Προς το περιεχόμενο

The 8 Secrets that make Apple No. 1

Snolly

Προτεινόμενες αναρτήσεις

haHa έγραψες "μάλλον" στο προτελευταίο ποστ σου ενώ στο επόμενο το αναφέρεις ως γεγονός. Ξέρεις τελικά με σιγουριά τι ισχύει για τα καινούργια iMac; Δηλαδή αν έχουν την καλή 8800GS ή την φορητή;

Είμαι σε δίλλημα αν θα πάρω τον iMac των 2000 ευρώ ή κάποιον φθηνότερο (πάλι με 24" οθόνη) και το βασικότερο κίνητρό μου ήταν η κάρτα γραφικών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
haHa έγραψες "μάλλον" στο προτελευταίο ποστ σου ενώ στο επόμενο το αναφέρεις ως γεγονός. Ξέρεις τελικά με σιγουριά τι ισχύει για τα καινούργια iMac; Δηλαδή αν έχουν την καλή 8800GS ή την φορητή;

Είμαι σε δίλλημα αν θα πάρω τον iMac των 2000 ευρώ ή κάποιον φθηνότερο (πάλι με 24" οθόνη) και το βασικότερο κίνητρό μου ήταν η κάρτα γραφικών.

Σιγουρο ειναι απο οτι διαβαζω και λεει η λογικη (μιας και ο imac μονο καρτα γραφικων φορητου χωραει), αλλα δεν το εχω δει με τα ματια μου..

Αλλα δεν πρεπει να σε απασχολει πολυ, γιατι η 8800m gts δεν ειναι πολυ αργοτερη απο την 8800 gs που διαφημιζει οτι εχει..(γυρω στο 10% πιο κατω θα ειναι λογικα)

Το θεμα ειναι να μην λενε ψεμματα..

Αλλα ειμαστε τελειως offtopic..

Ρε εδώ το topic είναι ιδεολογικό αφήστε τα m και τα gt.

Ένα είναι το σίγουρο, αν δεν το ζήσει ο άλλος δεν το καταλαβαίνει. Ο κολλητός μου software engineer κι αυτός μόλις τα γύρισα όλα σε Apple με έκραζε:

-Και που θα γράφεις κώδικα, και τι θα γίνει με το overclock, κλπ, κλπ... Δε θα πάρω ποτε mac ακριβά έτσι αλλιώς αλλιώτικα.

Μετά που με έβλεπε απλά να το χρησιμοποιώ και να μη διορθώνω, ρυθμίζω, βελτιώνω (έχουμε φτάσει και τα 27 γυρνάς από γραφείο θες να δεις και κάνα φίλο ή καμιά γυναίκα δε θες να καθαρίσεις την registry) άρχισε να ψήνεται.

Θα πάρω ένα MacBook Pro είπε αλλά το PC δεν το αλλάζω δε θα με καλύψει πλήρως το Mac.

2 μήνες μετά δε ξέρω από πότε έχει να ανοίξει το pc. Νομίζω το έχει βάλει και σε αγγελία.

Ρε εδώ το topic είναι ιδεολογικό αφήστε τα m και τα gt.

Ένα είναι το σίγουρο, αν δεν το ζήσει ο άλλος δεν το καταλαβαίνει. Ο κολλητός μου software engineer κι αυτός μόλις τα γύρισα όλα σε Apple με έκραζε:

-Και που θα γράφεις κώδικα, και τι θα γίνει με το overclock, κλπ, κλπ... Δε θα πάρω ποτε mac ακριβά έτσι αλλιώς αλλιώτικα.

Μετά που με έβλεπε απλά να το χρησιμοποιώ και να μη διορθώνω, ρυθμίζω, βελτιώνω (έχουμε φτάσει και τα 27 γυρνάς από γραφείο θες να δεις και κάνα φίλο ή καμιά γυναίκα δε θες να καθαρίσεις την registry) άρχισε να ψήνεται.

Θα πάρω ένα MacBook Pro είπε αλλά το PC δεν το αλλάζω δε θα με καλύψει πλήρως το M

2 μήνες μετά δε ξέρω από πότε έχει να ανοίξει το pc. Νομίζω το έχει βάλει και σε αγγελία.

ακριβός έτσι και εγώ

σε αγγελία το έχω για να πάρω imac

Ειναι γεγονος οτι αν δεν ενδιαφερεσαι πχ για παιχνιδια και μερικα αλλα πραγματακια που δεν τρεχουν σε mac os x,

το mac os x σε καλυπτει . Μαλιστα και με το παραπανω που δεν βρισκεις το λογο να γυρισεις σε windows..

Αυτο ειναι αλλωστε το πλεονεκτημα των mac. Ποιος θα αγοραζε mac αν δεν ετρεχαν mac os x ή αν ετρεχαν και τα pc mac os x?? Πολυ λιγοτεροι!

Παμε στο θεμα hardware κλπ:

εκει ειναι που χωλαινουν οι mac. Μικρη εγγυηση, καπως πιο αργες επιδοσεις, ακριβες τιμες, πανακριβο service, πανακριβα περιφερειακα , οχι σπανια προβληματα θερμοκρασιων, μικρη αναβαθμισημοτητα, λιγα μοντελα..

Αν διορθωθουν αυτα,δεν θα εχει αντιπαλο!

Οι τιμές, εγγύηση, το service είναι όλα προβλήματα της ψαροκώσταινας. Γιατί το MBP έχει 2000 δολλάρια = 1292 ευρώ = μιά χαρά τιμή.

Μακάρι να ανοίξει κάποια στιγμή apple greece...

H εγγυηση ειναι παγκοσμιως 1 χρονο και απλα στο εξωτερικο υπαρχει η (πανακριβη) επεκταση εγγυησης.

Αρα το οτι εχει μικρη εγγυηση απο default ειναι παντου προβλημα.

Το ιδιο ισχυει και για το πανακριβο service . (δεν μιλησα για την ταχυτητα και την δυσκολια του εδω service)

Οσο για τις τιμες,ειναι λιγο ακυρο να κατηγορουμε την Ελλαδα.

Πχ το mbp κανει 1599 ευρω, οσο κανει πανω-κατω και στην υπολοιπη Ευρωπη..(αντε 100 ευρω ακριβοτερο απο οτι στην υπολοιπη Ευρωπη)

Αν ειναι δυνατον να λεμε οτι το mbp κανει 1292 ευρω και να λεμε οτι ειναι μια χαρα τιμη, συγκρινοντας το με τιμες φορητων στην Ελλαδα.

Οπως ειναι φθηνοτερο το mbp στην Αμερικη, ετσι ειναι φθηνοτερα και φορητα στην Αμερικη..

Αλλα ακομα και αν δεν ηταν, θα εφταιγε η πολιτικη της apple , που στην Ευρωπη ειναι ακριβοτερα(οπως και αλλες μαρκες φορητων).

Στην Ελλαδα ειναι βεβαια λιγο ακριβοτερο ακομα..

Υ.Γ.: Αλλα ακομα και για το αθλιο service και τις λιγο τσιμπημενες τιμες, για αυτο φταιει η apple και οι συνεργατες-επισημοι αντιπροσωποι που επιλεγει..

Αυτη τους επελεξε, αυτη φταιει..

Αλλα επαναλαμβανω πως ακριβες τιμες, μικρη εγγυηση, πανακριβο service δεν ειναι προνομια της Ελλαδας.Και στην Ευρωπη ετσι εχουν τα πραγματα και στην Αμερικη . (γιατι και εκει ενα χρονο εγγυηση εχουν,πανακριβο service και $2000 ειναι πολυ μεγαλο ποσο και υπαρχουν φθηνοτεροι φορητοι,πιο γρηγοροι , εξισου ποιοτικοι αν οχι ποιοτικοτεροι και με μεγαλυτεηρ εγγυηση κλπ)

Μακάρι να ανοίξει κάποια στιγμή apple greece...

Μακαρι να ανοιξει, γιατι θα μπορουμε να επωφεληθουμε των ειδικων προσφορων κλπ και το βασικοτερο:

θα ειναι διαθεσιμη η αγορα 3ετης επεκτασης εγγυησης..

Γιατι ειναι αδιανοητο να δινεις 2000 ευρω και να μην μπορεις να προστατεψεις αυτην την επενδυση σου.

Κατα τα αλλα και να ανοιξει:

παλι 1 χρονος θα ειναι η στανταρ εγγυηση, το service θα παραμεινει πανακριβο (λογικα θα γινει πιο γρηγορο!) και οι τιμες ισως πεσουν λιγο!

Πχ στο mbp απο 1599 ευρω να παει στα 1499 ευρω οπως στην υπολοιπη Ευρωπη!

Μακαρι να ανοιξει, γιατι θα μπορουμε να επωφεληθουμε των ειδικων προσφορων κλπ και το βασικοτερο:

θα ειναι διαθεσιμη η αγορα 3ετης επεκτασης εγγυησης..

Γιατι ειναι αδιανοητο να δινεις 2000 ευρω και να μην μπορεις να προστατεψεις αυτην την επενδυση σου.

Κατα τα αλλα και να ανοιξει:

παλι 1 χρονος θα ειναι η στανταρ εγγυηση, το service θα παραμεινει πανακριβο (λογικα θα γινει πιο γρηγορο!) και οι τιμες ισως πεσουν λιγο!

Πχ στο mbp απο 1599 ευρω να παει στα 1499 ευρω οπως στην υπολοιπη Ευρωπη!

Για ανέλυσε λίγο τι εννοείς ότι έχει πανάκριβο service. Δηλαδή αν πας στη Dell εκτός εγγύησης για αλλαγή motherboard σε εκτός εγγύησης laptop, πόσο λιγότερο θα σου πάρει από την Apple?

Αν ειναι δυνατον να λεμε οτι το mbp κανει 1292 ευρω και να λεμε οτι ειναι μια χαρα τιμη, συγκρινοντας το με τιμες φορητων στην Ελλαδα.

Οπως ειναι φθηνοτερο το mbp στην Αμερικη, ετσι ειναι φθηνοτερα και φορητα στην Αμερικη..

Για να τελειώνει η ιστορία με την τιμή, MBP 17" με ίδια χαρακτηριστικά με Dell XPS(πλην της GPU που είναι η 8600 στο MPB και η 8700 στο Dell) έχει στην Αμερική 550$ ακριβότερα. Αφαίρεσε την τιμή του software που περιλαμβάνει το MBP και η διαφορά είναι γύρω στα 400$. Για τόση μεγάλη διαφορά μιλάμε.

H εγγυηση ειναι παγκοσμιως 1 χρονο και απλα στο εξωτερικο υπαρχει η (πανακριβη) επεκταση εγγυησης.

Αρα το οτι εχει μικρη εγγυηση απο default ειναι παντου προβλημα.

Για την ιστορία, η βασική εγγύηση που δίνουν και οι 2 εταιρείες, είναι ένας χρόνος με δυνατότητα επέκτασης. Το μεν AppleCare κοστίζει 349$ για τρία χρόνια και το αντίστοιχο της Dell 299$. Πάλι τεράστια η διαφορά.

Επίσης, στη μια περίπτωση, παίρνει το MBP και στην άλλη το XPS. Οποία σύγκρισις... Και όπως είχε πει κάποια στιγμή ο Jobs όταν του ανέφεραν ένα καλό μηχάνημα της Dell: "Ok, but it still is a Dell".

Κατάντησε αηδία πια αυτή η διακαιολογία της τιμής. Μόλις πέσει λίγο ακόμα η τιμή τους θα έχει μείνει μόνο η δικαιολογία των παιχνιδιών. Και μόλις βγουν σε κονσόλα και τα τελευταία που έχουν απομείνει στα PC, πάει κι αυτή... Ε, κάτι άλλο θα βρεθεί μετά. Μπορεί να έχει βγει κανένας ιός για το MacOS...

Αυτό που αναφέρθηκε για modding των Mac, δεν μπορεί να σταθεί σαν επιχείρημα. Το modding έχει "εφευρεθεί" για να γίνονται πιο όμορφα τα κακάσχημα κουτιά των pc και για να σταματήσειο θόρυβος κομπρεσέρ που κάνουν. Α! Και για να πέσει η θερμοκρασία ε; ;) Αν όλα τα παραπάνω παψουν να υφίστανται, δεν υπάρχει λόγος για modding που ούτως ή άλλως είναι μικρό target group. Niche market ;)

Χε, χε, φαντάζεστε έναν iMac moddαρισμένο; :-D

Χε, χε, φαντάζεστε έναν iMac moddαρισμένο; :-D

Έγκλημα. Τεράστιο Έγκλημα.

Φαντάζεσαι ένα MacBook Pro με αυτοκόλλητα Intel Inside, Vista Capable, τεράστιο διάφανο με τα specs, Protected by Norton, σειριακό αριθμό, μοντέλο, και το Genuine Vista με το product key;

Φαντάζεσαι ένα MacBook Pro με αυτοκόλλητα Intel Inside, Vista Capable, τεράστιο διάφανο με τα specs, Protected by Norton, σειριακό αριθμό, μοντέλο, και το Genuine Vista με το product key;

Αυτό ούτε στη φαντασία δεν γίνεται!

Ανατρίχιασα μόνο και που το διάβασα!! :fear:

Ενώ τώρα που είναι σαν υπερμεγεθή σχολική κασετίνα είναι κουκλί το άτιμο...ε ρε κολλήματα που έχει ο κόσμος...

Τώρα που το λες είναι κακάσχημο το άτιμο... Απορώ πως δεν το χουν αποσύρει ακόμα.

Ενώ τώρα που είναι σαν υπερμεγεθή σχολική κασετίνα είναι κουκλί το άτιμο...ε ρε κολλήματα που έχει ο κόσμος...

Συγκρίνοντάς το με τα laptop της κατηγορίας του, είναι το πιο λεπτό και φινετσάτο.

Νομίζω ότι τα προϊόντα της Apple είναι τα πιο όμορφα σε εμφάνιση και σχεδιασμό.

Άλλωστε ακόμα και οι επικριτές της Apple το αποδέχονται αυτό έμμεσα όταν χρησιμοποιούν σαν επιχείρημα ότι η Apple πουλάει μόνο design και τίποτα παραπάνω!

Συγκρίνοντάς το με τα laptop της κατηγορίας του, είναι το πιο λεπτό και φινετσάτο.

Νομίζω ότι τα προϊόντα της Apple είναι τα πιο όμορφα σε εμφάνιση και σχεδιασμό.

Άλλωστε ακόμα και οι επικριτές της Apple το αποδέχονται αυτό έμμεσα όταν χρησιμοποιούν σαν επιχείρημα ότι η Apple πουλάει μόνο design και τίποτα παραπάνω!

συμφωνώ απόλυτα

απ'την μεριά των ¨επικριτών¨

πάω για φαγητό σε ¨κοινά¨ πιάτα ! :mrgreen:

.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...