Φιλε dali13gr.. Απορω πως λες οτι δεν εχω χρησιμοποιησει αλλα mac μηχανηματα... Εδω εισαι 100% λαθος! (macbook,mpb, imac, imac 24" καινουριος, mac pro για λιγο) Το εχασες το στοιχημα!! Δεν απάντησες όμως στα υπόλοιπα που ανέφερα. Και τελικά δεν απάντησες στο πιο σημαντικό: Έχεις Mac? Ωραια ολα αυτα που λες για τα λιιιγο ή για τα πολυ, αλλα εγω το μονο που ανεφερα αρχικα ειναι οτι τα mac ειναι ακριβοτερα...Μετα ηρθες εσυ και αλλοι για να που οτι δεν ειναι ακριβοτερα ή οτι ειναι ελαχιστα ακριβοτερα. Ε , τελικως δειξαμε οτι αρκετα μοντελα ειναι αισθητα ακριβοτερα... Που το κακο σε αυτο?? Δεν δείξαμε. Έδειξες ότι το HP είναι πιο φτηνό. ΕΝΑ μοντέλο δηλαδή, συνοδευόμενο από την ανάλυση ότι είναι πιο φτηνό, πιο ποιοτικό, πιο γρήγορο πιο καλή μπαταρία, πιο, πιο... Θα μπορούσες μήπως να ανεβάσεις κάπου το video με το review που έκανες ΕΣΥ για να το δω γιατί με ενδιαφέρει η αγορά του; Μη με υποχρεώσεις να μαζέψω όλα τα post που έχεις κάνει αναφέροντας όλα τα πιο του κόσμου. ΕΣΥ ανέφερες όλα τα "πιο" πέρα από την τιμή. Σε αυτο το thread υπαρχε μια ωραια φιλολογικη συζητηση για τα mac. Ανεφερα και εγω τι μου αρεσει (mac os x ) και τι δε μου αρεσει (εγγυηση,τιμες, λιγα μοντελα).Ομως εσυ ετρεξες να πεις οτι δεν ισχυει αυτο για τις τιμες. Και εγω απλα σου εδειξα οτι ισχυει και παραισχυει.. Αν δεν ειχες γραψει αυτο για τις τιμες(οτι και καλα δεν ειναι ακριβοτερα),τοτε πολυ απλα θα ειχαμε μεινει στην δηλωση μου την αρχικη.. Το "είχαμε μείνει στη δήλωσή μου την αρχική" να το εκλάβω ως απειλή; Δεν έδειξες ότι ισχύει κάτι. Έβαλες σε σύγκριση δύο μοντέλα με αυθαίρετες εικασίες για την απόδοσή τους και την συνολική εικόνα. Τελος , δεν με ενοχλει αν εχω γινει οπως λες "λίγο περισσότερο κουραστικός" και "με λίγο καλύτερη γραφικότητα", αλλα μηπως και εσυ λες οτι τα mac δεν ειναι ακριβοτερα, οτι "Κατάντησε αηδία πια αυτή η διακαιολογία της τιμής" εισαι και καπως κουραστικος και γραφικος υποστηριζοντας κατι που σου απεδειξαν οτι δεν ισχυει και το αποδεχθηκαν και αλλοι συμφορουμητες?? Επαναλαμβάνω ό,τι και πιο πάνω. ΔΕΝ απέδειξες τίποτα. Κι εγώ λέω ότι η διαφορά της τιμής δικαιολογείται από την διαφορά σε απόδοση, ποιότητα, θερμοκρασία, λειτουργικό, σταθερότητα. Ορίστε, απέδειξα ότι το MBP είναι φθηνότερο τελικά από το HP. Video με το review ΜΟΥ θα ανεβάσω όταν ανεβάσεις εσύ το δικό σου Επαναλβανω:αν δεν ειχες γραψει πως "Κατάντησε αηδία πια αυτή η διακαιολογία της τιμής" ολοι θα λεγαμε την αποψη μας , οπως την ειπα εγω, χωρις να βγαιναμε offtopic. Αλλωστε δεν ανεφερε εγω πρωτος τιμες σε ευρω κλπ.. Την αποψη μου ειπα,οτι ειναι ακριβα τα mac και αργοτερα που μου ζητηθηκε την στοιχειοθετησα... Offtopic έχει βγει το thread από την πρώτη σελίδα. Κι εγώ στοιχειοθέτησα ότι το MBP είναι πιο φτηνό από το HP με την ίδια τεχνική που χρησιμοποιείς κι εσύ. Α, να μην ξεχάσω. Θα στοιχειοθετήσεις τίποτα για την εγγύηση της Dell? Και μια τελευταία ερώτηση: Πόσο καλύτερο είναι το MacOS από τα Vista? Στοιχειοθέτησε σε παρακαλώ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Δεν απάντησες όμως στα υπόλοιπα που ανέφερα. Και τελικά δεν απάντησες στο πιο σημαντικό: Έχεις Mac? Δεν καταλαβα οτι με ρωτησες κατι τετοιο! Mac δεν εχω τωρα(εκτος αν θεωρειται το iPhone mac!!), αλλα mac os x τρεχω.. Δεν δείξαμε. Έδειξες ότι το HP είναι πιο φτηνό. ΕΝΑ μοντέλο δηλαδή, συνοδευόμενο από την ανάλυση ότι είναι πιο φτηνό, πιο ποιοτικό, πιο γρήγορο πιο καλή μπαταρία, πιο, πιο... Θα μπορούσες μήπως να ανεβάσεις κάπου το video με το review που έκανες ΕΣΥ για να το δω γιατί με ενδιαφέρει η αγορά του; (σημειωτεον δεν ειπα οτι εχει μεγαλυτερη αυτονομια ή ειναι ποιοτικοτερο οπως λες, αλλα ειπα οτι εχουν παρομοια αυτονομια και ποιοτητα κατασκευης. Τα "πιο" που ειπα αφορουσαν το mbp που ειναι πιο ελαφρυ, και το hp compaq που εχει μεγαλυτερη εγγυηση,πιο γρηγορη καρτα γραφικων-εξου και το λιιγο πιο γρηγορο- και πιο φθηνη τιμη) Η συγκριση μου εγινε με την ιδια λογικη που ΕΣΥ πρωτοεκανες συγκριση μεταξυ mbp 17" και dell xps.. Απλα φαινεται οτι οταν κανεις εσυ την συγκριση δεν υπαρχει προβλημα,αλλα οταν κανω εγω την συγκριση υπαρχει. I am ok with that! Βασικα με την καινουρια λογικη σου(οτι ειναι τελειως αυθαιρετες οι αποψεις,συγκρισεις,εικασιες ) δεν μπορει τοτε να γινει καμμια συγκριση... Παντως δεν εχω το χρονο για καθε λαπτοπ που περναει απο τα χερια μου για μερικες μερες να καθομαι να του κανω video review.. Offtopic έχει βγει το thread από την πρώτη σελίδα. Κι εγώ στοιχειοθέτησα ότι το MBP είναι πιο φτηνό από το HP με την ίδια τεχνική που χρησιμοποιείς κι εσύ. Μια χαρα τοτε!! Απλα αυτο το φθηνοτερο δεν ισχυει ακριβως,γιατι στο ταμειο για το mbp θα σου ζητησουν αρκετα παραπανω χρηματα!! Α, να μην ξεχάσω. Θα στοιχειοθετήσεις τίποτα για την εγγύηση της Dell? Γιατι να στοιχειοθετησω κατι για την εγγυηση της dell?? Δεν σε καταλαβαινω... Εσυ πρωτοαναφερες την dell σαν συγκριση,οχι εγω.. Και μια τελευταία ερώτηση: Πόσο καλύτερο είναι το MacOS από τα Vista? Στοιχειοθέτησε σε παρακαλώ... Πχ για καποιον που προτιμαει ενα mbp 17" μπορει να ειναι 1170 ευρω καλυτερο! Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί να πάρεις ένα λίιιγο πιο αργό, λίιιιγο πιο ζεστό, με λίιιιγο χειρότερη ποιότητα, με πολύυυυ παραπάνω τιμή, με λιγότερο software παρά λόγω του λειτουργικού του. Mα αυτο δε λεω και εγω απο την αρχη?? Οτι το πλεονεκτημα των mac ειναι το λειτουργικο τους? Απλα μπορει καποιοι να μην θεωρουν οτι αξιζουν να δωσουν 1170 ευρω παραπανω για ενα παρομοιας ποιοτητας και δυνατοτητων μηχανημα, απλα για να εχουν mac os x. Μπορει σε αλλα μοντελα που η διαφορα να ειναι μικροτερη να τα δινουν..Ή μπορει καποιος αλλος να δωσει τα 500+ που ζηταει ο mbp 15", γιατι πολυ απλα δεν μπορει χωρις mac os x. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι πρεπει να λεμε οτι δεν ειναι ακριβοτεροι οι mac.(οπως ειπες εσυ) Kαλυτερα να μην συνεχισουμε,γιατι κουραζουμε τους υπολοιπους και ειμαστε αρκετα offtopic. O καθενας εχει την αποψη του και μπορει ελευθερα να την εκφερει: αλλοι πιστευουν οτι το mbp 17" ειναι φθηνοτερο απο αλλα λαπτοπ και αλλοι πιστευουν οτι ειναι ακριβοτερο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Και για να επανελθουμε παλι καπως ontopic: Ειναι γεγονος οτι αν δεν ενδιαφερεσαι πχ για παιχνιδια και μερικα αλλα πραγματακια που δεν τρεχουν σε mac os x, το mac os x σε καλυπτει . Μαλιστα και με το παραπανω που δεν βρισκεις το λογο να γυρισεις σε windows.. Αυτο ειναι αλλωστε το πλεονεκτημα των mac. Ποιος θα αγοραζε mac αν δεν ετρεχαν mac os x ή αν ετρεχαν και τα pc mac os x?? Πολυ λιγοτεροι! Παμε στο θεμα hardware κλπ: εκει ειναι που χωλαινουν οι mac. Μικρη εγγυηση, καπως πιο αργες επιδοσεις, ακριβες τιμες, πανακριβο service, πανακριβα περιφερειακα , οχι σπανια προβληματα θερμοκρασιων, μικρη αναβαθμισημοτητα, λιγα μοντελα.. Αν διορθωθουν αυτα,δεν θα εχει αντιπαλο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dali13gr Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Καλό είναι όταν δεν κατανοούμε κάποιου τα γραφόμενα να ρωτάμε και μετά να απαντάμε. 1. Εσύ αναφέρθηκες στο hardware κομμάτι. Έτσι νομίζω τουλάχιστον όταν αναφέρεσαι σε ποιότητα, βάρος, επιδόσεις, θερμοκρασία. Γι αυτό σε ρώτησα αν έχεις Mac. Αν δεν έχεις, σόρρυ αλλά δεν μπορείς να έχεις άποψη σε καμία δημοκρατία. Σαν να λέω εγώ, δεν έχω Mercedes, αλλά οδήγησα μια για 5 χλμ. Εντάξει καλή είναι, αλλά καίει πολύ, υπάρχουν και πιο ποιοτικά αυτοκίνητα και πιο φτηνά και πιο ελαφριά. 2. Αυθαίρετες είναι οι ΔΙΚΕΣ σου απόψεις, όχι όλες οι απόψεις γιατί αναφέρεις θερμοκρασίες, ποιότητες και αποδόσεις ως καλύτερες χωρίς στοιχεία. Και σου είπα, κάνε ένα review και μετά πες ό,τι θέλεις. Το συγκριτικό που έκανα εγώ αφορούσε αποκλειστικά στο hardware και την εγγύηση. Δεν ανέφερα τίποτα άλλο. Και δεν θα μπορούσα, γιατί δεν έχω ούτε καν δει από κοντά Dell XPS 17". 3. Την Dell την ανέφερα ως πρώτη σε πωλήσεις στην Αμερική και δεύτερη στον κόσμο. Η πρώτη σε πωλήσεις στην Αμερική έχει ίδια εγγύηση με την Apple που ανέφερες πως έχει μόνο 1 χρόνο εγγύηση και άρα είναι ένας αποτρεπτικός παράγοντας για αγορά ενός Mac. Άλλα λένε τα νούμερα της Dell. Και συνεχίζεις και στο τελευταίο post και λες ότι έχουν ακριβό service. Πιο πάνω ρώτησα: "Δηλαδή αν πας στη Dell εκτός εγγύησης για αλλαγή motherboard σε εκτός εγγύησης laptop, πόσο λιγότερο θα σου πάρει από την Apple?" και απάντηση δεν πήρα. Έχεις στοιχεία γι αυτό; Όχι τίποτα άλλο, να ξέρουμε να είμαστε προετοιμασμένοι. Μικρή αναβαθμισημότητα ποιό ακριβώς μοντέλο; Τα laptop έχουν την ίδια αναβαθμισημότητα με όλα τα υπόλοιπα. Το iMac έχει μικρότερη λόγω σχεδίασης και λόγω laptop components. Το Mac Mini επίσης(εδώ αλλάζει εύκολα και η CPU αλλά χάνεις την εγγύηση όπως σε ΟΛΑ τα laptop). Μιλάς μήπως για το Mac Pro? Στα πανάκριβα περιφερειακά ποιό είναι το πρόβλημα; Μπορείς να πάρεις άλλης εταιρείας. Δεν τρέχουν MacOS τα περιφερειακά. Και τέλος, κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις, αλλά αναφέρομαι σε όλα τα post σου στα υποφόρουμ MacOS και Apple Hardware. Όλοι όσοι τα δουν θα νομίζουν ότι είσαι ο ιδιοκτήτης της Dell, Toshiba, HP etc, etc... Αυτά από εμένα και συγγνώμη από τον topic starter και τους υπολοίπους για τον εκτροχιασμό του topic. I rest my case. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Typhoon Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Το θέμα είναι γιατί να γυρίσω εξ'αρχής σε MAC. Με την έννοια ότι τα Windows τα χρησιμοποιώ σχεδόν 15 χρόνια τώρα και αν μη τι άλλο ξέρω τα τερτίπια τους. Στο OS X (το οποίο είχα βάλει για κάποιους μήνες στο PC μου) όλα ήταν μεν εύκολα, αλλά διαφορετικά, που σημαίνει ότι έπρεπε να ξαναμάθω πράγματα τα οποία ήδη ξέρω στα Windows. Και δεδομένου ότι εν τέλει ότι θέλω το κάνω στα Windows (και δεν είναι μόνο θέμα λειτουργικού αλλά και software, μιας και στα win ξέρω τι προγράμματα χρειάζομαι, πιο κάνει τι και που να τα βρω) δεν έχω λόγω να μπλέξω με τπτ άλλο (εκτός από Linux αλλά για ειδικές περιπτώσεις που ούτε το OS X θα έκανε - file servers, etc). Στο OS X όλα αυτά πρέπει να τα βρει κανείς από την αρχή. Και τελικά τι θα κερδίσω, τπτ σπουδαίο (πιο ωραίο interface πρέπει να ομολογήσω αλλά δεν είναι και καθοριστικός παράγοντας για μένα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 1. Εσύ αναφέρθηκες στο hardware κομμάτι. Έτσι νομίζω τουλάχιστον όταν αναφέρεσαι σε ποιότητα, βάρος, επιδόσεις, θερμοκρασία. Γι αυτό σε ρώτησα αν έχεις Mac. Αν δεν έχεις, σόρρυ αλλά δεν μπορείς να έχεις άποψη σε καμία δημοκρατία. Σαν να λέω εγώ, δεν έχω Mercedes, αλλά οδήγησα μια για 5 χλμ. Εντάξει καλή είναι, αλλά καίει πολύ, υπάρχουν και πιο ποιοτικά αυτοκίνητα και πιο φτηνά και πιο ελαφριά. Προφανως και δεν εχω κανει 5 χιλιομετρα κλπ και προφανως μπορω να εκφερω αποψη οταν εχω χρησιμοποιησει για αρκετο καιρο διαφορα μοντελα της apple. Απορω πως υποθετεις ποσα "χιλιομετρα" εχω κανει με apple φορητα.. Μην κανεις υποθεσεις για γεγονοτα που δεν γνωριζεις.. Μικρή αναβαθμισημότητα ποιό ακριβώς μοντέλο; Τα laptop έχουν την ίδια αναβαθμισημότητα με όλα τα υπόλοιπα. Εδω κανεις ενα λαθακι.. Στο mbp ειναι δυσκολη η αλλαγη σκληρου και χανεται η εγγυηση. Σε αντιθεση με την πλειονοτητα των αλλων λαπτοπ. 2. Αυθαίρετες είναι οι ΔΙΚΕΣ σου απόψεις, όχι όλες οι απόψεις γιατί αναφέρεις θερμοκρασίες, ποιότητες και αποδόσεις ως καλύτερες χωρίς στοιχεία. Και σου είπα, κάνε ένα review και μετά πες ό,τι θέλεις. Το συγκριτικό που έκανα εγώ αφορούσε αποκλειστικά στο hardware και την εγγύηση. Δεν ανέφερα τίποτα άλλο. Και δεν θα μπορούσα, γιατί δεν έχω ούτε καν δει από κοντά Dell XPS 17". Και " για να τελειώνει η ιστορία με την τιμή", επειδη "κατάντησε αηδία πια αυτή η διακαιολογία της τιμής", θελεις να μας πεις αν το mbp 17" ειναι αρκετα ακριβοτερο με ενα παρομοιων χαρακτηριστικων και εγγυησης λαπτοπ οπως το hp compaq?? Μονο απο αποψη hardware και εγγυησης, αφου τα υπολοιπα εσυ δεν τα γνωριζεις.. (Οι επιδοσεις σε παιχνιδια , 3d rendering ειναι λιγο καλυτερες λογω καλυτερης καρτας γραφικων στο hp compaq) Kαλυτερα οχι, γιατι εχουμε κουρασει τους υπολοιπους.. Απλα δεν ειναι ωραιο να λεμε οτι δεν ειναι ακριβοτερα (και μαλιστα σε μερικες περιπτωσεις πολυ ακριβοτερα) τα mac. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Snolly Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Κουράστηκα παιδιά. Το thread υποτίθεται πως ήτανε για τον τρόπο με τον οποίο παράγει προϊόντα και εθίζει τους πελάτες της η Apple.... Μπορούμε να επανέλθουμε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thresher Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Το θέμα είναι γιατί να γυρίσω εξ'αρχής σε MAC. Με την έννοια ότι τα Windows τα χρησιμοποιώ σχεδόν 15 χρόνια τώρα και αν μη τι άλλο ξέρω τα τερτίπια τους. Στο OS X (το οποίο είχα βάλει για κάποιους μήνες στο PC μου) όλα ήταν μεν εύκολα, αλλά διαφορετικά, που σημαίνει ότι έπρεπε να ξαναμάθω πράγματα τα οποία ήδη ξέρω στα Windows. Και δεδομένου ότι εν τέλει ότι θέλω το κάνω στα Windows (και δεν είναι μόνο θέμα λειτουργικού αλλά και software, μιας και στα win ξέρω τι προγράμματα χρειάζομαι, πιο κάνει τι και που να τα βρω) δεν έχω λόγω να μπλέξω με τπτ άλλο (εκτός από Linux αλλά για ειδικές περιπτώσεις που ούτε το OS X θα έκανε - file servers, etc). Στο OS X όλα αυτά πρέπει να τα βρει κανείς από την αρχή. Και τελικά τι θα κερδίσω, τπτ σπουδαίο (πιο ωραίο interface πρέπει να ομολογήσω αλλά δεν είναι και καθοριστικός παράγοντας για μένα). Έχεις σκεφτεί/ενημερωθεί μήπως τα περισσότερα σου τα δίνει ήδη έτοιμα και τζάμπα η Apple ? Πιστεύω πως όλοι έχουν περάσει πρώτα απο win και μετα πήγαν σε mac. Ρωτάω. Αν ήταν ευχαριστημένοι θα έψαχναν κάτι να το αντικαταστήσουν (mac,linux,*nix )?? Όταν λες πως ξέρεις τι προγράμματα χρειάζεσαι αυτό σημαίνει οτι τα έμαθες στην πορεία. ΝΑΙ, αυτό θα κάνεις και σε mac αλλά θα σου πάρει το πάρα πολύ μία βδομάδα. Κουράστηκα παιδιά. Το thread υποτίθεται πως ήτανε για τον τρόπο με τον οποίο παράγει προϊόντα και εθίζει τους πελάτες της η Apple.... Μπορούμε να επανέλθουμε; Έχεις απόλυτο δίκιο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Typhoon Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Έχεις σκεφτεί/ενημερωθεί μήπως τα περισσότερα σου τα δίνει ήδη έτοιμα και τζάμπα η Apple ? Ναι και αυτό το θεωρώ κάπως αστείο, γιατί όλοι κράζουν τη M$ ότι ενσωματώνει ένα κάρο προγράμματα στα win και έτσι καταποντίζει τον ανταγωνισμό κλπ, κλπ (χωρίς να λέω ότι αυτή η λογική είναι λάθος), αλλά από την άλλη, όταν το κάνει η Apple είναι πρωτοποριακό και εκπληκτικό. Πιστεύω πως όλοι έχουν περάσει πρώτα απο win και μετα πήγαν σε mac.Ρωτάω. Αν ήταν ευχαριστημένοι θα έψαχναν κάτι να το αντικαταστήσουν (mac,linux,*nix )?? Μα είναι ευχαριστημένοι...εμένα τα τελευταία χρόνια πάρα πολλοί φίλοι μου (οι περισσότεροι των οποίων δεν είναι πληροφορικάριοι ή ΗΜΜΥ) έχουν πάρει MAC όλων των ειδών. Δεν μπορώ να σου πω έναν που το αγόρασε επειδή δεν ήταν ευχαριστημένοι με τα Windows. Ο λόγος είναι ότι είναι trendy να έχεις Mac και επειδή εν τέλει τα Mac είναι καλά μηχανήματα (κανείς δεν είπε ότι δεν είναι καλά, αυτό που λέμε είναι ότι δεν είναι τα καλύτερα και ότι με τα λεφτά αυτά πέρνεις πολύ καλύτερα πράγματα ή κάνεις τη δουλειά σου με πολύ λιγότερα λεφτά) κανείς δεν μένει παραπονεμένος. Αλλά δεν ξέρω πραγματικά κανέναν που να ψάχνει απογνωσμένα να ξεφύγει από τα win. Ίσα ίσα ακόμα και τα vista έχουν πια ωριμάσει και είναι και σταθερά και προσωπικά εγώ 1.5 χρόνο με το ίδιο installation δεν έχω παρατηρήσει πτώση απόδοσης, όπως ήταν εμφανής με τις προηγούμενες εκδόσεις. Όταν λες πως ξέρεις τι προγράμματα χρειάζεσαι αυτό σημαίνει οτι τα έμαθες στην πορεία. ΝΑΙ, αυτό θα κάνεις και σε mac αλλά θα σου πάρει το πάρα πολύ μία βδομάδα. Φυσικά θα μου πάρει, και πιθανός ακόμα και μήνες μετά θα υπάρχουν πράγματα που θα τα ψάχνω. Δεν είναι τόσο τα προγράμματα, είναι το όλο στήσιμο. Στο OS X τότε έψαχνα 10 λεπτά να βρώ πως βάζω μια IP. Δεν ήταν δυσκολο αλλά αν δεν το ξέρεις, θέλει ψάξιμο. Αυτό που λέω είναι ότι δεν είδα το τι παραπάνω προσφέρει το OS X για να μπω στη διαδικασία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.